Peilingen: VVD vergroot de voorsprong op PVV na EenVandaag-debat en Turkijecrisis

In de op één na laatste peiling van het Tilburgse LISS Panel neemt de VVD een stevige voorsprong: 25 zetels hebben de liberalen nu, en dat is een stijging ten opzichte van gisteren. De PVV, daarentegen, daalt.

De verkiezingen zijn pas morgen, maar we hebben nog toch wel één duidelijke favoriet als het aan het LISS Panel uit Tilburg ligt: in hun dagelijkse peiling berekenen de zuidelijke academici dat de VVD vandaag 25 zetels zou gaan halen, en de PVV blijft steken op 21. Dat komt dus neer op een niet te geringe voorsprong van 4 zetels, dus het lijkt er op dat premier Rutte goede zaken heeft gedaan in het één-op-één lijsttrekkersdebat met Geert Wilders, én in de crisis met Turkije. Wilders verliest juist een zetel.

Na de twee gedoodverfde koplopers volgt op de derde plaats D66 met 19 zetels, terwijl GroenLinks en de SP 18 zetels halen. Opvallend: het CDA doet mee om de winst in een hoop andere peilingen, maar komt bij LISS vandaag niet verder dan 17 zetels en dus de zesde plaats.

liss peiling 14-3-2017

Ook het Forum voor Democratie zit in de lift bij LISS: de partij van Thierry Baudet krijgt één zetel, evenals die andere nieuwkomer: DENK. VNL moet het stellen zonder zetels.

Daarnaast moet gezegd worden dat deze peiling één opmerkelijk gegeven bevat: de SGP krijgt slechts één zetel. Echter, sinds de Tweede Wereldoorlog heeft die partij in de Tweede Kamer er nooit minder dan 2 gehad, en vaak zelfs 3. In veel peilingen stijgt de SGP daarnaast ook door naar 4. Eén SGP-zetel is dus een… interessante waarneming van LISS. Kortom: van alle peilingen die ik dezer dagen doorneem, is dit wel de meest aparte. Iets dat mijn collega Michael overigens ook al opmerkte gisteren.

Vannacht komt LISS nog met een laatste ‘slotpeiling’ als rond middernacht de eerste stembureaus de deuren openen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. HaZ

  Wie komende periode een rechts beleid wil, stemt PVV, zodat de VVD wel samen met hen móet werken en niet met D66 en GroenLinks !

 2. nick

  Heel apart!
  En totaal niet serieus te nemen, in geen enkel geval!

  De gehele media schreeuwt ook dat Rutte in het debat met Wilders gewonnen heeft maar waar er gepeild wordt komt er een totaal andere uitslag naar voren. Zegt dat wat?

  Telegraaf poll bij 21.158 stemmen:
  64% Geert Wilders winnaar
  EenVandaag poll bij 12.072 stemmen:
  64% Geert Wilders winnaar

  1. DutchDropveter

   Ik denk dat dit een historische tegenslag wordt voor de partijen die er al een halve eeuw de dienst uit maken en de PVV wint knetter hard zo hard dat ze misschien met bijv. VNL en FvD zo een kabinet kunnen maken.

   Of we worden genept waar we bij staan, de VVD wint (weer want we worden graag tegen onze zin genaaid) maar kan geen enkel stabiel kabinet vormen (+5!! partijen nodig) Dus uitsluiten PVV zit er eigenlijk sowieso niet in, dan komt Rutte’s belofte IK werk niet nooit nada noppes samen met de PVV, Nou oke hieruit kunnen we dus opmaken dat Rutte sowieso de plannen heeft om op te stappen als het niet volgens zijn wil gaat dat word dus Halbe Zijlstra of Klaas Dijkhof die met de PVV moet gaan samenwerken.

   Tip; de PVV gaat dat niet doen zij willen geen tweederangs fop vvd-er en daarmee loopt de hele onderhandeling uit op niks, augustus / september mogen we weer stemmen!

   1. Watchman

    Geen problemen mee om later dit jaar weer te stemmen. Kleine moeite. Wordt dan sowieso PVV of FvD, afhankelijk van hoe de situatie dan is.

    Maar morgen gewoon PVV.

 3. loes530

  haz stem zo en toch op de pvv hoor

 4. nick

  Ook nog even een aardige richting groen links!

  Het CERN, het internationale Europese toponderzoekscentrum dat o.a. de gigantische deeltjesversneller heeft gebouwd, heeft (al enige tijd geleden) de resultaten bekend gemaakt van het experiment CLOUD.

  Die zijn dodelijk voor de theorie dat CO2-uitstoot verantwoordelijk zou zijn voor de opwarming van de aarde. In een unieke steriele stalen kamer slaagden zij erin te bewijzen dat het de zonnestraling is die bepaalt, zonder enige CO2-invloed, of er al dan niet wolken ontstaan en zo of de temperatuur op aarde al dan niet stijgt.

  Die theorie (opwarming aarde gevolg van zonnestraling) was al in 1996 geformuleerd door Deense wetenschappers, maar die werden meteen het slachtoffer van een lastercampagne door de CO2-maffia; zij werden belachelijk gemaakt en beroofd van overheidsfinanciering.

  Vervolgens wilde het CERN het experiment uitvoeren, maar dat werd 10 jaar politiek vertraagd!!
  En ook nu de resultaten zwart op wit bekend zijn, haastte de directeur-generaal van het CERN zich om te zeggen ‘dat het CERN zich niet waagt aan het interpreteren van de resultaten’. Dat leverde hem meteen terechte verwijten op van andere wetenschappers dat hij de evidente politiek-incorrecte conclusie niet durft trekken: dat opwarming van de atmosfeer door CO2 een fabeltje is, of minstens compleet onbelangrijk in verhouding tot de invloed van de zonne-activiteit…

  Eerder legde de Tsjechische president Vaclav Claus al uit waarom wereldwijd linkse politici de theorie van de CO2-opwarming omarmd hebben: wat is er aantrekkelijker voor linkse politici dan het verzinsel dat er een dreigende door mensen veroorzaakte catastrofe in de verre toekomst op ons afkomt, die vervolgens de staat de kans geeft te bepalen hoe wij ons voeden, ons kleden, ons verplaatsen, ons gedragen? ‘Met de aarde gaat het goed, met de vrijheid veel minder’, was de laconieke conclusie van Claus. Hij krijgt gelijk nu het ook wetenschappelijk vaststaat: ‘Global warming? It’s the sun, stupid.’

  Dus indien je overweegt op groen links te stemmen omdat ze zo ‘lief’ zijn voor het klimaat en ons daarvoor totaal arm willen belasten, dit is de waarheid!

  De mens heeft zeer weinig van doen met de opwarming van de aarde! Laat staan dat we die tegen kunnen houden. Kwaadaardiger is dat opwarming wordt gebruikt om mensen te misleiden en leeg te kloppen. Want reken maar dat deze klimaatalarmisten ook heel goed op de hoogte zijn van de laatste wetenschappelijke berekeningen! Alleen dat komt ze niet zo goed uit, dus worden we gewoon bedrogen, zo kennen we de politiek en links weer.

  https://opiniez.com/2017/02/26/de-linkse-klimaatfraude-onthuld/

 5. Wim

  Het gelijk van PVV is bewezen door wanbeleid van Rutte en zouden ze dalen. Tja.

 6. monach

  Die migrantenstroom [en dus islamisering] kan niet eindeloos doorgaan. Dus ik stem PVV.

  1. DutchDropveter

   Net zoals de overige +45% van Nederland…
   -Champagne [Check]
   -bokworstjes [Check]
   – Nederlandsevlag XXL deluxe [Check]
   – Toeter [Check]
   – Plein om te schreeuwen [Check]

   Lets go!

   1. Syntha

    Ik doe mee! Vergeet je niet een vergunning aan te vragen? 😉

    1. DutchDropveter

     Hoeft niet! hadden die turken in Rotterdam toch ook niet? deze bleven tot 4 uur over de APV gewoon staan! dus ik zie niet waarom er onderscheid gemaakt dient te worden zijn wij minder? zijn wij makkelijker aan te pakken 😉 ?

     Maar als ik de cijfers onder onze agenten mag geloven +- 45% PVV dan komen ze gezellig een biertje mee doen! Hà bier! Proost!

     1. Syntha

      Zijn wij makkelijker aan te pakken?? Hihi, ik onthou mij effetjens van commentaar.

      Voor de pelisie agenten: gewoon doen!! Geen vergunning nodig…we hebben er dan een heleboel! hahaha…

 7. HW

  Prijs de dag niet voor morgen, want dan pas komen de kaarten op tafel.

  Rutte krijgt dan de rekening van de afgelopen vijf jaar gepresenteerd en die wordt zwaar betaald.

