Extra pakketten worden massaal vergeten bij Alles-in-1 vergelijken

Geen categorieapr 07 2017, 20:30
Het vergelijken van alles-in-1 of internet en TV abonnementen wordt steeds populairder. Niet gek aangezien providers steeds vaker stunten met aanbiedingen, zoals een gratis tablet of een aantal maanden een fikse korting op de abonnementsprijs. Maar waar moet je nu op letten bij het afsluiten van jouw nieuwe abonnement?
Allereerst is het natuurlijk belangrijk te weten welke internetsnelheid voor jouw situatie wenselijk is. Bij minimaal gebruik zoals het surfen op internet, email en YouTube is het niet nodig om rekening te houden met het aantal Mb/s en kan er enkel gefocust worden op de laagste prijs. Wanneer er meerdere internetgebruikers zijn die het netwerk ook nog eens zwaarder belasten met bijvoorbeeld online gaming of full HD-streaming is het raadzaam een sneller abonnement af te sluiten. Maar er zijn meer aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden om het best passende pakket af te sluiten, dit wordt vaak vergeten waardoor de maandelijkse prijs bij de ene provider alsnog hoger ligt dan bij de andere.
Veel gemaakte fout
Een veel gemaakte fout bij het alles-in-1 vergelijken is dat de consument op zoek gaat naar de beste prijs in combinatie met het gewenste aantal MB/s. Hierbij wordt echter vergeten dat de extra zenderpakketten die de klant wil hebben vaak ook per provider in prijs verschillen. Als je internet, TV en telefonie wilt vergelijken is het daarom verstandig om voor een goede vergelijkingswebsite te kiezen, hier worden namelijk de totaalprijzen getoond inclusief de extra pakket/zender opties. En dit kan uiteindelijk flink schelen in de maandelijkse kosten.
Hoeveel geld bespaar ik dan?
De hoogte van de besparing is natuurlijk afhankelijk van de provider, of je wel of geen glasvezel hebt en natuurlijk de extra opties. Wanneer er bijvoorbeeld getwijfeld wordt tussen het KPN alles-in-1 instap abonnement van €47,50 en het Ziggo alles-in-1 start abonnement van €45,95, zal er gezien de prijs wellicht gekozen worden voor Ziggo. Deze keuze zal waarschijnlijk veranderen als de consument op zondag graag zijn favoriete eredivisieclub in actie ziet en er een Fox Sports Eredivisie abonnement bij wil hebben. In dit geval stijgt de prijs van het Ziggo abonnement met €15 per maand en die van KPN met slechts €7,50, waardoor de keuze voor het ‘duurdere’ KPN uiteindelijk toch een besparing van bijna €100 per jaar oplevert!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten