DENK omarmt bemoeizuchtige EU: "Wij zijn voor [gedwongen] uitbreiding vaderschapsverlof met 8 dagen!"

Geen categorieapr 26 2017, 13:00
Blijkbaar houden de Nederturken en Nedermarokkanen van DENK ook best van een bemoeizuchtig Brussel: zolang er maar gratis geld weggegeven wordt vinden ze het daar allemaal prima.
Je zou denken dat ze bij DENK heel boos zijn op alles wat met Europa te maken heeft (en ja, ik weet dat de Raad van Europa theoretisch niet van de EU is, maar in de praktijk zijn er natuurlijk wel degelijk hechte banden), blijkbaar is niets minder waar. Tunahan Kuzu, Farid Azarkan en Selçuk Öztürk vinden de plannen van Brussel om ons op te zadelen met 10 dagen vaderschapsverlof namelijk schit-te-rend. Of, zoals ze zelf ongetwijfeld zouden zeggen: Mükemmel.
Screen Shot 2017-04-26 at 12.11.55
Nou, omdat jullie het zo netjes vragen, zal ik dan maar antwoord geven, Tunahan (en collega's): net als elke andere patriottische en weldenkende Nederlander vind ik het een knettergek idee. Ten eerste gaat dit idiote plan werkgevers bakken met geld kosten -- wat uiteindelijk ten koste gaat van de werkgelegenheid en/of de prijs van hun diensten of producten -- en daar komt nog eens bij dat het Brussel geen fluit aangaat hoeveel dagen verlof nieuwe vaders krijgen in ons land.
Vergelijk het maar met de kritiek van de EU op kokoreç. Dat was zogenaamd niet hygiënisch en dus moesten Turken daarmee kappen. Dit terwijl Turken het gewoon heerlijk vinden om af en toe een broodje kokoreç weg te werken en ze daar werkelijk niemand kwaad mee doen. Wat was de universele reactie van het Turkse volk toen? Juist: 'Dat gaat jullie helemaal niets aan!'
Zie het papaverlof-fiasco maar als de Nederlandse versie van het kokoreç-verhaal als dat het beter behapbaar maakt: de EU heeft zich hier gewoon niet mee te bemoeien. Klaar, einde debat.
Goed, dan ga ik nu een broodje kokoreç halen. Gewoon, omdat het kan - en ja, dat ondanks het gezeur van Brussel. Gelukkig maar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten