baudet

Thierry Baudet gaat los op 'strategisch' stemmen: "Doe het niet, ze naaien je!"

Geen categoriemrt 15 2017, 20:00
Thierry Baudet is vanavond weer aan het livestreamen op Facebook; hij communiceert op deze manier direct met zijn achterban.
Met nog één uur te gaan voordat de stemhokjes dicht gaan roept Thierry Baudet al zijn potentiële kiezers op om te gaan stemmen. Blijf niet afwachten, is zijn boodschap, nú is het moment om het partijkartel af te breken. "Pak je stempas, ren naar het stembureau. We hebben nog één uur om invloed uit te oefenen op de toekomst van ons land."
Tijdens de livestream werden er ook nogal wat vragen gesteld over "strategisch stemmen." Baudet zei helemaal terecht dat dit een vreselijke fout is. Je moet niet stemmen op de partij die 'het grootste kan worden,' maar op de partij die jouw ideeën deelt. Dáár gaat het om. En dat is zeker zo als die grote partijen waaruit je denkt te moeten kiezen allemaal deel uitmaken van het partijkartel.
"Doe het niet," zei Baudet zojuist gepassioneerd. "Ze naaien je, ze verneuken je. Ja, ik ben hier echt fel op." De reden laat zich raden: strategisch stemmen is desastreus voor een partij als Forum. FvD is een club die de boel wil veranderen in Den Haag. Dat kan alleen als kiezers ophouden met de oude politieke spelletjes en eindelijk op een partij stemmen die hun denkbeelden deelt.
Volgens Thierry koerst Forum op dit moment aan op 4 zetels, maar dat kunnen er meer worden. Dat betekent dus dat naast Baudet en Theo Hiddema ook Susan Teunissen (officier bij de landmacht) en Henk Otten in de Kamer komen voor Forum. Dat zou echt ge-wel-dig zijn.
Als je nog niet gestemd hebt en Forum een warm hart toedraagt weet je dus wat je te doen staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten