PvdA heeft nog altijd niet geleerd van monumentale afstraffing: dient in Eindhoven pro-hoofddoekenmotie in

De PvdA vindt kennelijk dat 9 zetels in de Tweede Kamer nog altijd veel te veel parlementaire vertegenwoordiging is voor de sociaal-democratische regentenpartij. Met nieuwe wereldvreemde moties in gemeenteraden probeert de partij nu ook dat laatste beetje steun weg te schaven.

Wat doe je als je een seculiere partij bent die volkomen gedecimeerd is bij Tweede Kamerverkiezingen, omdat je veel te veel bent opgeschoven in de richting van conservatieve religieuze krachten? Precies: dan ga je kijken of het niet wordt voor een grondige herbezinning.

Laat dat bovenstaande nu precies zijn wat de PvdA is overkomen afgelopen woensdag, maar die herbezinning naar hun seculiere wortels? Vergeet het maar. De sociaal-democraten blijven doorgaan op de islamtour, en bewezen dat gisterenavond ook in de gemeenteraad van Eindhoven. Daar diende de partij een zogeheten pro-hoofddoekjesmotie in, om alle vrouwen met een hoofddoekje moreel te ondersteunen:

“De PvdA verraste de Eindhovense raad dinsdagavond met een ‘pro-hooffdoekjesmotie’. PvdA-raadslid Hafid Bouteibi wilde het college oproepen om ‘moslima’s in Eindhoven te steunen in hun weg naar zelfstandigheid en onafhankelijkheid.’ Het dragen van een hoofddoek is volgens haar een eigen keuze en mag geen invloed hebben op het vinden en behouden van werk.

Vrouwen [die ook tijdens het werk een hoofddoek dragen] zouden zich nog meer bedreigd voelen vanwege een recente uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Hierin staat dat een werkgever, mits goed onderbouwd en onder bepaalde omstandigheden, het dragen van een hoofddoek of andere religieuze kenmerken op de werkvloer mag verbieden.

“Deze uitspraak levert een bijdrage aan de onveiligheid van met name hoofddoekdragende moslima’s op de werkvloer”, vindt Bouteibi. “

Zelfs D66 zag de bui al hangen en leverde kritiek op dit ongelukkige politieke gebaar, maar ook de VVD en de SP waren tegen. Uiteindelijk heeft mevrouw Bouteibi de hele motie weer ingetrokken, maar echt fraai heeft ze zichzelf en haar partij er niet opgezet.

Los van het idee dat zo’n motie meer kwaad dan goed doet voor vrouwen die juist af willen van hun hoofddoekje, is het ook een béétje onzinnig om te doen alsof je in de gemeenteraad iets kan doen aan een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Daar heb je je gewoon aan te houden, ook als lokale overheid.

Maar dat maakt Hafid Bouteibi natuurlijk niets uit: die beziet alles door een islamofobie-bril en orakelt vrolijk over dat moslims zogenaamd niet meer veilig zouden zijn in Nederland.

Wat mij betreft doet ze maar, hoor. Want als dit nog vier jaar zo doorgaat, met dit soort noodlottige moties, dan kan de PvdA zich bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 écht gaan opheffen. Ik moet zeggen: als dat het doel is, dan zijn ze goed op weg.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ritter

  De PvdA heeft “stemvee” nodig en die proberen ze te vinden onder de moslims. Een groeiende bevolkingsgroep.

  Dus paaien ze de moslims om zo hun stem (terug) te winnen.

  Niets voor niets word de PvdA de Partij voor de Arabieren genoemd.

 2. DutchDropveter

  Geloof is een mening geen recht punt uit einde discussie hoe makkelijk wil je het hebben.
  Wil je graag op straat je mening verkondigen snap dan dat dit niet zonder slag of stoot gaat. Helemaal als het botst met de westerse leefwereld.

  1. Gvdvelde

   Vrijheid van godsdienst is wel degelijk een grondrecht.

   1. Peter Selie

    Zeker nooit gehoord dat kerk en staat gescheiden dienen te blijven, dat jij je conformeert aan het grondrecht Art 1 lid 6 dat is jouw zaak, en niet de mijne beste vriend en geloven dat doe je maar achter je voordeur en daar val je andere reguurders niet mee lastig.

    1. Gvdvelde

     Scheiding van kerk en staat heeft hier echt niets mee te maken.

     1. Top

      Inderdaad! Daar zou een psychiater en verplichte opname iets mee te maken moeten hebben.

      “In een of andere god geloven? Dat is de uit drijfzand bestaande en met lijkenlucht omgeven fundering, om je van, verstand, fatsoen en menselijkheid te beroven” (J.K.’53”

 3. Peter Selie

  PvdA heeft nog altijd niet geleerd van monumentale afstraffing, man, man, man de rooie achterlijkheid straalt gewoon van hun smoelwerken af, een lijsttrekker zonder overtuigingskracht, zonder charisma, behept zonder enige vorm van uitstraling, komt niet goed over en ze denken met het opstappen van Spekman dat ze het lek boven hebben, nou ze slaan wéér de plank helemaal mis, doordat ze aan het linkse Stockholm syndroom verslaafd zijn geraakt, het lijkt wel dat er géén één PvdA’er goed bij zijn hoofd is. Ze kunnen beter zich conformeren aan Jacques Monasch zijn aanpak van de sociaal democratie, dan komen ze iet wat realistischer over mijns inziens. Er heerst al langer als van vandaag een onvrede bij de achterban, denk dat er nu nog meer PvdA’ers afhaken, het is een verschrikkelijk soort sociaal democratische klucht, waar bij de zelfhaat er gewoon van afspat en dienovereenkomstig moet het randdebiele electoraat het maar voelen dat ze gewoonweg op een grachtengordel gepiepeld worden door hun leugenachtige consensus met betrekking tot het asiel en immigratiebeleid van deze gore linkse hap. Elke PvdA’er is een karikatuur van zichzelf is verworden, alleen Groen Links en de SP gaan de PvdA voor in hun zelfhaat en nivelleringsdrang die ze gewoon elke Nederlandse burger stampvoetende wil op trachten te keggen. Nou verbrandt maar met deze crypto communistische waandenkbeelden die horen gewoonweg niet meer thuis in de 21ste eeuw maar eerder bij het 1400 jaar oude en de onveranderde haat doctrines van het grondpersoneel van Allah.

 4. Ni28

  Ik denk dat de PvdA mensen niet in Europa thuishoren. Wat zij onder vrijheid verstaan is gewoon in ondemocratische landen. Maar de PvdA heeft ook niets met democratie dus vreemd is het niet en keert zich altijd tegen de autochtone mens.

 5. jennifer

  Ze hebben en zullen nooit iets leren van hun fouten die ze gemaakt hebben, en het blijkt wel dat ze gewoon weer op de oude voet verder gaan. Op naar de 0 zetels bij de volgende verkiezingen. Het enige wat hun kunnen is het geknuffel met hun import en de ellende ervan voortzetten in hun stervende partij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.