Clown Bassie is een held en rekent af met alle klimaatoplichters: “Het is de grootste zwendel die er is!”

Hij is niet alleen een kindervriend die de kwaadaardige Baron van het lijf weet te houden, maar ook een scherp analist van zaken in de wereld.

Herinnert u zich Bassie & Adriaan nog? Ik wel: mijn kindertijd was toch een stuk saaier geweest zonder de grappige fratsen die Bassie iedere week weer uithaalde. Het vervult mij van vreugde dat, nu ik tegen de 30 loop, nog altijd kan genieten van de hilarische uitspattingen van deze clown en de acteur erachter – Bas van Toor. Laatstgenoemde had namelijk een interview met webmagazine, en hij nam bepaald geen blad voor de mond als het ging om de door de mens aangewakkerde klimaatverandering waarmee de Aarde nu te kampen zou hebben:

Mijn generatie maakt zich zorgen over de opwarming van de aarde en de noodzaak om de economie te vergroenen. Bent u ook bezig uw ecologische voetafdruk te verkleinen?
Absoluut niet! Het is de grootste zwendel die er is! De opwarming van de aarde, dat is gewoon om mensen in de macht te krijgen. Dat er weer een boosdoener is. Zeshonderd jaar geleden had je ook hete zomers en in de oorlog ook. Gelukkig maar, want we hadden geen schoenen en liepen allemaal op onze blote voeten. Nee jongen, het is geeneens een complot, het is gewoon nep.”

Niet eens een complot, maar gewoon allemaal hartstikke nep. Boem, die zit!

Of ik het helemaal eens ben met Bassie weet ik overigens niet: door de mens versnelde klimaatverandering is niet ‘nep’, maar duidelijk is wel dat een hoop linkse figuren een (politiek) slaatje proberen te slaan uit de bestrijding ervan. Klimaatmaatregelen dubbelen als nivellerende inkomstenbelastingen of anders verkapte ontwikkelingsgelden richting Afrika. Als we in Nederland dus gaan vergroenen, dan hopelijk niet op de manier die Jesse Klaver en Lodewijk Asscher voorstellen.

Vandaar dat het goed is om sceptisch te blijven op klimaatverandering en iedereen die politieke standpunten rondom dit fenomeen door een megafoon schreeuwt. En zo nu en dan – op gepaste momenten – daar een ongezouten antwoord tegen formuleren. Zoals Bas van Toor dat dus doet. Dat beetje dat hij uit de bocht vliegt kunnen we hem dan wel vergeven: wat een hilarische held!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Top

  Sapperdeflap! Zou Pipo zeggen!

 2. Ni28

  Er zijn twee enorme zwendels, het klimaat hysterie en de vluchtelingenstroom.

 3. Mees

  Vrij naar T Engelbart

  DDS-stukjesbakker Tim

  Citeren Bassie als klimaatdeskundige, dan heb je wel ff een writers block 🙂

  1. Freud

   Nee Tim dit is geen journalistiek. Je haalt toch ook niet iemand uit het gekkenhuis om zijn mening te vragen over de Quantum- of de realiviteitstheorie? En dan is zo’n man een held van rechts? Op een enkele wetenschapper na is iedere klimaatdeskundige het erover eens dat de mens de grote boosdoener is. Het CO2 gehalte in de dampkring is alarmerend hoog. Maar ondanks de alarmerende satelietfoto’s van de poolzee wordt toch stug volgehouden dat er helemaal niet minder ijs is. Ja, de stemmen zijn wel verstomd die verkondigden dat er juist meer ijs op de noordpool lag.

 4. corfo

  Zónder Bassie was dit toch ook al bekend zeker ?
  Één klein beetje oostenwind en heel NL zit onder de troep; en wij maar betalen !

  1. Ni28

   Wij betalen ons blauw om groen te zijn en de Polen zorgen voor zwart.

 5. Sjorsensjimmie

  @ Tim: je schrijft “door de mens versnelde klimaatverandering is niet ‘nep’ “. Dat is nog maar zeer de vraag, en door dit zo op te schrijven schuif je toch echt aan bij het links gedachtegoed.

  De opwarming is wel een feit, echter de snelheid hiervan en met name de daadwerkelijke invloed hierop van de mens is echt discutabel.

  Zie hiervoor http://www.klimaatgek.nl

  Of direct: http://klimaatgek.nl/wordpress/2017/03/20/zucht/

 6. Floris

  Tim Engelbart schreef: “Of ik het helemaal eens ben met Bassie weet ik overigens niet: door de mens versnelde klimaatverandering is niet ‘nep’,”
  —————————————————————————
  Dat is nog maar de vraag. De deskundigen verschillen van mening. Dit is weer typisch zo’n stuk wetenschap dat besmet is met het politiek correctisme.

  1. Ni28

   De werkende deskundigen vinden van wel en de werkloze deskundigen vinden van niet.

  2. corfo

   “Door de mens versnelde klimaatsverandering is niet nep.”
   In de Achterhoek, Winterswijk worden in een steengroeve regelmatig fossielen gevonden waaruit blijkt dat het duizenden jaren geleden heel warm was ( fossiele palmbladeren gevonden) en dat aldaar een zee/oceaan lag. (fossiele visresten gevonden). In die tijden woonden er maar een paar mensen op de aarde, wat zouden die nou verkeerd hebben gedaan zodat de IJstijd kwam en daarna werd het weer warmer. Dat hele gedoe rond het klimaat is één groot opgezet toneelstuk waaraan duizenden mensen een dikke boterham verdienen, door u en mij betaald !

   1. van Urk

    En in de middeleeuwen had je in Engeland wijnranken terwijl de perziken het goed deden in Vlaanderen. De aarde heeft zoveel klimaatveranderingen gekend waarvan een deel van menselijk getuigen. In Groenland zijn ze met een project bezig om bossen aan te planten door Groenland weer groen te maken. Dat betekent dat er ook mensen zijn die juist van deze opwarming profiteren. Als die groenen echt niet tegen een warmer Nederland kunnen waarom gaan ze dan wel op vakantie naar het zuiden?

 7. Marija

  Uiteindelijk heft de aarde zichzelf op door in brand te vliegen en alles te vernietigen.

  1. van Urk

   Ligt niet aan de aarde zelf. De aarde is een onderdeel van het heelal en die is namelijk wispelturig (ook het universum kende een klimaatverandering door toenemende energieproducties van quasars). Als de zon dichter bij de aarde staat krijg je meer wolkvorming dat betekent dus ook meer regen. Ik denk niet dat mensen het klimaat van de aarde zo eventjes kunnen gaan regelen door “groener” te worden.

   1. van Urk

    Dat is hetzelfde verhaal als mensen zouden beweren dat de aarde zwaarder geworden is omdat er meer stof ligt vanwege al die dode mensen en dieren.

 8. fockingworst

  @freud dat er op dit moment er een wat warmere periode op aarde is is duidelijk.
  Maar het co2 verhaal is een stuitende leugen als je beseft hoeveel co2 er in de lucht zit en volgens schattingen er 50 jr en 100 jr geleden in zat.
  Namelijk toen ongeveer 380 en nu 396 ppm (parts per million).een verwaarloosbare stijging op een verwaarloosbaar getal.
  De linksgroene millieuteroristen proberen u onder een valse leugen geld uit uw zak te kloppen en ons landschap te vervuilen met mega proppelors in het landschap die niet allen milieu belastend zijn maar ook nog eens onrendabel.
  Waar denkt u dat al dat staal koper vandaan komen?http://climategate.nl/2017/03/31/leuzen-waarmee-co2-broeikasgastheorie-overeind-wordt-gehouden/

  1. Freud

   Nee maar Fockingworst, je geeft toe dat het inderdaad wat warmer is geworden op aarde. Nog niet zo lang geleden beweerde de grote schrijver van een column in de Telegraaf, wiens naam me even is ontschoten, onder het aanhalen van 1 (!) wetenschapper dat het juist KOUDER werd. Ook de Groene Rekenkamer. Honderd jaar geleden waren er nog geen metingen hoor. Men is in 1958 op Hawaii begonnen. Sindsdien is de atmosferische CO2 uitstoot met 26,2 PPM toegenomen tot boven de gevaarlijke grens van 400! Maar ja, de maffia he, het partijkartel, het mediakartel, Estate, noem maar op, allemaal willen ze hun staal en koper kwijt. En de tomeloze bomenkap, de vervuiling van de oceanen, de ongeremde verbranding van fossiele brandstoffen zou niet bijdragen aan die verhoging van dat CO2 gehalte? Een clown heeft gesproken als een kampioen van rechts en het daalt neer als manna uit de hemel. Dag bloemen, dag vogels dag vlinders of was dat weer een andere clown?

 9. Top

  Wat moet je er als leek van zeggen? Ik heb de afgelopen week naar een programma op de BBC3 zitten kijken, waarin de stelling ‘de aarde is op weg, om een sneeuwbal aarde te worden’, zoals een paar miljard jaar geleden. Dat komt volgens de daarin opgevoerde wetenschappers, doordat de aarde zich in een elliptische baan verder van de zon verwijderd. En ja, er is een verhoging van CO2, maar om aan te kunnen tonen, dat de mens dat zou veroorzaken, is nog steeds een vraagteken. En CO2 wordt door het groen opgenomen en dat gedijt er prima bij. Kom maar eens in onze tuin kijken!

 10. jennifer

  De munt heeft ook hiermee 2keerzijdes.Dat er fin zwendel bij te pas is gekomen klopt wel, dat er veranderingen in het klimaat zijn ook, maar terug kijkend schijnt dit ook een normale cyclus te zijn van moeder aarde, door de eeuwen heen al. De volgende zwendel is inderdaad wat Ni28 zegt de zogenaamde vluchtelingen crisis.Dit alles wordt kunstmatig in leven gehouden door regeringen.

 11. H.Vaes

  Door de mens versnelde klimaatverandering?????….door de mens?????…totale waanzin… Het klimaat verandert wel …helemaal mee eens…..maar niet door de nietige mens.
  De wereldbol zwerft al miljarden jaren door de ruimte… er zijn ijstijden geweest…..er zijn opwarmingen geweest……… er zou een ozon gat zijn ….alles zou vernietigd worden door de zure regen……wat is er van over?????………niets…..totale waanzin.
  Het enige wat we kunnen doen is iets aan milljeu voor schonere lucht…..thats it….de rest is nonsens.

 12. Kodi

  Klimaatzwendel is handel in gebakken lucht. De leugens van Jesse Klaver gaan ons zo’n € 50 à € 200 miljard kosten. Tot zo ver de afwaardering van Nederland de komende periode.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.