Dit zijn ze dan: de sms’jes waaruit blijkt dat de Nederlandse politie corrupt is

Daar zijn ze: de sms’jes waarmee de Nederlandse politie aantoonde een onzuiver opererende entiteit te zijn die graag criminaliteitsproblemen omtrent asielzoekers onder het tapijt veegt. Met nogal een averechts effect, gelukkig.

Vanochtend schreven we al over hoe onze nationale politie probeert om de pers om te kopen, door het proberen weg te drukken van allerlei onwelvallige verhalen en aan te bieden die te vervangen door willekeurig grabbeltonnieuws én een exclusief interview met de korpschef. Dit was het aanbod dat werd gedaan aan De Telegraaf, maar men ging er niet op in.

De krant berichtte daar zoals gezegd vanochtend al over, maar besloot om nog eens even wat extra in die vlek te wrijven. Oftewel: men gaf de sms’jes vrij waarin de politie hun best deed zoveel mogelijk te wheelen en te dealen, zo lang De Telegraaf maar bereid was om niks te zeggen over allerlei problemen rondom asielzoekers en criminaliteit. Dan krijg je dus dit gespartel:

Schermafbeelding+2017-04-29+om+10.59.43

In een reactie zegt de politie nu zo’n beetje alles te betreuren:

„Het was niet goed van ons dat we zeiden dat er geen cijfers waren en vervolgens dat we ze niet konden vrijgeven vanwege het opsporingsbelang. Dat was onhandig en bovendien in strijd met de wet (openbaarheid van bestuur). Toen hebben we geprobeerd om er met De Telegraaf uit te komen door ze een ander verhaal aan te bieden. Ook dat is onhandig gecommuniceerd. We betreuren het dat het overkwam alsof we een zwijgovereenkomst wilden sluiten.”

Sure. Berouw komt na de zonde, maar het is me nog altijd niet geheel duidelijk of de politie het vooral jammer vindt dat deze deal in de openbaarheid kwam of dat het men daadwerkelijk spijt dat men heeft geprobeerd om De Telegraaf af te kopen met andere verhalen. Vooralsnog lijkt het vooral op het eerste, gezien de focus op “onhandige communicatie”.

Want volgens mij is deze communicatie juist glashelder. Het is juist het weinig integere gestuntel van de politie wat zo onhandig is, en bovenstaande sms’jes tonen dat aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. TheGrimReaper

  Onze “Beschermers van Recht en Orde”…
  Kan mijns inziens beter veranderd worden in “Handhavers van Vuiligheid”.

  Wat is DIT LAND toch diep gezonken…..

 2. Paaldanseres

  Wat leven we toch in een ontzettend “gaaf” land, volgens Ruttekutje.

  1. van Urk

   Als je met cijfers kunt goochelen wel ja.

 3. HaZ

  De sms’jes zijn afkomstig van Jeroen Ranzijn van de taskforce Migratiecriminaliteit.
  Je maakt mij niet wijs dat zo’n afdelingsmedewerker dit als onderdeel van zijn functie heeft uitgevoerd. Dit heet bewust zaken onder de pet houden en we weten inmiddels
  dat men daar bij het OM en in diens verlengde het Min.van Justitie en Veilgheid beleid van heeft gemaakt. VVD = Veel Verdwijnt Daar !

 4. SonoftheVikings

  O heb maar geen hoge pet op van de politie. Immers tuig bestrijdt je met tuig. Het zijn zelf ook criminelen en ondertussen houden politici in Den Haag ons voor de gek met hun verkoop praat wat feitelijk propaganda is. De politie schuift alle problemen af op bezuinigingen wat gewoon kul is, maar bij gebrek aan echte argumenten. Dit toont ook aan dat de leiding zwak is en hoe corrumpeerbaar deze is. Onvoorstelbaar dat deze politie de veiligheid van ons als burgers moet garanderen. Maar los van dit: we kunnen nu wel op deze politiek correcte wegkijk tactiek hakken, feit is wel dat de asiel migratie door blijft gaan en men het gewoon niet in de hand heeft of niet wil hebben. We worden vervangen. Dat is zo klaar als een klontje.

 5. HW

  Schandelijke prestatie van de leidinggevenden. We worden behandeld als kleine kinderen die niet beter weten. Dit voorrecht ligt helemaal bij de elite.
  Zo worden we genaaid door politici en ambtenaren.

  Het is duidelijk dat het hele zaakje op de schop moet, maar helaas is Nederland er voor een groot deel nog niet aan toe gezien de uitkomst van de laatste verkiezingen. Deze volgzame, slapende en naïeve domkoppen komen erachter hoe de vork in de steel zit als het te laat is.

 6. van Urk

  Of de politie corrupt is? Ik denk eerder dat bij de politie ook de angst regeert om niet als extreem-fascistisch te worden gezien. Stel je voor als de politie te eerlijk zou zijn over criminaliteit onder de allochtonen en asielzoekers? We hebben genoeg voorbeelden gezien van verontwaardigde politiemensen hoe deze criminelen gestraft worden en hoe enkele orde handhavers compleet aan de schandpaal worden genageld door het linkse addergebroed omdat zij hun werk te goed deden.

  1. Seneca

   @beste van Urk
   Natuurlijk is justitie (rechters, om en politie) corrupt! Indien niet, hoe verklaart u dan dat zoveel jaren van mislukte integratie en de daaruit komende criminaliteit, zo lang onder het tapijt geveegd zijn? Wat denkt u van de 1e en 2e kamer? Dikwijls klinkt het verwijt dat men zit te ‘slapen’ of dat ‘men het niet wilt zien’. Ook zij zijn allen corrupt want het kan er bij mij niet in, dat als men een dergelijke functie ambieert en krijgt, men als vee meestemt met de kiesvoorschriften van de partij (is trouwens ongrondwettelijk) tenzij daar een belofte (betere baan of baan in Brussel, dan wel een financiële tegemoetkoming) tegenover staat. De enige die ik het voordeel van de twijfel geef (het is niet mijn partij) dat is de heer Omtzigt. Maar die kan ook niet teveel strapatsen uithalen want hij wordt door die fijnzinnig christelijke Buma, onmiddellijk op zijn vestje gespuugd, als hij te veel van de partijlijn afwijkt. Dat is dus het ministerie van justitie of beter gezegd het ministerie van tegengestelde justitie. Wat dacht u van het ministerie van financië? Die meneer Dijsselbloem, die het volgens de leden van de diverse kartels het zo ‘goed’ doet? Die het bijeengeploeterde geld van de Nederlanders met bakken schenkt aan Brussel? Puur en alleen voor het eigen gewin. Niets voor NL. Buitenlandse Zaken met – evenals Dijsselbloem – zo’n lekkere socialist. Socialisme in al haar vormen is de gesel der mensheid.

   1. van Urk

    Ik had het over de gewone politieman die wel probeert zijn werk naar behoren te willen doen, beste seneca. En wie zegt dat de gehele politietop allemaal uit corrupte socialisten bestaan? Het kan ook puur uit angst zijn met wat ik net al schreef: uitgemaakt worden als fascist of het verliezen van een baan. U weet hoe links manifesteert als je iets verstandigs doet wat niet in hun onverstandig plaatje past.

 7. nietzonderverzet

  Ik ben bezorgd dat Nederland al te ver heen is.
  Gezien de verkiezingsuitslag zijn de weinige oprechte Nederlanders die wel bewust op een contra-partij stemden in de minderheid gebleken.
  Nu alweer voor de zoveelste keer te moeten vernemen dat er openlijk corruptie bedreven wordt, dan weer door politici, nu weer door andere cruciale autoriteiten……
  In memoriam, het eens zo fijne Nederland.

 8. nietzonderverzet

  In herinnering enige politici die zich enige jaren geleden in de 2e Kamer beklaagden over de verhuftering van het land…..

 9. corfo

  Dit nu is de “democratie” van Rutte geworden. Een trieste en jammerlijke rotzooi heeft hij ervan gemaakt. Ik heb ook al vaker gezegd dat zowel politie, justitie als het COA de meest ernstige zaken verdoezelen, de politie een spreekverbod krijgt opgelegd of kranten worden “bewerkt”, teneinde de NL-burger te doen geloven dat de allochtonen idd. kanspareltjes zijn. Niets is minder waar, berovingen, ernstige mishandelingen, verkrachtingen enz. enz. worden buiten de media gehouden. Die parasieten komen niet naar NL om een nieuwe toekomst op te bouwen (althans de meesten niet), zij weten inmiddels dat voor hén alhier álles gratis is en (bijna) straffeloos de meest smerige criminele activiteiten kunnen uitvoeren. Bij hun aankomst werden zij dan ook door een aantal NL-idioten met zelf gefröbelde pamfletjes binnen gejubeld : “Refugees welcome”. Die zandbak-figuren dachten toen : Die domme NL’ers zijn zó blij met ons, we kunnen alles uitvreten waarvoor we in eigen land zouden worden onthoofd, opgehangen, gestenigd, handen c.q. voeten ingekort enz. enz.
  Dank u linkse warhoofden !

 10. Sniper666

  De politie kan het niet goed doen. Houden ze veel zwarten aan krijgen ze de wind van voren, doen ze het niet idem. De politie moet zeer waarschijnlijk van de politiek de echte cijfers m.b.t. criminaliteit bij asielzoekers verbloemen danwel onder tafel vegen. Die cijfers zijn niet mals en komen politiek gezien niet goed uit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.