Thierry Baudet verhoogt z’n voorspelling voor 15 maart: “Wij gaan 8 zetels halen!”

Vanuit de voorzittersloge in de Tweede Kamer luisteren Hiddema en Baudet aandachtig naar het debat dat ze zelf op de agenda hebben gezet. Bron: Screenshot NPO Politiek.
Foto: Theo Hiddema en Thierry Baudet op bezoek in de Tweede Kamer. Bron: Screenshot NPO Politiek.

Was Thierry Baudet er eerst nog zeker van dat hij op 15 maart met zijn Forum voor Democratie tenminste 6 zetels gaat halen, zo verhoogt de zichtbaar optimistische lijsttrekker zijn voorspelling nu naar 8.

Met nog maar iets meer dan een week te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen groeit met de dag het vertrouwen dat Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet heeft in z’n eigen kansen, zo laat hij weten aan de Dagelijkse Standaard: “Wij gaan in heel Nederland een geweldige uitslag boeken,” aldus Baudet die duidelijk vertrouwt op het oordeel van de kiezer. Eerder voorspelde hij al “minstens zes zetels” voor het Forum voor Democratie, maar hij verhoogt die educated guess dus nog eens met twee zetels. Baudet merkt namelijk dat er een enorme stormloop op zijn campagne-evenementen is ontstaan:

“We hebben vanavond een event in Emmen. Mensen lagen daar al met slaapzakken voor de deur, omdat ze bang zijn dat ze anders niet naar binnen konden komen. We hadden 300 aanmeldingen gekregen, en er waren maar 150 plekken.”

Die enorme populariteit van het Forum wordt echter in de peilingen niet gezien. Maar daar is een verklaring voor, zegt Baudet:

“De traditionele media en peilers zitten in een bubbel. Ze geven ons maar een paar zetels, maar we gaan uiteindelijk veel beter scoren. We gaan zeker acht zetels halen.”

De overwinningsroes van Thierry Baudet volgt op zijn winst in een verkiezingsdebat over Israël en het Midden-Oosten, waarbij volgens bezoekers de Forum-lijsttrekker als sterkste uit de bus rolde: “Het was leuk, en ik krijg er ook een heleboel energie van. Je ziet het op dit soort avonden: mensen zijn er klaar mee, met die kartelspelletjes. We moeten gewoon straightforward gaan communiceren, en dat doen we.”

De overwinning van Baudet in het Israël-debat stemde ook tot tevredenheid bij Baudets nummer twee Theo Hiddema, die opmerkte zelf ook iets geleerd te hebben op deze avond met een duidelijk Joods tintje: “Een beetje Joodse strijdgeest en overlevingsdrift kan je wel gebruiken als Kamerlid,” meende de strafpleiter. “Hier kom je in kringen terecht waar het verstand heerst. Waar men onderling elkaar gedoogt en niet onmiddellijk wil verscheuren.” En: “De mensen zien er goed doorvoed en welgekleed uit – dat is ook een typische Joodse eigenschap.” FVD’er Hiddema hoopt zich dus op een hoop Joodse stemmen te mogen verheugen op 15 maart: “Ik zou dat heel eervol vinden.”

Of Forum voor Democratie de acht voorspelde zetels ook gaat halen – mede met de hulp van de Joodse gemeenschap – zullen we pas over 8 dagen weten.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

25 reacties

 1.   

  Jammer van hun naïeve standpunt over Rusland: Normale, constructieve omgang met Rusland. Dat kan namelijk niet.

  1.   

   Dat kan wel.

   Gewoon een kwestie van de Russische invloedssfeer respecteren. Dus niet gaat zitten rommelen in de Oekraïne.

   En accepteren dat Rusland geen democratische traditie kent. Niet heel de wereld hoeft het op de westerse manier te doen.

   1.   

    Verklaar u nader svp?

    1.   

     Christian Wouters, ik nam aan dat hij op mij reageerde.
     Rusland zal net zo fijne vriend worden als Turkije. Heb je geen vijanden meer nodig.

     1.   

      @ Ni28. Ja, ik reageerde op jou. Ik zie in Rusland geen vriend, maar het is volgens mij wel mogelijk er min of meer normale betrekkingen mee te onderhouden. Dat is volgens mij ook wat Baudet bedoelt.

      Leven en laten leven.

      Door te gaan zitten poken in de Oekraïne heeft de EU (op instignatie van de linkse drol Obama met steun van de corrupte Clintons) de boel nodeloos op scherp gezet.

      Vraagje: ben jij afkomstig uit een Oost-Europees land?

  2.   

   Jawel, daarom leef jij namelijk.

   1.   

    verklaar je nader.

  3.   

   Dat ben ik met Ni28 eens. Trump was ook zo naïef als Baudet, maar in Oval Office, is het conflict weer in volle gang.

 2.   

  Hopelijk meer dan 8 en dan samenwerken met Thieme vind ik ook niet verkeerd. Het is een fantastische vrouw met haar hersens op de juiste plaats.

