Tegenslag voor racismeroepende politiehaters: Mitch Henriquez kwam vermoedelijk door hartstilstand aan z’n einde

En dus niet door een nekklem die op hem zou zijn toegepast omdat hij een kleurtje heeft. Aldus een nieuw rapport van een gezaghebbende forensische arts.

Twee jaar geleden overleed Mitch Henriquez vlak na zijn arrestatie in Den Haag. Al snel kreeg de politie de schuld: ze hadden een omstreden nekklem toegepast, en die zou ervoor hebben gezorgd dat de 42-jarige man de dood vond. Slecht nieuws, maar veel racismeroepende activisten hadden al snel een manier gevonden om munt te slaan uit die trieste gebeurtenis: ze gingen gewoon roepen dat de agenten deze man hadden vermoord vanwege zijn Arubaanse afkomst! Het waren gewoon ordinaire racisten in een politie-uniform!

Het gestook had effect, want in de Schilderswijk braken vreselijke rellen uit waarmee politie en justitie maandenlang in de weer zijn geweest. En bij actualiteitenprogramma’s kwamen zelfs korpschefs spijt betuigen voor het zogenaamde feit dat de politie een racismeprobleem zou hebben. Agenten die de nekklem hadden aangebracht, werden daarnaast voor de rechter gesleept. Ja, echt alles werd uit de kast getrokken om te laten zien dat de Nederlandse politie racistisch was en een fikse straf verdiende.

En nu? Nu blijkt al dat rassengerel helemaal nergens voor nodig te zijn geweest, want nieuw forensisch onderzoek wijst uit dat het vermoedelijk een hartstilstand, en niet die omstreden nekklem, is geweest die een vroegtijdig einde maakte aan het leven van Mitch Henriquez. RTL Nieuws:

“De rechtszaak rond de dood van Mitch Henriquez tegen twee agenten is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Uit een nieuw rapport van een forensisch arts blijkt dat het zeer onwaarschijnlijk is dat hij als gevolg van verwurging na een nekklem is overleden.

Het rapport noemt een hartstilstand als meest waarschijnlijke doodsoorzaak. Door deze nieuwe medische informatie heeft de Haagse rechtbank besloten tot uitstel van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de twee verdachte agenten.”

Ja, daar sta je dan met ‘Black Lives Matter’ en je misselijke idee dat de Nederlandse overheid actief racistische moordenaars heeft opgenomen in de politiekorpsen. Het is, om het even volks te zeggen, dus gewoon allemaal je reinste bullshit gebleken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Peter Selie

  Nou het professionalisme van de schouwartsen is dan ook van een bedroevende lage doorsnee kwaliteit gebleken, wanneer men niet gelijk vast kon stellen waaraan deze agressieve Antilliaanse pitbull gestorven is, door zuurstof tekort in zijn erwten-brein of een hartstilstand. Bij een juiste autopsie had justitie en de politieagenten een hele hoop ellende bespaard gebleven en hadden de gekleurde en blanke racisme roeptoeters het gras voor de voeten weggemaaid.

 2. Adriaan

  “… want nieuw forensisch onderzoek wijst uit dat het vermoedelijk een hartstilstand, en niet die omstreden nekklem, …” Ik heb daar zo mijn twijfels over. Is het niet ‘herschreven’, om agenten van alle blaam te zuiveren? Ik geloof niemand meer.

 3. swetsnek

  Ahum …..natuurlijk had niet anders verwacht.
  Wat een kul verhaal ,er moet weer eens wat verdoezeld worden.
  Bang voor de afloop van het verhaal.
  Bah wat een bananen republiek een verhaal zo draaien dat de club vrijuit gaat .

 4. zomaar

  ach je hebt ook schouwartsen die bij de dood van een kleurling , nogal vlug de ander aan proberen te wijzen als schuldige van de dood van deze internationale burger , of kleurling .

  toch er is maar een schuldigen !, en dat is de doden zelf .

  tijdens een festival naast oom agent gaan staan , pppsstt ik heb een pistool op zak , weet je zelf dat je heibel zoekt met oom agent , en als hij je dan aan houden wil en je verzet je met hand en tand , dan komt agent twee erbij , tot in dit geval vijf agenten .

  en nog blijft hij zich verzetten , tja dan zijn de gevolgen voor je eigen rekening .

 5. back2basics

  @Tim Engelbart

  Ik heb pvv gestemd. Ik heb helemaal maar dan ook echt helemaal niks met Sylvana’s artikel 1 maar…………….
  Kwal dat je d’r bent. Walgelijk en misselijkmakend sujet.

 6. tonzwart

  Verontwaardiging bij de belanghebbende is niet alleen “racisme”. De schadevergoeding is véél belangrijker. Als ze een bom geld weten los te krijgen, is hun verdriet stukken minder.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.