Absurd: in deze kapel in Apeldoorn komen 400 asielzoekers, alle christelijke symbolen worden weggehaald

Geen categorieapr 06 2017, 16:39
Kruizen en andere christelijke afbeeldingen in de Sint Joseph-kapel worden afgedekt of zelfs volledig verwijderd. De reden? Er komen asielzoekers in het gebouw, en die mogen natuurlijk niet worden geconfronteerd met onze christelijke tradities.
De weg-met-ons-machine draait weer op volle toeren: het COA heeft besloten dat alle christelijke afbeeldingen en symbolen in de Sint Joseph-kapel in Apeldoorn moeten worden weggehaald of afgedekt. Het voormalige psychiatrische centrum, waar de rooms-katholieke kapel onderdeel van was, wordt namelijk een asielzoekerscentrum met vierhonderd immigranten. En volgens de regels van het COA moeten alle azc's religie-neutraal zijn. Gevolg: de prachtige kapel wordt volledig ontdaan van zijn religieuze achtergrond, schrijft Omroep Gelderland:

Het voorstel is om één beeld ter bescherming weg te halen. Een ander beeld met een beeltenis van Jezus die het kruis draagt, moet worden afgedekt. Ook de glas-in-loodramen worden afgedekt.

Dat is absurd, vindt Marjolein Faber, fractievoorzitter van de Gelderse PVV:

"Mensen die hier komen, moeten onze cultuur respecteren en dus de afbeeldingen. Er worden miljoenen besteed aan integratie. Op deze manier verhinder je mensen om te integreren. Je spant het paard achter de wagen."

Ze slaat hier natuurlijk de spijker op de kop. Het is volslagen belachelijk dat een kapel wordt omgetoverd tot asielzoekerscentrum, en dat alle christelijke symbolen vervolgens worden weggehaald. Mensen die hier komen, moeten zich aanpassen aan onze cultuur en onze gewoontes. Niet andersom! Door christelijke afbeeldingen af te dekken, krijgen immigranten het signaal dat Nederland zich aan hen moet aanpassen. "Weg met ons!" roept het COA. Onbegrijpelijk: asielzoekers mogen maar wat blij zijn dat ze hier veilig onderdak krijgen - die christelijke afbeeldingen moeten ze maar voor lief nemen. Als deze afbeeldingen werkelijk zó aanstootgevend zijn voor de asielzoekers, kun je je afvragen of deze mensen überhaupt wel welkom moeten zijn in ons land. We hebben in Nederland immers een joods-christelijke beschaving, en als je daar niet tegen kunt dan kun je beter in een islamitisch land gaan wonen. Zo simpel is het.
Ook de omwonenden van de Sint Joseph-kapel zitten niet te wachten op de komst van een asielzoekerscentrum in hun buurt. Ze wijzen erop dat er al een noodopvang leegstaat in Apeldoorn, en zien dus niet in waarom er asielzoekers worden gehuisvest in de kapel. Des te meer reden om géén azc in deze prachtige kapel te vestigen, en de christelijke symbolen gewoon met rust te laten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten