Nieuw PVV-Kamerlid Gabriëlle Popken: soldaten met dubbel paspoort mogen niet in de Nederlandse krijgsmacht!

Nederlandse soldaten moeten zo spoedig mogelijk alleen Nederlanders zijn. Dat zou helpen tegen het aantal bedreigingen dat ze krijgen, zo beweert het kersverse PVV-Tweede Kamerlid Gabriëlle Popken.

De nieuwe Tweede Kamer is nog maar een paar dagen geïnstalleerd, maar Gabriëlle Popken van de PVV is al voortvarend begonnen met haar werkzaamheden. De 33-jarige parlementariër wil namelijk dat minister van defensie Jeanine Hennis een verbod op een dubbele nationaliteit gaat instellen in het leger. Dat stelt Popken in Kamervragen:

Het komt namelijk steeds vaker voor dat ‘onze jongens’ allerlei bedreigingen ontvangen. De omvang van dat probleem is niet bekend, en ook niet wat de  achtergrond van de dreigtokkies in kwestie is. Popken stelt daarom enkele Kamervragen aan Hennis om hier achter te komen. Het is haar eerste publieke daad sinds ze Tweede Kamerlid is geworden.

Maar het nieuwe Kamerlid grijpt de mogelijkheid óók aan om te vragen wanneer Defensie éíndelijk gaat stoppen met het aannemen van militairen die twee paspoorten bezitten:

“Is de minister eindelijk bereid om geen militairen met een dubbele nationaliteit toe te laten in onze krijgsmacht?”

Het ontgaat mij eerlijk gezegd wat het bezit van twee paspoorten te maken heeft met bedreigingen, maar dat terzijde. Wel denk ik dat ons leger niet zo overdreven hoeft te doen door álle personen met twee paspoorten te weigeren. Is een dubbel paspoort een dubbele loyaliteit? Vast, maar dat is niet altijd een probleem. We kunnen best Nederlands-Luxemburgse, Nederlands-Ierse, Nederlands-Braziliaanse of Nederlands-Canadese soldaten hebben in ons defensie-apparaat, om de doodeenvoudige reden dat al die genoemde tweede nationaliteiten horen bij landen met wie wij warme betrekkingen onderhouden. De kans dat een dubbel paspoort bij zulke gevallen zou kunnen uitmonden in een dubbele agenda, lijkt mij redelijk gering.

Natuurlijk kan je bepaalde andere nationaliteiten wél op een zwarte lijst zetten: Rusland, Iran, Noord-Korea, Syrië en de Palestijnse gebieden, bijvoorbeeld. Die landen hebben niet het welzijn van Nederland in gedachten, en ageren er zelfs actief tégen. Om infiltranten te voorkomen moet je dan het zekere voor het onzekere nemen.

Maar een blanco verbod op alle dubbele nationaliteiten bij het Nederlandse leger? Dat lijkt me gekkigheid, en bovendien heeft het niets te maken met het tegengaan van idioten die het nodig vinden om onze jongens te bedreigen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. buitenbeentje

  “Het ontgaat mij eerlijk gezegd wat het bezit van twee paspoorten te maken heeft met bedreigingen, maar dat terzijde”.

  Zonder NL paspoort kom je niet in het leger. Ik kan mij heel erg goed voorstellen dat soldaten met een dubbel paspoort regelmatiger te maken krijgen met dreigementen omdat hun “landgenoten” er op tegen zijn dat ze “hun” land verraden door in het NL leger te gaan.

 2. Wim

  Het antwoord van links
  Geen bedreigingen
  En soldaten met twee paspoorten zijn de beste die er zijn.
  Boek gesloten.

 3. Ritter

  Dubbele paspoorten betekend een dubbele loyaliteit.

  Niet alleen in het leger maar ook daarbuiten. We hebben dat kort geleden nog gezien met de Turken die ook een Nederlands paspoort hebben maar met Turkse vlaggen zwaaien en loyaal zijn aan Erdogan terwijl ze hier leven en sommigen zelfs hier geboren zijn.

  Ook blijkt dat militairen met een islamitische achtergrond vaak niet te vertrouwen zijn omdat hun eerste loyaliteit bij de islam ligt. Dat hebben we verschillenden keren gezien in het verleden.

  Radicale moslims infiltreren Duitse leger voor gevechtstraining
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/11/radicale-moslims-infiltreren-duits-leger-voor-gevechtstraining-396466/

  Het voorstel van Gabriëlle Popken is een “gezond verstand” voorstel. Helaas regeert niet het “gezonde verstand” bij de politieke elite en hun vriendjes in de media maar de politieke correctheid. En daarvan is de bevolking uiteindelijk de dupe.

  1. jennifer

   Dat is ook het grote probleem, het gezonde verstand regeert helaas niet in dit land, maar laat ze maar doen de dag dat het zich tegen hun gaat keren zal er zeker komen dan. We wachten maar af tot dat de eerste Nederlandse soldaten door hun eigen islamitische collega s afgeknald gaan worden. Schijnbaar moet dat eerst gebeuren willen ze wakker worden in dit land. Of is dit ook een onderdeel van de plannen van Rutte wat de islamisering van Nederland aangaat. Ook hierover zal ik dan niet meer verwonderd zijn.

 4. Peter Selie

  Gezien het veiligheidsrisico heeft PVV’er Gabriëlle Popken helemaal gelijk, raar dat je zulke verhalen nooit eens hoort uit de monden van de traditionele politiek, dat schuurt natuurlijk met hun waarheidsbevinding.

 5. JackyH

  Zodra je gaat uitvaardigen dat dit alleen geldt voor moslims komt je op het punt van discriminatie. Daarom is het beter alle lieden met een dubbel paspoort uit te sluiten. Soms moet je een beetje vaag zijn om je doel te bereiken.

 6. Anna

  Stel dat er in de toekomst burgeroorlog of oorlog gaat uitbreken in Europa vanwege religie, normen, waarden,democratie en rechtsstaat. Zullen dan mensen vanuit niet westerse landen het opnemen voor ongelovigen, christenen en Joden? Stel dat er een burgeroorlog of oorlog uitbreekt met Turkije. Zullen dan de Europese Turken achter onze leiders gaan staan of achter leiders zoals Erdogan. Laat daar de politiek zich eens over uitspreken. Mooie vragen voor DENK:

 7. unitokkie

  Er zijn daadwerkelijk militairen die sympathie hebben voor IS en zelfs militairen die zijn overgelopen. Bizar dat islamieten worden toegelaten in onze krijgsmacht. Onbetrouwbaar als de hel

 8. Ruud562

  Het is bekend dat lui van vooral Turkse en Marokkaanse afkomst onder grote druk staan van familie en vrienden. En zeker als zij ook nog die islamitische ideologie aanhangen! Daarom, gezien de te vele ellende in de wereld, veroorzaakt door die ideologie, géén islamieten in ons leger of bij de politie!! Want wij zijn in oorlog met die lui, lui die met moord en doodslag onze vrijheden willen inperken ten gunste van hun schrizofreen en labiele gedachtegoed c.q. ideologie!
  Daarna die dubbele paspoorten bekijken! Want Turken, ook die nu in ons leger zitten, zijn verplicht hun dienstplicht in Turkije te vervullen. En wij zijn dan zo gestoord, om ze, terwijl ze hier in ons leger zitten, ze verlof te geven zodat ze in Turkije aan hun militaire verplichting kunnen voldoen! Over het beschermen van onze militaire strategie gesproken! We kunnen dus net zo goed al onze militaire geheimhoudingen overboord kieperen!

  1. Cultuur_Pessimix

   +Ruud562 Je redenering staat als een huis!

 9. Cultuur_Pessimix

  Ja consistentie dus! Als we mensen die pro-Turkije of erger pro-IS en mét een dubbel paspoort toelaten in het Nederlandse leger wordt de kans groter dat dit soort barbaren aanslagen op onze eigen soldaten gaan plegen. Als we deze destructieven uitsluiten – want dubbel paspoot – en anderen niet, geven we de politiek correcte links liberale gedachtepolitie weer munitie om de aanname van een wet tegen dubbele paspoorten te vertragen. Gewoon dat hele gedoe met ALLE dubbele paspoorten afschaffen. Wil je in Nederland wonen, werken, integreren, dan doe je best en je krijg een nieuw paspoort. Een Nederlands! Geen buitenlands. De relatie met de toenemende bedreigingen van soldaten in eigen land – SCHANDE!!! – door islam-idioten, is de aanname dat iemand met een dubbel paspoort ook nog sympathieën heeft met het land van herkomst. Dat is niet zo gek gedacht. Kijk naar die vieze turken die voor Erdohun demonstreren terwijl ze nota bene al decennia in Nederland wonen.

 10. Robert Leiden

  De Duitse SS werd versterkt door 22.000 Nederlandse vrijwilligers.
  Zouden ze allemaal een dubbel paspoort gehad hebben?

  Een geheime afspraak tussen Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten is de reden geweest dat Nederlandse VN-militairen in de ‘veilige’ Bosnische moslimenclave Srebrenica in juli 1995 geen luchtsteun hebben gekregen.
  Zouden die Franse, Engelse en VS beleidsmakers allemaal dubbele paspoorten gehad hebben?

  Loyaliteit zit tussen de oren, niet in een stukje papier.

  1. Ruud562

   @Robert Leiden:
   “Loyaliteit zit tussen de oren, niet in een stukje papier.”

   Inderdaad, helemaal gelijk! Daarom moeten er dan ook geen moslims en andere niet-westerlingen met dubbele paspoorten op onze strategische posten! Want die lui zijn te vaak en teveel vergiftigd met input uit de Koran of door druk vanuit familie, vrienden of regeringen om voldoende loyaliteit te hebben (of weerstand)! Tussen de oren, ja!

 11. monach

  Gewoon geen moslims toelaten om risico’s met betrekking tot loyaliteit te vermijden.

  Een moslim is in de eerste plaats loyaal aan de islam/Allah. En de islamitische agenda verteld dat er een oorlog gaande is zolang de hele wereld niet geislamiseerd is.
  Dus is er een oorlog tegen het Westen.
  Een moslim die zich niet als zodanig gedraagd is geen moslim, en heeft van de islam begrepen.

 12. corfo

  Deze “regel” zou niet alleen voor militairen moeten gelden maar ook voor z.g. politici !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.