Polderjihadist lacht regering uit: "Ik lig niet wakker van de dagvaarding tegen me"

Geen categoriemrt 11 2017, 20:00
Ooit was Victor Droste postbode. Toen bekeerde hij zich tot de radicale Islam. Nu zit hij in Syrië waar hij zij aan zij vecht met een extremistische groepering.
De haatbaard heeft gesproken met De Telegraaf. Tegenover die krant maakt hij duidelijk dat hij er totaal niet van onder de indruk is dat het Nederlandse Openbaar Ministerie hem een dagvaarding heeft gestuurd. "Ik lig er niet wakker van," zegt hij daarover, wat natuurlijk niet zo gek is aangezien meneer de terrorist ongetwijfeld hoopt dat hij als zogenaamde 'martelaar' naar het hiernamaals komt zodat hij zijn tientallen maagden in ontvangst kan nemen.
Ongelooflijk genoeg wordt Droste onder meer gedagvaard omdat hij... een vuurwapen bezit. Je zou denken dat het vooral een probleem is dat hij voor een terroristische organisatie vecht die Nederland kapot wil maken, maar nee. Daarover zegt hij zelf:

"Maar als je hier in Syrië geen vuurwapen hebt, dan is het gewoon levensgevaarlijk. Dan heb je geen zelfverdediging. Ga je een kogel afketsen met karatetrappen, met kickboksen? Ik ben Badr Hari niet."

Natuurlijk is dat nogal een domme opmerking: ook Badr Hari kan kogels niet afweren "met kickboksen." Maar ja, probeer dat maar een uit te leggen aan deze idioot die overduidelijk aan een gebrekkig IQ lijdt. Dat blijkt ook maar weer uit deze opmerking:

"De Nederlandse regering kan mij niet arresteren. Ze kan een drone naar me sturen, maar dat stopt onze beweging niet."

Dat eerste klopt natuurlijk, maar dat tweede is toch vrij dom. Als je door een drone kapot wordt geschoten beweeg je helemaal niet meer, Victor. Het zal schokkend voor je zijn om dat te horen, maar zombies bestaan alleen in films, niet in het echte leven.
Zucht.
Het meest trieste hieraan is natuurlijk dat Droste nog gelijk heeft ook. Het OM kan hem inderdaad heel weinig maken. Maar dat betekent niet dat de dagvaarding dús nutteloos is. Er wordt duidelijk een signaal mee afgegeven dat polderjihadisten op serieuze problemen kunnen rekenen als ze ooit terugkomen naar ons land. Laat ze dat maar begrijpen: kom terug en je gaat linea recta naar de gevangenis. Met een beetje mazzel blijven ze dan weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten