Bespottelijke Sylvana-bedreiger heeft geen spijt van z’n daden: ‘Ik zou haar zo weer bedreigen!’

Dit is dus gewoon tuig van de richel. Ik hoop dus dat de rechter wel raad weet met deze mafketel.

Vandaag dienden enkele strafzaken tegen mensen die het nodig hadden gevonden om Sylvana Simons te bedreigen of racistisch te bejegenen. Sommigen van hen betoonden zich spijtbewust. Eentje van hen, Ben van der Kooi, vond het echter nodig om gewoon voor de camera’s van aanwezige journalisten te melden dat hij geen enkele spijt had van zijn idiote bedreigingen aan het adres van Sylvana. Sterker nog, zelfs met de kennis van nu zou hij haar graag nogmaals zeggen dat hij “het haar betaald zou zetten.”

Bekijk dit filmpje van De Telegraaf maar, vanaf ongeveer 0:50:

Sorry, maar dan ben je toch echt wel gewoon een ongelofelijke droeftoeter bij wie ik hoop dat de rechter de strafeis van het Openbaar Ministerie – een taakstraf van 60 uur – inwilligt en er hopelijk zelfs nog een bescheiden bonus bovenop doet. Je hebt namelijk andere mensen helemaal niet te intimideren of te bedreigen, zelfs niet als ze zulke verwerpelijke dingen zeggen zoals Sylvana dat doet. Dat je in een vlaag van woede iets doms hebt gezegd op Facebook is mogelijk, maar om dan vervolgens weigeren om toe te geven dat je een fout hebt gemaakt – dat is onvergeeflijk.

Maar goed, we hebben het dan ook over Ben van der Kooi, en die gozer is om nog meer redenen een buitengewoon smerig mannetje. Hij is namelijk openlijk lid van de NVU – een neo-nazistische politieke partij – en heeft een gevangenisstraf uitgezeten wegens het in de brand steken van een moskee. Ook bracht hij via Facebook een “hulde” aan de Noorse massamoordenaar Anders Breivik.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Guus Geluk

  Een walgelijke en misselijkmakende uitlating. Hopelijk schopt de rechter dit figuur direct door naar de bak.

  1. DutchDropveter

   Na Guus, de Inhoud van de bedreiging buiten beschouwing gelaten.

   – Rutten; Het is niet de taak van de overheid ons te bemoeien met een kinderfeest
   – Sylvana wil dat het helemaal word afgepakt
   – de meerderheid = voor het feest (zo werkt democratie)
   – de overheid schiet te kort in het verkondigen van de mening van het volk
   – Welke middelen heeft de grootste groep nog wanneer er niet geluisterd word?

   Juist dat zijn schelden, geweld of bedreigingen in de hoop dat ze oprot.

   Natuurlijk hebben we hier een rechtsysteem maar als de rechtsgang in deze democratie geen plekt krijgt moet de overheid niet raar op kijken van gevolgen.

   Zeg hier al vaker; als je alle middelen afpakt dan blijft er geweld en intimidatie over. Een kleine groep maakt daar dan nog gebruik van ook dat heet ONMACHT.

   Dus in mijn ogen is de bedreiger niet de uiteindelijke schuldige, maar de overheid welke gigantisch achter de feiten aan loopt en dan zijn de huidige mensen die zich in de hoek gezet voelen juist een het gevolg.

   Daarnaast gooit de overheid met de NPO nog wat extra olie op het vuur waardoor de normale nederlander zich helemaal niet meer thuis voelt. Chapeau overheid! Proest!

   1. Guus Geluk

    Populistisch geratel, @DutchDropveter. Sylvana Simons neemt aanstoot aan Zwarte Piet en dat geldt tevens voor een grote groep Nederlanders. Simons mag haar denkbeelden ventileren, zonder daarbij bedreigd te worden. Als je het niet met haar eens bent, kun je beschaafd het debat aangaan.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/05/sylvana-simons-heeft-walgelijke-politieke-denkbeelden-maar-de-racistische-reactie-op-haar-is-minstens-net-zo-erg/

    Of zoals Michael het al schreef:

    “Ik heb totaal geen affiniteit met DENK en Sylvana Simons, maar dit soort racisme (…) is wat mij betreft nog aanstootgevender dan alles wat Sylvana ooit gezegd heeft… en naar alle waarschijnlijkheid ooit zal zeggen. Bestrijd haar denkbeelden, niet haar huidskleur.”

    Hear, hear.

    1. DutchDropveter

     Lekker wegkijken Guus en het lekker populistisch noemen. (proest koffie over bureau).

     Als je alle middelen afpakt houd je geweld en intimidatie over klaar! Dat is niet populistisch maar een trek van de mens zelf.

     “kun je beschaafd het debat aangaan.”
     uhu doen we al sinds de jaren 70! en wat heeft dat opgeleverd? juist, alleen maar meer afkeer tegen de waarden en normen en de cultuur van ons land. Met andere woorden de Media, de overheid en de politieke partijen blijven de minderheden veel te grote podia geven met dit als gevolg.

     Het punt van met respect in debat gaan zijn we allang gepasseerd. Daarnaast wordt het misschien eens tijd dat jij gaat luisteren wat die tante er allemaal uitgooit, over generaliserend gedrag gesproken en het word nog door de media opgepakt als iets waar we van moeten leren.

     Nou Guus ga jij maar vast op je rug liggen voor deze 5e kolonne 😉 succes ermee!

     1. Guus Geluk

      @Dutchdropveter, succes met het schoonmaken van je bureau. Ik weet niet waar je was in de jaren ’70 en ook niet waar Sylvana was, maar de discussie-Zwarte Piet – dat is iets van de laatste jaren. De overheid hoort zich hier helemaal niet mee te bemoeien, want het is een volkstraditie, waar het volk over hoort te beslissen. Volgens mij heeft de overheid dat ook verschillende malen duidelijk gemaakt.

      Want dat is de discussie die je sinds de jaren ’70 met Sylvana meende te voeren, niet?

      Niemand is het punt van beschaving voorbij, op de tokkies die dreigen Sylvana op te hangen, na dan.

    2. DutchDropveter

     Dus guus jij hebt het over ventileren en accepteren van een mening van een ander. Daar ligt het probleem ook niet wanneer gaat Sylvana accepteren dat amper 5% van de bevolking haar mening deelt? Ga dan niet door met de hetze tegen de blanke man!

     Deze mensen bestraffen is weg kijken naar de werkelijke oorzaak onze politici die dit geen taak van de overheid vinden. Waarom is de overheid dan wel aanwezig bij een voetbal wedstrijd in de vorm van ME? juist om de rust te bewaren!

     Waar is de overheid in deze? juist nergens! pas als het schaap verdronken is gaan wijzen dit terwijl vooral Mark had moeten zeggen; joh mensen de meeste vinden het geen probleem en nu is het afgelopen en leg het wettelijk vast net zoals alle andere dingen die niks met de overheid te maken zou hebben.

     “Als je het niet met haar eens bent, kun je beschaafd het debat aangaan.”
     Blijft een hilarisch stuk tekst, dat zou inderdaad zo moeten zijn! maar je wordt direct uitgemaakt voor racist of facits. Daarnaast moet de normale man op boksen tegen de NPO welke gewoon de overheid is en eigenlijk NEUTRAAL hoort te zijn.

     Dus guus ga maar vast op je rug liggen jij snapt er klaarblijkelijk niks van totdat je eigen Gereformeerde geloofje aangepakt word dan komt er ineens een andere toon. Slaap lekker verder 😉

     1. corfo

      DutchDropveter.
      Ik wil met er “niet tegenaan bemoeien” hoor, maar wél één opmerking maken : Guus G. is een gepassioneerd aanhanger van de verfoeilijke z.g. “weg-met-ons-mentaliteit”. Deze mentaliteit verwijt hij vaak andersdenkenden. Guus G. weet écht niet waarover hij praat/preveld.

     2. Guus Geluk

      Klets niet, @DutchDropveter. Waarom moet de overheid het voortouw nemen in een volkstraditie? Wat wil je dat ze gaan doen? Een wet uitschrijven dat een zwarte piet nooit meer een roetveegpiet mag zijn of je krijgt een boete? Het volk beslist over tradities. De regering doet dat niet.

      Maar goed, het is duidelijk dat jij niet rustig het debat kunt voeren. Naar ik zie acht je die bedreigingen en scheldkanonnades volkomen gerechtvaardigd. Dat mag je vinden, maar kom dan niet huilen als de lange arm der wet je op een goede dag te grazen neemt – bedreigen en beledigen is niet toegestaan.

     3. DutchDropveter

      En daar gaat Guus dan op zijn plaat…
      Jouw mening is niet gelijk aan die van miljoenen (lees meerderheid) dan kun je het er nog niet mee eens zijn de meerheid wil dat deze traditie onaangetast blijft. Dan heb je te maken met democratie en overheidsorganen zoals de Publieke omroep die dan ook een standpunt in nemen of heb ik het mis?

      Ik denk niet dat de NPO een kant moet kiezen als het zo delicaat is. Maar dat doet het natuurlijk wel, om vervolgens van Mark te horen dat het geen overheidsaangelegenheid is. Om vervolgens Halbe met vlekken in zijn nek een journalist gelijk te geven dat het belachelijk is.

      Nou Guus dan mag jij zeggen dat ik die scheldkanonnes goedkeur dat doe ik niet ik keur het gevolg, schelden enz. niet goed. Maar niemand heeft het over de oorzaak want dat is een dan opeens een mening dit terwijl je de mening best mag hebben maar heb grondwettelijk NOOIT een ander op mag leggen iets wat Sylvana continue blijft doen, een weg kijkende overheid en rechtelijke macht maakt de normale man compleet weerloos. Gelukkig is niet iedereen het zelfde anders waren er allang ergere dingen gebeurd maar je kunt wel opmaken welke kant we opgaan als we die kleine groep telkens een giga podium geven.

      Daarom de NPO is mede schuldig aan het olie op het vuur gooien en Sylvana moet een media verbod krijgen ze heeft haar tijd gehad nu gaat ook zij de extreme kant op om een ander haar mening op te leggen anders ben je zus en zo.

      Ik weet het guus het is niet jouw menig maar wel de van de meerderheid in dit land en dus ook jij moet daar mee leren leven 😉

     4. Guus Geluk

      @DutchDropveter, ik ben niet van mening dat Zwarte Piet moet vertrekken, maar dat is wel de mening van Sylvana Simons. Je hebt gelijk als je stelt dat het leeuwendeel van het volk zich niet kan vinden in haar mening. Maar dan kun je nog wel respect hebben en hoef je niet, zoals die NVU-er doet, tekeer te gaan op Facebook.

      De NPO heeft bijgedragen aan de bekendheid van Sylvana Simons. Aan de bekendheid van haar boodschap: zwarte piet moet weg. Het is waar dat niet iedereen daar op zat te wachten, maar anderzijds kreeg ze ook veel begrip. De NTR ving deze signalen bijvoorbeeld op en verwijderde zwarte piet uit het Sinterklaasjournaal. Overigens vond haar uitlating tevens weerklank onder roomblanke Nederlanders; neem Paul de Leeuw. De NPO was op zichzelf niet partijdig, het volk wel.

      Of ze een mediaverbod moet krijgen? Ik denk niet dat je daar iemand in meekrijgt. Sylvana zal haar standpunten blijven uitdragen.

    3. swetsnek

     ZE noemde mij en jou en de rest van de Nederlanders ondertussen wel een racist he meneer geluk, wordt eens tijd dat jij de oordopjes en je lenzen eens gaat poetsen

   2. Beukman

    @Drop beweert:
    “– Rutten; Het is niet de taak van de overheid ons te bemoeien met een kinderfeest”

    En terecht.

    “– Sylvana wil dat het helemaal word afgepakt”

    Onzin. Kom maar met een citaat waaruit dat zou blijken.

    “– de meerderheid = voor het feest (zo werkt democratie)”

    In een democratie horen juist de rechten van een minderheid te worden beschermd. Maar nogmaals: de kleur van Piet is in geen venkele wet verankerd.

    “– de overheid schiet te kort in het verkondigen van de mening van het volk”

    Het zijn altijd mensen met de grootste bek die pretenderen namens “het volk” te spreken.

    “– Welke middelen heeft de grootste groep nog wanneer er niet geluisterd word?”

    Er wordt wel degelijk geluisterd. Maar nogmaals: de overheid legt de kleur van Piet niet op, en terecht.

    Gewoon ophouden met jengelen dus, en accepteren dat de kleur van Piet lokaal wordt bepaald.
    En je excuses aanbieden aan Sylvana. Het is echt te bizar voor woorden hoe jij de bedreigingen aan haar adres goedpraat.

 2. ayreonaut

  Dit is aanzetten tot een misdrijf, ook een rechter mag geen verdachte schoppen.

  1. Guus Geluk

   Je weet best dat het figuurlijk bedoelt is, hou je niet van de domme.

   1. cmsuijkerbuijk

    Háp!

 3. Seneca

  Deze man voelt hoe de NLse samenleving wordt bedreigd door figuren zoals mevrouw Simons. Men hoeft toch niet alles maar te accepteren door figuren die van onze samenleving, een aanfluiting maken? Lieden die anderen overvallen en als men zich te weer stelt, ben jij nog de pineut. Hoe verwerpelijk sommigen onder u dit ook vinden, de man is consequent. Dat is iets wat men van veel (bewinds) lieden niet kan concluderen.

  1. Beukman

   @Seneca
   Dus jij vindt iemand bedreigen een geoorloofde wijze om aan te geven dat je het niet met die persoon eens bent? Wat is er eigenlijk op tegen om je mening kenbaar te maken middels argumenten?

   1. Seneca

    @Beukman
    Ja ik acht dat, gezien in het licht van eerdere uitlatingen van mevrouw Simons, geoorloofd. Kom niet met het verhaaltje over beschaving. De mens is niet beschaafd en sommigen onder ons, weten niet wat dit woord betekent.

    1. Beukman

     @Seneca
     De mens is in hoge mate beschaafd. Tegelijk is beschaving iets dat altijd bevochten moet worden, zo ook hier. Het wordt niet helemaal duidelijk wat deze knul precies heeft beweerd, maar laten we zeggen dat hij over de schreef is gegaan indien Simons zich door zijn woorden bedreigd heeft gevoeld.

     Ik ben benieuwd naar wat de uitlatingen van Simons zijn, die naar jouw mening bedreigingen jegens haar rechtvaardigen. Hoewel ik het niet altijd met haar eens ben en bovendien licht allergisch ben voor haar, vind ik haar uitspraken doorgaans zeer genuanceerd. Kun je me een een citaat geven?

     1. Adriaan

      @Beukman, “De mens is in hoge mate beschaafd”? Mag ik hier een groot vraagteken bijzetten. Al sinds we iets weten over de mensheid, vind ik de mens nogal ongeschaafd. We staan elkaar naar het leven, stelen, verkrachten, voeren oorlog, lichten elkaar op, blazen onszelf te midden van onschuldigen op, we zijn egoïstisch ingesteld, hakken koppen af, snijden kelen door, schieten kogels door levende lijven. Om maar enkele negatieve aspecten van de mens te belichten. En dat al eeuwen en eeuwen lang. Ik kan dat niet een hoge mate van beschaving vinden.

 4. Ni28

  Het zijn niet de meest snuggere die wij in het nieuws kregen te zien. Maar men vergeet dat men vooral boos is, heel erg boos, als er paar mensen komen je eigen cultuur te slopen. Dat krijgt nog het minste aandacht want wij zijn zo ontwikkeld dat wij daar ons niet boos over maken. Intussen is een deel van de cultuur tenminste aangetast. Het is dom van deze personen om schriftelijke mededelingen te geven over ophangingen e.d. maar zeker is dat het niet zou gebeuren. Ongemakkelijk maar gewoon kroegpraat van lager ontwikkelde mensen. En daar maakt de ook niet ontwikkelde maar sluwe Simons met het establishment handig gebruik van. En de zwarte Piet feest wordt intussen lekker verder gesloopt.

 5. Mees

  Seneca is een gevaarlijk mannetje.
  Mensen met een andere mening dan de zijne mogen met geweld (desnoods dood) aangepakt worden.
  Hij haat socialisten en zal de daad van Breivik niet veroordelen.
  Bij socialistische propaganda op dit Blog gaat hij gelijk een ban aanvragen voor de reaguurder.
  Bah akelig mannetje

  1. Kodi

   Welk weldenkend mens staat er nou op socialistische propaganda te wachten? Het www vervuilen doe je maar op krapuulsites zoals VARA’s Joop.nl of zo.

  2. Seneca

   @Mees
   U heeft volkomen gelijk! Als de nood mij daartoe zou dwingen, sla ik u met net zoveel gemak het ziekenhuis in als uw moslim maten dat met de oudere NLer doet. Dus heel normaal en vooral beschaafd doen, dan gebeurt er niets! Nu tevreden?

   1. Mees

    Aanpassen aan Seneca, dan pas ben je normaal en beschaafd.
    Normaal en beschaafd volgens Seneca- bij een aanslag hopen op veel doden (graag rechters e.d).
    Linkse figuren melden bij Michael en vragen voor een ban,(NSB’r)
    Breivik die veel socialisten vermoordde, dat was voor de goede zaak.

    Ja zulke mensen heeft Nederland nodig 🙁

    1. swetsnek

     je bent aardig suggestief bezig meesje dat is jou niet vreemd he hahahaha
     Wat ben jij een droplul zeg

 6. Ni28

  De overheid hoeft geen openlijke voortouw te nemen in volkstradities maar dat doen al die linkse zielen aanwezig op scholen en andere instanties voor hun. Dus de regering kan zich met gemak openlijk distantiëren terwijl “hun volk” het voor hun in praktijk brengt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.