Treurig: dierenasiel zegt bezoekje van Wilders af, vanwege antifascistische dreigmalloten

Dat is weer één campagne-evenement minder van Geert Wilders. 1-0 voor de antifascisten!

Geert Wilders is deze verkiezingscampagne al nauwelijks op het campagnepad, en de spaarzame bezoekjes die de PVV-leider toch onderneemt dreigen stuk voor stuk geannuleerd te worden onder druk van de antifascistische beweging in Nederland. Ik snap dat in een verkiezingscampagne zo’n beetje alles tot politiek wordt gemaakt.

Maar echt. Mag Geert Wilders dan niet eens meer een dierenasiel bezoeken? Kennelijk niet:

“De opvang heeft het werkbezoek geannuleerd omdat wordt gevreesd voor de veiligheid van de medewerkers, zegt een woordvoerder van de PVV.

Dat heeft volgens hem te maken met een aangekondigde tegendemonstratie van antifascisten. De dierenopvang zelf zegt dat er meer aan de hand is.

Sinds bekend is geworden is dat de PVV een werkbezoek zou brengen, krijgt het asiel allerlei negatieve reacties en zijn twee medewerkers op straat onheus bejegend.”

Het vervelende hiermee is dat je hierom niet eens boos kan worden op het dierenasiel: zij hebben als eerste opdracht het garanderen van de veiligheid van hun dieren, en moeten elke kans op gevaar zoveel mogelijk vermijden. Als er een manier is om te voorkomen dat tientallen luidruchtige linksgekkies die arme getraumatiseerde honden en katten de stuipen op het lijf komen jagen met een naargeestige demonstratie, dan moet zo’n dierenasiel dat ook gewoon doen. Zelfs als dat het verbieden van een allervriendelijkst bezoek inhoudt.

Wie je de afzegging natuurlijk wél kwalijk kan nemen is het antifascistische schorriemorrie die het dierenasiel min of meer dwongen om het bezoek van Geert Wilders af te bellen. Het is namelijk hypocrisie tot en met: zelf nemen ze het hele Malieveld om hun boodschap te verkondigen, maar wanneer hun politieke tegenstanders – die net zo goed de vrijheid van meningsuiting hebben – een politieke happening willen organiseren dan gedragen ze zich op zo’n manier dat het eigenlijk alleen maar afgezegd kan worden.

Het is allemaal zeer bedenkelijk en weinig democratisch, maar zulk gedrag van de antifascisten zijn we dat inmiddels wel een beetje gewend. Want zoals een wijs man ooit zei: de nieuwe fascisten zullen de antifascisten zijn. Jammer dat ze inmiddels zo alomvertegenwoordigd zijn, dat ze met hun gedrag tegenwoordig zelfs verkiezingscampagnes kunnen beïnvloeden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. buitenbeentje

  jammer dat er geen wijs man te vinden is die dat ooit gezegd zou hebben. Churchill was het zeker niet. het dichtste bij komt Huey Long, de 40e gouverneur van Louisiana eind jaren 20: “Sure we’ll have Fascism here, but it will come as an anti-Fascism movement.”

 2. Ni28

  Churchill wist het toen al goed. Deze “antifascisten” vallen op door hun fascistische gedrag.

 3. Wim

  Wat een fascistische linkse treurnis.

 4. Hans V

  Wie zijn nu de echte fascisten. Het NOS-journaal beweerde vanavond dat het bezoek van Wilders aan de dierenopvang is afgezegd vanwege aangekondigde protesten van zogenaamde anti-fascisten. Daaruit concludeer ik dat Wilders en al die miljoenen mensen die achter hem staan dus fascisten zijn. Ik voel mij door de NOS erg beledigd. Tijd om niet langer te praten over anti-fascisten maar over fascisten die Wilders dwarsbomen.
  Hans V

  1. corfo

   Hans V.
   De NOS is niet in staat om mij te beledigen.
   Een clubje linkse schreeuwers, betaald uit de door u én mij gevulde staatskas, is niet meer in straat om iemand te beledigen. Ik vraag me af wie deze omroep-ratten nog serieus neemt.

 5. Seneca

  Volgens mij is de uitspraak: ‘de anti-fascisten van vandaag, zijn de fascisten van morgen’. Ik dacht dat Churchill dit gezegd had, maar ik geef mijn mening graag voor een betere.

