Zelfs de bruggen islamiseren mee: Almelo gaat extra feestverlichting ophangen op islamitische feestdagen

Kijk eens aan: als u in de omgeving van Almelo woont zal en moet u het islamitische Suikerfeest meevieren. Of u dat nu wilt of niet.

Voor linkse mensen die zich nog altijd vertwijfeld afvragen ‘islamisering, wat is dat dan?’, lees meer even mee met dit bericht uit het Algemeen Dagblad van vandaag. In Almelo moet de belastingbetaler namelijk de portemonnee trekken, zodat met islamitische feestdagen de verlichting extra aankan op een plaatselijke brug:

“Zaterdag werd bekend dat de feestverlichting op de Egbert Gorterbrug vaker aangaat. De gemeente besloot daarbij om de feestelijke ledverlichting van de nieuwe brug in de Egbert Gorterstraat ook aan te doen tijdens islamitische feestdagen.

Het zou dus zomaar kunnen dat er straks een veelheid van kleur te zien is tijdens Eid al-Fitr, het Suikerfeest van moslims. Of op vrijdag 22 september, als moslims Muharram vieren, het Islamitisch Nieuwjaar. Er zijn daarbij nog geen plannen om de lampjes op de brug op Armeense feestdagen voor de christen-Turken aan te steken.”

Vooral die laatste zin is heel erg belangrijk, want in Almelo woont een grote Armeense populatie. Zij krijgen dus helemaal niks, terwijl de veel minder talrijk aanwezige moslims wél een extra versierde brug krijgen. Je zou het best een vorm van christenfobie mogen noemen.

Maar los daarvan: ik vind het nogal een vreemd gebeuren. Want waarom zou je één godsdienst – die ook nog eens niet geworteld is in dit land – voortrekken boven de anderen? Als je moslims hun eigen Gorterbrugdag geeft, waarom dan geen boeddhisten, hindu’s en paganisten? Waarom worden moslims zo ongelooflijk voorgetrokken door de gemeente Almelo?

Het antwoord is natuurlijk: islamisering. Stukje bij beetje zijn er steeds meer groepen in Nederland die voorsorteren op een steeds groter wordende invloed van de islam in Nederland. En daar horen dit soort knievallen zoals met een onbeduidend lijkende brug in Almelo gewoon bij.

Triest maar waar. Maar ik troost me met de wetenschap dat hier al Kamervragen over zijn gesteld – hopelijk helpt het iets.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Wim

  De Duitse publieke zender ARD heeft het afgelopen jaar moderator Constantin Schreiber (foto) bijna 20 bekende moskeeën in het land laten bezoeken, zowel officieel (met toestemming en met camera’s) als in het geheim. Wat blijkt: in veel moskeeën wordt een totaal andere boodschap gepredikt zodra imams weten dat er Westerlingen meekijken en meeluisteren. Dezelfde predikers die in ‘ons bijzijn’ zaken zoals ‘tolerantie’ en ‘vrede’ benadrukken, blijken alleen voor eigen publiek regelrechte haat tegen Joden, christenen en andere niet-moslims te verspreiden, en moslims in Europa exact het tegendeel van integratie en tolerantie voor te houden.

  Bron Xnieuws

   1. Pjotter

    Wim@ had je dan iets anders verwacht, dacht dat jij iets scherper was, alleen een goede under cover kan misschien de ware boodschap beluisteren, zal niet meevallen, elk vreemd gezicht wordt gewantrouwd.

 2. Peter Selie

  Wie verzorgingsstaat wil beschermen, moet migratie stoppen

  Door (Afshin Ellian)

  De Europese verzorgingsstaat trekt veel meer immigranten aan dan Amerika. Als een migrant in de Verenigde Staten niet werkt, gaat hij dood van de honger. Een opdracht aan het nieuwe kabinet is om onze verzorgingsstaat te beschermen door de ongecontroleerde migratie te stoppen, schrijft Afshin Ellian.

  De Europese samenwerking is zestig jaar geworden. Tijd voor een verjaardagsfeestje in Rome! De 27 resterende lidstaten van de Europese Unie (EU) kwamen dit weekeinde bijeen in de Italiaanse hoofdstad. Alleen Groot-Brittannië was er niet bij. De Britten zijn van plan om de echtscheiding definitief door te zetten. Weliswaar stonden Britten altijd al met een been buiten de Europese samenwerking, het blijft toch een schokkend gegeven. Zeker voor de beeldvorming.

  De 27 resterende lidstaten gingen op audiëntie bij paus Franciscus. In deze tijd is dat heel interessant. De paus roemde de successen van de Europese samenwerking: de vrede en de collectieve welvaart. Maar de successen worden niet echt gevierd. We zagen geen beroering of bijzondere emoties bij de volkeren van de lidstaten. Het wordt niet als een bijzondere gebeurtenis ervaren. Dat is merkwaardig. De EU zit diep in ons leven. De Unie is niet weg te denken uit ons politiek en economisch leven. De EU is het grootste handelsblok ter wereld. >>>> http://www.elsevier.nl/buitenland/opinie/2017/03/wie-verzorgingsstaat-wil-beschermen-moet-migratie-stoppen-478967/

  1. swetsnek

   He gelukkig knip en plak is ook weer aanwezig man get a live flikker op

   1. swetsnek

    live is life he sorry hahahaha

 3. Peter Selie

  Ach het help geen zier om maar steeds keer op keer geheel selectief verontwaardigd te reageren op berichten die het volk suggestief het idee geeft dat de islamisering van Europa wel mee valt. Ben een beetje moe geworden van al dat misselijkmakende gedoe van de linkse media en van de achtereenvolgende kabinetten die gewoon schijt hebben aan het volk. Face it, men stuift met een rotgang zonder achterom te kijken, vol gas naar de islamitische hel, waar “we” zullen branden als fakkels onder het beoogde rechtssysteem de sharia, prettige dag verder.

  1. corfo

   De islamisering in Europa valt helemáál niet mee ! Ben je bedonderd ? We worden overspoeld door dat vreemde volk. En inderdaad, de “regering” heeft schijt aan het volk.
   Ik ben jaloers op de Britten die het heft in eigen land hebben genomen, zal best wat problemen opleveren maar het gehele EU-gedoe heeft véél meer problemen veroorzaakt.
   Helaas heeft NL géén “politici” met ballen, duidelijk te zien op tv toen Rutte als een Haantje Pik achter de Argentijnse president aanliep op de Dam. De man weet van toeten noch blazen maar loopt als de “keizer der EU” achter iedereen aan die, naar zijn mening, nóg hautainer is als hij zelf.

 4. Peter Selie

  Manifest tegen islamisering van Europa

  Het Manifest van Parijs, 18 december 2010

  08 januari 2011 – geschreven door JAN

  Eind vorig jaar had ik een interview met Timo Vermeulen, de Nederlandse spreker op Het congres over de islamisering van Europa, dat plaatsvond in Parijs op 18 december 2010. Het congres werd beëindigd met ‘Het Manifest van Parijs.’
  Ik kreeg nu een Nederlandse vertaling toegespeeld van dit manifest, die hieronder te lezen is.

  Het Manifest van Parijs, 18 december 2010

  Het Congres over de islamisering van Europa, dat plaats vond op 18 december 2010 in Parijs, is een akte van oprichting. Voor de eerste keer deelden sprekers uit heel Europa hetzelfde podium om de islamitische verovering die gaande is op ons continent aan de kaak te stellen.

  Aan het slot van het Congres hebben de 32 organisaties, verenigingen, sites en blogs die dit initiatief hebben gesteund, hun verschillende politieke opvattingen daarmee overstijgend, gezamenlijk dit Manifest opgesteld:

  • Wij protesteren tegen de agressieve bekeringsdrift van de islam, tegen het bezetten van de publieke ruimte voor het moslimgebed, tegen het subsidiëren van gebedsruimtes met overheidsgeld, tegen het gewoon vinden en verspreiden van halal voeding ook voor niet-moslims, tegen de ondergeschikte positie van vrouwen in de islam, die het tegendeel is van ons principe van gelijkheid van man en vrouw, en meer in het algemeen tegen elke opmars van de islam op Europees grondgebied;

  • Tegenover de islamisering van Europa herbevestigen wij onze standvastige verbondenheid met onze millennia-oude beschaving, haar waarden en tradities;

  • Wij roepen alle volkeren van Europa en de wereld op om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen veilig te stellen door op te staan tegen alle pogingen om de wetten van hun landen, die het product zijn van hun geschiedenis en die garant staan voor hun maatschappelijk evenwicht, te vervangen door van buitenaf komende en met die wetten onverenigbare regels;

  • Wij sporen hen aan om de rechten van de Europese burgers te verdedigen, de vrijheid van meningsuiting, het vrije debat en vrije keuze;

  • Wij moedigen hen aan hun politieke of journalistieke activiteiten voort te zetten en weerstand te bieden aan de voortdurend toenemende eisen van de islam, zoals zij zich tegen elke vorm van totalitarisme zouden verzetten;

  • Wij dringen er bij hen op aan om sektarisme of onderlinge naijver in de strijd tegen de islamisering te vermijden, in de wetenschap dat verdeeldheid schadelijk is voor het eigen land en de eigen bevolking.

  Wij nodigen iedereen uit om, in overeenstemming met de eigen opvattingen, zich aan te sluiten bij een beweging of politieke partij die deze strijd voeren en contacten te leggen tussen individuen, groepen en landen zodat er sterke netwerken ontstaan. Alleen zo zullen we in staat zijn om het vrouwvijandige, homofobe islamitische totalitarisme te weerstaan, dat via bevolkingspolitiek en intimidatie een humanistische beschaving probeert uit te roeien. Wij verwerpen de beschavingsvijandigheid, het bijgeloof en de blinde onderwerping van de mens aan onwaardige en vernederende voorschriften.

  SAMENVATTING:
  Wij protesteren tegen de agressieve bekeringsdrift van de islam, tegen het bezetten van de publieke ruimte voor het moslimgebed, tegen het subsidiëren van gebedsruimtes met overheidsgeld, tegen het gewoon vinden en verspreiden van halal voeding ook voor niet-moslims, tegen de ondergeschikte positie van vrouwen in de islam, die het tegendeel is van ons principe van gelijkheid van man en vrouw, en meer in het algemeen tegen elke opmars van de islam op Europees grondgebied.

  Vandaag starten we een Europese verzetsbeweging om onze beschaving te verdedigen tegen deze nieuwe vorm van totalitarisme.

 5. Peter Selie

  Door Generaal P. Pardon

  Een landverrader is iemand die uit persoonlijk cynisme of als naïeve dwaas met links geloof, of vanuit een elitepositie bij de happy few, of uit angst voor de beledigde islam (op zich een dubbelzegging), de loyaliteit aan zijn land verruilt voor loyaliteit aan de vreemde bezettingsmacht die Nederland overneemt.
  Landverraders dienen als de nood niet meer te ontkennen valt een eerlijk proces te krijgen waarin zware straffen worden uitgedeeld.
  Een landverrader kan ook iemand zijn met een oorlogstrauma die denkt dat het nieuwe fascisme PVV heet in plaats van islamisme. Het kunnen mensen zijn uit het voormalig verzet, die alsnog hun graf graven, omdat ze verblind blijven door het telkens nieuwe Hitlertjes ontdekken (waar ze niet zijn i.p.v. waar ze wél zijn).
  Iemand kan onbewust zijn cultuur verraden door spoken te zien waar ze niet zijn in plaats van waar ze wel zijn.
  Groot schrikbeeld: dat hetgeen gezegd wordt door xenofoben en racisten misschien toch waar zou kunnen zijn! En als je eenmaal je ogen hebt opengedaan kunnen ze zo moeilijk weer dicht. Dus stellen deze onbewuste landverraders dat moment zo goed mogelijk uit.
  Het is een mooie droom dat alles op termijn vanzelf goed komt als je maar tolerant bent. Een mooie droom raak je niet graag kwijt, dus demoniseer je samen met medegelovigen de profeten van eigen land ten gunste van de profeet Mohammed. Of je bent gewoon te onnozel: een apolitieke onbewuste landverraadster die “wel voor meningsvrijheid” is maar “niet voor discriminatie van de islam” en “tegen de polarisatie veroorzaakt door Wilders”.
  Een multicul-landverrader/ster ontkent graag dat Nederland eigen waarden bezit of ontkent zelfs dat Nederland op zichzelf bestaat waardoor inheemsen in feite geen concreet recht zouden moeten laten gelden op Nederlandse levensruimte, grondgebied of cultuur.
  Als Nederland wel bestaat moet het opgaan in een Europese grootmacht waarin ook Turkije en Marokko van harte welkom zijn.
  Een landverrader manipuleert voortdurend met een verholen of openlijke verwijzing naar het het ergste wat kan worden bedacht: de Holocaust. Doel hiervan: bij gebrek aan inhoudelijke zakelijkheid, het linkse geloof beschermen via een emotioneel shockeffect. Want beladen scheldwoorden blokkeren de discussie: haatzaaien, discriminatie, deportatie, razzia, wegzetten, buitensluiten.
  Linksgeoriënteerd zijn op Multiculgebied is immers niets anders dan Nederland uitverkopen en alle kritiek daarop typeren als Hitleriaans? Scoren met de Tweede Wereldoorlog.

