Telegraaf draagt alvast de VVD/GroenLinks-horrorcoalitie ten grave: ‘Ze komen er niet uit!’ Hopelijk klopt dat…

Vandaag zijn de onderhandelingen voor een links gruwelkabinet met de VVD en GroenLinks officieel begonnen, maar die zullen spoedig ook weer stranden. Zo verwacht althans De Telegraaf. Of ze gelijk gaan krijgen weten we natuurlijk nog niet, maar laten we het hopen!

VVD, CDA, D66 en GroenLinks zijn er klaar voor: kabinetsonderhandelingen starten met als doel straks de eerste gifgroene coalitie van Nederland bij de Koning op het bordes te kunnen neerzetten. Het idee alleen al zou elke rechtsgeaarde landgenoot kotsmisselijk moeten maken. Bah!

Maar gelukkig praat De Telegraaf eenieder moed in. In een video die vandaag verscheen op de website van de krant, laat de chef parlementaire redactie – Wouter de Winther – zijn licht schijnen over het gruwelkabinet Rutte/Klaver. En wat denk je? Hij vermoedt dat het er niet zal komen

De Winther licht zijn mening toe:

“Ik denk dat de verschillen echt heel erg groot zijn tussen VVD en CDA aan de ene kant, en GroenLinks aan de andere kant.”

Goed nieuws dus, maar de politiek verslaggever van De Telegraaf hield wel een duidelijke slag om de arm. Er zit namelijk nog wél een addertje onder het gras:

“Je moet nooit uitsluiten dat het kan lukken, en dat het inderdaad lukt als bijvoorbeeld één of meerdere partijen ineens zeggen ‘we vinden alles prima’. Ja, dan heb je heel snel een kabinet.”

Waar doet die dikgedrukte zin aan denken? Precies: aan de VVD. Die partij is in elke kabinetsformatie namelijk bereid om hun eigen moeder nog op te geven, zolang Mark Rutte maar op het pluche in het Torentje mag blijven zitten. Dat deed Rutte in 2010, toen hij weigerde al teveel op ontwikkelingssamenwerking te bezuinigen om de linkervleugel van het CDA te pleasen. En opnieuw in 2012 toen de VVD gewoon beleid ging maken om inkomens verder te nivelleren. Dat laatste gaat lijnrecht tegen elk mogelijk VVD-principe in, maar Rutte liet het gewoon lekker doorgaan. Alles voor de macht.

Gaat de VVD in 2017 dan weer verraad aan de eigen grondbeginselen plegen, en straks vol op de klimaathosanna-tour samen met Jesse Klaver? Ik zou graag – net als Wouter de Winther – willen zeggen dat GroenLinks en de VVD te verschillend zijn om dit avontuur te laten slagen maar je moet nooit buiten de principeloze weglachpremier Mark Rutte rekenen. Dat zou, zo wijst het verleden uit, namelijk een enorme fout zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Nico

  Het wordt een minderheidskabinet CDA, VVD en D66. Dit is ook democratischer omdat dan ook alle oppositiepartijen iets in te brengen hebben. Soms zal de regering linksom steun moeten zoeken en soms rechtsom. Zelfs buitengesloten partijen als de SP en PVV kunnen dan nodig zijn en punten binnenhalen.

  1. jennifer

   Oke moet dan maar.We wachten dan wel af wat er allemaal nog gebeuren kan toch.

   1. swetsnek

    jennifer toch wat zeg je nu toch ?

 2. Ni28

  Op de foto lijkt het dat beide heren aan het bidden zijn dat deze formatie mislukt. De trouwe VVD kiezer krijgt anders weer een domper te verteren met na eerst de PvdA nu nog erger GroenLinks. Daarnaast de eeuwige betweter Pechtold en de draaikont Buma. Wat een gruwel dit zooitje bij elkaar.

 3. Ome Ga

  Idd gruwelkabinet, met nog steeds die gruwelpinokkio. Ze zijn knettergek, in die volks”vertegenwoordiging” van Hollands Glorie!

  Maandag was Michael Heemels, oud-persvoorlichter van Geert Wilders, te gast bij Pauw. Hij verduisterde jarenlang geld uit de kas van de PVV om zijn drank- en dr*gsverslaving te bekostigen.
  Aan tafel zat ook psychiater Bram Bakker, die zei dat Heemels niet de enige politicus is die een probleem had met coke.
  “Dit is de Haagse ziekte,” zei de psychiater. “Dit had de woordvoerder van Jesse Klaver ook kunnen overkomen.”

  Ongezonde cocon

  “Het is een hele ongezonde cocon waarin deze mensen opereren, waar grenzeloosheid de norm is,” vervolgde hij.
  “Die mensen verheerlijken dat ze zeven keer 24 uur campagne voeren, maar dat heeft natuurlijk een enorme prijs,” aldus Bakker.
  Op de vraag van parlementair verslaggever van de NOS Xander van der Wulp of je dit heel veel in Den Haag ziet antwoordde hij: “Ja, absoluut.”

  Bekende politici

  “Ik heb in de loop van de afgelopen 10 jaar toen ik in de verslavingszorg zat meerdere keren met [bekende] politici van doen gehad.”
  Namen noemde Bakker niet ‘omdat hij daar helaas niets over mag zeggen’. Hij zei wel dat het ging om politici van landelijke bekendheid.
  De psychiater voegde toe dat coke door politici vooral wordt ingezet om drankgebruik minder te laten opvallen.

  Antikatermiddel

  “Het gebruik van coke verkleint de kans dat je dronken in beeld komt,” zei hij. “Coke wordt echt als antikatermiddel ingezet.”
  Volgens Bakker wordt coke juist gebruikt door succesvolle mensen, die gebruiken op euforie.
  In 2006 werd bij de Tweede Kamerfractie van D66 in Den Haag op het damestoilet coke gevonden. (NineforNews)

 4. Wim

  Hier GL in gesprek met de advocaat van Volkert

  http://politiekincorrectblog.blogspot.nl/2012/11/volkert-niet-gespot.html

 5. Ome Ga

  “…maar je moet nooit buiten de principeloze weglachpremier Mark Rutte rekenen. Dat zou, zo wijst het verleden uit, namelijk een enorme fout zijn.”

  Beter zou ik het niet kunnen zeggen.

 6. Guus Geluk

  Een coalitie met GL is onvermijdelijk als je een stabiele meerderheid wenst, in beide Kamers. Het is ook mogelijk GL te vervangen met CU. Laatstgenoemde partij is een constructieve en betrouwbare regeringspartner: dat was te zien in vechtkabinet Balkenende IV.

 7. AH overkleeft

  Klavertje woord in de maling genomen door Rutte en hij is zo stom hij trapt er nog in ook

 8. Kodi

  Rutte en Klaver passen bijelkaar. De VVD werkt al jaren aan meer immigranten, hogere lasten en minder veiligheid.

  ‘Dijkhoff gaf 240 asielzoekers alsnog verblijfsvergunning’

  Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) heeft de afgelopen twee jaar 240 asielzoekers via zijn discretionaire bevoegdheid alsnog een verblijfsvergunning gegeven. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf bij het ministerie heeft opgevraagd.

  De bewindsman heeft zich persoonlijk gebogen over 780 veelal schrijnende zaken. Hij gaf 240 van deze mensen alsnog een verblijfsvergunning, wat neerkomt op zo’n 30 procent van de gevallen.

  Dat is procentueel meer dan zijn voorgangers. Partijgenoot Fred Teeven verstrekte in 26 procent van de gevallen een vergunning en CDA’er Gerd Leers kwam tot 25 procent. PvdA’er Nebahat Albayrak en Hirsch Ballin (CDA) verstrekten slechts in 22 procent van de gevallen een verblijfsvergunning.

  http://www.ad.nl/politiek/dijkhoff-gaf-240-asielzoekers-alsnog-verblijfsvergunning~ab06d171/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.