Dom en naïef NOS Journaal vraagt hardop: “Hoe heeft dit kunnen gebeuren in het gastvrije Zweden??!?!”

Nou, staatsjournalisten, wat denken jullie nou zelf?

11 september 2001 is inmiddels alweer zo’n anderhalf decennium geleden, maar bij de publieke omroep snappen ze het nog steeds niet. We zijn in een existentieel gevecht met de radicale islam die ons – het vrije Westen – probeert te verdelgen en te bekeren.

Na zoveel aanslagen in zoveel landen – van de moord op Theo van Gogh in Nederland, tot de aanslagen in Parijs en recentelijk nog de massamoord nabij het Britse parlement – moeten ieders ogen toch wel geopend zijn met betrekking tot wat er aan de hand is. Wij zijn in oorlog met extremistische islamitische terroristen, of we het nu willen of niet. En geen enkel westers land kan aan die realiteit ontsnappen.

Ook Zweden niet. Dus is het niet dommer dan dom als het NOS Journaal – zichtbaar verbaasd – zich hardop gaat afvragen hoe zo’n aanslag heeft kunnen gebeuren in het ‘tolerante’ en ‘gastvrije’ Zweden? Ligt het antwoord niet voor de hand, ofzo?

Dit zijn wat clips uit het journaal van 20.00u gisteravond:

Behalve presenatrice Simone Weimans is ook verslaggever Henrik-Willem Hofs één en al verbazing: Zweden was juist gastvrij! Nam veel vluchtelingen op! Waarom gebeurt het dan hier?

Nou, precies daarom. Als je extreem “gastvrij bent” en behalve een lading oorlogsvluchtelingen ook je grenzen openstelt voor mensen die sinistere doeleinden hebben, dan kan zoiets gebeuren. Want het kan die mensen helemaal niet bommen hoeveel islamitische vluchtelingen je hebt binnengelaten; terroristen zoals de 39-jarige Oezbeek die mensen doodreed in Stockholm zijn er alleen in geïnteresseerd hoe je de overgebleven niet-moslims zo snel mogelijk bekeert of ombrengt.

Maar geen woord daarover, in het NOS Journaal. Het gaat over “radicale wijken”, maar nooit over de radicale islam. De naam van die giftige ideologie werd gisteravond geen één keer genoemd door de verschillende NPO-journalisten. En zo sukkelen we dus verder. Van aanslag tot aanslag, zonder dat we de waarheid echt onder ogen durven te zien. De rekening van dit wegkijken is, uiteraard, voor toekomstige generaties.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. jowyajax

  Goed het NOS. NPO. Rtl4. Zijn dommer dan dom, deze inmiddels extreem linkse omroepen denken werkelijk, als je nou genoeg gelukzoekers/vluchtelingen op neemt dan gebeurt er niet, maar juist daardoor haal je het rotte binnen, hoop niet dat het ooit hier gaat gebeuren, maar mocht het toch dan maar op diegene die hier verantwoordelijk voor zijn. VVD. PVDA. D66. Gl. NPO. NOS.

 2. jowyajax

  Goed het NOS. NPO. Rtl4. Zijn dommer dan dom, deze inmiddels extreem linkse omroepen denken werkelijk, als je nou genoeg gelukzoekers/vluchtelingen op neemt dan gebeurt er niet, maar juist daardoor haal je het rotte binnen, hoop niet dat het ooit hier gaat gebeuren, maar mocht het toch dan maar op diegene die hier verantwoordelijk voor zijn.

  1. Peter Selie

   Nou jowyajax het NOS en de commerciële omroepen zijn dommer dan dom, niets is minder waar het is een strak georganiseerde structuur waaraan alle omroepen aan mee werken, bbij elke redactie zit een AIVD mol die de inhoud controleert. Net zoal in het Sovjet tijdperk, naast iedere bevelhebber van een legergroep of regiment of een oorlogsbodem stond een politiek commissaris, die de Sovjet-ideologie in de gaten hield.

 3. Adriaan

  @Tim, ik riep gisteravond exact hetzelfde. Zijn wij nou de enigen hier op dit forum, die weten hoe dit in Zweden kon gebeuren? Kennelijk wel. Als je maar ongebreideld immigranten binnenlaat, zitten daar ook IS-aanhangers tussen. En tussen dit tuig is er altijd wel een gek die op een of ander tijdstip iets onderneemt. Niet geheel toevallig dus nu ook in Zweden. Het verbaast me overigens dat dit niet al veel eerder daar is gebeurd. Het NOS-journaal krijgt de lachers op zijn hand. En dan de reacties: kroonprinses: we komen sterker uit deze strijd. Ja, daar hebben de nabestaanden wat aan. De aanslagpleger was bekend bij de veiligheidsdiensten. Ja, daar hebben de nabestaanden wat aan. “We” doen er helemaal niets mee, met deze feiten. Het gaat maar door. Preventief oppakken en opsluiten al dat tuig.

 4. Ni28

  Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Deze vraag is tegelijk het antwoord op de domme naïviteit van linkse ideologen. Het goede met slechte beantwoorden dat doe je toch niet? Gooi de mantel van de politieke correctheid eindelijk weg en zie de drijfveren van het volk van de islam. Overheersing van de islam is het enige doel en je goedheid wordt als domheid en zwakheid vertaald. Niet voor de eerste keer maar nog willen deze politici het niet zien. Zij zijn net zo blind als de vijand. Alleen de vijand wint het op deze manier altijd. Acceptatie volgt na integratie en niet andersom. Het fanatisme van deze moslims kunt je alleen aan door integratie af te dwingen of anders deze mensen wegsturen. Maar dan echt wegsturen.

 5. Nederlandse_Patriot

  De foto’s van na de aanslag waren werkelijk om van te huilen. Bloed, lijken zonder ledematen, ingewanden. Niet dat de Zweedse politici hier veel om geven. Die gaan gewoon fijn door met hun multiculti experiment. Veel belangrijker.

 6. joost2

  De NPO is natuurlijk een linkse organisatie, die bestaat uit kliekjesvorming, netwerkjes en de “ons kent ons cultuur.”” Jij komt bij mij en ik bij jou !”
  En altijd die zelfde gezichten op onze vaderlandse TV is te misselijk voor woorden.
  Die hele subsidie geldverslindende club, moet nodig op de schop. Werk voor de heer Baudet.
  Vele profiteurs, de buitenlandse onnodige reisjes, de onnodige subsidie verstrekking, de zakkenvullers, zoals die de Leeuw (die niks meer presteert) en de altijd lachende van Nieuwkerk.
  Voeg daarbij dat ook het commissariaat voor de media een nogal partijdige en tolerante houding voorstaat en de “commune” is compleet.
  Werk voor de heer Baudet eens, om deze augiasstal eens schoon te gaan vegen.

  Dat commissariaat is trouwens helemaal een lachertje, als je alleen maar kijkt naar de ergerlijke wijze waarop SBS en RTL en Veronica ons blijven irriteren met de vele herhalingen van oude film . Hoeveel keer nog o.a. Lethal Weapen en Steven Seagal b.v. ? Al “tig” keer te geweest op TV. Met de Kerstmis weer Home Alone?
  Lekker goedkoop voor die gasten nietwaar!

  Positief vind ik wel dat Simone Weimans, de best Nederlands sprekende journaal lezer(es). Al moet zij natuurlijk wel zeggen wat haar linkse bazen haar voorschrijven.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Ik werd me het eerst bewust van de hersenspoeling door het Orwelliaans jeugdjournaal toen ik ze de kinderen hoorde ‘informeren’ over de hatelijke en levensgevaarlijke gevaarlijke man; Pim Fortuyn die alle kindertjes met een kleur het land wilde uit transporteren.
  Even later lag ie dood te bloeden op het beton.
  De Propagandisten hadden hun Werk gedaan.

  Het zijn cultuur-realtivistische gifbalgen, policor-ideologen die de kids hersenspoelen en vanaf ze nauwelijks kunnen babbelen injecteren met de Juiste en Correcte Leer
  The Ministry of Truth van George Orwell
  Ignorancen = Trust en Freedom = Slavery

  De Staatsjournaal is natuurlijk gewoon het verlengstuk van het Jeugdjournaal. Op de Staatsradio -onderwijl weer veren in de reet stekend- verklaarden ze doodleuk dat we er nooit zullen achter komen wat precies de motieven waren van de jihadisten om kinderen plat te walsen in Nice.
  We zullen er nooit achterkomen maar wat zijn wij toch ont-zet-tend goed.
  De NL’se MSM -op Weird Duk en Arnold Karskens na- dood, morsdood.
  Het zijn de Drie Aapjes; Niks Zien, Niks Zeggen en Mondje Toe. De (bewust) blinde vink met de flexibele Draaihals.
  Het zijn ideologisch opererende robotten die de Policor Ideologie bewaken. Grensbewakers.
  En wat Deugen ze allemaal toch.

  Vandaar dat de Drie-Aapjes die zichzelf journalisten noemen, altijd ‘overvallen’ worden door gebeurtenissen, steevast de allerlaatste zijn die een ‘trend’ bespeuren en zich dus ook altijd afvragen; hoe heeft dit toch kunnen gebeuren ?
  Geen beroepsgroep is zo vaak ‘geschokt’ als deze dodo’s.

  Deze beroepsgroep existeert om Boodschappers met de Ongemakkelijke Waarheid en Jongens en Meisjes die naar de naakte Keizers wijzen kallt zu stellen en aan de hoogste boom te knopen.
  Deze beroepsgroep zal hun struisvogelnek in alle bochten wringen om bovenal maar niet de reusachtige olifant te hoeven zien rondstampen in de Kamer-van-de-Realiteit.

  Op de Evolutie-Ladder der Invertebraten staat de MSM-Journalist net onder de trede van de Kakkerlak

 8. Anna

  Makkelijk zat. Veel heel veel islam binnenhalen en ze levenslang van je goed opgebouwde verzorgingsstaat laten genieten. Dan zullen ze je voor het hele verdere leven heel dankbaar zijn. Werk ze lieve oorspronkelijk Europeanen. Alles zal goed komen.

 9. Kodi

  “Godsdiensten” die enkel maar haatzaaiende ideologieën blijken te zijn zouden beter als criminele organisaties aangemerkt kunnen worden. Dan zijn ze tenminste strafbaar in plaats van dat ze subsidies opleveren…

 10. dastarsays

  Of je nu links, rechts of weet ik veel bent..

  Het is oorlog, punt uit!!

  En dingen moeten veranderen in Europa willen wij inderdaad veilig blijven zoals wij dit al zeventig jaar zijn.

  Daarbij hoort de erkenning dat deze aanslagen deel uitmaken van een Facistisch en extremistische groepering binnen de Islam.

  Heel triest hoe al gauw dit soort meningen worden weggezet als rascistisch, terwijl het gewoon feiten zijn

  Als Europa niet gauw knopen doorhakt zijn we allemaal de klos

 11. Peter Selie

  Dom en naïef NOS Journaal vraagt hardop: “Hoe heeft dit kunnen gebeuren in het gastvrije Zweden??!?!” Eerlijk gezegd word ik een beetje moe van al deze selectieve verontwaardigen, allemaal weten de meeste reguurders (althans de realisten onder “ons”) hoe de vork in de steel zit, pragmatische oplossing liggen voor de hand maar zijn allemaal praktisch onuitvoerbaar. Men is zich bewust dat het leeuwendeel van de alhier wonende moslims geweld prevaleren om Europa en daarmee uiteraard Nederland verder te islamiseren, maar hoe in godsnaam kan men 53 miljoen moslims hun ideologie en hun cultuur wissen, er zit geen resetknop op elke moslim die geweld prevaleert boven volledige integratie in het gastland.

  1. corfo

   Peter Selie.
   Het NOS Journaal is steeds meer gaan lijken op een humoristisch programma vol kolderieke on- en waanzin.

   1. Peter Selie

    De linkse politiek gekleurde NOS is de Neder-Pravda geworden een onderdeel van het ministerie van waarheid m.i. beste corfo.

 12. Ome Ga

  “Ja wie oh wie hat dass gedacht! WIR habben es nicht gewusst!”

 13. Floris

  “Behalve presenatrice Simone Weimans is ook verslaggever Henrik-Willem Hofs één en al verbazing: Zweden was juist gastvrij! Nam veel vluchtelingen op! Waarom gebeurt het dan hier?”
  ————————————————————————
  De goedmensen begrijpen totaal niets van de islamitische mentaliteit. Ze denken werkelijk dat alle mensen op aarde hetzelfde zijn. Die gelijkheidswaanzin, die nergens op gebaseerd is, werkt als een roze bril die het zicht op de werkelijkheid beneemt.

  De islam kent geen wederkerigheid. Ze geven nooit iets terug. Ze nemen alleen maar. Hoe meer je (toe)geeft, hoe meer ze eisen. Elke toegeeflijkheid wordt gezien als zwakheid. Zo werkt het al 1400 jaar en dat is nu eenmaal hun cultuur, dat zit in die mensen en dat krijg je er in geen 200 jaar uit.

  1. Peter Selie

   Eigenlijk beste, zou de ene na de ander terroristische aanslag gepleegd moeten worden om de socialistische gütmenschen ruw uit hun maakbare heilstaatswens wakker te schudden…. Kijken of dat dan helpt.

   1. Floris

    Ik vrees van niet. Ze blijven altijd wijzen op de ‘gematigde moslim’. Met deze mensen is geen land te bezeilen (type Beukman). Pas als hier de islam heerst en ze merken dat de moslims schijt aan de goedmensen hebben en ze degraderen tot dhimmi’s zullen hun ogen open gaan.

 14. Mart

  Deze binnenbroekse rukkers van oa het NOS journaal zullen nooit willen begrijpen wat islam(onderdrukking) werkelijk van plan is,en dit uitvoerd.

  1. Floris

   En reken maar dat de islam van geen opgeven weet. Een moslimleider zei ooit: we kunnen ons permitteren 99 oorlogen van Israël te verliezen, als we de 100e maar winnen. En wat er dan gebeurt hoeft niemand zich af te vragen.

   1. Vabis

    Ok,maar nu dient de vraag zich aan, hoe komen we nu eens af van dit geteisem, want dat dit niet zo door kan gaan is geheel duidelijk…….

    1. Floris

     We weten allebei het antwoord op deze vraag, beste Vabis. Zolang er geen meerderheid is voor een verbod op de islam in de openbare ruimte (of zelfs een integraal islamverbod) en een volledige immigratiestop voor moslims, sukkelen we op dezelfde doodlopende weg door en gaat het van kwaad tot erger. Tot de bom barst of totdat de islam het hier voor het zeggen krijgt.

     En die meerderheid gaat er voorlopig niet komen. Zelfs als er morgen een vuile kernbom in een Europese stad een miljoen doden veroorzaakt zal die meerderheid er niet zijn.

     Want, zullen de Beuktrollen dan zeggen: het was slechts een actie van een radicale minderheid, dat kan je al die gematigde moslims niet verwijten. En zo blijf je dus vastzitten in de vicieuze cirkel waarin we ons nu al jaren bevinden.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.