 8. Wim

  http://zuerst.de/2017/03/14/kriminalstatistiken-zuwanderer-halten-bayern-und-baden-wuerttemberg-in-atem/

  Nog meer van dit met VVD,D66 ,GL,PVDA,CDA,SP want het stopt niet bij de grenzen natuurlijk

 9. Ruud562

  Ik hoop op winst voor de PVV, die vervolgen een coalitie kan aangaan met VNL en FVD. Mocht de VVD, D66, CDA, GL (PvdA zal weg zijn zoals het nu ervoor staat) winnen dan is Nederland echt verloren en zal ik nimmer meer stemmen.

  1. Syntha

   Als de Islamisering is voltrokken, hoef je nooit meer te stemmen! Dat zit er niet meer in.

  1. Syntha

   Hij heeft het goed verwoord.

 10. Ome Ga

  Sorry even off topic maar dit is huge news, voor ‘ons’ rechtse en rechtvaardige front, wereldwijd! Terwijl de ultra linkse moslim en progression/family/Christian destroyer Hussein O. meteen in de biljoenen dollars schuld dook (voor niets, want waardeloos en geld kwijt!),

  is de schuld van de USA nu 60 biljoen (NL ‘miljard’) dus

  $ 60.000.000.000 minder gemaakt door Trump, en wel in 50 dagen!!!
  VIJFTIG DAGEN alleen maar goede vrucht. Ongelooflijk!

  Links verliest overal, ik hoop ook in NL morgen, hoewel ik er niet en nooit meer woon, gun ik jullie, ‘ons’ toch een beter, rechtser Holland!

 11. Syntha

  Ach ja, daar gaan we weer. Nou, toedeloe. Morgen stemmen, dat is zoveel belangrijker.

  Zeker nadat nu is gebleken, dat het hele ” incident” met Erdogan was opgezet, zodat Rutte extra stemmekens zou krijgen om onze Geert te verslaan.
  In het midden van vorige week werden de overheden al ingelicht hoe het weekend zou verlopen. Bron vermelden? Heb ik geen trek in. Oplettende mensen kunnen het zo vinden.Dat is Rutte. Bedrog, complot.

  Maar als welopgevoede huisvrouw wens ik meneer Rutte veel plezier met zijn spierballen tijdens het belegde etentje, waarin de vrede weer getekend wordt.

  Echter zou ik u de raad willen geven, om niet TE enthousiast de resultaten van de verkiezingen af te wachten, u zou teleurgesteld kunnen worden.

 12. Ome Ga

  Oja, de link hier:
  https://youtu.be/4oJkbJmL23M

  van het uitstekende Net Nieuws Network (YouTube)

 13. Anna

  VVDer Mark Rutte heeft in Brussel samen mer Angela Merkel in het geniep een ” vluchtelingen deal” gesloten met de Turken om jaarlijks tussen de 150.000 en 250.000 vluchtelingen naar Europa te laten komen.
  VVD deugt niet in deze. Let wel jaarlijks. Hoe meer islam hoe meer islamisering.

 14. Ome Ga

  Nick, ja dodelijk nieuws voor linkse dromers, waarvan de onnozelste, maar gevaarlijkste de groenlinksen zijn, want echt wetenschappelijke bewijzen en research (CERN o.a.) willen ze niet.

  Op YouTube zijn vele interessante bewijzen te zien, die o.a. de axioma dat er menselijke invoed is op CO2, totaal belachelijk maken.

 15. Gustaafff

  Op basis van deze peiling is een minderheidskabinet van VVD, CDA, D66 (eventueel met gedoogsteun) een prima combinatie om het land uit de ellende te houden. Maar goed, peilingen zijn peilingen.

  1. Syntha

   Heeeeel veeeeel minder…..;-)

 16. Klaas Ypema

  Tja voor die SGP uitslag is een verklaring:
  http://www.eo.nl/geloven/programma/bolwerk/aflevering-detail/aflevering/bolwerk-20170305t224000/

  De Urker vissers en vooral de met gouden oorversierselen getooide jeugd gaat massaal over naar de PVV, die zijn echt van God los die gasten.

 17. Two Ravens Black Kettle

  Wordt het niet eens tijd om twee weken voor een verkiezing peilingen rigoureus te verbieden zodat we iig. gedurende die twee weken (in de vier jaar) het kortstondig over inhoudelijke zaken kunnen hebben ?
  Zou dat een idee zijn ?
  Natuurlijk gaat dat ook niet werken want de -door de staat gefinancierde – corrupte NPO-Agitprop. zal hun monotoon gerochel blijven uitspugen.
  Tijd dat het internet (Youtube) de rol van de Leugenfabriek-NPO volledig overneemt en de Leugenfabriek ein-de-lijk eens ontmanteld wordt.
  Propaganda, oké
  Maar niet op kosten van de belastingbetaler !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.