Marokkaanse moskeebestuurders: "DENK moet ophouden moslims aan te spreken op hun geloof!"

Geen categoriemrt 13 2017, 15:00
Als je zelfs Nedermarokkaanse moskeeën verloren hebt weet je als DENK zijnde dat je alle grenzen van het betamelijke écht met voeten geschreden hebt.
De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN) heeft het helemaal gehad met het etnisch-nationalisme en islamisme van DENK. In een verklaring laten ze weten dat ze hun buik vol hebben van de politieke en religieuze spelletjes van Tunahan Kuzu en kornuiten. Hun boodschap is simpel: laat Nederlandse moslims met rust! Ze stemmen op wie ze willen stemmen, als ze DENK niet steunen is dat prima.

Sommige moslims durven er niet voor uit te komen dat ze kritiek hebben op DENK of overwegen op een andere partij te stemmen, aldus de RMMN zondag. Potentiële kiezers worden continue aangesproken op hun godsdienst en etniciteit door DENK. De RMMN denkt dat deze aanpak polariserend werkt en de integratie in de weg kan staan, zo stelt de raad.

Nu hij toch bezig is wil woordvoerder Saïd Bouharrou ook nog wel iets zeggen over de wijze waarop DENK omgaat met moslimfundamentalisten. Natuurlijk doet hij dat dan wel weer om de verkeerde reden (hij vindt namelijk dat DENK qua onderwerpen wél een punt heeft, wat je reinste flauwekul is), maar goed, je moet je winst pakken waar dat kan:

"Het is kwalijk dat DENK geen afstand neemt van omstreden imams, nepaccounts op Facebook heeft ingezet om andere politici zwart te maken en mensen onder druk zet. Wij roepen DENK op haar toon te wijzigen..."

Zo, nu hoort Kuzu het eens van iemand die hij als "broeder" beschouwt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten