Erik van Muiswinkel: ‘Pure flauwekul dat mensen met nazi’s vergelijken een oproep tot geweld is!’

muiswinkel-balie
Foto: Erik van Muiswinkel in De Balie. Bron: Kennisland / Flickr.

Volkomen normaal om mensen semi-random uit te maken voor fascisten, nazi’s, massamoordenaars of jodenhaters, hoor! Daar bedoelen we helemaal niets mee! Aldus in ieder geval Erik van Muiswinkel die weer eens een nachtelijke haatsessie op Twitter volbracht.

Het is volkssport nummer 1 onder linkse opiniemakers: de reductio ad hitlerum. Hoe kan je zo snel mogelijk je tegenstander uitmaken voor fascist, nazi, genocidale gek of moorddadige racist? Het is een truc die al zo oud is als de weg naar Kralingen. Of zal ik zeggen: zo oud als de weg naar een parkeerplaatsje in Hilversum, vlakbij de studio van 3FM. Precies: op 6 mei 2002 konden we met de moord op Pim Fortuyn allemaal zien wat er gebeurt als een halve gevestigde orde maar blijft volhouden dat een bepaalde (doorgaans rechtse) Nederlander stiekem een fascist is.

Sinds 2002 is er niemand meer vermoord vanwege linkse demonisering, maar dat wil niet zeggen dat linkse opstandelingen niet alsnog proberen om rechtse deelnemers aan het publieke debat monddood te maken. Zoals bijvoorbeeld Wierd Duk. Die man is natuurlijk knettertje gek, maar géén fascist. Desalniettemin vinden hele volksstammen het fijn om te doen alsof de AD-columnist eigenlijk net een Goebbels anno 2017 is.

En dat is dan ook vooral géén aanzetten tot haat of geweld. Althans, als je Erik van Muiswinkel mag geloven:

muiswinkel geweld

Met een flauwe grap probeert hij z’n tweet nog uit te luiden, maar dat wil niet zeggen dat de steeds rabiater wordende taal van de VARA-cabaretier zorgwekkende vormen begint aan te nemen. Eerder al riep de stemmetjes-imitator al op tot het aanvallen van Thierry Baudet. Ook dát was geen aanzetten tot geweld, aldus de man die vervolgens gewoon verder ging met het aanmoedigen van nieuwe “aanvallen” op de FVD-fractievoorzitter.

Ik vraag me zo onderhand af waar Van Muiswinkel de grens trekt voor zichzelf. Mensen met nazi’s vergelijken is geen oproep tot geweld, en zelfs letterlijke oproepen tot geweld vormen geen oproepen tot geweld. Gaat alles nog wel goed, in die muffe dieprode bovenkamer van een VARA-komiek die ooit grappig was?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

14 reacties

 1.   

  Het is al een grove belediging om mensen als nazi,s te bestempelen terwijl die hun verstand tenminste gebruiken. In een linkse komiek zit trouwens al zo weinig kennis vooral om een politicus een extra linkse schop nog na te geven d.m.v. een persiflage terwijl de vrouw van deze betrokkene door links geweld haar benen had verloren.

 2.   

  Het is jammer dat een media-persoonlijkheid als van Muiswinkel zo verblind is geraakt door de links-liberale gedachtenpolitie.

  1.   

   Cultuur_Pessimix.
   Muiswinkel is géén “persoonlijkheid”, ook nóóit geweest. Als je, zoals hij doet, nl. mensen uitmaken voor “nazi”, dan ben je in mijn ogen een heel minderwaardig kereltje zónder enig fatsoen. De NL-“theaterwereld” zit vol met dit soort goedkope praatjes verkopende linkse ballen. Zij allen vreten uit de door de staat (U én ik dus) gevulde ruif in omroepland. Maak hier een einde aan !

 3.   

  Hoezo is Wierd Duk ,,knettertje gek” ? Gewoon een integere journalist die de moed heeft om de vinger op de zere plek te leggen. Van Ratwinkel is een typisch geval van kansloos, niet grappig en over de uiterste houdbaarheidsdatum. Door zijn Twitter rukfeestje hoopt ie nog in de smaak te vallen bij jonge linkse dames als Anne Fleur. Vergeet het maar Erik, je bent een zielig oud mannetje. Al die rare potsierlijke vergelijkingen naar anderen toe (,,fascist”, ,,nazi”, ,,racist”) laten zien wat een loser jij zelf bent.

 4.   

  Vergelijkingen met de nazi’s komen meestal van mensen die daar niets van afweten en zelf ook helemaal niets meegemaakt hebben. Domme praat dus!

 5.   

  Erik van Muiswinkel de niet grappige linkse rukker dat de nazi vergelijkingen daar moet je helemaal niets achter zoeken, nou elke realist weet dat vergelijkingen uit de Nationaal Socialistische tijdperk voornamelijk uit de linkse hoek komen, kan deze linkse smeerlap geen lijst verbinding aangaan met de eveneens racistische S. Simons, een pracht stel from Hell.

 6.   

  Minder Marokkanen mag niet dan kom je voor de rechter maar iemand uitmaken voor nazi of hitler, dat mag.
  Ik weet niet wat erger is !!!!!!
  En waarom mag dat, omdat een linkse hufter het zegt was het iemand van rechts dan had je het commentaar moeten horen.
  Fatsoenlijk praten is er niet bij bij dat linkse tuig, het is schelden, uitmaken voor racist, hitler en ga zo maar door.
  Kijk als links gaat demonstreren het kan nooit op een fatsoenlijke manier, het gaat altijd gepaard met schelden, winkels vernielen, ruiten kapot slaan, de politie bekogelen met stenen enz enz.
  Ze zijn waarschijnlijk niet in staat als je ergens tegen bent om dat op een fatsoenlijke manier duidelijk te maken, de agressieve rotzakken.

  1.   

   nienke.
   Dat linkse gepeupel = tuig van de richel !

 7.   

  De tijden dat Van Muiswinkel nog grappig was zijn sinds lang verstreken.

 8.   

  Erik van Muiswinkel heeft zijn tijd gehad en heeft moeite met een stapje terug te doen.

 9.   

  Goh… Eric van Rattenwinkel trekt zijn linkse bek ook weer open… Kan die vieze rooie, ruggegraatloze, linkse Vara flikker niet ophouden met zuurstof te gebruiken?
  Zeg linkse etter…. ga eens snel deaud jah… lulhannes.

 10.   

  Het is in casu nog maar de vraag wat de National Sozialist Wilders er zelf van vindt

  1.   

   Pardon? El helemaal wijs?

   1.   

    Gerard Boerma de zoveelste incarnatie van de ons wel bekende ziekende trol Wim Hutten, recentelijk nog Isolde?

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!