DDS interviewt Theo Hiddema na zijn maiden speech: "Ik was wel een beetje nerveus, moet ik bekennen"

Geen categorieapr 06 2017, 15:00
In het hol van de leeuw gaf Theo Hiddema vandaan zijn visitekaartje af aan de rest van de politiek.
Kort na zijn 'maiden speech' in het parlement sprak De Dagelijkse Standaard (camerawerk Maurits Oussoren, vragen door Tim Engelbart) met Theo Hiddema, de nummer twee van Forum voor Democratie. Hiddema mocht vandaag spreken over racisme en discriminatie. Daarbij veroordeelde hij dat soort vreselijke gedrag, natuurlijk, maar pakte hij zogenaamde "meldpunten" keihard aan. Die zijn een industrie op zichzelf en komen niet met concreet bewijs om beschuldigingen (of meldingen) van discriminatie daadwerkelijk hard te maken.
Hiddema gaf toe: "Ik was wel een beetje nerveus hoor, moet ik je bekennen." Maar, toen hij eenmaal begon liet hij die zenuwen al snel achter zich. "Je moet de vaart erin houden. Met de kracht van argumenten die ik toch al heb en de wijsheid van de aanbevelingen die ik in petto heb, nou dan kom je er wel mee."
[video mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/04/hiddema-6april-1.mp4"][/video]
Hier in deel II gaat Hiddema dieper in op de materie, het debat, en ook op de bijdragen van de andere partijen. Zo haalt hij ook even op hilarische wijze uit naar Partij voor de Dieren (PvdD). Tenslotte legt hij uit dat de FVD absoluut niet houdt van discriminatie en racisme, maar "dat de beste manier om ze te bestrijden is om ze in hun eigen chagrijn gaar te laten koken," niet door er overheidsbeleid op los te laten.
En nee, hij heeft daarom helemaal niets met zogenaamde meldpunten, die hij in zijn maidenspeech dan ook aanpakte. Achteraf vertelde hij tegen onze eigen Tim Engelbart en Maurits Oussoren dat het aan de politie is om échte discriminatie en racisme aan te pakken. "Dat is dé instantie, die kan het kaf van het koren scheiden. Een meldpunt heeft alleen maar belang bij klachtenoptimalisatie, hoe meer hoe beter."
[video mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/04/hiddema-6april-2.mp4"][/video]
En ja, Hiddema liet weten dat hij -- als volleerd parlementariër -- ook meteen Kamervragen heeft gesteld aan de minister over "hoe hij denkt, met al deze cijfers waarmee hij komt, daar enig beleid op te kunnen loslaten, want de rechter zou ze onmiddellijk in de prullenbak gooien want ze laten zich niet verifiëren, helemaal niets."
Boem, pats, zo, die mag het kabinet in zijn zak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten