Mediakartel in actie: Eva Jinek (KRO), Dolf Jansen (VARA) en Frits Wester (RTL) bashen Thierry Baudet

Het was weer eens feest op de “onafhankelijke” NPO gisteren.

Gisteravond was het dan eindelijk zover: ook serieuze talkshows moesten toegeven dat het Forum voor Democratie van Thierry Baudet er toch wel goed voorstaat op dit moment in de peilingen. Met andere woorden: ze konden het niet maken om niet eens een uitnodiging richting het FVD te sturen om hun lijsttrekker aan tafel te zetten. Dus zo geschiedde, gisteren.

Maar dat ging uiteraard wél op de typische en slinkse mediakartel-wijze. Dat wil zeggen: Baudet mocht komen, maar hij zou wel in een hinderlaag gelokt worden. Of althans: men zou dat gaan proberen. Want zo gaat men nu eenmaal om met rechtse mensen bij de zogeheten mainstream media. Zie eerder al hoe het programma heeft geprobeerd om Mark Rutte (VVD) en Jan Roos (VNL) grandioos voor joker te zetten. Vanavond was het dan de beurt aan Baudet, of althans: men probeerde dat.

De methode die ze hadden gekozen was een bijzonder trieste: ze namen een uitspraak die Baudet afgelopen woensdag deed bij een sprekersavond in Maastricht, en haalden die doelbewust volkomen uit het verband. Zo heeft Thierry Baudet verkondigd dat we toe moeten naar een situatie waarin we de grenzen sluiten en wat meer ons best gaan doen om de Nederlandse cultuur te beschermen. Zo zei hij dat niet, want zo praat Baudet niet, maar hij voegde er z’n gebruikelijke flair aan toe: de FVD-voorman sprak over een “homeopathische verdunning” van het onze, wat aan tafel bij Pauw & Jinek onmiddellijk werd uitgelegd als een soort uiting van nazisme.

Bij Eva Jinek onstaat met zo’n uitspraak kennelijk direct de indruk dat Baudet zou keuvelen over ‘raszuiverheid’. De KRO-dame werd ook onmiddellijk bijgevallen door de eveneens aanwezige RTL-pipo Frits Wester die uit z’n rol als neutrale toeschouwer viel en op hoge toon van Baudet eiste dat hij z’n excuses zou aanbieden. Ook VARA-cabaretier Dolf Jansen doet een duit in het zakje door te zeggen dat zelfs de cultuur waar Baudet het over heeft een zogenaamd niet-bestaand iets is:

Maar Thierry Baudet zegeviert omdat hij zonder boos of onredelijk te worden tóch kan uitleggen dat zijn uitspraak helemaal niets met rassen te maken heeft. Wel met cultuur, want de gevestigde orde in de Nederlandse media en politiek hebben er namelijk een handje van onze cultuur te ontkennen of weg te drukken. Dat punt wordt gescoord door Baudet, en Ahmed Aboutaleb (één van de weinige PvdA’ers buiten de incestueuze media-politiek-kliek) maakt ‘m vervolgens af voor de Forum-lijsttrekker door hem een daverend applaus te geven.

Baudet – als rechts politicus – heeft daarmee gisteren het mediakartel-tribunaal overleefd, én zelfs overwonnen. Een indrukwekkend stukje televisie dus!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Ngatimoto

  Hier boven staat een lovend stukje maar zo denderend vond ik het niet lopen voor Baudet. Kijk, binnen zo’n gezelschap win je toch niet. Dan zegt Blondie ook nog dat het een ‘talkshow’ is. Helemaal gelijk, de anderen praten op je in en de gast krijgt nauwelijks de kans. Blondie zal over 10-20 jaar terug kijken op haar leven en zich afvragen waarom haar zoveelste relatie weer in de soep is gelopen. Kan toch onmogelijk aan haar liggen? Ja, Blondie, echt wel!

  1. Wim

   Blondie is carrière prostituee.

   1. Gustaafff

    Ging zij vorig jaar niet met de meer dan tien jaar oudere faaladvocaat Moskowicz?

    1. swetsnek

     yep dat heb je goed die naait alles wat geld heeft en dat had ie toen niet meer he hahahaha

     1. Anna

      Beukman. De linkse trollen zijn er maar druk mee. Ontregelen, liegen en bedriegen is hun specialiteit.

    2. Christian Wouters

     Je wordt oud. Vijf jaar geleden. Ja, een gelukkig huwelijk met een gezinsleven krijgt ze nooit. Daarvoor ken ik God te goed.

