Geert Wilders slaat alarm: "Sluit onze grenzen en red de verzorgingsstaat!"

Geen categorieapr 28 2017, 12:00
Het huidige migratiebeleid ondermijnt de Nederlandse verzorgingsstaat volledig, aldus migratiedeskundige Jan van de Beek. De PVV pleit daarom voor het onmiddellijk sluiten van onze grenzen.
Gisteren schreef DDS al over de zorgwekkende analyse van migratiedeskundige Jan van de Beek. Volgens deze wetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam kan de verzorgingsstaat alleen maar betaalbaar blijven als de massa-immigratie wordt gestopt. Dat is natuurlijk iets wat iedereen met gezond verstand eigenlijk allang wist: veel immigranten maken gebruik van sociale voorzieningen zoals uitkeringen en sociale huurwoningen, terwijl slechts weinig immigranten bijdragen aan het betalen van de voorzieningen. De meerderheid van de mensen met een uitkering in Nederland is allochtoon – en dat worden er alleen maar meer.
[caption id="attachment_165337" align="aligncenter" width="692"]CBS CBS[/caption]
Zoals de grafiek laat zien, zijn er zelfs in absolute getallen meer allochtonen dan autochtonen met een uitkering. En dat terwijl er véél minder allochtonen dan autochtonen in Nederland wonen. Het percentage allochtonen met een bijstandsuitkering is dus vele malen hoger dan onder autochtone Nederlanders, toont ook deze grafiek van het CBS:
Schermafbeelding 2017-04-28 om 11.31.15
Immigratie trekt dus een gigantische wissel op het sociale vangnet in ons land. En wat veel mensen al vreesden, wordt nu ook beaamd door een universitaire expert: de Nederlandse verzorgingsstaat kan niet nóg meer immigratie verdragen. De situatie is dusdanig nijpend dat we het keihard gaan voelen in onze portemonnee als Rutte doorgaat met het huidige opengrenzenbeleid.
Voor de PVV is het bericht aanleiding voor Kamervragen aan staatssecretaris Dijkhoff die over asielzaken gaat.

"Erkent u dat het huidige open grenzen- beleid onhoudbaar is, mede gelet op de in genoemd bericht gestelde bevindingen dat de meeste bijstandsuitkeringen naar niet-westerse allochtonen gaan en dat het aantal asielzoekers dat (helaas) onder Rutte II is binnengelaten maar liefst 70 miljard euro kost over de eerste 2 generaties? Zo nee, waarom niet?"

Geert Wilders legt de vinger op de zere plek: waarom gaat onze regering maar door met het toelaten van migranten?

"Waarom blijft u een blanco-cheque uitschrijven voor de vele asielzoekers/migranten die naar ons land komen (ongeacht hoeveel het er zijn) en stelt u wel altijd grenzen aan bijvoorbeeld het geld dat naar onze eigen ouderen gaat? Waarom laat u de gewone Nederlanders in de steek met deze ridicule prioriteitsstelling?"

Een terechte vraag. Linkse politici denken dat de overheid onbeperkt geld heeft, maar elke euro die de overheid uitgeeft is eerst door een belastingbetaler betaald. Vervolgens mogen Nederlandse belastingbetalers erop rekenen dat het geld op een nuttige wijze wordt besteed: een euro kan maar één keer worden uitgegeven. Elke euro die naar een gratis woning voor asielzoekers gaat, kan niet meer worden uitgegeven aan onze ouderen. Elke euro die wordt besteed aan gratis medische zorg voor immigranten, kan niet meer worden gebruikt om onze defensie op orde te brengen. En ga zo maar door.
Het is hoog tijd dat het kabinet eens orde op zaken gaat stellen, precies zoals de PVV zegt. Niet asielzoekers dienen de prioriteit te zijn, maar de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten