wildersspijkmedia

Nieuwe peiling: PVV gaat aan de leiding met 29 zetels, VVD zakt naar 25

Geen categoriemrt 03 2017, 15:15
Forum voor Democratie en VoorNederland kunnen allebei rekenen op één zetel volgens de voorspelling.
De campagne van Geert Wilders liep niet op rolletjes de afgelopen weken: de PVV-leider legde het campagnewerk tijdelijk stil vanwege de lekken in zijn beveiliging, en zag met lede ogen toe hoe de VVD de PVV voorbijstreefde in de peilingen. Volgens een nieuwe peiling van voorspellingsbureau Prendid gaat de PVV echter nog steeds aan de leiding, met maar liefst vier zetels verschil ten opzichte van de VVD.
Schermafbeelding 2017-03-03 om 14.43.43
Na de PVV en VVD volgt een groot middenveld van CDA, D66, PvdA en Groenlinks. Overigens is de PVV niet de enige rechtse partij die het goed doet in de peiling: ook de nieuwe rechtse partijen FVD en VNL kunnen rekenen op een zetel. Als deze partijen allebei in de Tweede Kamer komen én de PVV wordt de grootste partij, is dat een unieke overwinning voor rechts. Een beter signaal dat Nederland nu écht een andere koers moet gaan varen, bestaat niet.
Overigens wordt de peiling van Prendid niet op dezelfde manier uitgevoerd als andere peilingen, die gebruikmaken van een steekproef. De peiling van Prendid is namelijk gebaseerd op voorspellingen die verschillende gebruikers kunnen doen op de website van het voorspellingsbureau. Het gemiddelde van al deze voorspellingen kan vervolgens een accuraat beeld geven van de verwachte verkiezingsuitslag.
Op 15 maart zullen we erachter komen of deze innovatieve peilingmethode de verkiezingsuitslag goed heeft weten te voorspellen. In ieder geval is de peiling een steun in de rug voor de PVV: de partij van Geert Wilders is nog lang niet verslagen en kan nog steeds de grootste worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten