Democratiehater Pechtold sluit samenwerking tussen D66 en PVV alvast uit in álle Nederlandse gemeenten

Lekker democratisch standpunt weer van de Democraten 66. Ahum!

De inkt van Wilders’ lijst met gemeentes waar hij in maart 2018 wil deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen is nog niet droog, of er was al een reactie binnen van D66-kingpin Alexander Pechtold. Laatstgenoemde meende – zonder dat er reeds één verkiezingsprogramma geschreven is – al te kunnen zeggen dat lokale D66-fracties niet gaan samenwerken met plaatselijke PVV-groeperingen die straks van Zandvoort tot Coevorden zouden moeten verschijnen. Vlak voordat hij lekker knus aan tafel schoof bij Jesse Klaver en Mark Rutte had Pechtold dit te zeggen tegenover De Telegraaf:

“Pechtold reageert op de aankondiging dat Wilders in zestig gemeenten mee wil doen bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Landelijk wil momenteel bijna niemand met hem samenwerken. In de PVV valt te horen dat de stap naar de gemeente er mede toe dient om te laten zien dat de partij wel degelijk kan samenwerken. D66 ziet daar echter weinig in.

Pechtold denkt dat het gewoonweg niet zal gebeuren. „Volgens mij is in alle vezels van D66 doorgedrongen dat samenwerking er niet inzit.””

Dat Pechtold zo’n uitspraak zo snel al maakt, zegt veel over het gebrekkige vertrouwen in de democratie dat D66 tegenwoordig koestert. Het is namelijk helemaal niet aan Pechtold om te bepalen of zijn partij in een gemeente in Friesland of Overijssel straks een college gaat vormen met een lokale afdeling van de PVV. Dat mogen D66 en de PVV daar ter plekke uitmaken, en daar heeft de Haagse partijleider simpelweg geen donder mee te maken.

Het lijkt me verder nogal vreemd om nóg voor de bekendmaking van kandidatenlijsten of zelfs verkiezingsprogramma’s dit soort oekazes al uit te vaardigen. Wellicht is de PVV Weststellingwerf wel heel links en de plaatselijke D66-fractie (mocht die er komen) juist relatief rechts. Zo kan er op inhoud dan toch worden samengewerkt op lokaal niveau. Dat zou goed zijn voor Nederland, als men zonder taboes of oogkleppen een logisch en deugdelijk gemeentebestuur in elkaar kan timmeren.

Maar ja, Alexander Pechtold hè? De man die volgens zichzelf alles weet. Zo ook precies wat er speelt in alle 60 gemeenten waar de PVV in maart 2018 wil meedingen naar raadszetels, en dat D66 hoe dan ook faliekant tegen alle lokale PVV-meningen is. Knap hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. poison

  Ik hoor het je nog zeggen: Pechtold je bent een miezerig mannetje. Groot gelijk Geert.

  1. hans-e-pans

   Pechtold is een pratende latex etalagepop, zo’n ouderwetse.

   1. Co van Driel

    Het is een opblaaspop die je in zijn kont kan neuken.

   2. loritta

    Wat is dit een PRIMA vargelijking!!!!

 2. Two Ravens Black Kettle

  D’66 is de meest antidemocratische partij in het politieke firmament.
  Vandaar dat ze toendertijd Armeense genocide ontkenners met open armen ontvingen. D’66 is ook een partij van kadaver-discipline, zombies mechanisch klappend voor hun mechanische robot Alexander P.
  Was ik een D’66’r zou ik Koning Robot willen vragen: “Waar hebt U de D’66 Kroonjuwelen begraven ?”

  Een vederlichte maar astronomisch schijnheilige partij, vol gestouwd met zielloze technocraten, aanbeden door elkaar na-snaterende en op de schouder roffelende, virtue signalling nitwits en andere mechaniekjes. De Betere Mensch, wat zijn ze toch intellectueel en hip. Zo intellectueel dat ze nimmer aan zelf-reflectie of introspectie doen en net zo hip als een zak gevuld met Co2)
  Een plastieken zelfingenomen partij, aangevoerd door een plastiek zelfingenomen wezen, bejubeld door plastieken zelfingenomen ja-en-amenknikkers.
  Vormloos Klei op een Lopende Band.

 3. Guus Geluk

  Dat hoeft ons niet te bevreemden. Met maart kreeg hij hier 7 zetels voor.

  1. jennifer

   Wat zal D66 dan verrast gaan worden het volgend jaar zo ondemocratisch deze partij is,wordt tijd dat die vergissing van de landelijke verkiezingen goed gemaakt gaat worden en ze overal op 0 gaan uitkomen.

 4. jennifer

  Dat heet nou Democratie bij D66 zo zijn hun rechters ook alleen Nederlanders worden veroordeeld, de import krijgt van hun een aai over de bol, en dat alles dankzij deze glad janus,die de pilletjes en spuitjes voor de ouderen al klaar heeft liggen. Onbegrijpelijk wat voor soort volk in dit land op zo iemand gaat stemmen die meewerkt aan de islamisering van dit land en het land verder in de afgrond zal helpen. Sinds wanneer beslist Pechknol over de stem van het volk in dit land, mensen wordt wakker en ga in geen een gemeente in dit land nog op D66 stemmen het zijn meer landverraders als dat ze iets om de stem van de burgers geven. Reken in ieder geval per gemeente af met deze gladaal en moslim partij.

  1. Marija

   Ogen zijn de spiegels van de ziel………
   Schijnheilige slaapkamer ogen, hij oogt echt achterbaks.

 5. buitenbeentje

  Pechtold is een rancuneus baasje. Reken er op dat al die gemeenteraadsleden straks doen wat het baasje wil. Als ze iets in de partij willen bereiken tenminste. Mensen die bij D66 politiek verdrijven zitten daar voor zichzelf en niet voor de kiezer. Kijk naar Amsterdam, PvdA geruild voor D66, niets veranderd. Dat is ook de reden dat D66-ers niet willen samenwerken met de PVV.

  Grosso modo zitten PVV-ers niet in de politiek omdat ze daar in hun sociale of beroepsleven zo op vooruitgaan (en ze moeten stevige ruiten hebben). Bij de PVV zitten dus mensen die gedreven zijn iets voor het land, voor hun kinderen en voor het volk te doen.

 6. HaZ

  Wordt het niet eens hoog tijd dat de rollen omgedraaid gaan worden. Laat de PVV maar eens aankondigen dat ze op geen enkele manier meer met het hypocriete landsverraders clubje D’66 te maken willen hebben.

 7. corfo

  Wat moet er in die man, Pechtold, toch een helemaal verziekte geest heersen ! Totaal doorgeslagen loopt deze dwaas hand in hand met een Koolmeesje een piepklein stukje op ’t Binnenhof en kijkt dan in de camera met een blik van : “Zijn wij, Koolmeesje en ik, niet vréselijk dapper ?” I.p.v. het treffen van maatregelen zet hij zichzelf, maar óók ons totaal voor Jan L.l. Wat een stomme figuur. Deze man, die als veilingmeester werd uitgekotst door z’n opdrachtgevers, denkt de wijsheid in pacht te hebben.

 8. Ngatimoto

  Nederland heeft zijn eigen Erdogan bij monde van Alexander Pechtold.
  Wat hij zegt moet ook gebeuren.
  Pedante klier.

 9. Robert Leiden

  Het blijft moeilijk te verteren… jaar geleden 41 zetels in de peilingen en afgelopen maand met een zeer hoge opkomst 20 zetels behalen.
  Breekpunt in de onderhandelingen;
  de wijze waarop zwarte Piet de make-up draagt en de naam van de poesjes.
  Zorg? Paste niet op het A4’tje volgens uitspraak van Fleur.
  En dan klagen dat de PVV nergens serieus genomen wordt?
  De PVV wordt toch echt heel serieus genomen… hard… van achteren… 😀

  1. Nederland-op1

   Wacht maar af tot er een dierbare van jou hard van achteren genomen wordt door zo’n importidioot, dan zou je willen dat jij en het hele Nederlandse volk zijn verstand had gebruikt en op de PVV had gestemd. Niet janken he, als het echt gebeurt, eigen schuld stomme struisvogel.

   1. jennifer

    Helemaal waar wat je zegt, juist die personen verdienen het dat de import juist hun het hardste raken gaat op allerlei manieren.

 10. joost2

  Pechtold zou nu een voorbeeld moeten nemen aan Lodewijk Asscher (PvdA), die nu eindelijk tot de conclusie is gekomen, dat voorstellen van de PVV eerst moeten worden beoordeeld .
  De pvda heeft dus aan het “cordon sanitaire” van de PVV een einde gemaakt.

  Dat is verstandig, omdat je als democraat rekening moet houden met de stem van 1.3 Nederlanders.

  Dat geldt blijkbaar niet voor kereltje Pechtold, een grotere egotripper en arrogantere man bestaat er niet in de politiek.
  Pechtold heult met de communisten van GroenLinks, de partij die de grenzen wil open zetten en ons belasting over alles en nog wat willen laten betalen tot we er misselijk van worden. En veel geld naar Brussel natuurlijk.

  Ik denk dat we nog wel eens zullen gaan verlangen naar het oude kabinet met de VVD en PvdA, want wat er nu gaat komen is veel linkser dan we ooit hebben kunnen denken.
  Dat alles door jokkebrok Rutte, die werkelijk er alles aan doet om maar weer MP te worden. Daarvoor is hij tot alles in staat. Rutte een principeloze man.

 11. joost2

  aanvulling: ik bedoelde 1.3 miljoen Nederlanders.

 12. Kodi

  In 2018 zal D’66, gelet op de trends en de uitslagen van 2014 in nagenoeg alle gemeenten zetelverlies moeten gaan incasseren. Ze hebben hun momentum gehad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.