Nederlandse kiezer een loer gedraaid door Ruttaerd de Vos

Nu het stof van de verkiezingsstrijd neerdaalt blijkt de VVD een klinkende overwinning te hebben behaald. Het gemiddelde in de laatste peiligen lag op 26-27 zetels. Het werden er maar liefst 33. De PVV scoort lager dan verwacht, en blijft steken op 20. Baudet ziet de zes zetels waar hij op hoopte slinken tot twee. Ziet u dat oranje stipje hieronder rechts, dat boven alle peilingen uitstijgt? Juist, dat is de grijnzende smoel van Mark Rutte.

peiling

Na Trump en Brexit zijn we vergeten dat Rutte een oude rot in het vak is, en net zo goed in staat de massa’s te bespelen als de grootste populist. De sluwe vos trok vlak voor de verkiezingen een aas uit zijn mouw en heeft de PVV en zijn andere rivalen het nakijken gegeven met zijn zorgvuldig georkestreerde Turkije-relletje. Wat is er gebeurd?

Het is 11 maart, vier dagen voor de verkiezingen. Erdogan wil via een referendum alleenheerser van Turkije worden, en daarom stuurt hij een minister naar Nederland om hier campagne te voeren onder de Turken. Politiek bedrijven in andere landen, dat kan natuurlijk niet! Vandaar de gerechtvaardigde verontwaardiging van de regering en het weigeren van de komst van de minister. De onredelijke Turken worden boos en gaan rellen, zowel hier als in Turkije. Rutte zegt er niet aan te denken zijn excuses aan te bieden, laat zijn spierballen zien en weerstaat dapper de diplomatieke aanval op Nederland. Volgens Den Haag en diens media-cohorten heeft het uiteraard niets met de verkiezingen te maken.

Tot zover het officiële verhaal.

Nu wat er eigenlijk aan de hand is. Erdogan wil in Turkije een soort Frans presidentieel systeem invoeren, om verscheidene geopolitieke redenen, en wil zijn aanhang in Nederland overtuigen om in het referendum vóór te stemmen. Dat Turken met de Turkse nationaliteit in Turkse politieke aangelegenheden mogen stemmen is niets bijzonders, Nederlanders in het buitenland mogen hier ook stemmen. Wat wel bijzonder is, is dat Rutte het in eerste instantie prima vindt dat de Turkse minister hier komt, als hij maar even wacht tot na de verkiezingen. De premier denkt dat het bezoek Wilders in de kaart kan spelen.

Als de Turkse minister toch besluit te komen, weet Rutte de hele zaak meesterlijk naar zijn hand te zetten. Met gespeelde verontwaardiging over politieke inmenging wordt de minister tegengehouden en teruggestuurd. De Turken zijn begrijpelijkerwijze kwaad om deze hypocriete handeling van de Nederlandse regering. Nederland doet namelijk niet anders dan zich mengen in buitenlandse aangelegenheden. Via NGO’s, ambassades, het storten van miljoenen aan belastinggeld in de Clinton Foundation in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen, dat soort zaken. En dat ook nog eens terwijl de campagne van de tegenstanders in het Turkse referendum hier al in volle gang is en kamerleden hier stemadviezen geven aan Turkse stemmers in Nederland.

De Turken hebben dus reden om verontwaardigd te zijn, en een diplomatiek relletje komt Erdogan ook zeer aardig uit vanwege zijn eigen referendum. Met hun typisch Turkse hysterie creëeren ze een rel die beide staatslieden wel zeer goed uitkomt. Erdogan boekt winst onder de Turken, en Rutte kan vervolgens de harde premier spelen, en zeggen er niet over te peinzen excuses aan te bieden. Er moet maar eens paal en perk worden gesteld aan die Turken.

‘Bravo!’ denkt de kiezer, ‘eindelijk eens de taal die ik wil horen!’ En terstond zijn alle naaistreken van de afgelopen vier jaar vergeten (1000 piek, geen geld naar de Grieken, het referendum, minder immigratie, weet u nog?). 86% van de Nederlanders vindt dat de regering goed heeft gehandeld in deze zaak, zwevende kiezers die PVV en FvD overwogen hellen weer over naar Rutte, de VVD stijgt in de peilingen en is uiteindelijk weer de grootste partij.

List geslaagd.

En Rutte zou Rutte niet zijn als hij niet, nadat de winst binnen is, weer de slapjanus zou uithangen. De ogenschijnlijk onverbiddelijke premier hield vanaf het begin de achterdeur naar Turkije op een kier, en de vos heeft ondertussen naar verluid zijn excuses alweer aangeboden. De verkiezingen zijn voorbij, de opblaas-spierballen kunnen weer de verkleedkist in, en Nederland kan zich opmaken om weer vier jaar genaaid te worden door het partijkartel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. Wim

  Opnieuw verkiezingen ,dit zijn Erdogan en fascistische methodes van Rutte.

  1. DutchDropveter

   We gaan sowieso opnieuw stemmen er is geen kabinet van te bakken. Hopelijk heeft Wilders dit keer wel zin en een fatsoenlijk budget dan wordt het nog eens wat.

  2. jennifer

   Het bijdrukken van stembiljetten zoals ze op TV s avonds bekent maakte zou de Nederlander al aan het denken hebben moeten zetten, maar ja wie denkt daar aan op zo n spannende avond. Het blijkt namelijk dat dit helemaal wettelijk niet mogelijk is. Iedere Gemeente krijgt zoveel stembiljetten als wat bij de stempassen hoort, dus ieder bewoner in een Gemeente die mag gaan stemmen is er ook een stembiljet voor aanwezig. Voor wie zijn die biljetten dan extra gedrukt? Dat het allemaal niet zuiver is toegegaan is hiermee wel duidelijk,maar gelukkig wordt het ook uitgezocht, en ook de gevonden dozen in de containers met gestemde biljetten die erbij geteld hadden moeten worden, en niet in een container hoort. Alleen is niet bekent nog voor wie die stemmen werkelijk waren.

  3. jennifer

   Nou vind dat dit de burgers zelf schuld zijn, als je als burger achter iemand aanblijft lopen die je meer als 4jaar al bedriegt en beliegt, kan ik alleen maar zeggen dan krijg je wat je verdiend op dat moment als je de belieger en bedrieger ook nog je stem gaat geven toch.

   1. Floris

    Die stommelingen die VVD (en links) hebben gestemd slepen de rest wel mee de afgrond in.

   2. glazenbol

    Juist, het merendeel der oerdomme kiezers krijgt precies de regering di het verdient!

 2. HaZ

  Allemaal leuk die berichten hierover, maar we willen BEWIJZEN zien en wel zodanig dat zelfs Koning Willen Alexander niet anders kan concluderen dat Rutte de kluit belazerd heeft.

  1. jennifer

   Dat heeft hij zeker zoals hij al meer als 4jaar lang doet, de kluit belazeren, maar de burgers willen dat schijnbaar ook.

 3. Pollewop

  Meer dan een vergezochte complottheorie is dit niet.

  1. DutchDropveter

   Wat Mark naar de verkiezingen als een pudding in elkaar zakt en geen harde statements maakt is de afgelopen 7 jaar wel bewezen toch? of hebben we het mis en heeft u natuurlijk gelijk!

  2. Borrelnootje

   Integendeel Pollemans, het is een zeer waarschijnlijk scenario. Sterker, de kans dat dit het gekozen draaiboek is geweest benadert de 100%.

 4. Marija

  Nog maar weer een keer: (via Google)
  De resolutie van Straatsburg

  De auteur van de tekst was een Belg genaamd Tijl Declercq, uit de linkerflank van de CVP en stond bekend om zijn sympathie voor de Sovjetunie (een kind van zijn tijd). In de junimaand van 1975 keurden 200 parlementsleden uit 9 West-Europese landen deze resolutie unaniem goed.

  De kernpunten van deze resolutie stellen:

  – dat Arabische immigranten die zich in Europa gaan vestigen gerechtigd zijn hun cultuur en hun godsdienst naar Europa te brengen, te promoten en te verspreiden.

  – dat Europese landen een contributie kunnen verwachten van de Arabische cultuur, vooral wat betreft het gebied der menselijke waarden (!)

  – dat Europese regeringen akkoord gaan de grootste prioriteit te geven aan het verspreiden van Arabische cultuur in Europa.

  – dat onze politici akkoord gaan om een gunstig klimaat te scheppen voor de immigranten en hun families

  -dat onze academische instellingen en persorganen de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de Europese ontwikkeling benadrukken.
  Het maakt in feite niet uit of er hier bewijzen voor te vinden zijn.
  De handelswijze van de EU, en de gevolgen daarvan, volstaan als bewijs.

 5. Beukman

  Creatief verzonnen! Het hele stuk rust op de vermeende geloofwaardigheid van Geerthater Çavuşoğlu. Het is immers deze minister van BuZa die het verhaal de wereld in bracht dat Rutte hem om uitstel zou hebben verzocht.
  Sinds wanneer geloven wij een Turkse propagandaminister op zijn woord?

  1. Gustaafff

   Pas als we Rutte daarmee kunnen slaan. Het is immers een schande dat hij de parlementsverkiezingen eerlijk heeft gewonnen.

   1. DutchDropveter

    Hij heeft nog helemaal niks gewonnen, eerst maar eens een kabinet in elkaar plakken, kitten, schroeven, 4x terug naar de Ikea omdat er een schroefje mist en uit eindelijk tot de conclussie komen dat er helemaal geen stabiele kast van te maken valt.

    Gus; we gaan gewoon opnieuw naar de stembus (nieuwe cijfers vanmorgen liegen er zoals ik al eerder aangaf niet om, VVD (32) D66(18) CDA (19), CU is dan een zetel te weinig en PvdA wil eigenlijk niet dus is het SP of GroenLinks, Dat ga ik dus totaal niet geloven)

    1. DutchDropveter

     Bron: http://nos-autocue.geenstijl.nl/tk2017
     en http://nos.nl/artikel/2163332-tk17-bekijk-de-uitslagen-per-gemeente-en-vorm-je-eigen-coalitie.html

     @gus zal het voor je voorkauwen;
     Kiesgerechtigden / 100 x 81,4 = X
     X / 150 = Aantal benodigd stemmen per Zetel
     ff alle getalletjes delen door X et Voila!

     De verschillen zijn te groot om nog een grote verschuiving te veroorzaken we hebben het dan over 15.000+ stemmen en dat zie ik zo niet gebeuren.

     Rekenmachine kwijt? X= 10.566.362

    2. Gustaafff

     https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/inhoud/tweede-kamer/uitslagen

     Volgende week horen we de definitieve uitslag, @DutchDropveter. Of het nou 33 of 32 zetels zijn, Rutte geniet het vertrouwen van zoveel duizend Nederlanders. Daarmee heeft hij dus eerlijk de verkiezingen gewonnen.

     1. jennifer

      Je hebt het dit keer mis Guustaaf, en of hij werkelijk het vertrouwen heeft van de Nederlanders zal nog moeten blijken, in ieder geval komt de ontdekking van de dozen in de containers en het vals bijdrukken van stembiljetten op de dag van de verkiezingen zelf, niet van PVV stemmers maar uit een heel andere hoek, want men weet niet eens voor wie die stemmen zijn die in de container lagen , dit kan ook voor iedere andere partij stemmen geweest zijn.

     2. DutchDropveter

      Ik zeg ook nergens dat het oneerlijk is! Maar of hij hem daadwerkelijk gaat winnen en dus kan uitvoeren is punt twee.

      Kijk ik was iets misschien (veel te) optimistisch over de aantal zetels voor de PVV, maar ik denk dat we met de cijfers er op of er onder zitten en dan is de onderhandeling volgende week al beëindigd.

     3. Gustaafff

      Ik ben benieuwd hoe ze alles in elkaar gaan zetten. En of een eventuele coalitie ook een meerderheid in de Eerste Kamer heeft – anders is de regering nóg vleugellam.

      Het politieke landschap is danig gefragmenteerd en iedereen sluit elkaar uit. De SP de VVD, de VVD de PVV. Enzovoort.

   2. Beukman

    @Gustaaf
    Nog even, en de complothoedjes lanceren de theorie dat Rutte Erdogan op deze manier om hulp heeft gevraagd om de verkiezingen te winnen.

    1. Gustaafff

     Ja.

     Vanmorgen hoorde ik al het verhaal van gefraudeerde verkiezingen. De uitslag is voor de PVV-complotdenkers (die ook bij hoog en laag beweerde dat de peilingen van Ipsos en De Hond werden gemanipuleerd) onverteerbaar. Vooral daar zij al maanden verkondigden dat het volk de elite helemaal zat was.

     Tsja.

    2. Borrelnootje

     Beuk, wat weet je toch altijd de algemeen heersende gevoelens en gedachten perfect te vertolken! Kun je ons ook deelachtig maken waarom dit wellicht onzin zou zijn?

     1. Beukman

      @Nootje
      Het is niet alleen onzin, het is evidente onzin.
      Dergelijke theorieën gedijen nog het beste in informatieluwe bubbels, de natuurlijke habitat van vele reageerders hier, die allerlei losse eindjes aan elkaar knopen om vat te krijgen op de werkelijkheid zoals ze deze ervaren. We herinneren ons allemaal de zelfmoordpiloot van een paar jaar terug, om wie halfgare theorietjes heen werden gesponnen als zou hij een onlangs bekeerde moslim zijn geweest (een week voor zijn daad was hij nog in de buurt van een moskee gesignaleerd!); dat de man wellicht manisch depressief was, of gewoon gek, of dat zijn vriendin het net had uitgemaakt en hij hierdoor mogelijk was aangezet tot zijn naargeestige zelfmoord, viel immers buiten het bevattingsvermogen van menige bubbelaar.

      Uiteraard is het niet aan mij om de doldwaze theorie van Rutte en Erdogan te ontkrachten; het is aan de aanhangers ervan om met keiharde bewijzen te komen.
      Ik waarschuw je bij voorbaat: check de bronnen, en check ze daarna nog eens. De enige bron waaraan de schrijver van het bovenstaande stukzijn stuk heeft opgehangen, is een Turkse minister van Propaganda. Ik bedoel maar.

     2. Borrelnootje

      Beukman, je doet wel opvallend erg bijzonder en maximaal je best om de ‘complottheorie’ te ontkrachten en Borrelnoot op andere gedachten te brengen. Daarvoor voer je zelfs het pilotenverhaal op dat je reeds vele malen eerder als zogenaamd bewijs hebt opgevoerd. Dat op zich is natuurlijk al een zwaktebod.

      Vertel nu eens in simpele woorden waarom jou de Rutte-Erdogan connection zo onwaarschijnlijk voor komt. Wat klopt er niet, wat is onmogelijk, wat is dubieus?

      Als je je bij het onderwerp houdt en met concrete pro of contra feiten komt, zal het wellicht allemaal wat aannemelijker worden. Ik ben benieuwd.

     3. Pollewop

      Borrelnoot stelt eerst dat een een Rutte-Erdogan connectie is en draagt Beukman vervolgens op te bewijzen dat die niet zou bestaan.
      Ziehier de doortrapte logica van populistische complotdenkers uit de school van Donald Trump. Die beweerde ook eerst met stelligheid dat de Trumptoren door Obama werd afgeluisterd om vervolgens aan de inlichtingendiensten te vragen dit te bewijzen.

      Je lult en liegt wat in de ruimte en verstandige mensen mogen daar de onderbouwing bij leveren.

     4. Beukman

      @Nootje
      Het geval van de piloot is exemplarisch voor een goed inzicht in het leven in een bubbel. Ik zou daar gek zijn om er *niet* keer op keer mee op de proppen te komen.

      Voor de rest geldt hier het oude spreekwoord: “Eén gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden.”
      Komt er morgen iemand die beweert dat Merkel en Trump het in werkelijkheid stiekem hebben gehad over de verdeling van Europa tussen Rusland en de VS; Putin was hiertoe ook ingevlogen, zo melden betrouwbare bronnen.
      En dan moet ik dat verhaal gaan ontkrachten?

      Nee man, wie wijst, bewijst. Als jij dat verhaaltje over Rutte en Erdogan gelooft: prima, maar dan ben jij ook degene die dit hard dient te maken.

      Zo, dan ga ik nu mijn Heilige Plicht doen op de enige processie die mijn stad rijk is. Ik zal bidden voor jouw zieleheil.

     5. Borrelnootje

      Pollewop, Beukman kwam zelf met de hypothese. Daarop werd logischerwijs voortgeborduurd.

     6. Borrelnootje

      Beukman, dank je wel voor het bidden voor mijn zieleheil. Dat kan nooit kwaad. Pas je wel op dat je je knietjes niet bezeerd?

     7. Beukman

      Noot noteert:
      “Pollewop, Beukman kwam zelf met de hypothese. Daarop werd logischerwijs voortgeborduurd.”

      Ik kwam niet met een hypothese, ik kwam met de volgende voorspelling:

      “Nog even, en de complothoedjes lanceren de theorie dat Rutte Erdogan op deze manier om hulp heeft gevraagd om de verkiezingen te winnen.”

      En verdomd: inmiddels blijken de complothoedjes deze verzonnen theorie buitengewoon aantrekkelijk te vinden. Zo aantrekkelijk, dat ze me vragen waarom ie niet waar zou zijn.

 6. Lex

  Inderdaad dit hele gedoe met Turkije is een smerig spelletje geweest waar bovendien de Geert Wilders zelf een rol n heeft gespeeld met zijn protest voor het Turkse consulaat.

  Ik had er zo nog niet over nagedacht dat dit wel eens een smerig gepland spelletje van Rutte zelf kon wezen.

  Rutte is een slimme sluwe vos.

 7. Floris

  Een zeer plausibel verhaal. Feit is dat het Rutte allemaal wel héél goed uit kwam.

  En wat zien we hier? De drie serviele verdedigers van de overheid zijn er als de kippen bij om Rutte te een handje te helpen.

  De lakeien Pollewop (= Simon Brouwenstein etc etc etc), Beukmans en Guusje maken zich erg verdacht met hun eeuwige verdediging van de gevestigde orde. Betaalt het zo goed, heren?

  1. Christian Wouters

   Nee, het zijn zwakke karakters. Trollen hebben kenmerken die zij niet hebben. Er bestaan gewoon karakterzwakken. Voorbeeld ter zake: Rutte, Samsom, Asscher.

   Goed stel hersens, armetierig gebruik. Kan gewoon.

   1. Floris

    Geen van de drie trollen hier heeft een goed stel hersens.

  2. Beukman

   Wat ik mis in jouw zinnetjes is een argumentatie. Verder dan ad hominems kom je weer eens niet.

   Daarnaast maak je jezelf onsterfelijk belachelijk met de hypothese dat ik en anderen door de overheid worden betaald om hier onze meningen te schrijven.

   Enfin. Jij was het destijds ook die een vacature voor een webcare-medewerker aanzag voor een geheime infiltratiepoging van de overheid. Veel gekker zal het niet worden met jou.

   1. Floris

    Tja Beukman, dat er betaalde trollen op het internet actief zijn is een feit. Dat ontkennen, zoals jij doet, is niet erg slim. Jij bent dus degene die zich belachelijk maakt.

    Maar laat ik eens aannemen dat jullie dit vrijwillig doen, dan moet ik constateren dat jullie serviele dwazen zijn. Altijd en eeuwig de overheid verdedigen, te pas en te onpas, dat valt gewoon op. Jullie zijn kritiekloze meelopers, karakterloze kuddedieren.

    1. Beukman

     Lul je er maar uit, @Floris. Jij was het die een vacature als medewerker webcare aanzag voor een heimelijke infiltratiepoging door de overheid.

     Een andere aanwijzing dat je aan verregaande paranoïa lijdt, is dat je iedereen hier op DDS die een van de mainstream afwijkende mening ventileert niet alleen afdoet als “trollen”, maar die “trollen” ook nog eens op één hoop gooit, en zelfs serieus gelooft dat een deel van hen in hetzelfde door de overheid betaalde kantoor werkt als collega’s.

     Het lijkt erop dat jouw vader jou niet een gezond wantrouwen jegens links heeft aangeleerd maar een ongezonde paranoïa.
     Nou goed. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je die paranoïa helemaal van jezelf hebt.

     1. Floris

      “Lul je er maar uit, @Floris. Jij was het die een vacature als medewerker webcare aanzag voor een heimelijke infiltratiepoging door de overheid.”
      —————————————————-
      Uit de taakomschrijving bleek onder andere dat discussies op fora “bijgestuurd” (een eufemisme voor “ontregeld) moesten worden en dat er gerapporteerd moest worden over wat er zoal op die fora leefde. Dat jij in je onwaarschijnlijke naïeviteit en serviliteit richting de overheid daar geen probleem mee hebt is veelzeggend. Je hebt een sovjet-mentaliteit.

      “Een andere aanwijzing dat je aan verregaande paranoïa lijdt, is dat je iedereen hier op DDS die een van de mainstream afwijkende mening ventileert niet alleen afdoet als “trollen”, maar die “trollen” ook nog eens op één hoop gooit,”
      ————————————————
      Niet iedereen. Zoek trouwens de definitie van een trol eens op, want uit je commentaren daaromtrent heb ik dikwijls af kunnen lezen dat je die niet kent.

      “en zelfs serieus gelooft dat een deel van hen in hetzelfde door de overheid betaalde kantoor werkt als collega’s.”
      ————————————————-
      Weer een typische stroman van Beukmans. Ik geloof dat niet zozeer maar het zou wel kunnen.

     2. Borrelnootje

      Natuurlijk staat Floris zeer sterk in zijn argumentatie inzake jullie trollenschap: jullie verdedigen inderdaad altijd en eeuwig de overheid, te pas en te onpas, dat valt gewoon op. Geen punt van kritiek op Rutte, op het kabinet of de ‘gematigde’ en gevestigde partijen. Alles is welgedaan. Zo’n verdedigend standpunt t.o.v. alles dat met de overheid en de mainstream te maken heeft is niet normaal en niet gezond. Conclusie: jullie zijn trollen. Betaald of niet betaald.

     3. Beukman

      @Floris
      Hier is zo’n advertentie voor webcare-medewerker:

      “Als webcare-redacteur fungeer je als spin op het web. Je ben de online vertegenwoordiger van het ministerie van Veiligheid en Justitie en je rapporteert regelmatig over je belangrijkste bevindingen over online gesprekken. Je ziet vaak als eerste welke onderwerpen spelen en hoe burgers daarover praten. Die signalen deel je met de rest van de organisatie. Vervolgens adviseer je hoe we het beste met discussies en reacties om kunnen gaan. Zo werk je mee aan relevante content in reactie op veel voorkomende vragen, opmerkingen en klachten over VenJ-beleid”.

      Het is bij jullie nooit goed. Maakt de overheid er eens werk van om dichter bij de burgers te staan, dan spreek jij opeens over “ontregelen”.
      Nee oelewapper, dat is nu juist *niet* wat de overheid wil.

      En ga nu niet ontkennen dat jij dacht dat Bureau Grondlijn een aan de overheid gelieerde organisatie was die onder andere hier op DDS een paar mensen had gestationeerd.

      Overigens zetten steeds meer commerciële bedrijven ook webcaremedewerkers in op fora. Men beschouwt dit algemeen als een goeie service.

  3. Pollewop

   Floris voegt er net zo makkelijk een complottheorie aan toe: wie hier niet meehuilt met de rechtspopulistische meute wordt daarvoor betaald. Wie betaalt blijft onduidelijk en bewijs is in deze factfree-retoriek niet nodig.

   1. jennifer

    POllewap, Mijn stem was voor de PVV maar wat jij hier benoemd, kan ik wel wat op zeggen. Als mij geld aangeboden werd om het spelletje wat Rutte heeft gespeelt, ook te spelen zou ik het als mens ook meespelen, maar dan net als Rutte heeft gedaan voor even, en daarna de middelvinger, en zou gewoon weer daar op gaan stemmen wat vanaf het begin de bedoeling was, zo kan je het ook bekijken toch.

   2. Beukman

    @Pollewop
    Inderdaad.
    Zijn simpelmansproza over “lakeien van de gevestigde orde” doet overigens enigszins vermoeden dat hij vroeger een CPN-er is geweest.

    1. Pollewop

     Floris is een boze blanke man die een tijd heel zeker wist dat Blondie dit land in het paradijs zou leiden. Nu dat in duigen valt moet de woede ergens naar toe.

     1. Floris

      Ik heb nog nooit op de PVV gestemd, simpele ziel. Je zit er dus weer helemaal naast.

      Ga toch koken, mens.

   3. jennifer

    Het valt wel op hoe goed beukman er toch over geinformeerd is hoe het allemaal werkt schijnbaar, ook dat mag een mens wel eens aan het denken zetten over zijn trollenshap toch. Als je er zoveel over weet te vertellen dan zet ik mijn vraagtekens bij het ontkennen van het trollen hier van hem.

 8. Frulen

  Uitstekend artikel !

  @Marija:
  Feiten waar niemand zich onder uit kan lullen, helaas te weinig bekend bij het grote publiek.

  1. Beukman

   @Frulen
   Inderdaad een uitstekend verhaal voor iedereen die de woorden van een Turkse minister van Propaganda (op wie het hele verhaal rust) op zijn woord gelooft.

   1. Floris

    Nadenken is je sterkte niet, Beukman.

    Ten eerste hebben de turken met 2 paspoorten stemrecht in Turkije en is het dus helemaal niet zo gek dat Turkse autoriteiten hier hun zaak komen bepleiten. Wat kan daar nu tegen zijn?

    Onder normale omstandigheden had hier gewoon toestemming voor verleend geweest, maar nu even niet vanwege de verkiezingen. Het hele zakje stinkt dus als een beerput.

    Het verhaal rust helemaal niet alleen op de woorden van die turkse minister. Het is een coherent en plausibel stukje deductie.

    Even aannemende dat die turkse minister liegt, dan nog heeft Rutte het hele geval aangegrepen om er een slaatje uit te slaan. Daarbij het risico nemend op een diplomatieke rel van jewelste. Het is ofwel dat ofwel het is bekokstoofd. In beide gevallen is het laakbaar. Rutte is een schoft.

    1. Beukman

     Floris schrijft:
     “Ten eerste hebben de turken met 2 paspoorten stemrecht in Turkije en is het dus helemaal niet zo gek dat Turkse autoriteiten hier hun zaak komen bepleiten. Wat kan daar nu tegen zijn?”

     Nu wordt het grappig. Persoonlijk was ik er ook niet tegen. Hierin verschilde ik echter van mening met 86 procent van de Nederlanders, en met 99 procent van de DDS-gemeente. Heb jij bovenstaande mening dat er niks op tegen kan zijn ook op DDS geventileerd toen we het er vorige week over hadden? Waarom niet? Waarom kom je er nu opeens mee? Onder welke steen zat jij vorige week?

     En ja, laten we even aannemen dat Çavuşoğlu loog. Rutte hield de Turken tegen, hij wilde immers niet Erdogans weg naar absolute macht faciliteren. 86 procent van het Nederlandse volk was het met hem eens. Wie ben jij helemaal om het Nederlandse volk terecht te wijzen?

     1. Floris

      Voor de duidelijkheid, Beukman: ik ben tegen dubbele paspoorten voor Turken en Marokkanen omdat de regeringen van Marokko en Turkije hen expliciet nog steeds als Turken en Marokkanen beschouwen en je zo nooit tot integratie komt.

      Maar zolang ze die dubbele paspoorten hebben is het onredelijk om te eisen dat Turkse politici hier niet mogen komen om die mensen toe te spreken. Dat wist Rutte ook, dus werd er een smoes opgedist dat de veiligheid in het geding zou zijn.

      Het stinkt dus als een beerput en dat schreef ik hier vorige week al. Dat snapte je vrind Pollewop zelfs toen hij zich nog Floris van duin noemde.

      Nee Beukman, als jij niet ziet dat hier een smerige truc is uitgehaald door Rutte dan ben je nog dommer dan ik dacht.

     2. Floris

      “En ja, laten we even aannemen dat Çavuşoğlu loog. Rutte hield de Turken tegen, hij wilde immers niet Erdogans weg naar absolute macht faciliteren.”
      ————————————————–
      Geloof je dat nu echt zelf, naïeve dwaas?

      Rutte zag een uitgelezen kans om het volk eens te tonen dat hij ruggegraat heeft (wat niet zo is) en op die manier stemmen weg te trekken van de PVV of FvD. En er zijn altijd mensen die er in trappen: hij scoorde 6 zetels meer dan in de laatste peilingen.

     3. Beukman

      @Floris
      Alle partijen (behalve DENK), plus de ganse natie, stonden achter de beslissing van Rutte. En dan ga jij nu beweren dat Rutte alleen zijn rug rechtte uit electoraal gewin?

   2. Pollewop

    De PVV-aanhang heeft het verlies nog niet verwerkt en is wanhopig op zoek naar een complottheorie die de schuld ervan bij Wilders weghaalt. Noem het een ineffectieve manier van rouwverwerking.

    1. Gustaafff

     Spijker op z’n kop, @pollewop.

     1. Floris

      Wat zijn de SGPer en de linkse lamlul het weer roerend eens.

      Whoehahaha. De lamme en de blinde.

     2. jennifer

      Staat jou geloof dat wel toe dat je hem een spijker in de kop slaat, wel goed toeslaan dan, zijn we van een hoop onnozele gezeiver af hier.

    2. jennifer

     Welk verlies? Ze hebben zetels gewonnen, en achteraf over nadenkend, is dit het beste wat de PVV kan overkomen toch, straks kunnen ze in ieder geval de PVV nergens verantwoordelijk voor maken, als ze de boel weer tot een dieptepunt voor het land laten komen, want de PVV heeft niet geregeerd dan toch.

     1. Gustaafff

      Inderdaad. En daarom lekker uit de regering houden. Oppositie is hun specialiteit; daarom lekker uit de regering houden.

     2. jennifer

      Nee Guustaaf zo bedoel ik het niet, dus niet de zaak omdraaien nu. Je weet wel wat ik bedoel hiermee.

 9. Duckday

  Volkomen juist geen speld tussen te krijgen

 10. Ni28

  Zo heb ik ook over gedacht, “held” voor een dag en mensen geloven het ook nog. Wat een beetje theater niet al kan doen, men vergeet zelfs vier afschuwelijke lange jaren met nog vandaag voelbare consequenties. Nou ja, de VVD stemmer dan.

 11. Ni28

  Als Rutte ineens een hardliner is geworden dan zou hij zijn standpunt moeten handhaven. Maar al de volgende dag was het de oude Rutte weer. Die harde lijn was gewoon de volgende leugen. En mensen die op zo iemand blijven stemmen zijn geen haar beter.

  1. Floris

   En wat te zeggen van mensen die in z’n act zijn getrapt?

   Die zijn OLIEdom.

   Waaronder dus ook de drie grootste trollen van DDS.

   1. Beukman

    @Floris
    Stalinistische trucjes van jou: de mentale vermogens van je tegenstanders in twijfel trekken.
    Stalin liet zijn tegenstanders ook nog eens opsluiten in een inrichting. Dat zou jij ook wel willen.

    1. Pollewop

     Misschien denkt Floris dat je met het uitschelden van anderen ook een inhoudelijk argument debiteert.
     Eerder denk ik dat dit uit onmacht voortkomt.

     1. Beukman

      @Wop
      De tragiek van Floris is dat hij regelmatig weigert in discussie te gaan met andersdenkenden. Zo creëert hij zijn eigen bubbel.
      Dit zien we overigens ook terug in zijn “voorspellingen” tav de TK-verkiezingen, die hij hier onlangs plaatste.

 12. Wim

  Een land die Politici vermoorden en de dader na een paar jaar weer op vrije voeten laat lopen is tot alles in staat om aan de macht te blijven.

  1. Pollewop

   ‘Een land dat politici laat vermoord’.

   Mijn god, wat een idioten lopen hier toch rond.

   1. Gustaafff

    Wim doelt waarschijnlijk op de “demonisering” van Pim Fortuyn. Hij brengt het onvervalst sociaaldemocratisch kritisch geluid, in verband met de moord op de politicus in spé.

    1. Wim

     Pollekop ,je bent zo dom, dat je denkt dat je slimmer bent dan ik

     1. Wim

      Ga je nu de hele wereld er bij halen.

    2. Wim

     Guusje de nazi’s demoniseerde de Joden net zolang tot ze in de gaskamer belande. De islam demoniseerde net zolang dat ze de christen de kop afhakken en homo’s van het dak af fikkeren Links demoniseerden P.F. net zolang tot ze hem de kogels door het hoofd joegen. Links en islam demoniseerde net zolang dat politici met bewaking en een kogelvrijvest moeten lopen.

     1. Gustaafff

      Er zijn argumenten pro en contra, maar is links dan ook niet gedemoniseerd door rechts? Breivik schoot immer 77 sociaaldemocraten dood.

     2. Wim

      Guus het demoniseren tegen P.F. in Nederland gebeurde door politici. om dat P.F. in de weg stond.
      Moet ik nu ook de R.A.F er bij halen.
      Ik heb geen rechtse politici horen demoniseren tegen die jeugd op dat eiland.

   2. Wim

    @Pollekop
    Ik heb me vergist P.F. is over een bananenschil gevallen

    1. Pollewop

     Je bent een dom figuur en je weet het.

     1. Wim

      Pollekop.Je bent zo dom, dat je denkt dat je slimmer bent dan ik.

     2. DutchDropveter

      Stiekem is het Gustaafff met zn tweede account, hij gaat nu ook het gesprek in andere items met zichzelf aan hilarisch!

     3. Borrelnootje

      Voor de intellectueel die Pollewop begeert te zijn, is dit wel een uitermate nietszeggend, inhoudsloos en tekortschietend antwoord. Schaam je Pollewop voor zo’n magere en schamele reactie.

     4. Gustaafff

      Ik ben eigenlijk wel klaar met je “dubbelaccount”-zwartmakerij, @DutchDropveter. Er zijn nu eenmaal meer mensen die er een andere mening op nahouden dan de populisten.

     5. Floris

      Pollekop (= Simon Brouwenstein, etc etc etc) strooit vandaag met Ad Hominems. Waar zijn Beukmans en dominee Guus om daar wat van te zeggen? Anders zijn ze er altijd als de kippen bij om met hun vingertje te zwaaien.

     6. Gustaafff

      Pollewop/FvD zijn over het algemeen buitengewoon beschaafd. Jij slaat alleen maar wild om je heen: “dorpsgek!”, “trol”, “lamlul”, “achterlijke gladiool”, “domkop”. “De drie grootste trollen”.

      Triest hoor.

  2. Lex

   Inderdaad de vraag of de dood van Pim fortuin een politieke moord was is nog steeds niet uitgezocht. Het vermoede is dat links achter die moord zat, Pim Fortuin was een te groot politiek gevaar.

   Het is nooit tot de bodem uitgezocht.

   Inmiddels loopt de schoft F.V.D.Graaf weer vrij rond.

   Ik had nog zo gehoopt dat hij neergelegd zou worden. Echte dappere nederlanders zoals wij die vroeger hadden bestaan blijkbaar niet meer.

   1. Wim

    Echte dappere nederlanders zoals wij die vroeger hadden bestaan blijkbaar niet meer

    Hier is rechts Nederland te fatsoenlijk voor. Andersom had ik het nog niet geweten.

 13. De Vrolijke Fietser

  ”zijn zorgvuldig georkestreerde Turkije-relletje.”

  Er is hier wel sprake van erg veel aannames en gespeculeer zonder bewijs. Ik blijf bestrijden dat Rutte die rel ”georkestreerd” heeft. Dat hij hem in de schoot geworpen kreeg en maximaal uitgebuit heeft, daar is wellicht iets voor te zeggen, hoewel ik me afvraag hoe hij vorig weekend anders op die Turkse ”overval” had moeten reageren. Die Turken hier gewoon maar hun gang laten gaan nadat geprobeerd is ze op diplomatieke wijze duidelijk te maken dat de Ned. regering niet zo gediend was van propaganda-acties door Turkse ministers?

  Als Rutte dat ”gewoon” had laten gebeuren, zou de kritiek – terecht – gigantisch zijn geweest, en was hij waarschijnlijk niet boven de 20 zetels uitgekomen. Dan zou iedereen zich afvragen of Turkije hier soms de dienst uitmaakt.

  ”…en de vos heeft ondertussen naar verluid zijn excuses alweer aangeboden.”

  ”naar verluid” klinkt niet erg overtuigend. Er is inderdaad sprake van dat er misschien alsnog excuses moeten worden aangeboden, maar dat betreft het meenemen naar het politiebureau van twee Turkse diplomaten, alwaar de diplomatieke paspoorten zijn ingenomen. Dit zou mogelijk een schending van het Verdrag van Wenen (dat de diplomatieke onschendbaarheid regelt) inhouden. Eea wordt nog uitgezocht, maar dat betreft géén excuus voor de weigering de Turkse minister van BuZa te laten landen en het terugsturen naar Duitsland van dat hoofddoekvrouwtje.

  1. Wim

   Vraag me af waar die politici zich mee bemoeide die op het Malieveld tegen de democratische verkiezing van Trump protesteerde. Het is net zo geschreeuw als Erdogan over Nederland doet. Ook Trump werd in die demonstratie voor Fascist en racist uitgemaakt. Er liep zelfs een oude kamerlid op ons wachtgeld daar te flyeren voor Clinton.
   Het is voor mij nog steeds de vraag of Rutte wettelijk juist gehandeld heeft.

   1. De Vrolijke Fietser

    Vergelijking raakt kant noch wal. Ik weet niet welke politici dat dan waren op het Malieveld, ik gok SP figuren en wat GL figuren, maar het lijkt me sterk dat daar kabinetsleden bij aanwezig waren. En wat Nederlandse politici op Nederlandse locaties uitspoken, is voornamelijk een zaak voor Nederland.

    Het is heel iets anders wanneer Ned. ministers in de VS zelf tegen Trump protesteren, of daar onwelgevallige propaganda-activiteiten gaan bedrijven. Dan zal de VS daar wat van vinden. Ook als Ned. ministers naar Istanbul afreizen om daar propaganda te gaan bedrijven. Ik heb geen enkele twijfel dat vader Erdogan zoiets niet zal toelaten.

    En of Rutte juridisch juist heeft gehandeld, zal later wel blijken, De Turken hebben aangekondigd een rechtszaak aan te gaan spannen bij het Europese Hof.

 14. PimF

  Dit domme schaapachtige volk verdient niet beter, zelden is mijn indruk van de geestelijke capaciteit van de gemiddelde medeburger zo negatief geweest, ze kijken naar de poppetjes en niet waar ze voor staan.

 15. DidiA

  En wat heeft Kutterutte gedaan? Precies….zijn excuses aangeboden…..

 16. DidiA

  Ik ben boos…. onvoorstelbaar boos….. Giftig boos…. Onverzoenlijk boos…… Waar kan ik mij aanmelden om …….

 17. Floris

  Beukman schreef: “De tragiek van Floris is dat hij regelmatig weigert in discussie te gaan met andersdenkenden.”
  —————————————————————-
  Omdat het een gebed zonder eind is. Als we deze draad als voorbeeld nemen zie ik dat er door jullie drieën (in wat sterk lijkt op een eendrachtige samenwerking) op vele plaatsen is gereageerd met steeds weer dezelfde herhalingen van zetten. Ik ben een paar uur weggeweest en er zijn minstens 10 posts met meer van hetzelfde bijgekomen. Je denkt toch niet dat ik daar nog op ga reageren? Als ik dat ga doen dan kost me dat zeeën van tijd en het zal niets veranderen aan het gehakketak.

  Ik vertrouw jou voor geen cent, Beukman. Om nog maar te zwijgen over die trol die hier al tig keer is verbannen en al ruim 10 jaar fora tracht te destabiliseren.

  Je “argumenten” zijn vaak gezocht en niet overtuigend. En als je tegenargumenten krijgt ga je daar of niet op in of probeer je het onder te sneeuwen met ellenlange posts die wemelen van de stromannen en halve waarheden. Je noemde het ooit een “spel”. Maar dat soort spelletjes speel ik niet mee. Alles wat ik hier schrijf meen ik.

  Ik zal jullie alle drie één ding nageven: jullie zijn volhouders van de buitencategorie. Daar kan ik niet aan tippen. Ik blijf nog wel forummen, mede omdat het een soort verslaving is geworden, maar ik zie geen enkel nut (meer) in een gedachtenwisseling met mensen als jullie.

 18. Floris

  Borrelnootje schreef: “Beukman, je doet wel opvallend erg bijzonder en maximaal je best om de ‘complottheorie’ te ontkrachten en Borrelnoot op andere gedachten te brengen.”
  —————————————————————–
  Inderdaad. De “inzet” van alle drie de trollen grenst aan het ongelofelijke.

  Je zou bijna denken dat het hun werk is…

  Hahaha.

 19. dapperedodo

  En toch denk ik dat Rutte een enorme blunder heeft gemaakt. Niet voor hemzelf op korte termijn, maar wel op de wat langere termijn.

  De hele EU en de rest van de regeringsleiders van de EU denkt dat ze nu rustig achterover kunnen leunen. Hoor ze zeggen: we hebben het verkeerde populisme verslagen. Wat in godsnaam verkeerd populisme is, is mij een raadsel. Het komt er eigenlijk op neer dat ze zeggen: we hebben een groot deel van onze eigen bevolking verslagen. Eng heel eng.
  We zullen zien of er op korte termijn weer verkiezingen komen.

 20. Pjotter

  Op 16 maart door mij op Facebook geplaatst, (nagenoeg zelfde visie)
  Even overdenken, wat mogelijk komen gaat (geheim overleg Rutte Erdogan)(een beetje de trant van onderste steen blijft zoek);
  Rutte, hej Tayyip bedankt, steengoed gespeeld, we hebben onze klootjesvolken weer lekker in de rij lopen (eerst 1 op nemen, doe maar een scotch W) maar Jip we moeten het afkoelingsspel goed regie-seren want ik wil niet op mijn bek gaan om je mijn excuses aan te bieden, dus kom eens met een leuk plannetje, ik schuif wel een paar miljardjes naar je toe voor (geheim, een stop) van je weet wel, jij heb wel een Receppie Tayyip ouwe jongen

  1. Pollewop

   Complottheorieën en factfree fantasieën zijn hier meer regel dan uitzondering.

   Trump maakt wereldwijd school.

 21. Ali Yas

  Samenzweringstheorie of niet, iedereen zal het toch met de volgende observaties eens zijn:
  1. enkele Turkse hoogwaardigheidsbekleders hebben zich hier gedragen alsof het Nederlandse gezag voor hen niet telt;
  2. premier Rutte kon met een ferm optreden zetels winnen.

  Hier zijn wel wat vragen bij te stellen. Bijvoorbeeld: heeft Rutte vanaf het begin zijn best gedaan de rel te voorkomen, of heeft hij juist geprobeerd deze te laten plaatsvinden op een publicitair gunstig moment? De herinnering aan de trucjes in de aanloop van de verkiezingen van 2012 maakt dat ik de laatste optie open houd. Maar goed, we zullen het misschien nooit weten, net zo min als we weten wie nou precies verantwoordelijk was voor het ongeluk met MH17.

  Wat we wél kunnen doen is opletten wat er nu gebeurt. Houdt Rutte zijn rug recht en leert hij de Turken onze mores, dan ben ik bereid de gedachten aan een Markse machinatie te laten varen. Maar de halve excuses van zijn woordvoerder wekken de indruk dat ik mijn kruit nog maar beter even droog kan houden.

 22. interron

  Geachte mijnheer Haakmeester,

  Nederlands die in het buitenland mogen stemmen zijn Nederlanders die daar tijdelijk (voor korte of langere tijd) verblijven.
  Die hebben dus geen andere nationaliteit dan de Nederlandse!
  Als men hier komt wonen/werken/van de sociale voorzieningen profiteert/van onze gezondheidszorg profiteert (ga maar eens kijken hoe dat in Turkije (niet)geregeld is, dan dien je loyaal te zijn aan Nederland!
  Erdogan is gewoon een engerd. Er zullen best hier politieke spelletjes gespeeld worden maar de oppositie verdwijnt in ieder geval niet zonder proces de gevangenis in. U zou zich eens wat beter moeten verdiepen in wat er werkelijk speelt; zowel in Nederland als Turkije.
  Beseft u wel dat de Nederlandse afdeling van Erdogan (genaamd DENK) in de grote steden een mega overwinning heeft behaald op de PvdA en zeer waarschijnlijk ook groot gaat worden bij de gemeenteraad verkiezingen? Heeft u enig idee hoeveel allochtone Nederlanders op DENK gestemd hebben? Nou, ik ook niet exact maar ik denk NUL!
  Democratie is mooi, maar een afdeling van een Turkse politieke partij in ons systeem zou niet moeten mogen.
  U heeft wat mij betreft alle recht op uw complot theorie maar ik zie in DENK een groter gevaar dan in de PVV!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.