Daar gaat ze weer! Anne Fleur Dekker wil “fascistische corpsballen” als Theodor Holman gaan wegcensureren

Na een aanval op rechtse politici te hebben voorgesteld gaat de veganistische activiste door naar haar volgende doel: rechtse columnisten monddood maken. Theodor Holman is het eerste slachtoffer.

Het is de grote ironie van radicaal links: zelf beweren ze voor vrede en vrijheid te zijn, maar als puntje bij paaltje komt komt die vrijheid hun eigen politieke tegenstanders natuurlijk niet toe. Neem nu de inmiddels beroemd geworden activiste Anne Fleur Dekker. Beweert te strijden voor rechtvaardigheid, maar suggereerde al “ludiek” om 500 stenen naar Geert Wilders te gaan gooien en vieze taarten naar Thierry Baudet.

En nu gaat Anne Fleurtje een stap verder: ze wil dat Nederlandse kranten gaan stoppen met het afdrukken van columns van rechtse columnisten. Nee, wij hebben zelf nog geen boze brief gehad, maar het Parool en Theodor Holman worden in een boos pamflet van mejuffrouw Dekker wel helemaal door het slijk gehaald:

“Besef je verantwoordelijkheid als media, en help mij, en alle andere vrouwen die hun stem willen laten horen in de publieke ruimte, door dit soort misogyne lockerroom-columns niet meer af te drukken. Door columns als deze te plaatsen laten jullie mensen die seksuele intimidatie afkeuren fronzen, en moedig je mensen aan die seksuele intimidatie wel goedkeuren. Laat jullie redactie, en andere redacties van media, hier een les uit leren. Alvast bedankt.”

Door hierboven te linken naar de site die Anne Fleurs verhaaltje online plaatste (Joop.nl, uiteraard…) ben ik eigenlijk al te goed voor deze wereld, want ondanks dat Anne Fleur een wilde tirade houdt richting Theodor Holman durft ze nergens hem direct te citeren of zelfs maar te linken naar te column van Theodor Holman.

Maar oké, als Anne Fleur het niet doet, doe ik het wel. Hier. Ik zou zeggen: leest u dat maar en oordeelt u zelf. Is dit het verhaal van een seksistische gek die aanranding en verkrachting goedpraat (ja, dat beweert Anne Fleur echt), of is dit het verhaal van iemand die heel goed doorziet hoe radicale types als deze ex-GroenLinkser opereren en er zelfs de romantische waarde van kan inzien? Holman stelt nota bene dat hij eigenschappen van zijn eigen moeder terugziet in de veelbesproken Baudet-bedreiger.

Het zijn de mijmerende nuances die verhalen van Theodor Holman altijd zo interessant maken. Maar goed, en dat mag ook niet verbazen, zijn dat soort fijnzinnigheden niet besteed aan radicale mensen als Anne Fleur Dekker die alleen denken in extreme termen van geweld, seksisme, ultiem goed en fascistisch kwaad. En daarmee missen ze, zoals wel vaker, het plot.

Het gevolg is dan dat Anne Fleur en haar geestverwanten gaan oproepen de persvrijheid wat bij te snoeien. Zo triest allemaal.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Linkse termen:

  Safe Space
  (Immers een uni is wel de laatste plek waar je van gedachten wil wisselen)
  De-Platforming
  (Immers een uni is wel de laatste plek waar je van gedachten wil wisselen)
  Trigger-Warning
  (immers levensgevaarlijke schrijvers zoals Mark Twain, Thomas Jefferson, Roald Dahl et cetera et cetera et cetera moeten gelabeld geworden want stel je toch eens voor ?????)
  En natuurlijk moeten series als the Dukes of Hazard of the A-Team verboden worden want die series was nog tien keer erger dan de holocaust.

  Je pakt een dom kleiachtig iets
  Je propt het in een robot-factory
  En het komt er nog stupider en ridiculer uit

  In NL noemen we dat onderwijs.

