Duitsland: Marokkaans tuig valt conducteur aan, schopt hem zwaargewond het ziekenhuis in

Geen categorieapr 27 2017, 17:00
In het Duitse Soest heeft Marokkaans tuig een treinconducteur ernstig toegetakeld na een 'meningsverschilletje'.
Wat een doodnormale treinrit had moeten worden van het Duitse Münster - dichtbij de Nederlandse grens - naar Paderborn liep voor een conducteur dinsdagmiddag op de vrijwel slechtst mogelijke manier af. Samen met een collega controleerde hij zoals zo vaak - dat is immers zijn taak - de tickets van de reizigers, die zoals het hoort grotendeels gewoon meewerkten. Twee jongens van 17 en 18 jaar bleken echter geen vervoersbewijs te hebben en hadden kennelijk ook geen heel goede reden daarvoor, en dat betekent heel simpel: een boete. De heren bleken echter niet heel bereid te zijn die te betalen, en weigerden zich te legitimeren tegenover de controleurs. Die hadden begrijpelijkerwijs geen zin in een confrontatie met de aardig agressieve passagiers, dus meldden ze hen dat ze er vanaf kwamen door op het volgende station uit te stappen.
Een redelijke milde oplossing zou je denken, maar ook hiervan wilden de jongens niets weten. Ze weigerden uit te stappen, en konden uiteindelijk meerijden tot aan de plaats Soest. Daar hield het geduld van de conducteurs logischerwijs op, waarna ze hen dwongen de trein te verlaten. Dat namen de Marokkaanse zwartrijders hen echter niet in dank af: ze ontspoorden totaal en begonnen één van de mannen aan te vallen, net zo lang tot hij op de grond lag. Alsof dit nog niet erg genoeg was, bleek dit echter pas het begin te zijn. Op videobeelden die de Westfälische Anzeiger in handen heeft, is te zien hoe de schoften vrolijk doorgaan met inslaan en vooral inschoppen op de weerloze man. Voor iedereen voor wie het nog niet helemaal duidelijk was dat het hier om keiharde agressie ging, werd dat het wel toen de mishandeling haar 'toppunt' bereikte: één van de jongens nam een aanloop van een paar meter, waarna hij de toch al zwaargewonde man nog eens genadeloos hard in zijn buik schopte.
De horrorscène hield pas op toen een stel omstanders eindelijk besloot in te grijpen door dit tuig uit de buurt van de controleur en zijn collega te houden. Wat er daarna gebeurde zal niemand verrassen: de agressievelingen kozen het hazenpad, nog voordat de politie ter plekke was. Volgens die politie zou het dus gaan om twee Marokkaanse jongens van 17 en 18 jaar oud, die later in Dortmund opgepakt zijn. Wat hierna zal gebeuren is nog maar de vraag: de kans dat deze kansenparels iets zullen leren van de waarschijnlijk lichte straf die ze gaan krijgen - als ze al straf krijgen natuurlijk - is nihil: dit soort agressie krijg je er nooit meer uit. Het is te hopen dat de werknemer in kwestie weer zal herstellen, al zal hij de psychologische trauma's waarschijnlijk nooit helemaal kunnen verwerken.
Eén ding is in ieder geval duidelijk: agressie tegenover conducteurs is zeker geen exclusief-Nederlands probleem, en het beroep van conducteur is iets wat je gerust kunt toevoegen aan de lijst van 'banen waarbij je niet meer met een gerust hart naar je werk gaat'. En dat allemaal door dit soort schoften die hier helemaal niets meer te zoeken hebben met dit soort gedrag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten