Thierry Baudet veegt de vloer aan met Rutte: “Ons land wordt verkwanseld, er is niet veel tijd meer”

“We laten ons toch niet ons eigen land uitjagen door die incompetente kartelpolitici die de boel verkloten?”

Thierry Baudet is helemaal klaar met het linkse beleid van Mark Rutte en Jeroen Dijsselbloem. De lijsttrekker van Forum voor Democratie vindt het de hoogste tijd om het partijkartel open te breken en een tegenwicht te bieden aan de “intellectueel zwakbegaafde” Tweede Kamerleden van de gevestigde orde. Volgens Baudet is het overgrote deel van die politici namelijk niet bezig met het landsbelang, maar met het partijbelang en hun eigen belang:

“In de partijen zitten omhooggevallen minkukels aan de knoppen. Mensen die zijn geselecteerd op hun slappe ruggengraat, hun vermogen om mee te waaien met alle winden om de leider van de partij te pleasen.’”

Om die reden zit de Nederlandse economie nog steeds in het slop, hoewel politici als Rutte en Dijsselbloem doen alsof de economie weer fantastisch draait. Maar ze goochelen met cijfers, zegt Baudet:

[Rutte en Dijsselbloem] zijn aan het goochelen met cijfers, je ziet het aantal uitkeringstrekkers de afgelopen jaren stijgen van 650.000 naar 800.000 stijgen, de koopkracht van veel mensen is structureel gedaald, dus er wordt van alles gedaan met cijfers. Er zijn 1 miljoen zzp’ers in Nederland, waarvan een groot deel eigenlijk verkapt werkloos is of op de grens ervan zit. Ik vind het heel treurig dat op deze manier met getallen en cijfers gesjoemeld wordt, alsof de situatie veel beter is dan het is.’

Precies: heel treurig. Maar dat is nog niet alles. Rutte en Dijsselbloem liegen niet alleen over de economische prestaties van Nederland, ze verkwanselen ons land ook aan de Europese Unie. En dat is misschien wel het belangrijkste punt waar FVD iets tegen wil doen. De uitbreidende macht van de Europese Unie is namelijk een groot gevaar voor Nederland, vindt Baudet:

Ik zie het als een existentiële strijd. Ik heb de overtuiging dat ons land nu wordt verkwanseld en er niet veel tijd meer is. We hebben bijna een point of no return bereikt waarbij het ondernemersklimaat volledig is ingestort en de Europese Unie zo groot is geworden dat we daar nooit meer onderuit kunnen komen. Voor mij is het emigreren of er iets aan doen. We laten ons toch niet ons eigen land uitjagen door die incompetente kartelpolitici die de boel verkloten?’”

Er zijn weinig mensen die met zoveel passie over Nederland spreken als Thierry Baudet. Hij had een academische carrière kunnen nastreven, of een dikbetaalde baan als “tafelheer” bij een talkshow kunnen ambiëren. In plaats daarvan wil hij de politiek in, om écht iets te doen aan de problemen van ons land. Want problemen zijn er te over, het partijkartel en de Europese Unie voorop. In de Tweede Kamer wil Baudet een consistent geluid laten horen tégen het partijkartel en tégen de EU. Zo te zien gaat hem dat nog lukken ook: Forum voor Democratie haalt twee zetels in de laatste peilingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Peter Selie

  Tja dit is niet meer te filmen, Thierry geeft weer blijk dat hij een verstandig man is, maar toch staat het misdaad syndicaat VVD enorm hoog in de “peilingen”. Wil het volk gewoon belazerd worden, ja ‘k denk het wel, denk dat het bang gemaakte volk, er gewoon weer voor gaat om dezelfde ellende nog eens 4 jaar mee te maken.

  1. DutchDropveter

   Wacht maar tot de rijken door krijgen dat er niks meer te halen valt. Dan blijft er van Nederland niks meer over dan een Getto.

   1. Peter Selie

    Zelf denk ‘k dat dit niet lang meer zal duren DutchDropveter, men is hard op weg om een onleefbaar klimaat te schapen, door positieve discriminatie en 28 politieke partijen waaronder het nieuwe fascisme van Denk. Verdeel en heers is het motto van de traditionele politiek.

   2. Peter Selie

    “Wacht maar tot de rijken door krijgen dat er niks meer te halen valt.” Ja er valt nog genoeg weg te halen in multicultureel Nederland, het het onlangs afgesloten energieakkoord in Parijs, daar wordt men gewoon financieel mee genaaid, de groene en rooie rotzakken lopen nu al warm aan de lijn om ons allemaal een poot uit te draaien. Natuurlijk is dit maar 1 voorbeeld, er zijn legio manieren om de kloof tussen rijk en arm, recht en onrecht, autochtoon en allochtoon en politiek en het volk te vergroten, zelfs een totalitaire EU staat op het programma mijns inziens.

 2. Peter Selie

  Het kankergezwel van de bankiers

  Rudo de Ruijter
  Onafhankelijk onderzoeker

  In “De toverkunst van de bankiers” heb je kunnen lezen hoe bankiers met een eenvoudig regeltje boekhouden banktegoeden voor leningen tevoorschijn toveren. Daar komt geen geld bij te pas. Het geld voor de banktegoeden bestaat niet eens. Dit uiterst winstgevende trucje zet de bankiers aan zoveel mogelijk leningen te verstrekken, maar er zit meer achter. Specifieke groei-impulsen maken het onmogelijk de groei van de banken te stoppen. Zelfs niet met regelgeving. En dat heeft enorme gevolgen voor onze samenleving. Lees verder >>> http://www.courtfool.info/nl_Het_kankergezwel_van_de_bankiers.htm

 3. pejoar

  de wegkijkers weten nu eenmaal beter wat er moet gebeuren in dit land.
  of niet?
  kijk maar naar Zweden.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4269576/KATIE-HOPKINS-reports-Scandi-lib-paradise-Sweden.html

 4. Ni28

  Deze partij wordt niet voor niets tegengewerkt door de MSM.

 5. Ni28

  Waarom staat de VVD hoog in de peilingen? De enige antwoord op is dat er in Nederland veel meer leugenaars, bedriegers, masochisten, leegkoppen en noem maar op zijn. Het kan niet anders gezien de laatste vier jaar.

  1. jennifer

   Ik denk inmiddels dat die peilingen niet meer correct zijn zoals ze ons graag laten geloven. De VVD heeft de media in zijn zak, en als nu al bekent wordt dat ze flink gezakt zullen zijn, ziet het er niet goed uit voor de VVD dat wil men natuurlijk voorkomen. Daarom geloof ik niet in peilingen, maar dat er ook daarmee flink geknoeid kan worden, weet iedereen toch wel.Terry Baudet heeft gewoon gelijk, maar dat wil Rutte met zijn VVD niet weten natuurlijk, alles moet op oude voet verder gaan als men Rutte kan geloven, of het goed is voor het land, maakt hem niet uit. Zijn toekomst heeft hij wel verzekerd met alles.

 6. Anna

  Ons land wordt verkwanseld. We worden “armer, voller en islamitischer” Elsevier. Daar heeft vooral de VVD flink aan bijgedragen. Samen met CDA en vooral D66 zal het verkwanselen ernstige vormen gaan aannemen. Ongelimiteerde islam, asiel en immigratie. Nederland is over x jaren “armer, voller en islamitischer met dank aan deze politici. Arme toekomstige jeugd.

 7. Anna

  Pechtold verwijt VVD dat ze de lastenverzwaringen verbergen. Maar feitelijk doet D66 exact hetzelfde. Pechtold wil niet praten over de gevolgen van hun ongelimiteerde islam, asiel en immigratie beleid. VVD en D66 zitten samen in Brussel niet voor niets in ALDE.
  Rutte liegt en Pechtold bedriegt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.