  Anne-Fleur
  In een zindelijke samenleving zou ze anoniem staan te stampvoeten in de regen
  Maar we leven niet in een zindelijke samenleving
  En dus geniet ze bekendheid
  Snotteren, snot, snot, heeeeel veel snot en snotteren
  Levert centjes op.

 2. Ritter

  Als Anne Fleur Dekker de rechten van vrouwen wil verdedigen waarom bekritiseerd ze dan niet de islam?

  Veel z.g “feministen” zeggen op te komen voor vrouwenrechten maar omhelzen de islam die het grootste gevaar vormen voor deze vrouwenrechten.

  1. Peter Selie

   Als Anne Fleur Dekker de rechten van vrouwen wil verdedigen waarom bekritiseerd ze dan niet de islam? Dekker weet donders goed dat dit een brug té ver is, het is haar om de publiciteitsgeilheid te doen, net zoals Sylvana Simons aan de weg timmerde zal het Dekker ook wel vergaan.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Vroeger luisterde ik naar twee programma’s op de Staatsmedia; Echte Jannen en ObaLive (daar bleken plotsklaps Volkskrant schrijvers wel verstand en hart voor de seculiere Verlichte samenleving te hebben (Ruttenfrans en Martin Sommer)

  Maar niet voor niets is Theodore gewipt en krijgen we 110% identity Politics daarvoor terug.
  Staatsradio
  Is er 1 programma
  Gewoon 1 programma
  1 *ucking programma
  Die niet de gelijkgeschakelde eenvormige repeterende trainwagons-over-bielzen policor ideologie in de hersenpannen van de luisteraars kotst ?
  Dag in, dag uit
  Week in, week uit
  Maand in, maand uit
  Jaar in bladibla
  Eén ?

  1. Top

   Ach NPO radio is zo 1960/70. Ik luister en kijk al jaren niet meer naar die troep. Ik haal, mijn informatie wel ergens anders. Mogelijkheden genoeg. En ja, verders heeft u volkomen gelijk. Nabrander; ik heb de laatste jaren ook heel wat “vrienden en kennissen” de deur gewezen, voor hun, voor mij onacceptabel gedachtegoed. En ik moet zeggen, ons leven, is een stukje meer waard geworden.

 4. Floris

  Die Dekker heeft een minderwaardigheidscomplex van hier tot Tokio.

 5. Top

  @ mijnheer Engelbart,
  Vraagje; nu hebben we de afgelopen maanden alle flauwekul van een zwarte racist (SS) moeten ondergaan. Gaan we nu weer de volgende dorpsidioot opvoeren? Een huppelkutje wat opgroeide zonder vader en geestelijk is verkracht door haar BOM-moeder? Zo ja, niet bedankt!

 6. Guus Geluk

  De vergelijking met een RAF-terroriste was inderdaad niet nodig.

  1. Floris

   Heb je vandaag al wat anders gedaan dan op DDS zitten trollen, Guus?

   1. Guus Geluk

    En nu nogmaals inhoudelijk proberen, @Floris.

    1. Floris

     Jij bent te stupide om voor de inhoud te gaan, Guusje. Dus maak ik het niet te moeilijk voor je. En nu graag antwoord op de vraag.

     1. Top

      Ik heb dit figuur, al een paar maal de ‘oren gewassen’. Maar ja, een plaat voor zijn kop, gelijk de lengte van de Chinese muur!

     2. Floris

      Guus: de dorpsgek van DDS 😉

     3. Guus Geluk

      Als je geen behoefte hebt om inhoudelijk op mijn opmerking in te gaan, ben je slechts aan het provoceren. Met andere woorden: je bent zelf aan het trollen. Waarvan akte.

     4. Guus Geluk

      @top, in mijn brede herinnering heb jij slechts twee keer op mijn comment gereageerd. De eerste keer spuwde je slechts je gal, en de tweede maal betrof het Wilders en zijn “cordon sanitaire”. Over het tweede onderwerp heb ik al uitgebreid gediscussieerd. Mijn mening daarover is velen hier bekend. In die discussies heb ik het parlementair calimero-gedrag, aan de kaak gesteld. Juist jij bent degene die niet naar deze argumenten wil luisteren.

     5. Floris

      Ik zal het je nog een keer uitleggen, Guus. Een trol is iemand die bewust fora opzoekt waar de meerderheid andersdenkend is en de bezoekers daar op allerlei manieren tegen de haren instrijkt. Daar kickt de trol op. Hij vult daar hele dagen mee (zoals jij ook doet).

      Ik zelf heb geen enkele behoefte om naar een links forum te gaan en daar te gaan trollen. Het zou me trouwens niet lukken ook. Dergelijke fora zijn minder tolerant dan DDS.

     6. Guus Geluk

      @Floris, jij denkt dat ik een meerderheid van het forum tegen de haren instrijk, maar ik geef gewoon mijn mening. Datzelfde geldt voor diverse mede-forumleden die door jou veelvuldig van “trollen” worden beticht. Je hebt er blijkbaar een probleem mee dat de mening die ik hier geef, niet overeenkomt met jouw mening. Dat is jouw probleem, en niet die van mij.

     7. Beukman

      @Guus
      Floris verschuilt zich achter een nogal onbenullige definitie van het begrip “trol”. Dat de man problemen heeft met andersdenkenden, is al eerder gebleken. Die andersdenkenden scheldt hij dus uit voor “trollen”, of hij beweert dat ze dom zijn of narcistisch of autistisch. Of hij denkt dat die andersdenkenden een werkrelatie met elkaar hebben, en/of in dienst zijn van de overheid om fora te ontregelen.

      Floris valt hier zelden nog te betrappen op een inhoudelijke reactie. Hij is wie hij zegt te bestrijden: een trol.

     8. Floris

      “Ik geef gewoon mijn mening”
      ————————————-
      Dat zeggen alle trollen.

      Iemand die de godganselijke dag meningen loopt te verkondigen op een plaats waar bijna niemand in die meningen is geïnteresseerd is of een trol of hij spoort niet. Kies zelf maar.

     9. Floris

      Kijk eens aan! Daar hebben we Beuktrol die z’n trollenkompaan komt steunen. Wanneer komt Wim weer terug? Dan is het trollentrio weer compleet.

      Hier vind je de definitie van een trol, uilskuiken: http://ivdnt.org/onderzoek-a-onderwijs/lexicologie-a-lexicografie/neologisme-van-de-week-archief/842-internettrol

     10. Guus Geluk

      Dat is juist, @Beukman. Als ik het met hem eens zou zijn, altijd, zou hij werkelijk erg redelijk zijn.

     11. Floris

      Jennifer maakte ooit een klinkende vergelijking inzake de één-tweetjes tussen de trollen: de ezel die de kar trekt. Wie de ezel is en wie de kar mogen jullie zelf uitzoeken. 😉

     12. Beukman

      En daar komt Floris weer met zijn beperkte definitie van Trol. Een belangrijk deel vermeldt hij gemakshalve niet:

      “At times, the word can be abused to refer to anyone with controversial opinions they disagree with.”

      Floris doet op DDS weinig anders dan ageren tegen andersdenkenden, die hij daarom “trollen” noemt. Tot inhoudelijke reacties komt hij niet.
      Daarnaast valt op dat hij erg graag in de konten kruipt van echte trollen, die hij op een bijna ziekelijke wijze aanbidt. Goed voorbeeld: de would be kindermoordenaar en trol Oom Bob, grote held van Floris.

      Floris is wat hij zegt te bestrijden: een trol.

     13. Floris

      Ja Beukman, het kan ook zijn dat iemand ten onrechte een trol wordt genoemd maar dat is bij jullie niet het geval. En deze mening wordt hier breed gedragen.

      “Tot inhoudelijke reacties komt hij niet.”
      ———————————————-
      Zeker wel, maar niet altijd. En met jou ga ik geen inhoudelijke discussies meer aan omdat je dan ellenlange posts schrijft vol met drogredenen en halve waarheden. Om dat allemaal te weerleggen is me de moeite niet waard.

     14. Beukman

      Maak jezelf niet nóg belachelijker, @Floris. Een handjevol mainstream potsers op DDS noemt me een trol omdat ik het verdom om in hun mainstream riedeltje mee te gaan.

      Big deal. Jijzelf noemt iedereen een trol die hier een tegengeluid durft te geven, en/of noemt die persoon dom, stom, geestelijk gestoord, een autist, of een narcist, hierin gesteund door de schriftelijke LOI-cursus Psychiatrie, die je ruim 30 jaar geleden hebt gevolgd en waarvoor je notabene nog gezakt bent ook.

      Ik zie dat je vanavond weer eens niet verder komt dan het plaatsen van zeer vele off-topic ad hominem reacties.

      Ik gun je je plezier, knul. Maar geef het nou gewoon eens toe.

 7. Dam

  Zwijg dit mormel a.u.b. dood. Anders geven we weer podium na podium voor gestoorde figuren. Waren we net Sylvana Simons kwijt zeg. Doe mij een lol. Ik ben ook geblokt bij dit wezentje. Beviel haar niet wat ik schreef. Maar zelf zeggen en schrijven dit soort types alles anderen voor. Dus STOP met DIT grietje wat net uit de luiers is zeg.

 8. Adriaan

  Fleurtje is in haar jonge leven misbruikt. Dat staat als een paal boven water.
  En Tim, alsjeblieft niets meer over haar schrijven. Het heeft geen enkele zin. Dit meisje is ernstig geestelijk verknoeit. Ze vindt het heerlijk als er mensen zijn die haar uitkafferen, bekritiseren enzovoort. Want dan kan zij daarop weer infantiel reageren. Ik heb veel medelijden met haar.

 9. jennifer

  Hoop dat er nu toch eens iemand opstaat die er voor kan zorgen dat vuilnis uit het land verwijderd gaat worden.

 10. Beukman

  Ach ja, die Holman. Ik kom hem regelmatig tegen, en elke keer als ik denk dat hij met het verstrijken der jaren eindelijk het laatste stadium van oud en knorrig en rancuneus en bekrompen en buikig en morsig heeft bereikt, bewijst hij dat de rek er nog steeds in zit.

  Dagelijks moet Holman zichzelf beschermen tegen de seksuele opdringerigheid van de massa’s jonge vrouwen die hem hun bed pogen in te slepen. Daarin is hij deze keer bijzonder geslaagd met een column vol verfijnde zelfspot. De wijze waarop hij zichzelf neerzet als morsige seksistische zak laat geen meisje van 22 onberoerd; nee: zij moet tot diep in haar ingewanden griezelen. Zij zal het voortaan wel uit haar hoofd laten om toenadering te zoeken.
  Zoals Holman van mij (vrijwel) alles mag schrijven, mag Anne-Fleur Dekker dat ook. Alles voor een scherpe polemiek!

  Onderstaande reactie in Joop trof me als waar en to the point:

  “Seniore witte mannen als Holman krijgen alle ruimte om seksistische en racistische columns te publiceren. Stel dat de column geschreven was door een Marokkaan? Dan liepen we vandaag allemaal hand-in-hand.”

  1. Theo345

   Dat heb je mis, Beuk. Ik zou deze zelfspot van iedere schrijver waarderen.

   En er moet heel wat gebeuren voordat ik met jou hand-in-hand ging lopen. Dat krijgt geen column voor elkaar.

   1. Beukman

    Jij wel, @Theo, een heleboel anderen niet.
    Een paar dagen terug liep DDS nog te koken van woede, omdat men meende dat protest tegen de zgn “struikelstenen” afkomstig was van moslims.
    Toen het om doodgewone kaaskoppen bleek te gaan, was het onderwerp in één klap niet interessant meer. Om een voorbeeld te geven.

    Enne… je bent een aardige vent, maar wees niet bang, ik zie het ook niet zitten om hand in hand met jou te lopen.

 11. Ome Ga

  Anne, hebr. ‘Genade’. Mmmmmh, mooie gelovige naam voor zo’n wicht.
  En nog dom ook want ultralinks.

 12. DrakenEi

  ah! Ik dacht al, tis zo stil zonder Anna!

 13. Ome Ga

  Haha welkom Theo, geef die beukstront er van lanks.

  Wat heeft die simonhutteadrianniebeukkotsguusongeluk “Ik geef gewoon mijn mening”-trol weer een grote bek hier zeg!
  Niet dat ik ook maar IETS van hem/haar/het lees, maar ik zie het in de hoeveelheid (natuurlijk rot dus linkse, arrogante, bekakte en vooringenomen) braaksels hier.

 14. joost2

  Als je haar ogen ziet en dat hele valse linkse taalgebruik hoort , kun je constateren, dat deze juffrouw naar de hulpverlening moet. Ze spoort n.l. niet
  Het journaille moet dit kind ook geen aandacht geven.

 15. Ar_Double_U

  Daadwerkelijke (oproepen tot) geweld en doodslag (het stenigen) en fysieke aanranding (het taarten) van anders dan zij denkende acht men gerechtvaardigd maar kritiek op het oproepen tot geweld en aanranding in een column wil men veroordeeld zien omdat het zogenaamd ‘verbale aanranding’ zou zijn. De idiotie van Anne Fleur zegt voldoende over hoezeer psychotisch regressief links van haar padje af is.

 16. FlorisDeVr1es

  Ik heb hierover inmiddels een hele discussie achter de rug!

  Genoeg mensen zoals ik die het met dit artikel eens zijn maar het Anne-kamp vind eigenlijk gewoon dat ze beledigd is, gereduceerd tot lustobject zonder op inhoud in te gaan. Ze maken een misogyne, negatieve en giftige interpretatie van Holman’s stuk. Daarmee is hij makkelijk tot seksist uit te maken. Verder is hij oud, een man en (dus) een viezerik want hij houdt van seks! En het is oppervlakkig als je eerlijk toegeeft dat je naar bed wilt met een mooie vrouw. Maar die kant hebben we als mens toch ook? De White Knights die dit afkeuren krijgen zeker enkel een erectie voor vrouwen die alles van Kant, Nietzsche, Dostojevski en Shakespeare hebben gelezen, want inhoud is het belangrijkste?

  U kunt zelf nagaan hoeveel gevoel voor humor en realiteitszin deze Links-Gristenen hebben. Maar de vrijheid van meningsuiting waren we het gelukkig toch nog over eens, censuur hoefde niet. Het vermeende neerkijken op Anne als zijnde een lustobject, met verder negeren van het relevante onderwerp, was het probleem.

  Het doet me denken aan cliche-opmerkingen over al te fanatieke en zure vrouwen/meisjes, zo van “ach die heeft gewoon een stevige beurt nodig!” Mannen onder elkaar. Ik had het idee niet dat Holman nu die intentie had. Meer toont hij een zwakke plek van mannen aan…ach ze is nog jong en naief, mooi en die strijdvaardigheid heeft ook wel iets romantisch. Een bewuste keuze om zijn column daar naar af te laten dwalen is m.i. niet seksistisch.

  Ik krijg een benauwd gevoel bij de discussies…ik mag niks meer zeggen, moet me nu al schuldig voelen omdat ik buiten de kleedkamer Marianne Thieme een MILF genoemd heb. Mensen zijn echt te serieus geworden, eng gewoon.

 17. Ni28

  Beukman en Guus G., waarom lezen jullie de DDS, die vplgens jullie nooit iets goeds kan schrijven? Ik lees Joop.nl niet omdat ik geen linkse propaganda hoef te lezen en mijn tijd beter kan besteden. Of hebben jullie je oorlogje nodig? Dat is een eigenschap van linkse mensen namelijk. Altijd in strijd!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.