Prima! Belgische staatssecretaris pleit voor algemeen boerkaverbod: “Het is bescherming van vrijheid van vrouwen!”

Kom maar eens om dit soort teksten bij Nederlandse bewindslieden.

In Nederland is men nog altijd bang en voorzichtig dat men misschien wel iets zou zeggen dat zou kunnen worden opgevat als een heul ietsje-pietsje anti-islam – zelfs als de islam doorgaans anti-vrijheid is. Gelukkig hebben ze tegenwoordig bij onze zuiderburen minder schroom. Daar zegt een staatssecretaris gewoon onomwonden dat boerka’s in heel België verboden moeten worden. Niet omdat ze onveilig moeten zijn. Nee, omdat het vrouwenhatende ondingen zijn die de vrijheid van de fairer sex beteugelen:

“Vandaag verschuilen we ons voor een boerkaverbod achter veiligheidsargumenten. Maar we moeten gewoon durven zeggen: we willen geen boerka’s hier. Omdat we de gelijkheid van mannen en vrouwen hoger inschatten dan religie”, aldus Demir.

“Ik geloof niet dat vrouwen kunnen kiezen om een boerka te dragen. Voor wie radicaliseert, maken we hulpprogramma’s, omdat het kan eindigen in geweld. Moeten we er niet over nadenken om dezelfde redenering toe te passen bij boerkadraagsters? Die gaan zichzelf misschien niet opblazen, maar de waanzinnige redenering achter het dragen van die boerka ‘uit vrije wil’ is dezelfde.”

Aldus Zuhal Demir, die zelf de portefueille ‘gelijke kansen’ beheert. Dus zij kan het weten.

De vraag is, wie gaat de Nederlandse Zuhal zijn? Wellicht dat bij ons het kersverse VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz zich wil uitspreken voor een algemeen boerkaverbod in Nederland? Laten we het in ieder geval hopen.

Want bepleiters van boerka- en boerkini-verboden worden namelijk al snel weggezet als een soort geilbaarden die gewoon zoveel mogelijk vrouwelijk bloot willen zien, of anders autochtone haat-Nederlanders die ieder excuus aangrijpen om moslims te pesten. Maar Zuhal is zelf van Koerdische afkomst, en bovendien een vrouw. Al die onzinverhaaltjes over gefrustreerde mannen of dogmatische islambashers gaan dus niet op bij deze vrouw en haar loepzuivere verhaal om de gelijkheid tussen man en vrouw te bevorderen.

Onze zuiderburen mogen dus in hun nopjes zijn met een staatssecretaris zoals Zuhal. Laten we hopen dat ze spoedig Nederlandse bijval krijgt..


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Paaldanseres

  Eindelijk…nu hier nog…

 2. Ritter

  Het is helaas niet alleen de Burka.

  Ik heb de afgelopen 30 jaar een ontwikkeling gezien onder moslima’s in Nederland van geen hoofddoek naar steeds meer hoofddoeken en nu zelfs kleine meisjes van 3/4 jaar met hoofddoek.

  Ook zien we dat het aantal kinderhuwelijken; eerwraak en dat soort dingen ook toenemen.Zelfs zijn er nu al Sharia rechtbanken voor burgerlijke zaken actief. (zie het onderzoek van Zee)

  ‘Achter islamisering zit een plan’
  http://www.ad.nl/nieuws/achter-islamisering-zit-een-plan~a88e1806/

  En dit alles is het gevolg van de massa immigratie uit de islamitische landen die pakweg 50 jaar geleden is begonnen en tot op de dag van vandaag onverminderd doorgaat. (veel moslims komen nu onder het mom van “vluchteling” Europa binnen)

 3. swetsnek

  wat is dat dan beukman trol nog niet langs geweest ??? mag in de krant .
  Of dat andere schijthuis ons guuske hahahahaha

 4. HaZ

  De belangrijkste reden dat deze staatssecretaris dat op dit moment in deze tijd kan roepen is omdat Belgie nog steeds zucht onder terreur. Vorig jaar om deze tijd zou zij over dit soort uitspraken zijn weggehoond en met pek en veren uit Belgie zijn verbannen. De waan van de dag regeert ook in Belgie. In Nederland echter hebben we een dergelijke situatie (nog)niet. Ik wil wel eens zien als er in Nederland ook echt de pleuris uitbreekt met aanslagen, hoe snel wetten er in de praktijk doorheen gejast kunnen gaan worden mbt terreur/islam/moslim. Er staat “kunnen” want zoals we weten moet er nog heel wat water door de Rijn/Waal/Maas stromen voordat de orthodox dove en vinkblinde regering van opper wegkijker Rutte zijn oogkleppen ook maar overweegt te openen.

 5. Ni28

  Europese leiders hebben een halve eeuw nodig om achter te komen wat normale mens in een mum van tijd kan bedenken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.