Wanhopige Rutte smeekt kiezer nog één keer om niet op de PVV te stemmen: ‘Met Geert komt er chaos! Mimimi!’

Ja, deze keer gaan alle PVV-kiezers vast wél luisteren, Mark!

We zitten in de laatste dagen voordat de stembureaus opengaan, en het leek daarom VVD-lijsttrekker Mark Rutte nog maar eens een goed idee om de kiezer op z’n blote knietjes te smeken om alsjeblieft niet op zijn grote concurrent – de PVV – te gaan stemmen. Doe je dat wel, dan krijg je… chaos! Oh nee, chaos! Niet de chaos! Maar wel dus die zogenaamd gevreesde chaos, aldus premier Rutte vandaag in De Telegraaf:

“VVD-lijsttrekker Mark Rutte waarschuwt ervoor dat de PVV de grootste partij kan worden. „Geert Wilders is chaos, als hij de verkiezingen zou winnen”, zegt Rutte in zijn verkiezingsinterview.

Volgens hem breekt er een onzekere periode aan als Wilders op de eerste plaats belandt. Als hij de grootste wordt, krijgt de PVV het voortouw in de formatie. „Ik wil waarschuwen voor het idee dat het met hem zo’n vaart wel niet zal lopen, dat hij wel niet zal winnen. We hebben dat bij Brexit en Trump ook gedacht.””

Ik heb niet echt het idee dat de gemiddelde PVV-kiezer erg wakker ligt van de Brexit die zich nu aan het voltrekken is aan de andere kant van de Noordzee, noch dat de aanhangers van Wilders erg geschrokken zijn van de verkiezing van Donald Trump in Amerika. Sterker nog: voor vele PVV’ers zijn dat soort ontwikkelingen juist een éxtra motivatie om vooral wel hun stem te geven aan die partij. Ze vinden dat namelijk maar al te plezierig.

Nee, Mark Rutte zal echt met iets beters moeten komen als hij PVV’ers wil overtuigen op een andere partij te stemmen. Of liever gezegd: hij had een beter beleid moeten voeren. Want eerlijk is eerlijk: als minister-president had hij de afgelopen jaren de kans om meer PVV’ers naar de VVD  te lokken. Dan had hij zich niet zijn verkiezingsbeloftes (moet ik hier nogmaals de €1000 en de Griekse eurocrisis aanhalen?) moeten breken en Nederland niet compleet onder de voet laten lopen tijdens de vluchtelingencrisis. Maar de VVD-leider deed dat wel: hij hield een rechtse campagne, werd beloond met 41 zetels, en ging vervolgens links beleid maken.

En daarna in de huidige campagne dus met droge ogen beweren dat je niet moet stemmen op zijn tegenstander, want hij staat voor ‘chaos’. Ja, mooi bedacht Mark – het staat vooral nogal wanhopig. Ik heb dus niet het idee dat deze “laatste waarschuwing” nu echt effect zal gaan sorteren. Want volgens mij realiseren PVV’ers zich maar al te goed dat zij liever een rechtse chaos hebben dan een linkse ordening.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Wim

  Het onbegrijpelijk dat zijn partij volgens de peilingen bijna gehalveerd is en zijn mede partij de PVDA bijna totaal vernietigd dat deze man nog de arrogante heeft om de nieuwe miniset president te willen worden. Dit kabinet is totaal vernietigd onder hem leiding geien de peilingen.. Het is al ze een schande dat zo vent die 300 landgenoten vermoord door hun over oorlogsgebied te laten vliegen diep onder de steen heeft getrapt voor politiek gewin. Deze man zou moeten veroordeeld worden voor dood door schuld.

  1. Adriaan

   @Wim, hier heb je een punt. Voor de rechter met die man.

 2. Gustaafff

  Bespaar je de moeite, @Mark. Geen enkele PVV-stemmer wil inzien dat een koranverbod, deportaties of verbod op moskeebouw, tot grootschalige chaos zal leiden.

  1. swetsnek

   PIeeeeeuw bijna een oneliner guusje ,kijk je wel uit nu
   Je lijkt anders wel een PVVer he hahahahahaha

  2. DutchDropveter

   Onze gereformeerde trol is er ook weer. Zeg Gus als je weet dat geen enkele PVV bij draait what te f doe je hier dan? Dat klinkt als de meest achterlijke ezel die elke dag dezelfde steen op zoekt.

  3. Wim

   Het kan best, kijk maar naar de islam landen hoe het lukt om de christen op te ruimen.
   Haal je kop uit het zand ik zou zevin ons eigen land maar een slag voor zijn, voor dat jou kop in het zand rolt en daar helpt dan geen lieve heer aan.

   1. Gustaafff

    @wim, heb je het programma wel gelezen? Het betreft niet alleen de islam, maar ook onze veiligheid staat op het spel. Er wordt twee miljard uitgetrokken “voor onze veiligheid”, in het bijzonder voor onze Defensieve linies Defensie en Politie. Wat kunnen deze mensen met 2 miljard? Bij de politie zijn grote tekorten en er is veel te veel papierwerk. Sinds Kok is ons leger volledig gemold en dat krijg je ook niet op de been met 2 miljard. Er mankeert veel meer aan het programma van de PVV.

    1. DutchDropveter

     Gus hoeveel krijg je betaald om dit te doen?
     Ik denk dat we best tot een deal kunnen komen

  4. zomaar

   @Gus waarom zou een verbod op het verhandelen van een boek ,tot ongeregeldheden lijden ?.

   tevens geld dit op een verbod van een gebedshuis in deze een moskee als deze in de wijk of buurt niet functioneel is, daar er al een of twee er bestaan .

   ooit in ons verleden toen de bevolking even of groter was dan de moslims hier , hadden wij ook een beperkt aantal gebedshuizen , niemand klaagde .
   is ook niet nodig om op elke straathoek een gebedshuis te hebben .

   zou het dan toch het gevaar islam zijn , waarvoor de regulieren politiek bang is ?.

   1. Gustaafff

    Moslims willen hun boek in de winkel kopen en de islam wordt ernstig onderdrukt, @zomaar. Naast dat de politiek dit niet gaat accepteren, explodeert er ook wat in de brede moslimgemeenschap.

    1. Kodi

     Dus Moslims uit Nederland naar hun natuurlijke habitat de achterlijke zandbak repatriëren is eigenlijk een soort explosieven opruimen? Ik zeg: Doen!

    2. Adriaan

     @Gustaafff, hier ben ik het helmaal met je eens. Moslims worden onderdrukt. Als vanaf de geboorte worden ze door ouderen gehersenspoeld. Ze moeten luister naar een fake persoon: ene Mohammed. Deze man is de bron van alle ellende. Moslims hebben nooit voor zichzelf leren denken. Daarom is hun geloof in Allah zo alles overheersend. Nu komen ze ons vertellen dat wij westerlingen hun geloof moeten aannemen. Dat weigert gelukkig het overgrote deel en daar raakt de moslim danig van in de war. Dat hebben ze thuis niet meegekregen dat er mensen zijn die niet in de islam geloven. Vandaar hun excessen. Vandaar hun drang om hun de wereld te zuiveren van ongelovigen. Godsdienstwaanzinnigen zijn het. En die zijn gevaarlijk.

    3. Anna

     Gustaaff In Mekka komt geen ander dan een islamiet binnen. In Rome is iedereen welkom. Iedereen in een vrij land kan en mag kritiek uiten op een religie. Bij de islam wordt men ernstig met de dood bedreigd en vermoord ondanks dat er zeer ernstige oproepen staan in de koran om anderen te martelen, bedreigen en te vermoorden. Dat oproepen tot geweld en moord is kennelijk via een z.g.n heilige boek toegestaan. ” Dood Joden en ongelovigen waar gij ze kunt vinden”. Het zou eens tijd worden voor Verlichting. Moslims zouden met miljoenen de straat op moeten gaan. Maar het is muisstil.

  5. Anna

   Gustaaff. Degenen met de koran in de hand zal u uw waarden en normen langzaam maar zeker afnemen. Onze vrijheid en vrijheid van meningsuiting is niet meer vanzelfsprekend vanwege de wil en eisen van moslim/islam.

   1. Gustaafff

    Welke waarden en normen? Dat je hier gewoon een onderwereldcrimineel met een koets door de stad mag slepen? Dat moordenaars na tien jaar al buitenstaan? De twitter-fitties die politici uitvechten? Tokkies die een gemeentehuis in Geldermalsen aan gort slaan? De wet die daders meer beschermt dan slachtoffers? D66 en VVD die met spuitjes komen? Zijn dat onze waarden en normen?

    1. DutchDropveter

     pssst guus dat krijg je er van als je enkel luistert naar brussel en je volk letterlijk laat verzuipen. is gewoon oorzaak – gevolg.

     Ik keur geweld eigenlijk altijd af behalve als er geen andere middelen meer zijn en die zijn inderdaad bijna op. Dat betekend dat we aan de vooravond van een volksoorlog staan en dat schreeuw jij hier al weken toe. En dat noemt zich gereformeerd christen… wat een giller

     1. Gustaafff

      Nee, @DutchDropveter. Jij denkt dat we aan de vooravond van een “volksoorlog” staan. We staan helemaal niet aan de vooravond van een volksoorlog. Een klein gedeelte van de Nederlanders gaat straks PVV stemmen, maar het volk kiest gewoon de gevestigde partijen en een paar nieuwe populistische, doch serieuze, partijtjes. En het is duidelijk dat je geweld goedkeurt, want er zijn áltijd andere middelen.

     2. cmsuijkerbuijk

      @Gustaafff
      Nét een leuke en treffende definitie van “populisme” gelezen van Prof. Dr. Paul Cliteur: “Populisme is democratie, waarvan de uitslag je niet bevalt!”
      En daar lijden álle tegenstanders van populisten en populistische partijen aan! Oók gij, Gustaafff! Want dát is waar de schoen wringt.

  6. Adriaan

   @Gustaafff, Mark begrijpt jouw opmerking niet. Niemand begrijpt jouw opmerking, omdat jouw opmerking kant nog wal raakt. Hoezo chaos? Als Wilders in het Torentje beland (wat niet zal gebeuren), dan zal er eindelijk duidelijkheid ontstaan in de chaos van de huidige politiek. Hoezo, 4% rendementsbelasting op vermogen, terwijl de bank maar ca. 0,3% geeft? Hoezo, de onderste steen boven met de MH17-ramp? Hoezo, ouderen gaan er op vooruit? Hoezo, hier hebt u allemaal 1.000 euro? Hoezo, de economie zit in de lift? Ik zie om mij heen bedrijven sluiten, ZZP’ers die het moeilijk hebben, mensen die op straat komen te staan, meer armoe, meer voedselbanken, 60% van de bijstandstrekkers zijn allochtoon. Wat een chaos, wat een ellende.

   1. Gustaafff

    Lees dan het conceptverkiezingsprogramma van de PVV nog maar eens door, daar komt chaos van.

    1. HW

     Deze moslim indoctrinatie bestaat al 1500 jaar, dus de PVV heeft hier niets mee te maken.
     Je wijst er iedere keer op dat mensen zich moeten verdiepen in de materie, maar wat dacht je ervan dit zelf eens te doen.

  7. NederNederlander

   daar hebben we gusje weer DENK TROLLIE ALERT!!
   Hoor wie het zegt die een haatimam omarmd!!

   1. Gustaafff

    NederNederlander wilde gisteren nog een touw om mijn nek leggen. Ik neem hem niet meer serieus.

  8. jennifer

   Tot chaos leid zoiets nooit, wel tot rust voor het land.

 3. Adriaan

  Wanhopige oproep aan alle lezers: Negeer deze boodschap van Rutte. Stem zeker niet op hem, want dan is Nederland echt ten dode opgeschreven. Dank u wel. Ik stem nu zeker op de PVV.
  Gisteren gemaild naar alle kamerleden:
  Geacht politiek Den Haag,
  Zwak, laf, onbekwaam. Zomaar drie woorden die kenmerkend zijn voor dit kabinet.
  Zijn jullie nu met zijn allen niet in staat om een handlanger van een
  turkse dictator uit turkije de toegang tot Nederland te ontzeggen?
  Natuurlijk kunnen jullie dat, maar jullie zijn bang voor een diplomatiek rel.
  Koenders en Rutte die roepen dat zijn komst niet gewenst is. Niet gewenst.
  Denken jullie nu echt dat zo’n vazal van dictator erdogan zich er ook
  maar iets van aantrekt?
  Als hij op Rotterdam/The Hague Airport landt, de piloot opdracht geven
  rechtsomkeer te maken.
  Maar dat durven jullie vast niet.
  Pleur op, moet die man te horen krijgen.

 4. Anna

  VVD van Mark Rutte gaat tussen de 20 en 25 zetels verliezen.
  VVD met de meeste frauderende personen in partij.
  Mark Rutte heeft het lef om te zeggen dat Wilders/PVV “chaos” is.
  PVV is de enige partij die de feiten benoemt.

  1. vrijheidvanmeningsuiting

   PVV is de enige partij die de feiten benoemt..
   .
   Feiten?, Nee, hun mening.
   Blijft moeilijk.

   1. DutchDropveter

    Dit soort meningen? zijn feiten weg kijker!
    https://www.youtube.com/watch?v=pIjpL6rsym0

   2. Christian Wouters

    Nou, ze zijn feitelijker ( controleerbaarder he?) dan de anderen. Beter nadenken dus.

   3. Adriaan

    @vrijheidvanmeningsuiting, moeilijk hè, om bij de les te blijven.

   4. Anna

    vrijheidvanmeningsuiting. Leg eens uit “hun mening” in plaats van feiten? Of blijft het te “moeilijk”?

 5. Osewoudt

  Voor wanhoop lijkt me geen reden. Geert koerst aan op zijn vijfde verkiezingsnederlaag.
  Rutte kan zijn pijlen beter richten op zijn echte concurrenten: Buma, Pechtold en Klaver.

  1. DutchDropveter

   VVD – Oekraine Referendum – Genegeerd / memoblaadje toegevoegd – Ondertekend
   CDA – Lissabon Referendum – Genegeerd / kaft aangepast – Ondertekend

   Deze twee partijen bestaan over een tijd helemaal niet meer net zoals de PvdA! mensen worden langzaam wakker van de slaappillen die door deze partijen zijn uitgedeeld.

   En dan nog wat laat de PVV maar verliezen, maar dan wel met +25 zetels voor de PVV succes met het vormen van je splinter coalitie.

   Ennuh gebruik nou eens gewoon een nickname Guss we weten dat jij het bent ouwe trol

  2. Wim

   Hij staat nog op +8.

   1. Osewoudt

    Inmiddels al +7. Morgen +6.

    Het kachelt snel naar beneden.

    Vergeet Wilders.

    1. DutchDropveter

     Vergeet liever jou, ey redactie geef die man een enkeltje hiernamaals / ban

     Continue dat ontiegelijk links gepeupel, we weten het je bent superieur (kuch) en lekker vlot terug naar je vrindjes van Joop #doeiii

 6. swetsnek

  Dream one boy and get a life

 7. Wim

  Maar Markje wat maak je eigen druk, al wordt de PVV de grootste, jullie de rest van de democratie hebben toch al besloten de PVV buiten te sluiten en dan bv 2 miljoen kiezers als oud vuil weg te zetten.

  1. DutchDropveter

   En dat maakt helemaal niks uit dan krijg je een bij elkaar gepuzzeld kabinet dat elkaar binnen 6 maanden kapot maakt en uiteen dondert. Letterlijk; zowel links als rechtsom de PVV- stemmer wint op langer termijn.

 8. Gustaafff

  Nadat Geert Wilders vertrok uit de fractie van de VVD, heeft hij het politiek-correct rechts, wat daar heerste, direct van zich afgeworpen. Sindsdien benoemt hij problemen die bij veel mensen leven. Immigratie, de toenemende manifestering van de gewelddadige religie islam, de EU, het probleem met marokkaanse straatschoffies en de bezuinigingen op onder andere de zorg, Defensie, Justitie, Politie en Onderwijs. Het is in wezen puur populisme, van het zuiverste soort. Aangezien deze problemen steeds meer naar voren komen, heeft hij veel aanhang.

  In principe hoeft de kritiek op speerpunten als migratie en islamisme (namelijk het populisme) geen probleem te zijn, ware het niet dat het rechtspopulisme is doorgeslagen naar ultrarechts populisme. Door de uitspraken van Wilders, wordt het verkiezingsprogramma van de PVV volledig ondergesneeuwd. Wat Wilders zegt, voelen mensen en dan kijken ze niet meer verder. Het probleem is dat het programma fundamenteel irrationeel is.

  Maar daar hebben de PVV-stemmers geen boodschap aan. Wilders zegt wat het volk denkt. Het is niet van belang welke plannen hij heeft. Al maken deze plannen hem zeker ongeschikt voor het premierschap, het kan zijn achterban niet schelen.

  1. DutchDropveter

   Onze gereformeerde trol is er ook weer. Zeg Gus als je weet dat geen enkele PVV bij draait what te f doe je hier dan? Dat klinkt als de meest achterlijke ezel die elke dag dezelfde steen op zoekt.

   op je andere account Osewoudt na deeld geen enkele iemand je mening, in en in triest.

   1. Gustaafff

    @DutchDropveter, kritiek is iets wat jij niet kan verkroppen en zeker niet als het van meerdere mensen komt. Dit is wat jij (en anderen) dan doen: schieten op de boodschapper, zeggen dat meerdere critici één en dezelfde persoon is.

    1. DutchDropveter

     Kritiek is alleen geldig als je het onderbouwd waar is jouw onderbouwing? juist dat maakt jouw een grote trol

     1. Gustaafff

      Dat ben jij zelf, @DutchDropveter. Jij weigert de realiteit onder ogen te zien: het verkiezingsprogramma is sucks. Of ben jij van mening dat we wel degelijk wat aankunnen met de plannen van de PVV?

     2. DutchDropveter

      Daarmee bedoel ik voordat je het natuurlijk (expres) verkeerd interpreteert Feitelijke onderbouwing op basis van cijfers, onderzoek en gevolg-oorzaak analyses. Maar nee we nemen hier 9 van de 10 keer de MSM als uitgangspunt.

      Gus goed advies helemaal gratis en voor niets!
      https://www.youtube.com/watch?v=d9AMEru54Co

     3. Gustaafff

      DutchDropveter, elk weldenkend mens weet dat een koran- of een moskeeverbod er niet door komt. Geen enkele partij in het parlement is daar voor. Getallen? Als de PVV al niet is geblokkeerd bij de formatie-onderhandelingen (en het noodgedwongen heeft laten moeten vallen), dient hij een wetsvoorstel in. In de Tweede Kamer haalt hij, pak ‘m beet, op z’n hoogst, 41 zetels. Dan gaat het feest niet door, want elke partij moet instemmen. En geen enkele partij, met inbegrip van SGP, VNL en FVD, is voor.

      In de eerste kamer heeft het kabinet-Wilders geen meerderheid, daar zijn CDA, VVD en D66 de grote jongens. Houdt ook op.

      Dit zijn de conclusies, op basis van de feiten, zoals die er zijn.

     4. DutchDropveter

      Iedere pannekoek heeft het interview met wnl gezien behalve Gus, je loopt achter en dat maakt je wederom een ezel…

     5. Gustaafff

      DutchDropveter, ga niet schieten op de boodschapper. Het officiële document van de PVV (verkiezingsprogramma, gelanceerd op Twitter) belooft een koranverbod en ook het irrationele voornemen om een koranverbod in te stellen. Dit zei Geert Wilders in een interview met Rick Nieman en vertelde dit aan Sybrand Buma in een interruptiedebatje. Als hij nu gaat terugkrabbelen, heeft hij zijn mogelijke kiezers, gigantisch belazerd.

     6. Gustaafff

      Tweede keer koranverbod = stop moskeebouw en gebrek aan budget naar Defensie.

  2. Christian Wouters

   Je weet niet eens welke definitie van populisme je hier hanteert, semi-intellectueel. Eigenlijk ben jij gewoon een hele fatsoenlijke schelder. De typische kerkganger met de mond vol redelijkheid maar het hart vol haat.

  3. Seneca

   @Gustaaff
   U schrijft – althans zo lees ik het – dat het signaleren van misstanden, populisme zou zijn. U schrijft zelf dat de gesignaleerde problemen daadwerkelijk aanwezig zijn. Waarom is het dan – u durft zelfs ‘ultrarechts populisme’ te schrijven – een probleem? Als er waar dan ook, een misstand is dan maakt het toch niet uit of dat door rechts of links wordt gesignaleerd? U schrijft gefundeerd, maar het fundament waarop u de reacties baseert, zijn niet van deze tijd. U blijft maar schrijven dat de islam door de pvv verboden wordt. Waaruit blijkt dat? Is dat een kreet van de onzelfzuchtige mens, die uit de staatsruif vreet, en van mening is dat hij door het slaken van deze kreten de rest van zijn leven uit de staatsruif kan blijven vreten? Mensen, ja ook wij zijn mensen van rechtse signatuur, zijn bezorgd. Islam heeft nooit vrede gebracht. Alle vredespogingen uit de geschiedenis zijn gebaseerd op het Romeinse Recht waarop ook een groot deel van onze wetgeving op rust. Heeft de islam dit ooit gekend? De excessen waarmede wij in Europa geconfronteerd worden, zijn voornamelijk door moslims gedaan maar, hier komt de huichelachtigheid van de huidige politici – onverschillig in welk Europees land – aan het licht. Men weigert dit te benoemen. Daar hoor ik u niet over want dat is linkse goedpraterij.

 9. Anna

  VVD Mark Rutte zet de dictatuur van de ondemocratische EU elite voort door in eigen land de grootste partij uit te sluiten. Mark Rutte is de EU meeloper.
  Mark Rutte is voor EEN GROOT EU, groot bedrijf en absoluut niet voor Nederland. VVD verliest virtueel niet voor niets zeker 20/25 zetels.

 10. corfo

  Deze huilerige oproep van Rutte leert mij alleen maar dat ik beslist NIET op hem/zijn partij zal gaan stemmen. Wat een misselijk makende, van laag allooi zijnde figuur is hij toch !
  Degene die er één grote chaos van heeft gemaakt in Nederland is hijzelf, Rutte dus. Met z’n gepamper en immigratie “beleid” ; de gevolgen zijn steeds beter zichtbaar : hij en z’n clubje zijn niet eens in staat om de één of andere Turkse ophitser uit NL te weren.
  Persoonlijk vind ik hem de meest irritante Nederlandse figuur in de “regering”; alles weglachen en steeds “sorry” roepen. Vraag de Groningers naar hun mening betr. Rutte + consorten. Deze man moet verre van een leidinggevende functie worden gehouden, hij brengt alom chaos.

 11. Christian Wouters

  Zegt een geschiedenisleraar die de chaos van de Franse Revolutie als belangrijkste gebeurtenis in het laatste millennium beschouwd.

  Rutte ziet de revolutie nog niet als die onder zijn neus begint.

  Alsof Marie-Antoinette waarschuwt voor de chaos in 1789.

  De mensen zijn boos Rutte. En een pedofiel beziet alles in kindertermen.

  Rut op, tief op of pleur op. Rutteboy.

