Agressieve cabaretier Erik van Muiswinkel brengt Thierry Baudet in verband met genocide en zegt: “Val aan!”

muiswinkel-priemvingertje-janmaat
Foto: Toen hij nog grappig was, kroop Erik van Muiswinkel wel eens in de huid van CD-leider Hans Janmaat. Het irritante priemvingertje dat toen nog satire was, is nu werkelijkheid. Bron: Screenshot VARA.

Als het aan VARA-huiscabaretier Erik van Muiswinkel ligt, is het “achterbaks” als Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet oproept een genocide te herdenken. Wat we dus zouden moeten doen is “hem aanvallen”, aldus een duidelijk woedende socialistische grappenmaker.

Het is niet voor het eerst dat Erik van Muiswinkel op social media oproept om het democratisch gekozen FVD-Kamerlid Thierry Baudet niet ongedeerd te laten. Maar de oproepen van de VARA-grappenmaker worden wel steeds ernstiger en zwartgalliger. Vannacht stuurde Van Muiswinkel namelijk een hele kwalijke suggestie op de digitale post:

muiswinkeltweet

Gisteren herdacht de wereld namelijk een ramp die zich 102 jaar geleden afspeelde, en ook FVD-voorman Thierry Baudet deed mee. Daar is verder niets vreemds aan – het is vrij gebruikelijk om periodiek stil te staan bij grote gebeurtenissen uit het verleden. Dat doen beschaafde mensen nu eenmaal.

Maar Van Muiswinkel kon het dus niet hebben dat Thierry Baudet kennelijk ook een beschaafd mens was, en dus moeten zijn motieven direct in twijfel worden getrokken. “Achterbakse onoprechtheid,” aldus de cabaretier die geen greintje bewijs aandraagt voor zijn stelling dat Baudet liegt. Hoe weet deze voormalige hoofdpiet nu wat er omgaat in het hoofd van Baudet? Hoe kan Van Muiswinkel nu daadwerkelijk weten of de FVD-leider oprecht is in zijn herdenking van de dood van anderhalf miljoen christenen?

Het antwoord is natuurlijk: dat kan de boze linkse praatjesmaker helemaal niet weten. Maar tóch vindt hij het de moeite waard om Baudet dan maar impliciet te beschuldigen van het goedkeuren van genocides, en ze alleen maar veroordeelt om politiek gewin. Een hele walgelijk en verregaande suggestie, als je er even over nadenkt. In feite duwt Van Muiswinkel Baudet hier gewoon het verwijt in de schoenen een soort goedprater van massamoorden te zijn.

Een bespottelijk en absurde implicatie, natuurlijk. Zeker voor iemand die geweldsliefhebbende clubs als Antifa steunt. Erik van Muiswinkel zou er vermoedelijk wijs aan doen gewoon eens te luisteren naar wat Baudet wél zegt en hem daar op af te rekenen, in plaats van allerlei geheime fascistische boodschappen te zoeken in dingen die de FVD-voorman dus helemaal niet zegt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Wat.Een.Lul.

  Ik mag toch wel hopen dat over 4 jaar (of minder) iedereen WEL zijn verstand gebruikt bij de verkiezingen dan komt er een einde aan dit soort figuren die maar ongestraft hun linkse gedachtengoed kunnen spuien.

 2.   

  Afgelopen jaar enkele boeken over de Armeense genocide gelezen (en Smyrna)

  De Turken waren een grote inspiratiebron voor Adolf Hitler om genocide te plegen op andere bevolkingsgroepen “After all, who remembers today the Armenian Genocide?”

  Het is erg genoeg dat we in NL een partij hebben die zijn voorbestaan heeft te danken aan het verwelkomen van Armeense genocide ontkenners (D’66).

  Van Muiswinkel probeert een nieuwe Volkert te kweken met zijn virulente haat campagne tegen Thierry. Zeer kwalijk, zeer gevaarlijk, de Deugmens heeft niets maar dan ook he-le-maal niets geleerd.

  1.   

   Wie de wijsheid in pacht denkt te hebben (de linkse goedmens) leert inderdaad niets bij.

 3.   

  Op Herman Finkers na kent Nederland geen echte cabaretiers meer.

  1.   

   Misschien wel! Maar Finkers zit dan wel weer, met zijn tong in de reet van de paus.

 4.   

  Het enige wat van Muiswinkel in “zijn carriere” leuk gedaan heeft is de imitatie van Harry van Raay, de ex voorzitter van PSV ( nu alweer zo’n 15 jaar geleden denk ik ).

  Dat is het enige waar hij zelf nu nog op teert en ook de enige keer dat ik om hem wel heb moeten glimlachen.
  van Muiswinkel is vergane glorie die meent ook verstand van politiek te hebben, zoals vele vara cabaretiers. Red je het als cabaretier niet meer, gooi dan een portie politiek het publiek in.

 5.   

  Sylvana van Muiswinkel,ook zo,n lul,cie ons kinderfeest, naar de kl.te helpt!!
  Dit soort moet gewoon zijn koffer pakken,en lekker opsodemieteren!!!
  Ook zo,nlinkse lul!
  Trap je eventuele vrouw lekker in een boerka,maar laat ons met rust,linkse l.l!!!

 6.   

  Wat een ellendeling ,gewoon nooit een kaartje voor kopen! Wat laten die linkse stumpers zich keer op keer kennen. Verder geen woord vuil aan maken zijn ze niet waard!

 7.   

  Wie denkt die van Muiswinkel wel dat ie is ? Een zwaar over het paard getilde pisartiest die denkt dat ie grappig is en dat zijn mening er toe doet. En wat heeft ie toch met die Baudet ? Beetje ziekelijk geobsedeerd, lijkt het wel. Wordt het niet eens tijd voor een bezoekje aan de shrink, Erik ? Er moet kennelijk een frisse wind door die muffe stinkende jaren ’70 PvdA-bovenkamer van je. Fransen hebben een prachtige uitdrukking voor dit soort nutteloze types: Un quantité negligéable. Gewoon niet belangrijk, laat ‘m toch lekker ongezien de tyfus krijgen.

 8.   

  Kan die zwaar over het paard getilde L.U.L. van muiswinkel A.U.B. ophouden met ademen.
  Vies links stuk stront.

 9.   

  Wat is het toch met vrijwel al die “artiesten”? Ze zijn bijna allemaal links. Ook in Hollywood. Baden in weelde maar zo links als de neten.

  Geef mij Hans Teeuwen maar: https://www.youtube.com/watch?v=u6CiSGOmWlk

  1.   

   Nog een klassieker van Teeuwen: https://www.youtube.com/watch?v=FjsxbTQ3Qug

  2.   

   Het spreekwoord links lullen en met je rechterhand je zakken vullen gaat nog steeds op.

 10.   

  Al eerder schreef ik het: boycot dat linkse, domme stuk vreten genaamd Muiswinkel.
  Boycot zijn optredens, zowel in theater als op tv. Dat serpent verdient dat!

 11.   

  Het is al langer bekend dat veel van die lui bij de TV bepaalde middelen gebruiken.

 12.   

  Van Muiswinkel werd in 1961 geboren als zoon van zakenman Freek van Muiswinkel.
  Dus… is wat ouder aan het worden en wil nog meetellen.
  Tja, hij gaat al richting de zestig hè? Een soort oudere jongere in penocrisis…
  Dus gaat hij makkelijk scoren door zich af te zetten tegen het tegengeluid van de linkse kliek en – nog makkelijker – zich af te zetten tegen “zwarte Piet” en mee te liften op de donkere krachten die daar weer achter zitten.

  Dus… is zoon van een zakenman. Dan is het altijd wel makkelijk links lullen, hé muissie?
  Doet me denken aan zo’n andere engnek, paul rosenmöller. Ook een leftie tot op het bot, maar wel met een dik gevulde portemonnee in de achterzak van pa de zakenman.
  Zie: http://www.quotenet.nl/Nieuws/Hoe-rijk-is-Paul-Rosenmoeller-191631

  En wat blijkt over onze linkse Muis: Ook hij zit goed in de slappe was: http://www.quotenet.nl/Nieuws/Erik-van-Muiswinkel-is-miljonair-32159
  Is weliswaar een artikel uit 2010, maar zal er misschien maar beter op geworden zijn voor vriend muis.
  Of is het beter om hem een rat te noemen?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!