  Ik luister graag naar haar, omdat ze niet zit te zwammen als een idioot.

  1.   

   Thieme zegt goede dingen maar helaas niet geschikt voor deze universum. Utopie versus realiteit.

 3.   

  Baudet droomt van die felbegeerde zetel in dat Torentje, hij ziet zichzelf al in Vak K zitten.

  1.   

   Niks mis mee met dromen. Ga slapen met een droom en ontwaak met een doel…

   1.   

    Dat ben ik met je eens, en misschien gaat het hemnin de toekomst nog lukken ook. Pechtold droomt er al tien jaar van.

  2.   

   Interpretaties van een gereformeerde hebben altijd een smalende ondertoon.

   Tja, schuld voelen uit zich als haat naar de ander.

   1.   

    Het is niet smalend, @christian wauters. Elke partijleider heeft aangegeven plaats te willen nemen in het Torentje. Wellicht wil Baudet ook (erg graag) premier worden. In de politiek kun je daarmee het meeste bereiken (ook met betrekking tot de Europese Unie).

  3.   

   Denk dat het hem zeker gaat lukken! Niet nu, volgende keer misschien of de keer daarop ( als er nog verkiezingen in/voor Nederland zijn dan…) hij is nog jong en ambitieus genoeg.
   Wanneer de mensen meer van en over hem horen zal hij zeker bekender en polpulairder worden en zijn partij is absoluut HET alternatief voor de VVD!

   Zelf denk ik dat hij zeker meer zetels dan 2 gaat halen, misschien 4 en dat is prima.
   Maar dan wel van VVD kiezers graag of CDA want die verdienen het allebei niet! Verraders en leugenaars.

 4.   

  Beter een verre droom dan een nachtmerrie nabij.

 5.   

  En vriendjes met Rusland zijn zoals nu met Turkije?

  1.   

   Ni28
   Vriendjes? U denkt dat de Russen dat uit de lucht knallen van een gevechtsvliegtuig buiten het Turkse territorium maar weg zullen wapperen? Let wel ‘gecontroleerd’ luchtruim is wat anders van territoriaal luchtruim.

 6.   

  Beste Tim, 300 mensen is natuurlijk veel. Maar laten we het eens optellen. Campagne Kickoff van Forum was op 4 februari. Tot 15 maart zijn er 20 events. Dus laten we ruim rekenen: 20 x 300 = 6000… is dat veel? Jesse Klaver trekt een veelvoud… Ik was zelf op de bijeenkomst in Delft. 200 mensen. Ik deel FvD uitingen via mijn facebook met 1600 volgers. Het is tegenwoordig moeilijk om precies te peilen omdat veel peilers vaste peil panels gebruiken. Ik denk dat dat inderdaad een volkomen verkeerd beeld geeft. De niet stemmers(25%) zitten daar niet tussen. Verder weten we dat de PVV stemmer niet altijd aangeeft op de PVV te stemmen. Ik vind 8 wat ruim. 4 lijkt me reëeler. Ook omdat Forum te weinig exposure heeft in de mainstream media. Ik mag hopen dat Social media dit goedmaakt.

 7.   

  wat een lozer, twee weken geleden zei hij nog dat FvD 12 zetels gaat halen, nou ik dacht het niet vriend. Hij moet heel erg blij zijn als ie 1 zetel haalt, alhoewel ik dat ook niet zie gebeuren. Bovendien als ie een zetel haalt, dan gaat dit ten koste van de PVV.

  waarschijnlijk na 15 maart zegt hij het volgende: ” de partijkartel heeft door middel van peilingen de kiezers ontspoord, waardoor de kiezers niet met hun hart gestemd hebben, maar van uit een strategische oog punt “.

  1.   

   strategischE oog punt.
   ————————————————–
   De e weglaten, muzelman. En oogpunt is één woord.

   1.   

    Bedankt floris,

 8.   

  Zag net een fimpje op Geen Stijl van Beaudet. Hij is naast intelligent ook sympathiek. Ik hoop op veel meer dan 8 zetels.

  Ik hoop wel dat ie altijd de beide beentjes goed op de grond houd en dat er iemand om hem heen is die hem in die zin goed support. Vooral nuchter blijven hoe groot de partij ook mag worden. Mocht ie de kamer in komen. Dat hij zich niet laat besmetten met die onechte poppenkast van gevestigde partijen. Zoo ontzettend tabak van die lui. Ja ik mag m graag zien en horen. En dat wil nogal wat zeggen want ik ben zo kritisch als de pest. Hiddema mag ik ook graag horen. Eindelijk eens luisteren zonder ergenis.

 9.   

  Ik schat dat ze 0 zetels gaan halen. De enige nieuwe partij die de drempel gaat halen is DENK. Niet dat dit een aanwinst is, maar ze hebben inhoudelijk geen concurrenten die ongeveer hetzelfde vinden. En dat hebben Forum/VNL wel.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!