Diversiteitspropagandiste Gloria Wekker bij Buitenhof: “Sylvana gaat voor verbinding en radicale gelijkheid!”

Nederland was weer eens een enorm racistisch rotland, als je vanmiddag Gloria Wekker mocht geloven. Zij schoof aan bij Buitenhof om het land nog maar eens te overtuigen van haar mening dat wij nog altijd in de tijd van de slavernij leven.

Ergens moet ik altijd lachen als ik Gloria Wekker zie optreden in een tv-programma. De vrouw blijft maar verkondigen dat ze “zwart” is, maar zelfs een kind kan in één oogopslag zien dat mevrouw Wekker gewoon een blanke (pardon! ik bedoel natuurlijk “witte”) vrouw met dreads is, die zich voordoet alsof ze de Nelson Mandela van de Lage Landen is. Juist ja, meer de Rachel Dolezal, geloof ik.

Maar terug naar het punt, want deze dame krijgt opnieuw een poging om haar borderline racistische meuk eens uit te strooien over Nederland. Ze mocht vanmiddag bij VARA-programma Buitenhof beweren dat “witte” mensen gewoon niet snappen wat de werkelijke realiteit zou zijn. En ook dit pareltje: “De stelselmatige onderschatting van mensen van kleur ligt in de restanten van 400 jaar imperialisme.” Kortom: wij “witte” Nederlanders zijn nog altijd VOC-kolonialisten die zwarte mensen afranselen of als slaaf verkopen. Vriendelijke teksten, maar niet heus. En zo waarheidsgetrouw!

En uiteraard werd ook Sylvana Simons – mascotte van het na00rlogse Surinaamse verzet – van stal gehaald. Gloria Wekker prees de voormalige DENK-diva uitvoerig:

Je moet wel erg diep zijn weggezonken in een bubbel om Sylvana Simons iemand te noemen die “verbinding” wil maken. Nee, Sylvana probeert groepen mensen tegen elkaar op te zetten als ze mevrouw niet gewoon haar zin geven. Op basis van haar tere gevoelens moeten culturele evergreens als Zwarte Piet worden afgeschaft. Bewijs voor die stelling heeft ze niet nodig; ze heeft genoeg aan een paar bedreigingen om haar gelijk aan te tonen. Zo, eenvoudig, toch?

Maar Gloria Wekker vindt het natuurlijk prachtig. Ze heeft het over “verbinding” en “radicale gelijkheid”, maar tijdens haar pleidooi valt het dedain op voor blanke Nederlanders. Zij worden stelselmatig “wit” genoemd (alsof dat een gangbare term zou zijn) en voortdurend is haar boodschap: zij snappen het niet, wij wel. “Witte” mensen die ons zwarten, onderdrukken, pas jullie eens aan, en snel een beetje!

Een ongemakkelijk gevoel bekruipt me dan. Mensen als Gloria zijn volgens mij helemaal niet zo uit op het omverwerpen van de witte dictatuur. Ze willen die gewoon vervangen met een zogenaamde zwarte dictatuur. En Sylvana Simons moet die omkering van de macht vervolgens gaan bewerkstelligen.

Nee, doe mij dan maar liever Prem Radhakishun die zwart én wit onomwonden vertelt dat je in Nederland alle kansen krijgt als je maar bereid bent ze te grijpen. En gewoon eens een keer ophouden met dat treurige slachtoffergeneuzel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ni28

  Kolonialisme is in wezen niet goed te praten, ergens komen en zeggen dit is van mij. Maar zouden al die landen zonder kolonialisme verder zijn gekomen dan zij nu zijn? Bovendien kregen de inwoners van die landen het recht om eventueel naar de landen van hun overheersers te kunnen verhuizen wat zij ook massaal gedaan hebben en nog doen. Eigenlijk koloniseren zij nu de kolonisatoren. Maar helaas heeft de huidige generatie niets meer mee te maken heeft. Zij ervaren alleen de lasten omdat zij niet komen opbouwen maar juist grotendeels afbouwen. Voor deze landen is het beetje van eigen schuld dikke bult.

 2. Vabis

  Ach, als de paus durft te verklaren dat immigratie goed is voor Europa durf ik wel te verklaren dat kolonisatie door ons van Afrika een zegen voor dat continent is geweest, dus wat zeikt dat lelijke wijf nu eigenlijk?

  1. Beukman

   @Vabis
   Je bent zelf ook een onsmakelijke dikke pensvent, maar dit terzijde.
   Wat vind je eigenlijk van degenen die knokten om de bezetters (dat zijn wij) hun land uit te werken? Terecht dat wij hen standrechterlijk een kogel door de harses joegen, wij waren immers “een zegen” voor hun land?

   1. Isolde

    Touché!

    1. toetssteen

     Isolde kijkt dwars door uw scherm!
     Meh het scheelt dat ik nu door een stopnaald kan. Verder nog oerdomme opmerkingen van wap en co?

     1. Isolde

      Ben ik de enige die de brabbeltaal van Toetssteen niet kan volgen?

     2. Beukman

      @Isolde
      Ik haal toetsteksten altijd even door Google Translate. Steentje wil slechts uitdrukken dat hij momenteel zeer slank is (in tegenstelling tot Vabis dus), en dat hij te slim is om jouw beweringen te ontkrachten. In zekere zin is het een compliment aan jouw adres. Duid het hem dus niet al te euvel.

   2. toetssteen

    Welk afrikaans land werd door nl bezet? Land he, niet de ayyy hoe zit het ook weer met de Ko en San volken….
    Apartheid. Mja, een apart stel babbelaars.

    1. Beukman

     Je gedraagt je zelf een beetje als een babbelaar, @Steentje. Met “ons” bedoelt de dikke Vabis helemaal niet Nederland. En de inwoners van onze koloniën waren ook niet allemaal zo blij om bezet gebied te zijn. Dus voor de draad ermee. Hadden ze een punt dat ze terugschoten, of niet?

 3. Peter Selie

  Gloria Wekker is niet lekker!

 4. Ritter

  En maar klagen over de “witte man” . En de media geeft daar natuurlijk een platvorm voor.

  Maar ze willen met bootladingen vol wel naar de “witte man” komen en wonen in het land van de “witte man”. Om dan vervolgens te gaan jammeren en klagen over de “witte man” en tegen de benen te schoppen van de “witte man”.

  Ik denk dat er gewoon afgunst op de “witte man” achter dit gejammer zit wat dan word gerationaliseerd met bepaalde onzin theorieën.

 5. Two Ravens Black Kettle

  In Amerika zijn drie willekeurige mensen afgeknald door een racist omdat ze wit zijn.
  Daarover zul je de Racistische en/of Kruiperige Deugmens niet horen

  Uit de grabbelton van mijn jeugd,
  ‘Guilty of being White’ van ‘Minor Threat’ (geschreven toen de zanger 19 jaar oud was)

  “I’m sorry
  For something I didn’t do
  Lynched somebody
  But I don’t know who
  You blame me for slavery
  A hundred years before I was born

  Guilty of being white

  I’m a convict
  (guilty)Of a racist crime
  (guilty)I’ve only served
  (guilty)19 years of my time

  Guilty of being white”

 6. DennisEijs

  (zucht) waarom niet gewoon zeggen dat we racisten zijn en dat ze er maar mee moeten leren leven of oprotten. Want ik ben de discussies met ze gewoon zat.
  Als ik een anders gekleurde niet mag, is dat niet omdat ik hem/haar gewoon niet aardig vind. Maar omdat ze een kleurtje hebben. Ik ben het zat om uit te leggen dat het niet zo is, omdat ze toch denken dat het zo is.

 7. corfo

  Sinds ik haar zag ben ik helemaal “in de Gloria !”
  Wat doet dat wijf hier dan als ze alleen maar tegen z.g. witte mannen trapt, ze zal wel vreselijk teleurgesteld zijn dat geen enkele witte man haar “ziet zitten.”
  Ik weet zeker dat er interessantere mensen in dit landje rondlopen die belangrijker dingen zeggen dan dat gezever van dit onfrisse mens.

  1. toetssteen

   @corfo
   Gloria is nog steeds erg boos omdat ze in Suriname een douche had en een dienstbode en in Nederland….., er was geen douche! En geen dienstbode.
   Nou ja zeg! 95% van Nederland moest naar het badhuis of in de teil en de deurbel poetsen moest ma zelf doen, maar om deze hoogstaande (kuch) familie niet tegemoet te komen en hen te voorzien in wat maar weinigen hadden, dat is toch puur racisme! (sarcasme).

   Overigens komt haar pa uit Kameroen, dus laat mevroi gaan wieberen met haar raciale gezeur.

 8. Marija

  Ik heb heel even geprobeerd te luisteren naar die ratelende Wekker, ik hield het 5 minuten vol, toen wist ik het wel.
  Wat een enge vrouw is dat.

  1. corfo

   Gloria oreert : “Sylvana gaat voor verbinding en radicale gelijkheid”.
   Die Simons heeft het tegenovergestelde bereikt met haar geleuter over zwarte Piet enz.
   Wel een komisch duo trouwens, die twee inboorlingen.

 9. Beukman

  Wat me aan Wekker een beetje irriteert (ze is overigens net zo blank als ik, terwijl ik toch echt een kaaskop ben), is dat ze wel erg veel americanismen gebruikt. Zo heeft ze het steeds over “mensen van kleur”, wat een letterlijke vertaling is van “people of color”, maar wat in letterlijke vertaling toch echt krukkig Nederlands is.

  Wat Sylvana Simons betreft: zij is zeer welbespraakt en genuanceerd. Inderdaad poogt ze onderling begrip te kweken. Het is daarnaast heel goed dat haar publieke optredens een racistische onderstroom in de Nederlandse samenleving blootgelegd. Ook hier op DDS is dit evident. In dit opzicht heeft ze me de ogen geopend.

  1. toetssteen

   Ach, als een suri die de smurf heeft aan dit stel sneeuwvlokjes dat zegt, is hij een bounty.
   De feminisering is inmiddels zo doorgeslagen dat men in katzwijm valt voor totale onderwerping aan een religie die de introductie altijd verloor door helder inzicht.

   1. Isolde

    Laten we hopen dat u zelf wel begrijpt wat u schreef.

 10. Bes Tolen

  Beukman, houdt uw onzinnige smerige opmerkingen voor uzelf. Dat u met standrechtelijk executies te maken hebt gehad, kan zo zijn maar anderen waar ik mezelf en de mijnen toe reken, in het geheel niet. Uw bent met uw beschuldigingen ten enenmale te ver gegaan. Als u werkelijk met standrechtelijke executies ”een kogel door de harses joegen” te maken hebt gehad, verbaas ik mij dat u hier in Nederland nog vrij rond loopt of te wel niet in de gevangenis zit. Moet iedereen u vrezen?

  1. Beukman

   @Bes, met “wij” bedoel ik uiteraard “wij Nederlanders”. Wij waren bezetters, en in die hoedanigheid gedroegen we ons niet beter dan de Duitsers toen die ons bezetten.

  2. Top

   Welnee joh, het is een ‘toetsenridder’, die al jaren zijn frustraties bot viert. Geen werk, sociale uitkering en daardoor het gevoel bij zichzelf oproept, dat hij een soort ‘Robin Hood’ is. Dit figuur, heeft nog nooit enige bijdrage geleverd aan de maatschappij. Sterker nog; hij heeft alleen maar geld gekost. Daarnaast is hij door familie en vrienden de deur gewezen, want je kunt mij niet wijsmaken, dat een figuur zoals hij zich presenteert, nog enige aanspraak krijgt van wie dan ook. Van dit soort lieden, zitten er dertien in een dozijn. Zo wel mannelijk als vrouwelijk. Geen aandacht aan geven. En als laatste; zijn ‘kogel verhaal’. Blijkbaar nooit meer iets gelezen, over wat er zich heeft afgespeeld in “onze gordel van smaragd” en waar het in die tijdspanne allemaal vandaan kwam.

 11. joost2

  Natuurlijk geeft de NPO dit soort nihilistische mensen een podium.
  Als ze maar een soort linkse boodschap uitdragen, dan kan elke idioot bij de NPO terecht.

 12. Kodi

  Zielige Sylvana is een kleurlinge. De echte zwarten in Suriname zijn de bosnegers ofwel de Marons, de weggelopen slaven en die zijn niet vermengd en dus geen kleurling. De Creolen hebben weinig op met de Bosnegers ofwel de Marons, want daar kijken ze op neer. Daarom moet ik zo lachen om zielige Sylvana, want zij windt iedere PC Bakra om haar vinger in Nederland. Ze klaagt over de slavernij, maar haar voorvaders waren de slavenhouders; Niet die van de Nederlanders.

 13. Bes Tolen

  Beukman, hou op met uw onzinnig geklets. Die aansprakelijkheid over de eeuwen heen die u ziet, bestaat niet en kan niet voor individuen gelden van nu. Blijkbaar doet u aan ”erfzonde”. Erfzonde als pure intimidatie.
  Het merkwaardige doet zich voor dat afstammelingen van slavenhouders van lang geleden nu heel anderen belasteren voor de daden van die slavenhouders.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.