  Maar bedenk: alleen kritiek hebben op Geert Wilders is onvoldoende. Zo staat de anti-Wildersadvocate Els Lucas (indirect moslimiserend d.w.z. stelselmatig zwijgend over haatzaaien door de islam) nog niet op de lijst. U moet bijvoorbeeld Nederland duidelijk willen uitleveren aan de islam, zoals de landverrader Harry van Bommel. Op de intocht van de bezetters moet u het varken willen zijn waarop hij/zij naar binnenrijdt.

  1. corfo

   Peter Selie.
   Ik wil absoluut niet het varken zijn waarop de bezetter naar binnen rijdt.
   Ik denk dat dat ook niet nodig zal zijn, want de bezetter komt achterop zijn geit.

   1. Peter Selie

    Nou beste corfo dit artikel van Generaal P. Pardon is al gedateerd, 2010 geloof ik, maar dat neemt niet weg dat deze islam kritische discussie levend is en m.i. levend gehouden dient te worden. Maar je hebt gelijk de bezetters zijn al onder ons. Minimaal 80% van hen vindt het gerechtvaardigd om in de nabije toekomst geweld te gebruiken en te verheerlijken om hun gewenste sharia rechtsspraak in te voeren en alle kafirs te onderwerpen aan hun achterlijke pre-middeleeuwse gebruiken en cultuur.

 6. corfo

  Herman Finkers zei het al : “In Almelo is altijd wat te doen !”
  Ik hecht hieraan pas mijn goedkeuring als in Moslimland kerstbomen worden opgetooid en Paaseieren verstopt

 7. poison

  Blij dat ik niet in Almelo woon.

 8. Peter Selie

  Canadese anti-islamofobie-motie M-103: Canadese democratie voortaan theocratie
  ‘Vanaf heden kan het in Canada wettelijk strafbaar worden kritiek te leveren op islam’

  Door Jeroen Follens

  Onlangs werd in Canada de zogenaamde motie M-103 goedgekeurd door een parlementaire meerderheid in het House of Commons (vanaf heden: House of Morons.) De motie was op tafel gelegd door het ‘liberale’ parlementslid Iqra Khalid (een moslima, maar dat vermoedde u misschien al.) Bekommerd als ze was om de toenemende ‘islamofobie’, die zoals geweten wekelijks slachtoffers maakt, besloot mevrouw Khalid een blasfemiewet in elkaar te flansen. Kwestie van Canada toch al een beetje de allure van een moslimland te verlenen. Moslimorganisaties en goedmensen supporterden voor Khalid, voelden erg veel ‘verbinding’ met haar en met elkaar, bouwden bruggen naar elkaar en smeedden op inclusieve wijze het snode plan om de democratie in een theocratie om te toveren.

  Met succes, zo blijkt nu. Want vanaf heden kan het in Canada wettelijk strafbaar worden om kritiek te leveren op de islam. De implicaties van M-103 zijn immers niet min. Weg is de sinds de Verlichting van het religieuze keurslijf geëmancipeerde mens, weg is het (sinds het humanisme uit de 16de eeuw ‘legaal’ geworden) gebruik om alle teksten (ook ‘heilige’) te onderwerpen aan tekstkritiek, weg is de gelijke behandeling van levensbeschouwingen, weg is de onpartijdigheid van de overheid. De Canadese niet-moslims hebben alle redenen om zich zorgen te maken. En wij evenzeer.

