Ex-PVV’er Richard de Mos gelooft niets van lokaal PVV-succes: “Wij hebben andere problemen dan scheve hoofddoek!”

De PVV gaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van aankomend voorjaar geen goede score noteren, als we oud-PVV-Kamerlid Richard de Mos mogen geloven. Tegenwoordig leidt hij zijn eigen lokale partij in Den Haag, en ziet hij hoe z’n voormalige politieke thuis de belangen van z’n achterban verkwanselt.

Vandaag maakte PVV-leider Geert Wilders de 62 gemeenten bekend waarin de PVV wil gaan deelnemen aan de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Of het een groot succes gaat worden, dat waagt Richard de Mos te betwijfelen. De Mos was tussen 2009 en 2012 Kamerlid voor de PVV, en is nu lokaal verdergegaan met zijn eigen partij Groep De Mos.

Tegenover Radio 1 vertelt de Hagenaar waarom hij niet vindt dat de PVV een positieve bijdrage levert aan zijn stad:

“Geert staat overal buitenspel. Niet alleen landelijk, maar ook in de twee gemeenten waar hij natuurlijk al meedoet – Den Haag en Almere. Na de ‘minder, minder’-uitspraak hebben ook in de gemeente Den Haag diverse partijen hem uitgesloten. Waardoor het besturen in Den Haag niet mogelijk is. Hij is een grote partij, maar niet in de coalitie – voor de tweede achtereenvolgende keer. Dat is natuurlijk heel teleurstellend, maar de PVV doet dat natuurlijk ook zelf. In 2010 was het hoofddoekjesverbod het breekpunt. Ja, ik denk dat wij in Den Haag andere problemen hebben dan een scheefzittende hoofddoek.”

[fvplayer src=”http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/04/richarddemosradio1.mp4″ splash=”http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/04/snapshot6.jpg”]

Ook over de mensen die de PVV lokaal naar voren schuift is De Mos absoluut niet te spreken. Hij karakteriseert ze als “baantjesjagers” die vooral zo snel mogelijk willen doorstomen naar een positie als Kamerlid voor Wilders’ partij: “Bij de PVV zijn veel mensen gewoon keihard op banenjacht. Je ziet bij de Haagse PVV-afdeling dat bijna iedereen gesolliciteerd had voor de Tweede Kamer, en dan gaat afzwaaien. Ja, dat is niet de bedoeling.”

En dus besluit hij: “Ik hoop dat mensen zien dat lokale partijen veel beter hun belangen dienen dan de PVV.” Of de Nederlandse kiezers het daarmee eens zijn, zullen we volgend jaar maart wel merken…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ni28

  En hij kan het weten. Uitgetreden PVV-ers hebben niet zoveel succes.

  1. jennifer

   PVV was blij dat hij vertrok geloof het maar,het is en blijft een grote 0 die gast.

  2. Kodi

   Daarop is Richard de Mos dan een zeldzame uitzondering. Het siert hem ook dat hij het natrappen achterwege liet, anders dan andere rubberen ruggen. En over klaploper Hero Brinkman kunnen we maar beter het zwijgen toedoen.

 2. toetssteen

  Meende dat het ging over hoofddoekjes in publieke functies, maar mwoch, De Mos…..

 3. Nasrani

  Via de pvv in het zadel geholpen en nu z’n nest bevuilen. Ee echte land errader zullen we maar zeggen.

 4. jennifer

  Wij hebben andere problemen dan scheve hoofddoek zegt hij, ja natuurlijk zijn probleem zal wel zijn hoe krijg ik dat vod weer recht op die kop toch.

 5. poldi

  Ja Richard, de druiven smaken nog steeds erg zuur !

 6. Guus Geluk

  De Mos slaat de spijker op de kop. De PVV wist best wel dat geen enkele partij zich zou wagen aan een absurd nationalistisch plan.

  Het is een goede zaak dat De Mos dit parlementaire wangedrag (lees: calimero-gehuil) van de PVV, keihard ontmaskert.

  1. jennifer

   Natuurlijk Guus en het gejank van Mos laat je maar even buiten beschouwing dan toch,het is een 0 en zal altijd een 0 blijven .

   1. Guus Geluk

    @jennifer, De Mos wordt hier uitgemaakt voor alles wat lelijk is, maar ik zie 00,00 inhoudelijke reacties op zijn betoog. De Mos analyseert het parlementair gedrag van zijn voormalige werkgever, heb je daar een mening over?

    1. corfo

     jennifer.
     Volledig mee eens.
     Een waardeloze vent die De Mos, roept iets over een scheve kopdoek maar doet verder niks. Nét zo’n waardeloze man als Pechtold/Rutte enz. Roepen iets over homo-haat, gaan 10 meter hand in hand wandelen met een soortgenoot en dat was ’t ! Optreden tegen die misdadige islamitische parasieten ? Ben je nou helemaal gek geworden, daarmee schop je je linkse vriendjes tegen de schenen !

   2. Barbera

    Ach je bent blind en doof voor elk terechte kritiek op de PVV.

  2. RobertMarsman

   Die de Mos is toch allang bekeerd tot de goegemeente. Wie neemt hem nu nog serieus? e zijn gewoon een beetje in paniek. Waar hebben we het eigenlijk over? Wilders brengt alleen maar naar buiten dat hij volgend jaar in 60 gemeenten mee wil doen met de GR verkiezingen en gelijk komen komen allerlei mensen aanzetten met hun verwachtingen dat het allemaal niet lukken of dat het gaat floppen. Maar het gaat natuurlijk helemaal nergens. Maar dat zijn we ook wel gewend natuurlijk want ze doen al jaren hun verwachtingen uitspreken over de PVV. Alleen die verwachtingen komen nooit uit. Zo is het ook al jaren met de PVV gedaan. Maar ondertussen is het gewoon de 2e partij van Nederland Het zijn dan ook allemaal ongefundeerde zwets verhalen waar ze mee komen. Maar misschien is de Mos nu al in paniek en is hij bang zijn eigen zeteltje kwijt te raken.

 7. corfo

  De Mos moet gewoon aan ’t werk gaan. De wegkijken v.d.overlast die NL’ers ondervinden van “vluchtelingen” en ander gespuis bestaat NIET uit een scheve kopdoek. Gisteren de uitzending over Ter Apel (Groningen) gezien ? De “bewoners” van het AZC aldaar heeft de gehele dorpsgemeenschap tegen zich gekregen door hun crimineel gedrag en het wegkijken v.d. overheid. Aan klachten van Ter Apelers werd lachend voorbij gegaan, pappen en nathouden was ’t devies. Totdat enkele burgers het recht in eigen hand namen, ja maar dat kon natuurlijk niet, plots was er méér politie en toezicht. En mevr. de burgemeester “was zó trots” op wat ZIJ bereikt had !! Wat een waardeloos mens; den Haag pleasen is ’t enige wat die gasten doen. De Mos, je moet verder kijken dan je neus lang is, man !

 8. Peter Selie

  De beroepspoliticus Richard de Mos de Haagse nar heeft in zijn glazen bol gekeken en geconcludeerd dat de PVV geen bestaansrecht mag hebben in de gemeenteraad. Natuurlijk gewoon kinnesinne van de doorzichtige volksjongen die weg werd gestuurd en uit de PVV werd gezet als clown en politiek lichtgewicht van een bedenkelijk allure.

 9. FlorisDeVr1es

  De Mos is geen hoogvlieger maar ik denk dat hij realistisch is hier en dat hetzelfde zal blijken in Rotterdam, Leefbaar Rotterdam zit in een veel sterkere positie en de PVV kan uitgesloten worden. FvD kan op termijn wel een welkome nieuwkomer zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.