Zo kennen we de linkse media weer: Wilders’ poezen weggecensureerd uit het AD na klacht van een VVD’er

Zelfs de onschuldige katten van Geert Wilders moeten het tegenwoordig ontgelden in naar links overhellende media.

VVD’ers worden steeds vindingrijker in het uitsluiten van de PVV. Zo haalde tijdens de campagne VVD-leider Mark Rutte alle synoniemen van ‘niet’ en ‘nooit’ uit de kast om aan te geven dat er geen nieuwe liberaal-populistische samenwerking wordt opgetuigd, maar zijn partijgenoot en oud-Kamerlid Frans Weisglas maakte het vandaag nog bonter.

Weisglas sluit namelijk niet alleen de PVV van Geert Wilders uit, maar ook zijn volstrekt onschuldige katten. Gisteravond op Twitter riep de voormalige Kamervoorzitter namelijk Hans Nijenhuis, hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad, tot de orde. Nijenhuis moest het “irrelevante” bericht over Snoetje en Pluisje – de twee lieve poezenbeesten van Geert Wilders – maar snel eens gaan verwijderen!

C71MmvVW4AIKgToEn wat doe je als je bazen uit de politiek je een opdracht meegeven? Precies! Als een mak lammetje geef je daar dan vervolgens gehoor aan. Want ondanks dat Wilders’ katten op behoorlijk wat belangstelling kunnen rekenen (zoals ook wij opmaken uit onze bezoekcijfers), beslist AD-hoofdredacteur na de VVD-vermaning snel dat Snoetje en Pluisje keihard worden weggecensureerd van de website van het Algemeen Dagblad:

C71MmvTX0AAQaHa

Nijenhuis stuurt nog net geen bosje bloemen om zijn welgemeende excuses te maken voor al het leed dat hij Frans Weisglas en de VVD heeft aangericht.

Maar alle gekheid op een stokje: tot zover dus de onafhankelijke journalistieke kwaliteiten van het AD in Nederland. We hebben De Volkskrant al als partijbode van de PvdA en de NRC als D66-blad. Nu kunnen we ook het AD als VVD-pamflet toevoegen aan die lijst.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Ritter

  Het doel van de politieke elite en hun vriendjes in de media is om de PVV en hun supporters volkomen te isoleren en apart te zetten van de rest van de politieke partijen.

  Dus een zeer strak “cordon sanitair” op ieder vlak.

  In de hoop dat de PVV “oplost” en de stemmen op de PVV naar de VVD (of andere partijen) gaan.

  1. zomaar

   ooit worden deze voorstellen .

   https://www.youtube.com/watch?v=aclY_G4jrDE

   nog uit worden alle tegenstanders van het huidige regiem verbannen!!, en de woordvoeders omgebracht !.

   links nog de islam draaien hun handen niet om voor een of meer moorden !.

 2. zomaar

  de haat naar iemand , die realistisch de waarheid zegt is groot , bij hen die deze waarheid niet aan kunnen .

  is het angst van hen ?, dat de woorden van (zo kan en mag ik dat omschrijven ) ziener(s) uit komen , en constateren zij nu pas dat elke voorspelling tot op de puntjes uitgekomen is , en dus in de toekomst uit komt !!.

  en moet er nu een foto van zijn huisdieren het ook nog ontgelden !.

 3. A. Deijksterhuis

  Eerlijk gezegd vond ik het ook gênant dat een politicus het nieuws beheerst met naam en welzijn van zijn katten. Het is toch een teken aan de wand dat we in de verkiezingscampagne Wilders vooral kennen in verband met zijn huisdieren?

  1. Wim

   Jij hebt ook liever plas seks. van een oma toch.

   1. Peter Selie

    Geen golden shower voor de irritant Deijksterhuis, maar een menstruatiebloedtaart gemaakt door Joke Kaviaar in zijn gezicht.

  2. jennifer

   De verkiezing campagne van Wilders is totaal verstoord geworden door de beveiliging om hen heen, dat krijg je als men politieke diversiteit naleeft en islamieten om je heen hebt die niet te vertrouwen zijn toch en normaal niet in dit soort banen thuis horen.Of had je liever gezien dat hij toen gelijk in het mes van die islamieten gelopen was?