  Totale onderwerping
  Khalid had de tijdsgeest mee, want met de Ottawaanse raddraaier Trudeau aan het roer was het slechts een kwestie van tijd vooraleer die op maat van moslims gesneden naziwet er zou komen. Het gros van de pseudo-Democrats en minstens even pseudo-Liberals stemde voor het aannemen van motie M-103, de Conservatives waren zowat de enigen die tegen stemden.

  Te vrezen valt dat – aangezien Trudeau door menig ‘supersociaaldemocraat’ in West-Europa als de Messias wordt beschouwd – M-103 op gejuich onthaald zal worden in multicultikringen alhier. Als het regent in Ottawa, druppelt het in Brussel. En aangezien Brussel Europa is… In multiculti-kringen is het daarenboven zaak om een bank vooruit te mogen schuiven in de deugklas en dus is het niet de vraag of, maar wanneer we ook hier zo’n schandalige motie op ons bord zullen krijgen. Jesse Klaver, Emmanuel Macron en Peter Vandermeersch zitten ongetwijfeld al te popelen om hun medewerking te verlenen aan de totale soumission (‘onderwerping’) van het oude en versleten Europa.

  Plundering
  Want soumission is het. Meer heeft de islam niet nodig. M-103 is zoals de ophaalbrug van een burcht die naar beneden is gelaten. De inwoners van de burcht rest enkel nog plundering en definitieve onderwerping. “Open the gates, let the horse in!”

  Is het kwaad opzet op simpelweg onwetendheid? Of is het een combinatie van beide? Wellicht komt het volgende citaat uit Michel Houellebecqs Soumission (2015) nog het meest in de buurt van een antwoord (ik gebruik voor het gemak van de lezer een Engelse vertaling uit het Frans):

 9. Anna

  Natuurlijk komen moslims met miljoenen naar Europa voor de gratis verzorgingsstaat anders zouden ze wel naar een van de 57 islamitische OIC landen gaan met eigen religie en cultuur. Hoe zal Europa er over 10/20 jaar eruit zien? We gaan de islamisering, armoede, tweedeling, geweld van Afrika en Midden-Oosten tegemoet. Sarrazin ” Deutschland schafft sich ab”. “Wie wir unser land aufs Spiel setzen”. Niet alleen Duitsland, Nederland maar heel Europa is bezig zichzelf op te heffen.

  1. corfo

   Anna.
   Het meest ergerlijke hieraan vind ik dat wij, althans een deel van de NL’ers, het één en ander wel goed vinden. Kijk naar de uitslag van de verkiezingen; hier kan je met je verstand toch niet bij ?! Ik kan niet anders concluderen dan dat het verkeerd gestemde deel der NL’ers, buitengewoon dom is, of het kan hen totaal niet schelen wat er van hen, of hun (klein)kinderen terecht komt. En dát terwijl al die milieu-freaks om het hardst gillen dat “zij een groene wereld willen nalaten aan hun kinderen”. Maar dan wel een grijsgroene wereld, te bekijken door een burka !!

  2. swetsnek

   Over 10 jaar hoe sneu ook Anna bestaat de wereld niet meer dan is het stof en lichtgevend ver tot in het heelal te zien

 10. Pjotter

  Wel ja, en schaf de Kerst en andere feestdagen af.

 11. Pjotter

  Het gaat maar door, stapje bij stapje, Canada heeft een wet aangenomen die het verbied kritiek op de islam te uiten.

 12. swetsnek

  TJa dan ken jij Almelo niet he ik woon er 10 km vanaf Almelo is islam woont bijna geen Nederlander meer

 13. swetsnek

  Willen wij de oorlog winnen moeten we hem nu starten meer mogelijkheden zijn er niet .
  WO 3 komt tocht wel en mijn motto is de eerste klap is een daalder waard.

 14. Ruud562

  Dag Nederlandse cultuur c.q. westerse vrijheden, dag vrije gedachten, wij gaan ten onder aan een dominante, intolerante, schizofrene ideologie die beslist ver uitstijgt boven het nazisme. En d a t was al erg!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.