 12. Marija

  Ik zou ook wel eens willen weten WIE wil aanpakken dat kiesdrempel wordt verhoogd en zéker WIE het lef heeft wachtgeld regelingen aan te pakken.

  1. Osewoudt

   Zowel de kiesdrempel als het stopzetten van wachtgeld voor politici zis democratisch uiterst ongewenst.

   Laten we dus hopen dat niemand daar aan gaat morrelen.

   1. Osewoudt

    zis = is

 13. Ni28

  Rutte lult zich overal uit wel met behulp van leugens. Huys kon hem niet aan. Wel weten de ouderen na gisteren dat als Rutte bij de macht blijft dat zijn strijd tegen de ouderen gewoon doorgaat. Op nullijn blijven is namelijk achteruitgang. En de anderen die het nu voor de ouderen opnemen zullen wij na 15 maart niets meer vernemen. Het is alleen verkiezingsretoriek.

  1. Gustaafff

   Rutte maakte een krachtige indruk bij Nieuwsuur. Hij maakte persoonlijk contact met de kiezer, door de toezegging te doen eens een dienst mee te draaien met de politie. Twan Huys is een kleurloos figuur die wegviel bij de charme en het charisma van premier Rutte. Rutte kreeg tot tweemaal toe applaus van het publiek.

 14. Syntha

  Hm. Rutte mag een andere stemvork kiezen, deze is beschadigd en geeft de goede toon niet aan, niet goed voor zijn instrumenten, die zullen vals klinken.

  Maar dat geeft niet, immers, als de Islam het voor het zeggen krijgt, mag muziek immers niet meer gehoord worden? Pas op, lieve jeugd. Geen Ipod’s meer, geen andere muziekdragers meer, want muziek en zingen mag niet meer, dat is des duivels. Geen zang.. zangers en zangeressen, VOORBIJ is jullie carrière….luister je niet? Koppie eraf. Choppen noemen ze dat. Of je handen en voeten worden afgehakt, trouwens, weigeren om iemand te doden kan je ook je handen kosten, diefstal…hetzelfde.

  Een hele waslijst I.v.m Sharia-law wordt je gepresenteerd, zelfs met hoeveel velletjes je je billetjes af MOET vegen. Zover gaat dat. En nog zoveel meer.

  Met je kontje omhoog en gezicht op de vloer mag je “bidden”, net als de SS in de 2e wereldoorlog. Weten jullie wie de SS waren, heb je dat onderricht op school gehad?

  Een gewaarschuwd mens geldt voor 2 zou ik zeggen. Mensen die niet op dit onderwerp gestudeerd hebben, let op.

  …..zonde van degenen die dit ontvluchten wilden. En dan heb ik het over de werkelijke vluchtelingen. Die constateren, dat zij hetzelfde hier mee gaan maken en niet begrijpen, dat het westen die stroom vluchtelingen zomaar toelaten.

  De “verrijking” van deze cultuur ligt om de hoek….

 15. HW

  De pleuris breekt uit in Den Haag – Langzaam komt het besef, dat rechts toch meer stemmen gaat halen dan lachebek/pinneukio/leugenaar/bedrieger Rutte tot nu toe dacht.
  4 jaar heeft hij de boel bedonderd en meende met een zogenaamde economische opleving de kiezer weer aan zijn kant te krijgen.
  De elite slaapt al jaren en heeft deze omslag niet aan zien komen.
  Regeren is voluit zien en in het land der blinden is eenoog koning.
  Paniek – paniek – paniek.