  3. Michael van der Galien

   Het gaat er niet om of jij dat gek vindt, het gaat erom dat het gek is dat een hoofdredacteur zo’n stuk verwijdert na een klacht van een prominente VVD’er.

 4. Top

  Ik ken dit drankorgel, als klant in een van mijn bedrijven. Neem het maar van mij aan, deze mijnheer is een geboren kwal!

 5. Ruud562

  Het AD voert al enige jaren een baggerjournalistiek. Reden waarom wij ons abonnement hebben beeindigd. Wij willen namelijk zuivere berichtgeving tot ons kunnen nemen, helaas wordt dat met de dag moeilijker!

  1. Barbera

   Zuivere berichtgeving en nog steeds op DDS?

   1. nogmaals

    Barbera, een nieuw trolleke, of toch gewoon oude, bedorven azijn in een fles met een nieuw etiket?
    Trouwens niet erg snugger om duidelijk te maken dat je DDS volgt, zelfs inclusief de reacties, en vervolgens erg onsympathiek te reageren in een domme, weinig efficiënte poging om dds en de bewuste reageerders de grond in te boren. Barbera kan beter gaan buiten spelen met dit mooie weer!

  2. Beukman

   Een artikel over de namen van de nieuwe katten van een politicus kun je inderdaad wel baggerjournalistiek noemen.

   1. jennifer

    Nou ja wat jij hier altijd loslaat lijkt ook niet meer als bagger journalistiek toch.

    1. Beukman

     @Jennifer
     Je bent het dus met me eens. Goed om te horen.

   2. JackyH

    Bagger was het om maandenlang lastig gevallen te worden over de scheiding van Samsom en de huwelijksperikelen van Pechtholt. De namen van de katten van Wilders zijn een zonnestraaltje in het overige nieuws.

  3. JackyH

   Mijn abonnement loopt pas op 25 juni af maar ik heb in februari reeds opgezegd. Wil n.l. niet het risico lopen ook maar 1 dag langer aan die krant vast te zitten. Heb hen zelfs gevraagd of ik het abonnement af kon kopen met een bedrag ineens met daar tegenover geen bezorging meer. Geen antwoord ontvangen maar gelukkig wel bevestiging van de opzegging.

 6. Syntha

  Dan moet ik alleen maar lachen.

  Kijk nu. Als zij al niet van natuurlijke dieren houden, hoe kun je dan verwachten dat zij van mensen houden?

  Nou dit dametje is gek op dieren, behalve slangen en krokodillen, daar heb ik moeite mee, maar och, het is ook leven, dus ik doe mijn best.

  Misschien geldt hier hetzelfde als met mensen: je kunt van het leven houden wat ze zijn, maar je hoeft niet van hun karakter te houden!!!

 7. TheGrimReaper

  Deze schoot mij INEENS in mijn gedachten en leek me heel toepasselijk (als aanvulling op enkele reacties hier):

  “De betrouwbaarste maatstaf voor de beschaving bij een volk en een mens is, hoe zij de dieren beschouwen en behandelen.”

  Berthold Auerbach

  Mvg,

  TGR

  1. Barbera

   Hitler was een groot dierenvriend.
   Hij behandelde Blondie zoals het hoorde.

   1. Wim

    Hij was wel vegetariër,

    Maar even wat anders over de AD hypocriete gesproken.

    http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/03/snoetje_pluisje.html#comments

  2. Mart

   Helemaal mee eens,en let daar heel goed op voordat ik een van mijn puppies weggeef….niet dus,en lopen er weer drie meer in mijn tuin,pracht spul.

 8. HaZ

  Next case please !

  1. jennifer

   De ene wordt al jaren bedreigd door de import in dit land, de ander moet nu oppassen voor doorgedraaide links extremistische nep feministen.Leuk land is het toch Nederland met zoveel malloten overal.

 9. Ni28

  AD serieuze krant? Nederland kent geen serieuze kranten meer alleen propaganda kranten gebonden aan het heersende establishment.

 10. A. Deijksterhuis

  De Telegraaf besteedt gelukkig nog wel aandacht aan deze kwestie.

  http://www.telegraaf.nl/prive/27877717/__Namen_poezen_Wilders_onthuld__.html

 11. jennifer

  Och als een VVD er dit zegt, hoef ik mij als Nederlander niet aangesproken te voelen, want ben PVV stemmer en die mensen tellen niet in dit land, dus ze baggeren dan maar om zoiets weg te willen hebben. Meestal zijn de zaken anders om en brengen juist deze journalisten meer bagger als goeds in de wereld. Dus vond het stuk over de poezen van Wilders een hele verademing na alle leugens en bedrog rondom de afgelopen verkiezingen.

 12. Phoenix

  Het punt is niet of het nou belangrijk nieuws is of niet; het AD staat vól met totaal onbelangrijk nieuws over allerlei “sterren”, diëten en weet ik wat al niet voor flauwekul (op GeenStijl staan wel een aantal voorbeelden genoemd). Het punt is dat DIT onbelangrijke nieuws wordt gewist, omdat een of andere drankneus van de VVD er bezwaar tegen maakt (want het gaat over Wilders en het is niet negatief, dat kán natuurlijk niet!). Dat het gewist wordt omdat het onbelangrijk zou zijn, is natuurlijk een onzinargument, gezien de overige inhoud van het AD.

  Wim

 13. Seneca

  @Barbera
  is uw nickname te herleiden tot de Barbera druif? of kunt u het woord barbaars niet schrijven?

 14. nassigny

  ja, zo werkt dat in een land waar de media en het politieke kartel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Geen vrije en onafhankelijke media maar meelopers die zich laten koeieneren door Fransje. Who the fuck is he?

 15. Ruud562

  Nog even ter verduidelijking van mijn eerdere reactie hier: met baggerjournalistiek bedoel ik bedreven journalistiek die overloopt van manipulatie, politieke correctheid, die waarheden en feiten verbloemt, verdraaid of maar half weergeeft. Die telkens weer podia geeft aan lui die ons verwerpen of aan criminelen en asocialen (voor de trollen onder ons: ik heb het dus niet over een Wilders c.s.). En die volledig aan de leiband lopen van het establishment, zoals dus nu ook weer bleek. Daarom, ook voor ons al jaren geen AD meer!

 16. Co van Driel

  Frans Weisglas kan te tering krijgen. Arrogante drol, typische regent. Wij houden van Geert en dus ook van zijn poezen.

 17. nienke

  @beukman.

  Een artikel over de namen van de nieuwe katten van een politicus kun je inderdaad wel baggerjournalistiek noemen.

  Als het de katten van Jesse Klaver waren had je waarschijnlijk geen bezwaar, maar van Geert onmiddellijk NEGATIEF reageren,
  Er staat zoveel bagger in de kranten dan is dit misschien nog iets vrolijks maar dat kun jij waarschijnlijk niet waarderen om ook eens iets leuks te lezen in plaats van dag in dag uit al dat bagger waar ze ons mee dood gooien.

  1. Beukman

   Ook een stuk over de katten van Klaver in een zichzelf respecterend dagblad zou ik baggerjournalistiek noemen, @Nienke.
   Maar ze doen maar. Niemand is verplicht om een abonnement te nemen.

 18. dapperedodo

  Dat zo’n ventje zich met dat soort dingen bezig houdt zegt heel wat over hem. Wat een sneu mens ben je dan. Kennelijk verveelt deze man zich stierlijk.

  Ik vind de wereld steeds gekker worden vergeleken met 30 jaar terug. Zie steeds meer mensen die niet helemaal gezond zijn in de bovenkamer. Ik vind iemand die helemaal de krant gaat bellen dat er een verhaaltje over poezen uit de krant moet moet totaal van de pot gerukt. En degene, die er gehoor aangeeft is net zo van de pot gerukt.

 19. Ruud562

  Het AD is een krant met journaille dat aan de leiband loopt van de politiek! Niks onafhankelijke journalistiek. Net zoals bij de NRC, Volkskrant of NPO!
  Gelukkig is er voor ons, nog steeds, een vrij internet waar waarheden niet kunnen worden verbloemd!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.