  1. Floris

   Churchill schijnt het niet gezegd te hebben. Wie wel? Onder andere ene prof Jaques Presser (volgens Gererd Reve, die bij hem in de klas zat).

   http://ci47.blogspot.be/2012/03/jacques-presser-het-nieuwe-fascisme-zal.html

 6. Ritter

  De z.g “antifascisten” doen precies zelf waarvan ze andere beschuldigen. Ze willen met geweld mensen met een andere opvatting het zwijgen opleggen. Ook in dit geval komt het geweld van “links”.

 7. Kees

  We moeten dat groepje van antifa geen naam geven die ze niet toekomt, we moeten ze een naam geven die ze verdienen, iets als het Nieuwe Bruine Front of zo. De gelijkenis met de SD en SS uit de jaren 40 is zo frappant!

 8. cmsuijkerbuijk

  Waarom eens niet de ME aanwezig laten zijn, met de lange lat en een vergaande geweldsinstructie. Laat dat tuig van rijkswege maar eens voélen, dat democratie niet te chanteren valt! En dat mag van mij onderhand bést wel eens wat “eerste hulp” voor dat fascistische tuig opleveren. Ze weten gewoon, dat ze overal mee weg (kunnen) komen, maar ééns is het genoeg!

 9. Ome Ga

  Correctie;
  “1-0 voor de antifascisten!” moet zijn: “1-0 voor de antifascist-fascisten!”
  “antifascistische schorriemorrie” moet zijn: “antifascist-fascistisch schorriemorrie”. Enzovoort.

  Please. Laten we svp dingen duidelijk zeggen voor de antifascist-fascisten, want ze zijn meestal niet zo intelligent en nederig. Bovendien, verblind door haat, dus kunnen ze niet goed lezen, en vooringenomen lezen ze ook bewust alles partijdig en krom.

  Dit dierenasiel zorgt er voor dat een jongen die zijn been verloor met kanker,
  een hond kreeg met drie poten. Best emotioneel:
  http://www.foxnews.com/health/2017/03/07/boy-who-lost-leg-to-cancer-adopts-three-legged-dog.html

 10. HaZ

  Fascisten of anti-fascisten, lekker belangrijk die termen.
  Ik noem ze gewoon RELRUKKERS.

 11. Gustaafff

  Dieptriest. Diep, dieptriest.

 12. Ome Ga

  Kees, mee eens. Dit tuig voert de verkeerde naam.
  “Nieuwe Bruine Front” zou een optie kunnen zijn, maar wat te lang.
  Bovendien verdijnt de herkenning en identiteit van hoe zij zichzelf zien en hoe de blinde linkse msm hen zien (willen)!

  Wie o wie? Originaliteitsprijs Shortcopy/Slogan/Pay-off: misschien een extra vermelding in DDS?

  Ik blijf toch bij mijn optie hierboven; er moet een onmiddelijke link (communicatie van halve seconden!) zijn met dat zgn. “anti-fascisme” wat ze beoogen. Een identiteits upgrading, een imago ombuiging mmw van naamsherkenning. Voorzet:

  “Nepantifascisten”. “Anti-antifascisten”. “Bruinhemd Antifascisten”.
  “Antifaschistische Faschisten” (auf Deutsch). “Neo Antifascisten”
  “Neo Anti-antifascisten”. “Antiantifascisten”. Antiantifascistischefascisten”.
  “Antifascistfascisten”.

  Wegstrepen wat niet gewenst. Ander voorstel?

  Ik ga denk ik voortaan voor de laatste. Kort en krachtig, met duidelijke naamsherkenning door voor- of tegengroepen, met een beginkapitaal en rest onderkast, zonder spaties of divisie streepjes: “Antifascistfascisten”.

  Maar laten we please hen anders betitelen dan we in het algemeen, ook Tim, nu doen? Laten we wat creatiever zijn en hen een rechtse uppercut geven bij elke vermelding van dit gajes! Toch? Antifascistfascisten! ANTIFASCISTFASCISTEN!

 13. Sam C

  Het is al eerder bewezen dat de socialisten de fascisten zijn.

 14. Jonesy

  Niet te geloven dit.En de hele MSM doet mee aan dit demoniseren en terroriseren,ze hebben niets geleerd van wat er met Pim Fortuyn is gebeurd.Elke dag op het Journaal,Nieuwsuur,die Pauw en Jinek,DWDD noem ze maar op.Wat een walgelijke vertoning!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.