8.100 afgewezen asielzoekers zijn verdwenen. 240 worden beschouwd als 'crimineel'

Geen categorieapr 11 2017, 13:00
Echt een ge-wel-di-ge manier om aanslagen te laten gebeuren.
Meer dan 8.000 afgewezen asielzoekers, waarvan enkele honderden beschouwd worden als criminele vreemdelingen, zijn zoek. Ja, dat lees je goed. Deze mensen wilden dus een verblijfsvergunning krijgen als vluchteling, maar die aanvraag is afgewezen (omdat ze nergens voor de op de vlucht zijn). In een normaal land zouden dit soort types natuurlijk op het vliegtuig gezet worden, maar niet in Nederland. Nee, daar kunnen ze gaan en staan waar ze willen:
Jannita Robberse, directeur van de Dienst Terugkeer en Vertrek, legt uit:

"We kunnen niet met zekerheid zeggen waar zij zijn en of ze echt ons land hebben verlaten. We hebben geen idee."

Zoals Geert Wilders terecht stelt is dit een enorm probleem. Laten we niet vergeten dat één zo'n afgewezen asielzoeker verantwoordelijk was voor de vreselijke aanslag in Stockholm enkele dagen geleden:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/851685263231340544
Eén van de problemen waar de Nederlandse overheid tegen aan loopt is dat de landen waar dit soort mensen uit afkomstig zijn vaak niet mee willen werken. Maar waarom is dat van belang? Zet ze gewoon op het vliegtuig en stuur ze terug. Wat hun eigen land met hen doet is niet aan ons. Dat is de verantwoordelijkheid van die landen, niet van Den Haag.
Maar ja, probeer dat maar eens uit te leggen aan de dames en heren in de Haagse kaasstolp. Nederlanders met buitenlandse partners wordt het leven onmogelijk gemaakt, maar als je als buitenstaander die helemaal niets met ons land heeft naar Nederland komt word je behandeld alsof je koning Louis XIV zelve bent.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten