Geert Wilders slaat alarm: “Sluit onze grenzen en red de verzorgingsstaat!”

wilderskamer
Foto: Geert Wilders in de plenaire zaal van het parlement. Bron: Screenshot Tweede Kamer.

Het huidige migratiebeleid ondermijnt de Nederlandse verzorgingsstaat volledig, aldus migratiedeskundige Jan van de Beek. De PVV pleit daarom voor het onmiddellijk sluiten van onze grenzen.

Gisteren schreef DDS al over de zorgwekkende analyse van migratiedeskundige Jan van de Beek. Volgens deze wetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam kan de verzorgingsstaat alleen maar betaalbaar blijven als de massa-immigratie wordt gestopt. Dat is natuurlijk iets wat iedereen met gezond verstand eigenlijk allang wist: veel immigranten maken gebruik van sociale voorzieningen zoals uitkeringen en sociale huurwoningen, terwijl slechts weinig immigranten bijdragen aan het betalen van de voorzieningen. De meerderheid van de mensen met een uitkering in Nederland is allochtoon – en dat worden er alleen maar meer.

CBS
CBS

Zoals de grafiek laat zien, zijn er zelfs in absolute getallen meer allochtonen dan autochtonen met een uitkering. En dat terwijl er véél minder allochtonen dan autochtonen in Nederland wonen. Het percentage allochtonen met een bijstandsuitkering is dus vele malen hoger dan onder autochtone Nederlanders, toont ook deze grafiek van het CBS:

Schermafbeelding 2017-04-28 om 11.31.15

 

Immigratie trekt dus een gigantische wissel op het sociale vangnet in ons land. En wat veel mensen al vreesden, wordt nu ook beaamd door een universitaire expert: de Nederlandse verzorgingsstaat kan niet nóg meer immigratie verdragen. De situatie is dusdanig nijpend dat we het keihard gaan voelen in onze portemonnee als Rutte doorgaat met het huidige opengrenzenbeleid.

Voor de PVV is het bericht aanleiding voor Kamervragen aan staatssecretaris Dijkhoff die over asielzaken gaat.

“Erkent u dat het huidige open grenzen- beleid onhoudbaar is, mede gelet op de in genoemd bericht gestelde bevindingen dat de meeste bijstandsuitkeringen naar niet-westerse allochtonen gaan en dat het aantal asielzoekers dat (helaas) onder Rutte II is binnengelaten maar liefst 70 miljard euro kost over de eerste 2 generaties? Zo nee, waarom niet?”

Geert Wilders legt de vinger op de zere plek: waarom gaat onze regering maar door met het toelaten van migranten?

“Waarom blijft u een blanco-cheque uitschrijven voor de vele asielzoekers/migranten die naar ons land komen (ongeacht hoeveel het er zijn) en stelt u wel altijd grenzen aan bijvoorbeeld het geld dat naar onze eigen ouderen gaat? Waarom laat u de gewone Nederlanders in de steek met deze ridicule prioriteitsstelling?”

Een terechte vraag. Linkse politici denken dat de overheid onbeperkt geld heeft, maar elke euro die de overheid uitgeeft is eerst door een belastingbetaler betaald. Vervolgens mogen Nederlandse belastingbetalers erop rekenen dat het geld op een nuttige wijze wordt besteed: een euro kan maar één keer worden uitgegeven. Elke euro die naar een gratis woning voor asielzoekers gaat, kan niet meer worden uitgegeven aan onze ouderen. Elke euro die wordt besteed aan gratis medische zorg voor immigranten, kan niet meer worden gebruikt om onze defensie op orde te brengen. En ga zo maar door.

Het is hoog tijd dat het kabinet eens orde op zaken gaat stellen, precies zoals de PVV zegt. Niet asielzoekers dienen de prioriteit te zijn, maar de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  Er is zes weken geleden gestemd en het grootste deel van de Nederlandse bevolking geloofde dat Wilders een gevaar is. Dus kozen ze liever voor de ondergang.

 2.   

  Vandaag in Stand.nl de stelling De verzorgingsstaat dreigt onhoudbaar te worden als er opnieuw grote groepen immigranten naar Nederland komen.
  http://www.nporadio1.nl/standpunt

  “Stop de massa-immigratie om de verzorgingsstaat betaalbaar te houden,” dat was de kop gisteren in het Algemeen Dagblad. Het citaat komt niet uit de mond van PVV-leider Wilders, maar uit die van immigratie-deskundige Jan van de Beek.

  Hij doet al jaren onderzoek naar de kosten van immigratie. En voor die immigratie moet volgens Van de Beek een bovengrens komen. Een gemiddelde Nederlander kost de schatkist volgens de onderzoeker 45.000 euro. Een gemiddelde asielzoeker kost – vanwege langdurige werkloosheid en de kosten die daar uit voortvloeien – zo’n 300.000 euro. Als we zo doorgaan, gaat dat tientallen miljarden kosten. En dat trekt ons sociale vangnet niet, zo becijfert hij.

  Maar hoe moet het dan met die miljoenen die nu op drift zijn? Met vluchtelingenstromen? Met de solidariteitsgedachte achter het Vluchtelingenverdrag? Aan de andere kant: ook gevoelige discussies moet je voeren met open vizier en op basis van feiten.

  Met 1411 stemmen geteld is de tussenstand 82 % eens versus 18 % oneens. De publieke opinie lijkt mij duidelijk.

 3.   

  Wat kunt je verwachte van een corrupte partij samen met een ultralinkse, een eurofiele en een draaideur partij rond een tafel? Ellende, veel ellende en nog meer ellende.

  1.   

   verwachte moet verwachten zijn

 4.   

  Kodi

  Deze keer kwam het niet uit de mond van PVV-leider Wilders, maar die heeft het lang geleden al tig keren gezegd en werd voor racist uitgemaakt.

  1.   

   Zodra een linksmens racist schreeuwt weten we dat we met een realist te maken hebben.

 5.   

  Als Wilders zoiets roept heet het racisme, pas als Rutte zegt dat het zo is neemt Nederland het aan als waarheid.

  1.   

   HaZ.
   Rutte, dat is toch die vent die ons al járenlang heeft belogen en bedrogen ?

   1.   

    @corfo. Ja die ! en dat doet ie zo goed, dat het merendeel van Nederland hem weer heeft uitgeroepen tot meesterleugenaar 2017….Deze titel is goed voor nog eens 4 jaren liegen, bedriegen, belazeren en oplichten.

 6.   

  Laat de mensen die niet op de PVV hebben gestemd het allemaal maar betalen,zij heben hiervoor gekozen

 7.   

  Zoals Karskens zegt in onderstaand interview:

  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 8.   

  Geert Wilders: sociaaldemocraat in hart en nieren.

  1.   

   Sociaal is hij. Democraat is hij ook. Maar sociaaldemocraat? Absoluut niet! (Gelukkig)

   1.   

    @cmsuijkerbuijk, je kunt vinden van Wilders wat je wil, maar socialistisch is hij wel. In 2013 schreef Michael er wat over in een brief(je) aan z’n secundant:

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/10/pvv-hoofdzakelijk-socialistisch-vanwege-bosma/

    De Vrijheidspartij heeft zich altijd hardgemaakt voor een goede verzorgingsstaat (één van de middelen om dat te bereiken zou het stoppen van massa-immigratie zijn), terwijl de liberalen juist een versobering van de verzorgingsstaat wensen.

    Waarom denk je dat “links” is overgelopen?

    1.   

     En dan nòg is de PVV de meest rechtse partij en hoe komt dat is de rest zo’n slappe hap? Juist de rest is slappe hap kijk maar naar Groen-VVD.

     Ik ben niet bang of tegen “sociaal” zijn, als we maar niet doorslaan en dat het gaat lijken op winkelen met de portemonnee van een ander. iets waar heel Links Nederland bij smult. Want door Nederland zou hij succesvol geworden zijn *kuch* nee! Door op de juiste momenten risico’s te nemen heeft hij geld kunnen verdienen. Wanneer het mis gaat staat de overheid toch ook niet met een bak geld klaar om zijn risico te dekken? < daar gaat het mis.

     Wil je socialistisch doen dan ook wanneer het verkeerd gaat!

     1.   

      @DutchDropveter, daar ligt het gevaar als je iets specifiek wilt afbakenen met rechts en links. De PVV is rechts én links, terwijl de VVD rechts is maar vaak links doet. Dit is interessant: de PvdA en de SP denken te weten hoe zij de verzorgingsstaat willen onderhouden, maar daar heeft de PVV – als een soort linkse partij – heel andere ideeën over. De PvdA en SP willen geen restrictief immigratiebeleid, terwijl de PVV dat juist wel wil.

      Dit rapport geeft in elk geval inzicht: het ondersteunt de stelling van de PVV. Om de verzorgingsstaat betaalbaar te houden, moet je het immigratiebeleid inperken.

  2.   

   Guus, NOU EN!?

   je zou een punt hebben als er nog 7 andere partijen waren die de grenzen op slot willen gooien. Maar er is er maar wel geteld een die qua zetels in de buurt komt wat te kunnen ondernemen.

   Kijk jij nou maar vooral lekker weg! De politiek ziet toch nu dat er “pro-EU” in Nederland is gestemd dit terwijl de EU voor nog geen 5% uitmaakt van het verkiezingsprogramma.

   Guus je staart je blind op die 3 zetels van de SGP welke nooit maar dan ook nooit iets voor elkaar krijgt behalve de gemeentes een verbod op koopzondag opleggen.

   1.   

    “Kijk jij nou maar vooral lekker weg! De politiek ziet toch nu dat er “pro-EU” in Nederland is gestemd dit terwijl de EU voor nog geen 5% uitmaakt van het verkiezingsprogramma.”

    Hm, hier heb je een punt. De politiek juicht te vroeg. Er is niet anti-EU gestemd, maar ook niet pro-EU. Over het algemeen ligt het allemaal een beetje in het midden. VVD is de grootste: eurokritisch, maar in de regering eurofiel. Het CDA, PVV, FVD is gegroeid, maar de SP is gekrompen en de eurofielen GL en D66, zijn weer opgebloeid.

    Ik denk dat veel Nederlanders zoiets hebben: erin doet ons veel kwaad, maar eruit doet ons evengoed kwaad. Om de anti-EU-sentimenten in te dammen, dient er spoedig een grote hervorming plaats te vinden in zowel het beleid als de opzet van de Unie.

 9.   

  Oplossing is toch kei simpel?

  1. je krijgt (als je een dubbel paspoort hebt) 6 maanden de tijd een baan te regelen
  2. als dit niet lukt kun je onder bijzondere omstandigheden 6 maanden extra krijgen

  3. is dit na de afgesproken datum niet gelukt? dan is er blijkbaar voor jouw geen ruimte in deze overvolle maatschappij en wordt verwacht dat jij (allochtoon, want dubbele nationaliteit) in je geliefde vaderland een baan gaat zoeken.

  4. overheid betaald zelfs ticket naar vader land eenmaal voet aan de grond in vaderland word je identiteitsbewijs van de Staat der Nederlanden ingetrokken.

  Hoe makkelijk wil je het hebben. Bij geen gehoor geven aan de berichtgeving van de overheid kan een geldboete, celstraf of directe uitzetting opgelegd worden.

  Klaar simpel niks discriminatie als je niet wil is hier geen ruimte voor je, met dank aan je eigen ouders die voor jou bepaald hebben dat een dubbele nationaliteit slim dacht te zijn.

  1.   

   Helemaal mee eens!
   Mist een aanvulling:

   Ook voor Nederlanders moet dit gelden!!!!

   3.) Pech gehad! Had je maar je kansen moeten pakken!

 10.   

  Prof. Dr. Koopmans, een buitengewoon deskundige op het gebied van de politieke godsdienst die islam heet, waarschuwde ons onlangs voor het grote gevaar dat onze cultuur en identiteit bedreigd, n.l. de invloed van de islam in Nederland.
  Prof.Dr. van de Beek, stelt vandaag in het voortreffelijke interview in het Algemeen Dagblad, dat de door onze voorouders zorgvuldig opgebouwde verzorgingsstaat onhoudbaar zal worden, als we zo door gaan met de massa immigratie. Hij onderbouwd dit geweldig.
  Jammer en schandalig dat daar politiek niks mee gedaan wordt.
  En de NPO = Vara tegenwoordig, interviewt alleen hoogleraren met een open bouwvakkers hemd en met een duidelijke linkse voorkeur.
  Lees dit interview in het AD eens vandaag . Het zijn keiharde onweerlegbare feiten.
  Maar Nederland heeft een 5e pvda colonne van hoogleraren op de universiteiten die de leer van Marx nog steeds heftig verdedigen. Onze kinderen worden ook daar door hen links gehersenspoeld.
  Zelfs Prof. v.d. Beek werd door hen tegen gewerkt en werd eerst zijn proefschrift door zo’n linkse hoogleraar geweigerd.
  Nederland heeft onlangs verkiezingen gehouden.
  Men heeft gestemd op een partij met een bekende lijstaanvoerder.
  Ik durf te wedden dat de grote meerderheid van de Nederlanders de meeste van onze 150 parlementariërs niet kennen en nooit over hen iets weten. Zij zijn neergezet door hun partij kader.
  Ik denk dan ook met droefenis te moeten constateren dat ook zij het interview met van de Beek niet lezen en eventueel terzijde schuiven , omdat het toevallig hun niet goed uitkomt gezien hun politieke voorkeur.
  Links of rechts telt niet, wel goed of slecht. Dat realiseert men zich niet in den Haag.
  De massa-immigratie zal voor onze kinderen en kleinkinderen leiden tot armoede en onzekerheid, het vergaan van onze cultuur en identiteit gelijk aan de val ooit van het keizerrijk van Rome.

