Wanhopige Rutte wisselt weer van campagnestrategie. Van “normaal doen” nu naar “ik wil land met gekke mensen”

Ligt er nog een draaiboek bij de VVD of roept de premier gewoon maar elke dag iets nieuws in een verwoede poging om ons allemaal danig te verwarren?

De VVD is de Tweede Kamerverkiezingen ingegaan met de slogan “Normaal doen”. Een opmerkelijke keuze voor een partij die de afgelopen vier jaar heeft afgeweken van de koers die de VVD normaliter vaart, om lekker gek te nivelleren met de PvdA. Maar goed: het is campagnetijd, dus terug naar je roots is wellicht niet zo’n slecht plan – zelfs wanneer je die nogal verloochend hebt de afgelopen jaren.

Maar als je dan eenmaal zo’n slogan kiest, blijf daar dan ook bij. Ga dan niet in interviews dingen zitten verkondigden die daar lijnrecht tegenover staan. Premier Rutte deed dat gisteren dus wel, bij AT5. In tegenstelling tot de officiële campagneleus “Normaal doen” wil de VVD-lijsttrekker nu ineens een land vol “gekke mensen“:

“Mark Rutte wil „geen eenvormig land, ik wil een land met veel gekke mensen”, heeft hij vrijdag gezegd bij AT5. De premier ging in op zijn open brief van begin januari, waarin hij Nederland opriep normaal te doen.”

Het heeft er echt alle schijn van dat ze bij de VVD nog zo weinig visie over hebben dat ze inmiddels elke dag weer een ander verhaal gaan vertellen: eerst normaal doen, en nu weer lekker gek. En het is niet de eerste keer deze campagne dat Mark Rutte harder draait dan een bromtol. Bewijsstuk A: zo wisselde Rutte eerder van mening over de PVV; eerst zou de partij gigantisch gaan kelderen ten opzichte van de huidige peilingen, en daarna is er ineens een hele grote kans dat Geert Wilders de leider van de grootste partij wordt. Bewijsstuk B: Mark Rutte heeft verder ook geen idee wat hij vindt van anoniem solliciteren. Als de reïncarnatie van Drs. P gaat hij heen en weer van ‘voor’ naar ‘tegen’ en weer terug.

Ja, consistentie is echt ver te zoeken bij de liberale regeringspartij. Ze roepen elke dag maar gewoon weer wat anders, en hopen dan dat de burger niet doorheeft dat ze beduveld worden. Argh. Eén voordeel: ze hebben nog maar anderhalve week om die facade overeind te houden, en daarna kunnen wij burgers naar de stembus om Mark Rutte eens te laten weten wat we van plan zijn te doen met de VVD na dat eeuwige gedraai van hem.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. poison

  Ik ben tegen leedvermaak, maar voor Rutte en zijn VVD maak ik een uitzondering. LOL.

 2. Peter Selie

  Ja de politiek correctheid ten top Rutte en Buma momenteel de twee populairste Minister Presidentskandidaten, tja het kan verkeren.

  Definitie van langzaam voortschrijdende krankzinnigheid: Wéér stemmen op dezelfde reguliere politieke partijen, in de hoop dat het in de komende 4 jaren wel beter gaat.

 3. J.C.

  “consistentie is echt ver te zoeken bij de liberale regeringspartij”.

  Des te onbegrijpelijker is het dat de andere partijen in de Tweede Kamer Rutte II ruim 4 jaar haar desastreuze beleid heeft laten uitvoeren. Zegt wel veel over de partijen, die dit op hun geweten hebben.

  Ik stem PVV

  1. loes530

   gelijk heb Jc ik stem ook PVV

 4. van Urk

  Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven.

  1. Gustaafff

   Dan moet het in de Tweede Kamer elke dag feest wezen.

 5. Wim

  Die zijn er al genoeg,je belooft 1000 Euro, geen geld naar Griekenland en ze lopen als gekken achter je aan.

  1. Adriaan

   @Wim, prachtig!

 6. Adriaan

  Rutte, je moet op de bühne gaan staan. Geheid dat de zaal zich helemaal gek lacht. Ik lig in een deuk. Je bent de grootste stand-up comedian van Nederland. Hahahahaha.

 7. Dam

  Dat ga je krijgen als je teveel contact hebt met Intochttonen. En je je mede Nederlanders als allochtonen ziet langzamerhand die de Intochttonen bedreigen. Je hoofd loopt er van om.

 8. poison

  VVD kan je zien als een wandelvereniging. Het gaat zo van; links, rechts, links, rechts, links, rechts, links……..

  1. Syntha

   Compleet met fanfare…lolol

 9. Ni28

  Rutte kwam laat tot de conclusie dat je mensen niet kunt aanspreken op normaal doen als je het zelf niet doet. Nu wenst hij weer gekke mensen hebben waarmee hij dichterbij zijn eigen persoon komt. Ik denk dat wij juist te veel aan gekke mensen hebben en moeten juist de normale mensen weer de meerderheid vormen.

 10. EllyD19

  Dat weten we toch wel inmiddels dat Rutte draait en keert als een blad in de wind.

 11. Babaji538

  Juist ja.

  Petra Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.
   Rutje roept : “Ik wil een land met gekke mensen”, en ziet : zijn wens is verhoord !!
   Ik denk dat deze man, Rutje dus, teveel gedragingen van Zuipschuit Juncker imiteert, dus bijv. volkomen wartaal uitslaat.

   Ruud Johan Hermans
   (broer van Petra Hermans)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.