Asschers collega in het VK Jeremy Corbyn is pro-ISIS: zou als premier allicht weigeren om Baghdadi uit te schakelen

Voor wie nog twijfelde of Jeremy Corbyn geschikt was voor het ambt van minister-president van het Verenigd Koninkrijk: vergeet het maar. De man omhelst openlijk terroristen. Nu zou hij weer bereid zijn om ISIS-aanvoerder Abu Bakr al-Baghdadi uit de wind te houden. Wat een slapjanus!

Er komen verkiezingen aan in het Verenigd Koninkrijk, en dat betekent dat we de aankomende weken nog heel vaak de ongeschoren kop van Labour-leider Jeremy Corbyn op tv gaan zien. Dat begint dit weekend al: vanochtend mocht Corbyn aantreden bij de Andrew Marr Show op de BBC.

En dat ging dus al direct mis. De vredeshippie die nu al zo’n twee jaar aan het roer staat bij de zusterpartij van de PvdA is zó tegen het gebruik van wapens, dat hij mogelijkerwijs zelfs zou weigeren om geweld te gebruiken tegen Abu Bakr al-Baghdadi. U weet wel: de zogenaamde “kalief” en opperleider van ISIS.

Verbluffend:

In het interview zegt Corbyn dit als hij gewoon op de man af wordt gevraagd naar het wel of niet doden van Abu Bakr al-Baghdadi als die kans zich zou voordoen. Als hij een telefoontje zou krijgen dat ze de ISIS-pief in het vizier hebben, zou Corbyn eerst een hele politieke dialoog aangaan:

“Wat ik ze zou vertellen is ‘geef me de informatie die je hebt, vertel me hoe accuraat die is en vertel me wat je denkt dat bereikt kan worden’.”

Corbyn denkt kennelijk dat als Britse elitetroepen Baghadi in het vizier hebben, ze eerst nog d etijd hebben om hem dagenlang onder schot te houden. De onrealistische vredeshippie gaat verder:

“Wat is hier het doel? Is het doel om meer luchtaanvallen uit te voeren waardoor meer onschuldige burgers zouden kunnen omkomen – zoals eerder gebeurd is – of is het doel om een politieke oplossing in Syrië te bewerkstelligen?”

Een politieke oplossing in Syrië: juist ja. Met sommige apocalyptische en genocidale idioten kan je gewoon geen politieke oplossing bereiken. ISIS is het kwaad in levenden lijve; daarmee kan je geen zaken doen, geen deals sluiten en al helemaal geen ‘politiek’ bedrijven. Deze man is zo ontzettend naïef en niet klaar om aan het hoofd te staan van een heel land dat het gewoonweg te pijnlijk is om aan te zien. Wat een slappe hap!

Gelukkig dan ook maar dat het er toch echt zwaar op lijkt dat hij echt verpulverd gaat worden door Theresa May en de Conservative Party bij de verkiezingen van 8 juni aanstaande!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. HaZ

  Je moet hem nageven, hij is wel koersvast ! Dat heeft hij dan weer gemeen met zijn Nederlandse partijgenoot Asscher; Samen gaan we ten onder !

 2. buitenbeentje

  verbinden, de dialoog aangaan, eerlijker, 9 zetels

 3. Ben Zine

  Het lijkt er op dat er bij Corbyn sprake is van een beginnend stadium van breinrot. Moet dit levende fossiel onderhand niet naar een verzorgingstehuis ?

 4. Ritter

  Labour is (net als de Democraten in de VS) in de greep van extreem linkse actie groepen. Veel van deze actie groepen zijn sterk anti-Israël.

  Gelukkig maar want zo maken ze geen kans op de macht omdat de meeste kiezers hier niet op zullen stemmen.

 5. Peter Selie

  HÉ WITTE; OPZOUTEN! EH…

  Door Joost Niemöller

  Je tijd is voorbij witte! De maatschappij is veranderd!

  Misschien hebben jullie Nederland wel gemaakt, maar ‘nu nemen wij het over’:

  Maar ik wil dat iedereen beseft dat deze maatschappij is ingesteld op witte mensen. Dat is ook logisch, want het is de geschiedenis van Nederland. Maar de maatschappij is nu wel veranderd.
  En opzouten –ja?- met die ‘witte ,mannelijke presentatoren’ op de tv. Jullie tijd is voorbij!

  Trouwens, indo’s, jullie moeten niet zeuren! Je hebt misschien wel een kleurtje, maar je hoort gewoon bij de witten hoor, dus jullie ook: Moven!

  Het zijn wel tijden, waarin we leven, niet?

  ‘Witten’ mag je gewoon uitschelden. Dat is dan geen discriminatie namelijk.

  Op een gegeven moment krijg je de witten echt kwaad. En dan blijken het blanken. Ga je nog wat beleven. Die vinden namelijk dingen.

 6. IJscoman

  Links denken is een ernstige hersenziekte. Geen normaal woord komt er meer uit. Socialisten zijn de nieuwe NSB’ers en fascisten. Landverraders waarbij heropvoeding en deprogrammeren niet meer helpt.

 7. nick

  Corbyn is hopeloze horror! Een griezel van de bovenste plank! Dit soort mensen is een gevaar/bedreiging voor de mensheid!

 8. Nasrani

  Met zulke ‘vrienden’ hebben we geen vijanden meer nodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.