 11.   

  Gelukkig pakt de heer Wilders het op.
  Die is alert en voor Nederland.
  Met die VVD ben ik nu klaar, die stem ik nooit meer.

 12.   

  Geert Wilders slaat alarm: “Sluit onze grenzen en red de verzorgingsstaat!” Ja Geert je hebt voor de zoveelste maal gelijk, je blijft een roepende in de woestijn, je weet dat er niet naar jou geluisterd wordt, want alle Tweede Kamerleden en nieuwe parlementariërs hebben een eed van geheimhouding afgelegd, en ze weten donders goed dat ze met zijn allen Nederland moedwillig naar de gallemiezen helpen door het EU asiel en immigratiebeleid tot achter de komma uit te voeren. Waar was je vlak voor de verkiezingen, je hebt je bijna niet laten zien met als resultaat dat je de tweede partij bent geworden, dit zal blijken dat het niet goed genoeg is en oppositie voeren daar heeft bijna elke Nederlander die met een klein beetje verstand uitgerust is, gezien dat dit óók geen zoden aan de dijk zet. Jullie Tweede Kamerleden gaan met een hoog tempo zonder achterom te kijken, juichend naar de islamitische hel.

 13.   

  PVV wil opheldering over politiedoofpot criminaliteitscijfers asielzoekers
  ‘Nederlandse bevolking is voorgelogen’

  De PVV vindt dat “de Nederlandse bevolking in het algemeen en De Telegraaf in het bijzonder door/namens de Nationale Politie is voorgelogen” en wil opheldering over de kwestie van minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie.

  Anp

 14.   

  ( Gelezen bij sander)

  Hoewel uit de jongste cijfers uit Duitsland blijkt dat het aandeel echte oorlogsvluchtelingen slechts luttele procenten bedraagt, 2,6 %, doen politiek en media nog altijd overkomen alsof we met een ‘vluchtelingencrisis’ te maken hebben, en we geen andere keus hebben dan jaarlijks tien- tot honderdduizenden migranten tot onze landen en sociale zekerheidssystemen toe te laten.

  Tal van aanwijzingen en harde bewijzen dat de migrantenvloedstroom reeds lang van te voren uitvoerig is gepland komt er nu ook een VN rapport uit het jaar 2000 bij, waarin letterlijk staat dat het ‘noodzakelijk’ is dat de Europese landen jaarlijks miljoenen migranten gaan toelaten.

  ‘Partner in crime’ George Soros is een andere machtige NWO topman die zijn miljarden en invloed aanwendt om de grenzen en culturen door migratie en vermenging uit te wissen, te beginnen in Europa. Zijn extreemlinkse ‘Open Society’ stichtingen werken hiervoor nauw samen met Brussel, en helpt tal van organisaties met het sluizen van zoveel mogelijk illegale moslimmigranten naar ons werelddeel.

  De Jerusalem Post concludeerde op 22 augustus 2016 dat het doel van de massa immigratie van de EU en Soros ‘het ondermijnen van de Westerse democratieën is, en het voor hun regeringen onmogelijk te maken om de orde en hun eigen identiteiten en waarden te bewaren.’ Ook hier gaat het om de stapsgewijze afschaffing van de nationale staten ten gunste van eerst een Europese regering, en daarna een wereldregering.

  Het grootste deel van de politiek én media werken doelbewust en met kwade opzet door middel van het steunen van –en eisen van onvoorwaardelijke steun aan- massale immigratie aan de opheffing van ons land, ons volk, onze cultuur, onze waarden, onze veiligheid en uiteindelijk ook onze welvaart en onze toekomst. Het is alleen erg triest dat de meesten van onze steeds naïever wordende landgenoten dat -gezien de recente verkiezingsuitslag- vermoedelijk pas in de gaten zullen krijgen als het veel en veel te laat is.

  http://www.anonymousnews.ru/2017/04/27/die-flutung-deutschlands-mit-millionen-von-migranten-ist-geplant-eine-beweisfuehrung/

 15.   

  Voor Standpunt.nl vanmorgen zat nog Pfeijffer, een ongelooflijke arrogante zak. Iemand die totaal niet weet wat er speelt in de maatschappij , maar daar een aantal oordelen over heeft, echt, de vleesgeworden arrogantie ten top.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!