 16. HaZ

  Beste Mark, het volk trapt niet meer in je praatjes. Iedereen heeft zijn keuze al gemaakt en weet waar jij voor staat. Jij staat voor iedereen 1.000 euro beloven en geen geld meer naar Griekenland. Jij staat voor de man de zegt dat de grenzen open moeten blijven en dat een lidmaatschap van de EU een zegen is. Jij bent de man die 8 jaar lang met de PvDA kan regeren terwijl er een andere bloedgroep in je aderen stroomt. Je kan dit het best vergelijken met iemand die 8 jaar lang sex heeft met hetzelfde geslacht terwijl hij of zij geen homo of lesbie is. Jij bent de man die zijn gevoel blijkbaar kan uitschakelen als je maar voor jezelf bereikt wat wenselijk is. Jij bent de man die dan vervolgens al die onzin aan het volk verkoopt in het voordeel van het landsbelang.
  Jij bent de man die al 8 jaar asielzoekers laat komen naar ons land. Jij bent de man die al 8 jaar weet dat het volk klaagt over het moraal die nieuwkomers met zich meenemen. Jij bent de man die al 8 jaar niks heeft gedaan aan al die problemen. 
  Jij bent de man die alles begrijpt als er verkiezingen zijn. Jij waait met alle winden mee. Het volk weet niet meer wat ze aan je hebben en wie neemt het ze kwalijk. Jij bent een kameleon en laat de kleuren zien die het best uitkomen. Jij hebt al 8 jaar niet nagekomen wat je beloofde. Jij staat al 8 jaar lang ons moraal te vergooien en gaat nu ineens verkondigen dat je dat begrijpt. Het is gewoon lachwekkend. 
  Jij, jij, jij…………..wij zijn je zat.

 17. nick

  Een wakker mens zet Rutte aan de kant en kiest nu met zijn volle verstand!

  Laat je niet weer manipuleren!!!

 18. Anna

  Mark Rutte moet ophouden om de PVV zo vreselijk te demoniseren.
  VVD is er mede oorzaak van dat we een burgeroorlog tegemoet gaan door massa-immigratie, kinderpardons, gezinsuitbreiding, twee paspoorten,Nederland vol moskeeën,haatimams, laten ontnemen van onze vrijheid en vrijheid van meningsuiting,open grenzen.

  Geert Wilders is onze grote held die opkomt voor Onze waarden, Ons land en Onze Joods/christelijke cultuur.
  Alle andere partijen zijn veroorzakers van Nederland “armer, voller en islamitischer”. Nederland gaat ten onder aan immigratie en islam.

 19. Anna

  Turkije heeft de Nederlands Turken in 2006 opgeroepen om op D66 Turkse Fatma Koser Kaya te stemmen. Ze kwam dus voor D66 met Turkse stemmen in de Kamer. Dat is D66. Weet op wie je stemt.

 20. Anna

  Als er een burgeroorlog ontstaat zullen praktisch alle immigranten opkomen voor hun islamitische oorspronkelijke landen. Ze zullen nooit van zijn leven de bevolking van een Joods/christelijke cultuur steunen.
  Nederland/Europa is verloren.
  Geert Wilders is de grote held die de feiten aan de orde brengt maar hij wordt door alle partijen gedemoniseerd.

 21. Anna

  Mark Rutte snoert iedereen de mond. Laat niemand uitspreken. Hij neemt en houdt het woord. Hij praat bij iedereen er dwars doorheen. Dat is de Mark Rutte taktiek. Bij WNL weer precies hetzelfde.
  Verwende egoïstische Mark Rutte gunt een ander niet het woord niet.

  Wierd Duk had bij WNL er keihard doorheen moeten praten.

  Rutte gaat overal dwars doorheen
  Verwende egoïstische Mark Rutte gunt een ander het woord niet.

  Dus Geert Wilders pas maandagavond op voor egoïstische, demoniserende Mark Rutte.

 22. Anna

  VVD Mark Rutte heeft op alle gebied alleen maar chaos achtergelaten. Met VVD “Nederland armer, voller en islamitischer.”
  VVD is voor Turkije bij EU daarom verliet Wilders de VVD.
  Wilders waarschuwt al jarenlang voor islamitisch Turkije.Alle andere partijen zijn voor Turkije bij EU vooral GroenLinks is de grote voorstander.
  Nederland en Europa zijn verloren door EU en nationale politici. Geert Wilders waarschuwt al jarenlang. Maar Rutte en alle andere partijen hebben heeft een kop van jut gevonden en dat is Geert Wilders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.