Thierry Baudet veegt de vloer aan met Rutte: "Ons land wordt verkwanseld, er is niet veel tijd meer"

Geen categoriemrt 01 2017, 13:00
"We laten ons toch niet ons eigen land uitjagen door die incompetente kartelpolitici die de boel verkloten?"
Thierry Baudet is helemaal klaar met het linkse beleid van Mark Rutte en Jeroen Dijsselbloem. De lijsttrekker van Forum voor Democratie vindt het de hoogste tijd om het partijkartel open te breken en een tegenwicht te bieden aan de "intellectueel zwakbegaafde" Tweede Kamerleden van de gevestigde orde. Volgens Baudet is het overgrote deel van die politici namelijk niet bezig met het landsbelang, maar met het partijbelang en hun eigen belang:

"In de partijen zitten omhooggevallen minkukels aan de knoppen. Mensen die zijn geselecteerd op hun slappe ruggengraat, hun vermogen om mee te waaien met alle winden om de leider van de partij te pleasen.’"

Om die reden zit de Nederlandse economie nog steeds in het slop, hoewel politici als Rutte en Dijsselbloem doen alsof de economie weer fantastisch draait. Maar ze goochelen met cijfers, zegt Baudet:

[Rutte en Dijsselbloem] zijn aan het goochelen met cijfers, je ziet het aantal uitkeringstrekkers de afgelopen jaren stijgen van 650.000 naar 800.000 stijgen, de koopkracht van veel mensen is structureel gedaald, dus er wordt van alles gedaan met cijfers. Er zijn 1 miljoen zzp’ers in Nederland, waarvan een groot deel eigenlijk verkapt werkloos is of op de grens ervan zit. Ik vind het heel treurig dat op deze manier met getallen en cijfers gesjoemeld wordt, alsof de situatie veel beter is dan het is.’

Precies: heel treurig. Maar dat is nog niet alles. Rutte en Dijsselbloem liegen niet alleen over de economische prestaties van Nederland, ze verkwanselen ons land ook aan de Europese Unie. En dat is misschien wel het belangrijkste punt waar FVD iets tegen wil doen. De uitbreidende macht van de Europese Unie is namelijk een groot gevaar voor Nederland, vindt Baudet:

"Ik zie het als een existentiële strijd. Ik heb de overtuiging dat ons land nu wordt verkwanseld en er niet veel tijd meer is. We hebben bijna een point of no return bereikt waarbij het ondernemersklimaat volledig is ingestort en de Europese Unie zo groot is geworden dat we daar nooit meer onderuit kunnen komen. Voor mij is het emigreren of er iets aan doen. We laten ons toch niet ons eigen land uitjagen door die incompetente kartelpolitici die de boel verkloten?’"

Er zijn weinig mensen die met zoveel passie over Nederland spreken als Thierry Baudet. Hij had een academische carrière kunnen nastreven, of een dikbetaalde baan als "tafelheer" bij een talkshow kunnen ambiëren. In plaats daarvan wil hij de politiek in, om écht iets te doen aan de problemen van ons land. Want problemen zijn er te over, het partijkartel en de Europese Unie voorop. In de Tweede Kamer wil Baudet een consistent geluid laten horen tégen het partijkartel en tégen de EU. Zo te zien gaat hem dat nog lukken ook: Forum voor Democratie haalt twee zetels in de laatste peilingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten