Belachelijk: particuliere organisaties spelen voor watertaxi en varen 3000 ‘vluchtelingen’ naar Europa

Europa is het beloofde land voor straatarme Noord-Afrikanen, en enkele privé-initiatieven zorgen dat die mensen ook daadwerkelijk arriveren hier.

De ongebreidelde instroom van mensen uit Afrika heeft de afgelopen jaren al een hoop schade aangericht in Nederland. Of het nu gaat om golven van criminaliteit in en om asielzoekerscentra of de behandeling van onze homo’s, feit is in ieder geval dat die ellende een hoop geld heeft gekost. En niet zomaar geld, maar algemene middelen. Dat is een eufemisme voor de belastingcenten die wij met z’n allen betalen om de staat te kunnen blijven runnen.

Het is dan ook onverteerbaar dat groepen particuliere onverantwoordelijken ons allemaal op kosten jagen door nog meer vluchtelingen naar Europa te halen. En ja, dat gebeurt. Op flink grote schaal zelfs:

“Particuliere hulporganisaties worden momenteel in het zuiden van de Middellandse Zee geconfronteerd met een nog niet eerder vertoonde stroom vluchtelingen. Volgens de kapitein van de Iuventa, een schip van een Europees reddingsteam van jongeren, hebben hij en zijn bemanning in samenwerking met boten van de stichtingen MOAS en Sea-Eye alleen zaterdag al zo’n 3000 migranten opgepikt.”

Hoppa! Weer 3000 mensen erbij op ons toch al volgepakte continent. Alsof het niets kost, zowel in termen van geld als maatschappelijke problemen. Maar dat maakt de zogeheten particuliere reddingsteams natuurlijk geen fluit uit: die kunnen zichzelf de dappere levensredders blijven noemen terwijl de rekening fijn wordt doorgeschoven naar de belastingbetaler. Deze lieden willen wel de lusten, maar niet de lasten dragen: altijd fijn om een linkse reddingswerker te zijn, nietwaar?

Het zou dan ook fijn zijn als de verschillende Europese marines die actief zijn in de Middellandse Zee het deze linkse watertaxi’s gaan verhinderen te opereren. Want de briljante Drs. P zong namelijk wel altijd over een veerpont die ‘heen en weer’ ging, maar dat liedje ging over een smalle rivier… en zeker geen hele zee!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Marija

  Ik denk dat ik maar als een struisvogel mijn kop in het zand.
  Ik kan echt bijna niet meer tegen dit soort berichten.
  Het is dweilen met de kraan wagenwijd open.
  Het enige dat ons rest is machteloze woede.
  O ja, hopen dat dit geplande kabinet er niet komt.

 2. Marija

  Ik denk dat ik maar als een struisvogel mijn kop in het zand steek.
  Ik kan echt bijna niet meer tegen dit soort berichten.
  Het is dweilen met de kraan wagenwijd open.
  Het enige dat ons rest is machteloze woede.
  O ja, hopen dat dit geplande kabinet er niet komt.

 3. Marija

  Ik denk dat ik maar als een struisvogel mijn kop in het zand steek.
  Deze berichten zijn bijna niet meer te verteren.
  Het is dweilen met de kraan wagenwijd open.
  Het enige dat ons rest is machteloze woede.
  O ja, hopen dat dit geplande kabinet er niet komt en op zijn kont valt vóór het op het bordes staat.

  1. Marija

   Tim svp eerste twee berichten verwijderen, knop werkte niet goed en ik deed het niet goed, danku

 4. Kodi

  Ik stel voor: Hoofdelijke aansprakelijkheid voor al deze mensensmokkelaars voor alle maatschappelijke cumulerende meerkosten die deze ongewenste vijandige invasiestroom met zich meebrengt voor Europa.

 5. van Urk

  Timmermans Ferries redt geen zielige drenkelingende dobbernegers uit de middellandse zee, maar haalt ze gewoon op voor de kust van Libie. Gasten stappen in rubberbootje met BB motor met peut voor 10 mijl, mensensmokkelaars bellen kapitein van Frontexrubberbootje dat ze eraan komen, en hoppa, Europe here we come. Frontex bestaat dus niet uit geharde militairen die alleen de buitengrenzen controleren en bewaken maar zijn ook verwikkeld in een opgezette malafide samenwerking tussen mensensmokkelaars en hulporganisaties. De justitie van Italie heeft twee onder Nederlandse vlag varende hulpschepen o.a. de Seawatch 1 op de korrel in een groot onderzoek naar samenwerking tussen hulporganisaties en mensensmokkelaars in Libie.

 6. Ben Zine

  Europa wordt langzaam maar zeker door de EU, oftewel Duitsland, oftewel Angela Merkel ondermijnd en kapotgemaakt. Door het toestaan van een onbeperkte en ongecontroleerde massa immigratie van mensen uit landen met een cultuur welke zich op geen enkele manier verhoudt tot die van ons, door het kunstmatig overeind houden van failliete landen als Griekenland en door het optuigen van een kunstmatige Europese ondemocratische superstaat bevinden wij ons op een hellend vlak richting de afgrond. Het ENIGE dat het tij nog kan keren is een overwinning van Marine Le Pen, en een door haar geïnitieerde Frexit. Maar als zij verliest dan is het einde oefening. Dan gaan we plat gezegd met z’n allen naar de kloten.

 7. Duckday

  Stop met de subsidie aan zulke bedrijven maak het strafbaar Zij verdienen miljoenen aan andermans ellende Het is toch van de zotte zo stopt het nooit De regering blijft maar steeds de andere kant op kijken Klaag ook de regering eens aan wegens het in gevaar brengen van mensen en wegens moord

 8. Rosasolis

  Het zal binnenkort alweer losbarsten —duizenden illegale boot vluchtelingen naar Europa. En dit jaar zal het nog erger worden, wegens the droogte in vele delen van
  Afrika. De EU moet nu eindelijk wakker worden, en realiseren dat dit wij deze massa
  vluchtelingen niet meer kunnen accepteren en onderhouden. Er moeten meer en betere opvang kampen in die landen komen.
  Onze eigen mensen en onze economie lijden nu te veel wegens dit zware taak van het opnemen en zorg geven aan te veel vluchtelingen. Waarbij sommige criminelen zijn. Hoeveel zullen wij accepteren dit voorjaar tot en met de herfst?

 9. Freija

  Ze zouden gedwongen moeten worden om voor hen te zorgen.

 10. Floris

  Den Goedmensch…den linksmensch…de dood in de pot.

  Ze jagen ons allemaal naar de hel met hun “goedheid”.

 11. corfo

  Ik vrees dat wij, Europeanen, de dupe zijn/worden van één groot complot, in elkaar gefröbeld door onze onvolprezen EU-“leiders”.
  Let op, zodra wij, Europeanen a.d. bedelstaf zijn gebracht is de elite gevlogen met álles wat hén belieft en óns met de rotzooi achterlatend.

  1. Floris

   Ik geloof niet in een complot. Die lui bijvoorbeeld die nu Afrikanen hierheen varen zijn goedmensen. De goedmens is een “product” van diverse ontwikkelingen in de samenleving: de linkse indoctrinatie maar ook de welvaart en het idealisme. Schoolvoorbeeld van een goedmens is Timmerfrans: terwijl hij wat prevelt wat over ‘diversiteit’ glimmen zijn ogen en loopt het kwijl uit z’n bek want o o o wat vindt Fransje zichzelf een goed mens.

   Dit type mens is in werkelijkheid vaak helemaal niet zo goed. Hun ‘goedheid’ is niet zelden een compensatie van een gebrek aan ware empathie. En een gebrek aan empathie met hun eigen volk dat de prijs moet betalen voor hun tot mislukken gedoemde idealisme. Goedmensen zijn in de grond van de zaak de grootste brokkenmakers die er zijn. Ze zijn levensgevaarlijk.

   1. corfo

    Floris.
    Mensen als Franske Timmermans is absoluut géén Gutmensch, hij pretendeert dat wel, neemt ook een zodanige houding aan, maar als dit mannetje metselaar zou zijn geweest, of uhh melkboer of tuinman, dan weet ik zeker dat hij totaal anders zou redeneren. Hij denkt bij zichzelf : “Ik zit hier Timmerprins heerlijk op ’t pluche, met een gigantisch salaris + emolumenten en hoef er eigenlijk geen flikker voor te doen, ja af en toe roep ik iets wolligs en klaar is Kees.” Óók dit kereltje vindt zichzelf onmisbaar in de maatschappij, niet wetend wat de bevolking van hem vindt. Idd. Floris : levensgevaarlijk !!

    1. Floris

     Voor de duidelijkheid: een Gutmensch is niet hetzelfde als een goed mens. Ze denken dat zelf weliswaar in hun misplaatste arrogantie, maar ze zijn het niet. Ze m’n post hieronder.

     1. Isolde

      Het woord Gutmensch is niet meer dan een scheldwoord voor politieke tegenstanders van extreem en islamofoob rechts. De term drukt de morele onzekerheid uit van degenen die hem gebruiken: men begrijpt dieperweg moreel ontspoord te zijn en projecteert dat met gevoelens van woede op degenen die dat aan het licht brengen.

     2. IJscoman

      De woorden extreemrechts en islamofoob-rechts zijn niet meer dan scheldwoorden voor politieke tegenstanders van de Gutmenschen. De termen drukken de permanente onzekerheid uit van degenen die hem gebruiken: men begrijpt totaal doordrenkt te zijn met policor denkwijzen en reageert het onbehagen en de machteloosheid om anders te denken af met gevoelens van woede op degenen die dat aan het licht brengen.

     3. Isolde

      Leuk gevonden, Ijscoman, maar je illustreert slechts mijn betoog.

     4. IJscoman

      Isolde, met jouw betoog kun je ‘bewijzen’ wat jij zegt, maar ook precies het tegenovergestelde. En dit laatste illustreert niet jouw betoog, maar alleen dat het compleet inhoudsloos is en voor alles inwisselbaar. Kortom, gezwam in de ruimte.

      Ga toch lekker koken meid.

     5. Floris

      “Het woord Gutmensch is niet meer dan een scheldwoord voor politieke tegenstanders van extreem en islamofoob rechts.”
      —————————————————————-

      Het woord Gutmensch is een buitengewoon treffende typering van het soort mensen (kuddedieren) die West-Europa in de uitverkoop hebben gedaan en steeds maar weer klaarstaan met loze woorden als “islamofoob”. Mensen zoals jij dus, Simon.

     6. Isolde

      De term Gutmensch is verzonnen door een collumnist met een slecht geweten die zich ergerde aan mensen die hem op zijn morele tekortkomingen wezen. Verder heeft het geen enkele zinnige basis, het is gewoon een scheldwoord.
      Het is, zoals gezegd, wel een interessant scheldwoord omdat het eigen morele onzekerheid projecteert op mensen die wel ‘goed’ zouden zijn. Kennelijk lukt het niet helder aan te geven wat die ‘Gutmenschen’ dan precies moreel fout doen, behalve dan dat ze ergernis wekken met het uitspreken van morele oordelen uitspreken over opvattingen en gedragingen van mensen die ze als zodanig aanduiden.

      Islamofoob is ook een diskwalificerende uitdrukking maar betekent eenvoudig moslimhater. Het valt lastig te ontkennen dat veel mensen, met name in kringen van PVV en omstreken, met die omschrijving zinnig worden getypeerd.

     7. Floris

      Simon Brouwenstein etc etc etc, nu weer teruggekomen in de gedaante van een vrouw (hoe haal je het in je hoofd!), is in z’n wiek geschoten door de term Gutmensch en dat is enkel en alleen omdat die term zo ontzettend raak is ter duiding van de mindset en de motieven van linkse weg-met-ons figuren.

      De term is niet als scheldwoord bedoeld maar puur als duiding van het menstype. Dat zit hen echter niet lekker omdat ze zich ontmaskerd voelen. En dat is ook zo. Ze zijn ontmaskerd.

     8. Isolde

      @Floris,
      Ik ben niet in mijn wiek geschoten omdat ik me door de term Gutmensch niet aangesproken voel. Ik wijs slecht op de morele onzekerheid die gebruikers van de term ermee onbedoeld maar nochtans uitdrukken. De woede in je bijdrage bevestigt deze observatie.

      De term slaat nergens op en slechts op jezelf terug. Dat is niet fijn maar je komt er vast wel overheen.

     9. Floris

      Natuurlijk voel je je niet aangesproken, Wim. Het citaat dat ik gaf zegt al dat Gutmenschen onaanspreekbaar zijn omdat ze zich moreel superieur voelen.

      Maar achter die facade van superioriteit zit slechts leegte. Volkomen leegte.

     10. Isolde

      @Floris,

      Je staat met de mond vol tanden en je weet het.

      Zullen we het hier maar bij laten?

     11. Floris

      Er is er maar één die hier met de mond vol tanden staat en dat ben jij, Wim.

      We kunnen het hier inderdaad wel bij laten. Ik heb m’n punt afdoende gemaakt en jij hebt er niets tegenin kunnen brengen. Zoals altijd.

     12. Isolde

      @Floris,

      Ik heet geen Wim en jij vast ook geen Floris. Je wilt je identiteit toch graag verbergen achter een schuilnaam?

      Je maakte geen punt maar je dacht dat wel te doen.
      Dat punt is je van harte gegund.

     13. Floris

      Of je Wim heet weet ik niet zeker. Wat ik wel zeker weet is dat jij dezelfde bent die hier al tientallen keren is verbannen maar steeds terugkomt onder een andere naam. Alleen dat al is genoeg om jou te bestempelen als iemand zonder eer en schaamte. Als ik continu weggetrapt zou worden door de gastheer zou ik zonder meer de eer aan mezelf houden.

      En wat betreft het punt dat ik maakte: jij geeft je ongelijk nooit toe en dat weet ik al heel lang. Ik doe het voor de lezers, niet omdat ik de illusie heb dat jij voor rede vatbaar zou zijn.

     14. Isolde

      @Floris,

      Als je niet zeker weet of ik Wim heet, waarom spreek je me dat met dit naam en op andere plaatsen met de naam Wim Hutten aan?
      Is dit illustratief voor de manier waarop je met waarheid en feiten omgaat?

     15. Floris

      Daar heb ik je al vaak genoeg antwoord op gegeven, trol.

      Over waarheid en feiten gesproken. Geef eens een opsomming van de vele nicks waaronder jij hier actief bent geweest. Toon eens lef.

      Als je dat doet (wat ik niet verwacht) zal ik in overweging nemen je geen Wim meer te noemen.

    2. loritta

     Heel duidelijk en in mijn ogen een goede analyse.

  2. Peter Selie

   Volgens Hans Spekman 15-09-2012 (PvdA) was en is nivelleren nog steeds een feest, want die rooie rotzakken n.b. democratisch gekozen geven hun heilstaat niet op, iedereen even arm en onderdrukt.

   1. corfo

    Peter Selie.
    Wilt u nóg beter bewijs dat die Spekman totaal geen hersenen bezit ?

 12. Floris

  DE GOEDMENS

  “Gutmenschen hebben een dwingende behoefte “goed” te zijn. Wat zij onder goed verstaan is voor henzelf niet altijd duidelijk, wat ze wel weten is dat er mensen die “het goede” nastreven en dat er mensen zijn die dat niet op hun manier doen. Ook heeft de Gutmensch de pretentie te weten wat goed is en wat niet. Zij weten ook wat goed is voor de mensheid en wat niet. Een Duitse columnist schreef eens dat Gutmenschen sterk denken vanuit mensen die deugen en mensen die niet deugen. Hoewel ze dit nooit uitspreken verdelen Gutmenschen de wereld in Gutmenschen en Slechtmenschen.

  In de beleving van de Gutmenschen weten zij wat goed is voor de mensheid, zij hebben tenslotte het beste met de mensheid voor. Wie hun visie niet deelt is dus fout en slecht en dient met alle middelen bestreden te worden. Alles ten bate van de mensheid, dat spreekt vanzelf. Zo bezien kan het geen verbazing wekken dat Gutmenschen zich helemaal niet zo “goed” gedragen als je zou verwachten. Je zou van iemand die het beste met alles en iedereen voorheeft tenslotte niet verwachten dat ze met hun beste bedoelingen een politicus zo intens zwartmaken dat ze daarmee de weg naar een politieke moord gebaand hebben. Uiteraard zijn Gutmenschen niet aanspreekbaar als hun gedrag tot zo iets leidt, zij hebben immers het beste met iedereen voor en zijn daarmee verheven boven iedere kritiek.

  We komen bij de kern van het fenomeen Gutmensch, Het “goede” nastreven is vanzelfsprekend een nobele zaak. De vraag rijst echter wel wat dan “goed” is. Omdat de Gutmensch enerzijds vrijwel altijd uiterst slecht geïnformeerd is en anderzijds opvallend kuddegedrag vertoont zijn de meningen van Gutmenschen voor de goed geïnformeerden nogal naïef.

  En inderdaad, die indruk klopt. Gutmenschen zijn naïef. Een goed voorbeeld is hoe Gutmenschen tegen islam aankijken. Het maakt hen niet uit hoe bont moslims het maken, Gutmenschen dulden er nauwelijks kritiek op. Zo valt te constateren dat Gutmenschen het zelfs opnemen voor een voorzitter van het Europarlement die eist dat het bespotten van islam ophoudt. Dat dit een stap is op weg naar buigen en uiteindelijk onderwerpen komt bij de man niet op en ook niet bij de Gutmenschen die hem verdedigen. Ook ander wangedrag vanuit islam wenst de Gutmensch niet te bekritiseren. En zo kan het gebeuren dat vrouwen die ooit voor vrouwenrechten vochten nu de vrouwenonderdrukkende aspecten van islam verdoezelen of zelfs goedpraten. Eenzelfde opmerkelijke Unwertung aller Werte zien we inzake de EU. Ooit verguisd en bestreden door linkse mensen (denk aan EuroDusnie) kan Brussel zich nu van de steun van de Gutmensch verheugen.Uit die hoe geen kwaad woord over de EU. je zou haast denken dat de Gutmensch pro EU is OMDAT een Geert Wilders er tegen is. En ook op dit onderwerp een bizar aandoende eensgezindheid in de Gutmensch-kudde.

  Het moge duidelijk zijn dat Gutmenschen nauwelijks aanspreekbaar zijn op dergelijke tegenstrijdigheden in hun denken. Debat of gesprek met een Gutmensch is lastig. De naiviteit, het slecht geïnformeerd zijn en de stellige overtuiging dat de Gutmensch “goed” is en de ander dus niet maken dat Gutmenschen elkaar heel snel napraten. In een kudde is het tenslotte veilig schuilen en het betekent ook dat de Gutmensch niet veel na hoeft te denken en zich ook niet hoeft te verdiepen in de dossiers die hij zo een warm hart toedraagt. De kers op de taart is dat Gutmenschen zichzelf, zoals U nu weet, ten onrechte, beschouwt als een oorspronkelijk denker met een hoogstaande moraal. Dan houdt debat wel op en dat wijst de praktijk ook uit.”

  http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=47&t=2336

  Herkent u dit menstype? Ook op dit blog waren goedmensen rond. Ze passen naadloos in bovenstaande omschrijving.

  1. Kodi

   Wim Hutten?

   1. Floris

    En z’n vrinden… 😉

 13. corfo

  Ach in Nederland is toch zeker nog plaats genoeg voor deze zielige islamitische parasieten ? Onlangs is in Apeldoorn een GGZ-instelling aangewezen als AZC. Deze instelling is gevestigd op een schitterend parkachtig terrein met o.a. een RK-kapel. De christelijke elementen in en bij deze kapel werden weggehaald of over geschilderd, want je wilt die “vuchtelingen” toch niet in hun tere islamitische zieltjes raken ? De oorspronkelijke inwoners van deze instelling, o.a. geestelijk gehandicapten en verwarde mensen werden weggestuurd, de meesten zwerven ergens door ’t land. Er is vast nog wel elders in dit landje een complex als in Apeldoorn dat wordt “ontdaan” van de oorspronkelijke bewoners ten faveure van zielige en nooddruftige islamitische parasieten. In Apeldoorn staan vast weer van die dwazen met een zelf gefröbeld pamfletje : “Welcome refugees”. Dat is de z.g. “weg-met-ons-mentaliteit.”

 14. Bes Tolen

  Godsdiensten zijn veelal ontstaan uit dictaturen waar de dictators behoefte hadden aan versterking van de macht over de generaties heen. Wie het beste liegt en het gemeenst en wreedst is, maakt de beste kansen. [De kennis over het geweld hierover wordt later wel uitgepoetst].
  De maffiose helpers aan de Middellandse Zee maken gebruik van de christelijke godsdienst. Dat is dus helemaal niet iets nieuws.
  In Nederland gaat het al lang zo bij de asielzoekers en de illegalen. Natuurlijk zijn er christenen, die zich tegen de ondermijnende praktijken verzetten maar het zet te weinig zoden aan de dijk. Een zalvende preek of nog eenvoudiger de houding van de paus doet er duidelijk het meeste toe. Zeker internationaal. Een democratische oplossing ligt niet voorhanden. Elkaar doodslaan is niet aan te bevelen. Maar zo zijn er wel meer conflicten opgelost en daarbij stond de georganiseerde godsdienst bijna altijd het sterkst. Dat leidde tot versterking door en van de onderdrukkende macht. [Een uitzondering betrof Tibet en wijde omstreken waar de Chinezen de wrede Tibetanen uiteindelijk -dat is na eeuwen- de baas werden. Maar wellicht dat u de mooie praatjes eerder gelooft dan deze opmerking].

 15. Bes Tolen

  Floris. Bedankt voor de kwalitatieve omschrijving van de Gutmensch.

  1. Floris

   @ Bes Tolen: de tekst is niet van mijn hand, maar naar mijn mening treffend genoeg om hier te citeren. En zoals je ziet, reageert de Gutmensch (in dit geval in de persoon van de grootste trol van Nederland) er altijd geprikkeld op. Ze voelen zich betrapt.

   Wellicht krijgen we ook nog een reactie van Beukmans en Gustaafff.

 16. Ruud562

  Grappig of is het ronduit zielig dat als je de islam helemaal zat bent, zat bent wegens de getoonde achterlijkheid, achterbaksheid, dominantie, intolerantie, gewelddadigheid, wreedheid etc., dat je dan een islamofoob zou zijn. Tja, laat ik mij nou een volkomen realist vinden en ja, toevallig heb ik ook op de PVV gestemd omdat die partij telkenmale het gelijk aan zijn zijde krijgt, telkens weer! Dus of ik nou een islamfoob ben???

 17. Ruud562

  Arnold Karskens, één van de weinige objectieve journalisten die Nederland nog heeft, heeft deze misstanden aangaande dat taxivervoer van die zogenaamde vluchtelingen al véél eerder gesignaleerd en zelfs bij de NPO mogen openbaren!

  Maar de ‘zieligemensenmaffia’ kan nog steeds hun gang gaan, die zogenaamde vluchtelingen kunnen hier ongebreideld komen, wetende dat ze toch niet kunnen worden teruggestuurd en Rutte blijft maar lachen! Tja!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.