Bah: Britse Pechtoldvriendjes nomineren antisemiet voor een zetel in het parlement

De Liberal Democrats, de D66-zusterpartij uit het Verenigd Koninkrijk, vinden het kennelijk opportuun om zich vanaf juni aanstaande te laten vertegenwoordigen door een antisemitische ophitser.

Hoe ver het antisemitische anti-Israëldiscours inmiddels is doorgesijpeld tot in het hart van de Europese democratieën werd vandaag wel weer duidelijk in het Verenigd Koninkrijk. De Liberal Democrats maakten bekend in de plaats Bradford East te zullen deelnemen aan de parlementsverkiezingen van 2017 met de antisemitische Israëlhater David Ward. Yup, echt waar:

“Mr Ward has been chosen to stand in Bradford East, the seat he held from 2010 to 2015.

In 2013 he accused “the Jews” of “inflicting atrocities on Palestinians” and had the party whip withdrawn for three months.

Since then, he has said he “probably would” fire rockets into Israel if he lived in Gaza, claimed “Zionists” were “winning despite the appalling racism of the state of Israel and its supporters”, and praised Labour MP Naz Shah for a social media post which she herself later admitted was anti-Semitic.

Mr Ward also appeared to blame the actions of the British Government for last month’s attack in Westminster, saying “all terrorist attacks in UK stem from our foreign policy”.”

Kortom: deze vent is een complete radicale gek, die nog niet eens geschikt is om gemeenteraadslid van een nietszeggend dorpje te worden. Deze man is een vijand van de judeo-christelijke cultuur die Europa heeft vormgegeven, en hoopt daarvoor te worden beloond met een hernieuwd lidmaatschap van het Britse parlement. Compleet walgelijk.

De Britse premier Theresa May heeft deze David Ward vandaag gelukkig in de meest beschaafde termen de huid volgescholden:

En ook zijn partijleider Tim Farron heeft de keuze om hem voor te dragen bekritiseerd. De vraag is natuurlijk of hij alleen maar geschrokken is van de media-ophef, of er ook echt werk van gaat maken dat de bespottelijke antisemiet David Ward op 8 juni aanstaande daadwérkelijk niet op het stembiljet te vinden zal zijn. Ik heb een hard hoofd in dat laatste, want de LibDems zijn zoals gezegd een zusterpartij van D66 – en hoe die met jodenhaat omgaan (of beter gezegd: er van wegkijken) is maar al te bekend

UPDATE: Dus tóch. Hoera: Tim Farron heeft deze Jodenhater eruitgemieterd:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.