     Ze blijft de blonde Hure Babylons, de Lorelei die ons land verraadde met haar geblondeerde oostbloklokken en haar vieze varkenspootjes.

     Jinek is fake. Ik ga een vloek over haar vragen. De vorige kreeg longkanker, die daarvoor MS.

  2. DutchDropveter

   Ik had dat gesprek toch veel meer met gebalde vuist gevoerd
   – Dit is een Talkshow! Nee mevrouw Jinkek dit is een Innterumpeershow
   – opstaan en je verhaal zo maar doen (psychologisch hoger staan dan de rest)
   – Bij een eerst volgende keer door me heen praten sla je maar gewoon op de tafel met de volgende uitspraak; hebben we het net over de wet Nederlandse normen en waarden die er al zijn (4x opgesomd door Pauw) maar weten dit niet in de praktijk waar te maken, normen en waarden beginnen met elkaar te laten uitspreken of niet Frits Wester!

   Opstaan en daarna weg lopen

 2. Adriaan

  Misselijkmakend tv: Jinek, Pauw, Wester en die surrogaat lolbroek Jansen. Wat een stel kleuters zaten daar aan tafel. Jansen, mogen we alsjeblieft zelf bepalen wat we aan cultuur willen behouden. Ga jij, omhoog gevallen cabaretier, mij vertellen dat we cultuurveranderingen maar moeten accepteren? Ga jij me vertellen dat straks het straatbeeld van biddende moslims een zegen voor Nederland is? Sodemieter toch op eikel. Blijf lekker op de planken staan en bemoei je niet met dit soort zaken. Daar heb je geen verstand van. En Wester, je was ooit een goed objectief politiek commentator. Tegenwoordig ga je steeds meer je eigen mening verkondigen. Daar doe je Nederland geen plezier mee. Blijf lekker achter je bureau zitten en doe radiowerk. Hoeven we die rotkop van je niet meer te zien. Walgelijk dat jullie zo met gasten omgaan. Laffe bende.

 3. Gustaafff

  Die hele talkshow is zo nep als het maar zijn kan.

 4. Marija

  Goedemorgen, ik heb het ook gezien en Thierry hield zich redelijk overeind daar.
  Frits Wester praat alsof hij haast stikt in zijn speeksel.
  Aboutaleb vond ik geweldige spreker.
  ————–
  Weten jullie inmiddels dat die provocateur uit Turkije, alstie durft, vandaag naar villawijk Hillegersberg (bij Rotterdam) komt?
  Turks consulaat, gevestigd aan de Straatweg, zal mij benieuwen hoe dat gaat.
  Zal daar wel druk worden in de tuin.

 5. Noordoosterling

  Nog nooit zoveel filmpjes tussendoor gezien om het risico te vermijden dat Thierry de linkse kliek ontmaskert!!
  Wat een huichelaars incl Frits ketser

 6. ikweetwatikwil

  Waarom applaudisseerde Aboutaleb? Omdat Baudet zei , als ik geweten had dat die uitspraak zoveel commotie teweeg bracht , had ik hem niet gemaakt. Westers applaudisseerde ook. Dus het was geen bijval voor Baudet.
  Wat ik er verder van zeggen wil is, wat is Wilders een verstandig man om niet bij dat soepzootje te verschijnen. Baudet kwam niet goed uit de verf en dat had hij kunnen weten. Het zijn niet je vrienden . Ze willen alle “rechtse” partijen kapot maken. Baudet is precies als de meeste politici te ,politiek correct.

  1. jennifer

   Dat vond ik dus ook, Frits Wester ramde en eiste gewoon van Baudet dat hij zijn excuus aanbood voor z n uitspraak, vond Baudet daarop nogal slap reageren en toegeeflijk naar Wester.De uitspraak van Baudet is toch de waarheid, waarom blijft Baudet dan niet standvastig hierin,dit zegt wel veel over hem vind ik. Ik kan Wilders met de dag beter begrijpen dat hij zich in zo n bagger programma niet zien laat met zoveel gasten die beter gelijk hadden kunnen zeggen, hier moslims hebben jullie Nederland kado van ons.

 7. Syntha

  Om eerlijk te zijn, Meneer Engelbart, zo indrukwekkend vond ik het beslist niet.

  Het toonde mij alleen maar, hoever het fascisme in Nederland heeft toegeslagen, bij meerdere aanzittenden aan deze tafel “conferentie “.

  Hoog tijd om een andere regering te vormen, gezien de reacties van meerdere jonge “aanzittenden” die blijkbaar de komende ” verandering van cultuur” heel gewoon vinden. Dat moeten ze helemaal zelf weten, misschien gaan ze het aan den lijve ondervinden, ik hoop het niet voor ze.

  Mijn persoontje wil graag meewerken aan een betere cultuur dan degene die aan het ontstaan is.

  Wie niet horen wil, moet voelen.

 8. swetsnek

  Ga daar dan ook niet zitten bij dat kut clubje ,je weet toch dat die Jinek niet te vertrouwen is.
  Dat blonde geval heeft nog nooit wat gepresteerd en die Harry in de warrie is nog erger.
  Dat soort moet onmiddellijk van het scherm.

 9. vrijheidvanmeningsuiting

  Baudet – als rechts politicus – heeft daarmee gisteren het mediakartel-tribunaal overleefd, én zelfs overwonnen. Een indrukwekkend stukje televisie dus!.
  .
  Kijk Geert, zo doe je dat.
  Niet weglopen maar er staan.

  1. cmsuijkerbuijk

   Je meent hier geen bárst van!

 10. Osewoudt

  Baudet ging inderdaad rampzalig onderuit maar dat had hij toch vooral aan zichzelf te danken.

  1. Christian Wouters

   Zo te horen ben je gescheiden. Vrouwen houden niet van jouw soort valse verraderstypes.

   Je bent ook makkelijk te ontmaskeren: staat veel te ver van de waarheid af. In de oorlog ontmaskerden ze zo infiltranten. Binnen tien seconden een kogel van rechts door de goddeloze hersens. Jouw soort dus.

   1. jennifer

    Helemaal waar wat je zegt. En dat zeg ik als vrouw.

 11. Anna

  RTL Frits Wester zat daar alleen om Thierry Baudet onder uit te halen. Het was allen tegen een.

  1. Osewoudt

   Iedere politicus wordt bij Pauw en Jinek gefileerd. Baudet bleek daar echter niet tegen bestand.

   1. Ni28

    Correctie: Iedere rechtse politicus

  2. Christian Wouters

   Frits is de Farizeeer binnen het CDA. Kale kop met daarin ook niets. Havo-talen. Van dat soort hebben we zoveel last dat hun diploma’s ongeldig moeten worden verklaard.

   Trouwens, die Frits, iedere midlifecrisiser die dan een jonge verkoopster inpalmt is een zwakkeling.

 12. Christian Wouters

  Levert Baudet heel veel stemmen op en de NPO heel veel ellende. Halvering budget, van Jole officieel de linkse Max Blokzijl.

  Revolutie-tv.

  PS waar is het hoofd van Marie Antoinette eigenlijk gebleven?

 13. ikweetwatikwil

  Baudet – als rechts politicus – heeft daarmee gisteren het mediakartel-tribunaal overleefd, én zelfs overwonnen. Een indrukwekkend stukje televisie dus!.

  Om je te laten afmaken door een stel aasgieren. Je gaat toch ook niet voor de vijand staan en zeggen , schiet maar. Nee, er is zinniger werk te doen. Laat je niet gebruiken voor zendtijd vulling.

 14. Beukman

  Psychologisch best interessant, al die gefrustreerde-mannetjesreacties in dit topic over het vrouw-zijn van Jinek, haar huwelijksleven, de kleur van haar haar, en haar vermeende bezigheden als prostituee. Gefrustreerde mannetjes zijn geen partij voor sterke vrouwen, zo blijkt eens te meer.

  1. Anna

   Beukman. De linkse trollen zijn er maar druk mee. Ontregelen, liegen en bedriegen is hun specialiteit.

   1. Beukman

    @Anna
    Ik weet niet of Wim, Gustaaf, Ngatimoto, Zwetsnek en Christian links zijn hoor. Zij zijn het wél die de discussie ontregelen met niet ter zake doende opmerkingen over het vrouw zijn van Jinek.

 15. Anna

  Jinek/Pauw en RTL ontregelaar Frits Wester hadden meer een doel Baudet zo veel als mogelijk de mond snoeren. Het lag er bovenop RTL Wester zou het wel even regelen.

 16. NoDoubt

  Het moeilijkste is als nieuwkomer om in de kamer te komen. Daarvoor moet je je gezicht laten zien.
  Dat houdt ook in dat je aan tafel van P&W verschijnt. Het gaat er niet om hoe ze over je lullen maar dat ze over je lullen. Hij heeft zijn 5 punten kunnen aangeven. En natuurlijk krijgt hij niet een evenredig deel van de tijd. Maar ik kreeg wel het gevoel aan de tafel dat er bewondering is dat een nieuwe partij in de Kamer komt. Door het clipje werd hij belachelijk gemaakt maar het maakt hem alleen maar sterker en weerbaarder. En van Dolf over Baudet. Inhoudelijk was het het minste wat ik van hem de afgelopen tijd heb gehoord.

 17. Beukman

  Ach, “bashen”. Baudet kreeg gewoon een paar kritische vragen om zijn oren. Voor het rechtse lezerskartel op DDS heet dat al gauw “bashen”, maar het is toch echt de functie van een journalist om kritische vragen te stellen.
  Baudet bracht het er heel aardig vanaf, zou hij het zelf ook als “bashen” hebben beschouwd?
  We begrijpen nu dus nóg beter dan eerst waarom Wilders zich liever niet laat interviewen: die heeft het niet zo op lastige vragen.

  1. Osewoudt

   Ik meen dat Baudet het niet zo best deed maar dat kwam vooral omdat hij werd geconfronteerd met uitspraken die hij in zijn campagne al te lichtzinnig had gedaan.
   De man heeft last van ijdelheid en provoceert graag. Daar werd hij, terecht, stevig op afgerekend.

   1. DutchDropveter

    mijn visie is mijn mening, mijn mening is een feit. toch of niet?

  2. nick

   Beuk, zelfs jij (had) kunnen constateren dat dit wel een erg vies staaltje linkse indoctrinatie was. Zo smerig heb ik het zelden gezien en dat zegt nogal wat!
   Wester is ook volledig door zijn politieke mand gevallen en zal nooit meer serieus genomen kunnen worden na dit walgelijke optreden.
   Baudet heeft feitelijk veel gewonnen want ieder redelijk mens valt van dit lage nivo uit zijn stoel.

 18. Sam C

  Hij had mazzel dat Aboutaleb min of meer op zijn hand was anders hadden ze hem helemaal afgebrand.

 19. Ni28

  Ik heb niet gekeken omdat ik naar dit soort schertsvertoning nooit kijk. Je weet al bij het noemen van de gast hoe het zal gaan. Ik vind dat de gasten zelf aan schuldig zijn om deze podium in stand te houden. Al heeft het iemand moreel gewonnen van die twee blijft er altijd een vieze luchtje hangen op zijn persoon. Moedig maar ook dom.

 20. C.oitus

  De ideeën van Baudet spreken mij wel aan, maar hij is veel te week het is geen echte man, en ja om je staande te houden 4 tegen 1 is ook te schandalig voor woorden.

 21. pejoar

  Het was jammer dat Baudet de keutel introk betreffende “homeopathische verdunning”.
  Hij heeft toch gewoon gelijk.
  Als er niks verandert hebben we in 2025 minstens 6 miljoen moslims hier.
  Sommigen vinden dat fijn, maar anderen niet.
  Dus als je daar gaat zitten,blijf bij je standpunt,laat je niet interrumperen en zorg dat jij blijft praten.
  Zo nodig keihard!

 22. Marija

  De Nederlandse regering heeft de vlucht van de de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavusoglu, naar Nederland geweigerd. Çavusoglu zou zaterdag een bezoek brengen aan Rotterdam.

  Dat laat de regering weten in een verklaring.

  “Het Nederlands kabinet heeft besloten om de landingsrechten voor het toestel van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu in Nederland in te trekken. Na een openbare oproep aan Turkse Nederlanders om massaal deel te nemen aan een publieke manifestatie met minister Cavusoglu in Rotterdam op zaterdag 11 maart, is de openbare orde en veiligheid in het geding gekomen”, aldus de verklaring.

  Turkije dreigde eerder met zware politieke en economische sancties als Nederland het bezoek van Çavusoglu zou verhinderen.
  (overgenomen uit NU.nl)

 23. HaZ

  FVD 10 puntenplan sanering NPO :

  1.Alle bestuursleden van de publieke omroep moeten per direct openbaar maken of ze lid zijn (geweest) van een politieke partij en zo ja van welke partij(en) en gedurende welke periode(s).
  2.Alle presentatoren van opinieprogramma’s en netmanagers maken per direct openbaar of ze lid zijn (geweest) van een politieke partij en zo ja van welke partij(en) en gedurende welke periode(s).
  3.Per direct wordt een onafhankelijke (en partijloze) toezichthouder opgenomen in de Raad van Bestuur van de NPO die als exclusieve verantwoordelijkheid heeft om er op toe te zien dat er een evenwichtig en gebalanceerde coverage van de verkiezingscampagne plaatsvindt tot 15 maart 2017 waarbij alle partijen aan bod komen (ook nieuwkomers) en er geen bevoordeling van bepaalde partijen of agendapunten plaatsvindt.
  4.Er wordt een onafhankelijke Raad van Toezicht voor de NPO ingesteld waarin steekproefsgewijs steeds nieuwe groepen kijkers zijn vertegenwoordigd.
  5.Alle reclame-uitingen op de publieke omroep worden per 1 januari 2018 afgeschaft. Van een publieke omroep mag je informatieve programma’s verwachten die niet steeds hinderlijk worden onderbroken door reclame. Dit geldt eveneens voor npo.nl.
  6.De publieke omroep biedt niet langer mee op uitzendrechten van grote sportevenementen zoals WK, EK, Olympische Spelen, enzovoorts. Dit kost enorm veel belastinggeld en kan uitstekend door de commerciële omroepen worden verzorgd.
  7.Verantwoording na afloop van alle programma’s: “Dit programma heeft u € …. belastinggeld gekost.”
  Verbieden belangenverstrengeling productiemaatschappijen en dienstverband bij de publieke omroep zoals nu bij veel “hot shot” presentatoren helaas gebruikelijk is. Salarissen worden gemaximeerd op de Balkenendenorm.
  8.Slechts twee publieke kanalen die meer gericht zijn op informatie, cultuur en documentaires en minder op verstrooiing en entertainment.
  9.Meer aandacht voor de Nederlandse taal, geschiedenis en cultuur.
  10.Stoppen met politieke benoemingen in bestuursfuncties om via deze maatregelen ook het partijkartel verder te ontmantelen.

  1. JackyH

   Rijkman directeur NPO stemt op D66. Stond vandaag in de Telegraaf in een interview met haar.

 24. Paul Nielsen

  De Nederlandse NPO is een verschrikkelijke partijdige club.

  Gedurende de afgelopen jaren is de NPO steeds meer veranderd in een club die vooral gericht is op het beschermen van Islam en Moslims en het rechtpraten van wat krom is.

  Tegenwoordig is het zelfs zo dat Moslims die Islamisme goedpraten in de lokale politiek zitten en vervolgens openlijk op televisie praten over Salafistische imams.

  In dit filmpje wordt dit haarfijn uitgelegd:
  https://youtu.be/9CmB5HqgeYQ

  Paul

 25. Floris

  Drie mensen uit het publiek kregen de gelegenheid om op Baudet te vuren. Het werd gebracht alsof dit willekeurige mensen waren uit de vinexwijk Leidsche Rijn. Wie waren het?

  1 Adam Almarini. Bestuurslid #PvdA Utr.
  2 Jan Willem Schouw. Min. AZ #D66
  3 Marieke Dubbelman. Columniste

  https://twitter.com/asifonly1?ref_src=twsrc%5Etfw

  Hiermee vallen Pauw en Jinek cs flink door de mand. Ze selecteren degenen die uit het publiek aan het woord komen op hun politieke voorkeur en die is tegengesteld aan die van de gast die ze proberen af te fakkelen.

  Het zijn schoften met een criminele inslag. Niet beter dan Julius Streicher destijds.

  1. Beukman

   @Floris
   En Rutte kreeg drie dozijn doldrieste Groningers over zich heen. Ongetwijfeld had hij liever de bewoners van rusthuis De Laatste Adem als publiek gehad.

   Maar hé! Dit is politiek! Politici dienen zich te veranwoorden voor de kiezer! Uiteraard lukt dit een stuk moeilijker als het medestanders zijn die de vragen stellen. Ik vind trouwens dat Baudet het er redelijk heeft afgebracht.

   1. Floris

    En Klaver kreeg alleen maar fans en Eva Jinek pijpte hem nog net niet.

 26. jowyajax

  Kijk dat moet veranderen, ik wens niet mee te betalen aan de publieke omroepen, die zich manifesteren als linkse politieke partijen, die zich geroepen voelen om mensen die rechts denken uit te maken als racisten, terwijl juist zij de grote racisten en agressor zijn, nee daar wil ik niet aan mee betalen aan dat soort mensen die leven van mijn en uw belasting geld

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.