De PVV gaat meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam: ‘We worden de grootste!’

Het hoge woord is eruit: de PVV zinspeelde er al eerder op, maar maakt het nu definitief. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend voorjaar staat de PVV op het stembiljet in de havenstad. Dat – ongetwijfeld – tot groot chagrijn van Leefbaar Rotterdam.

Bij Leefbaar Rotterdam – momenteel de grootste partij in de tweede stad van Nederland – wordt er vandaag ongetwijfeld een hoop gevloekt. Maar bij de PVV maakt het ze niet uit: Geert Wilders kondigde vandaag aan op social media dat zijn partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 zal meedingen om zetels:

Even later voegde Wilders daar nog aan toe:

De kandidatenlijst lijkt nog niet helemaal rond – men kan zich nog altijd aanmelden via een e-mailadres – maar de PVV-leider heeft er in ieder geval voldoende vertrouwen in dat hij durft mee te doen met de raadsverkiezingen.

Als het écht zo ver komt (en dat lijkt toch zeer het geval te zijn), dan kan de komst van Wilders’ partij een aardverschuiving betekenen in de Rotterdamse politiek. De lokale politiek in de havenstad wordt namelijk al sinds Pim Fortuyn afwisselend gedomineerd door de PvdA en Leefbaar Rotterdam. Momenteel is Leefbaar Rotterdam met afstand de grootste partij, maar het is geen geheim dat er veel electorale overlap zit tussen de partij die geleid wordt door Joost Eerdmans en de PVV van Geert Wilders.

Geert Wilders heeft de ambitie om de grootste partij te worden op die plaats, maar de vraag is eerder of hij niet zorgt dat de patriottische stem verdeeld wordt over twee partijen. Waarna een partij als de PvdA of D66 de grootste kan worden (Leefbaar Rotterdam heeft momenteel 14 zetels, de PvdA 8 en D66 6). Als dat gebeurt kan je het rechtse beleid van de stad wel vaarwel zeggen, natuurlijk.

Gaat dat ook gebeuren? Er zijn niet bijzonder veel peilingen voor de lokale politiek, dus we zullen het moeten afwachten welke partij de grootste gaat worden. PVV-leider Geert Wilders heeft er in ieder geval alle vertrouwen in dat het zijn partijgenoten zullen zijn over iets minder dan een jaar zullen zegevieren: “De PVV in 2018 de grootste partij in Rotterdam!” We gaan het zien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. HaZ

  Dat heet handig inspringen op het door Rutte aangehaalde “Turkenfeestje voor eigen gewin”.

 2. Jetske

  De PVV kan het beter doen dan iemand anders, ze kunnen samen met Leefbaar
  Rotterdam een front vormen tegen de rest! Denk wil ook in Rotterdam, daar
  moet je toch niet aan denken!!!

 3. Ni28

  Terwijl het krioelt van linkse partijen zitten de schaarse rechtse partijen elkaar dwars met mogelijk dezelfde aantal kiezers. Dat werkt dan averechts.

  1. Seneca

   Helemaal met u eens! Als de PVV in RTM net zoveel voor elkaar krijgt als in Almere, dan krijgt hij van mij echt geen applaus.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Jammer en dom. Leefbaar doet het goed in R’dam. Van alle grote steden die ‘omgeturned’ dienen te worden is R’dam de allerlaatste op het lijstje.
  Verkeerde prioriteiten en net als het wegduiken in de debatten eigenlijk onbegrijpelijk.
  Ik word doodziek van al die fragmentatie.
  Begin eerst eens in A’dam, daar zaten opvallend veel PVV stemmers (ze werden bv. de grootste in A’dam Noord en A’dam kent momenteel alleen maar weg-met-ons clubs aangezien de VVD in niets verschilt met GL)

  1. Marija

   mee eens

 5. Lex

  Goed nieuws voor heel veel Rotterdammers. Slaploze nachten voor multiculti knuffelaars en multiculti lovers en zij die de multiculti een verrijking vinden Ik denk dat de DWI in Rotterdam er anders over denkt.

  Veel zogenaamde kansenparels die al jaren in de steun lopen. Die nu gedwongen worden papiertjes te prikken in het park, terug naar hun veilige vaderland dat willen ze niet daar moeten ze echt werken voor hun levensonderhoud hier worden ze onderhouden.

  Dus gewoon gelukzoekers die in nederland een beter leven hebben gevonden dankzij het boterzachte PVDA beleid.

  Ik hoop dat als de PVV mee gaat regeren dat er een andere wind gaat waaien in Rotterdam.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.