Geweldige video! Israël-hatend SP-Kamerlid Karabulut kletst zich helemaal klem tegenover slimme reporter

De SP heeft zoals gebruikelijk weer eens niets begrepen van het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Wanneer de kersverse SP-woordvoerder buitenlandse zaken Sadet Karabulut zich tegenover een daadwerkelijke geïnformeerde journalist moet verdedigen voor het inconsequente anti-Israëlbeleid van de Socialistische Partij, valt ze ook lelijk door de mand. Oftewel: smullen geblazen!

Ja, dat interview ging duidelijk niet zo goed voor Sadet Karabulut:

De meeste Nederlandse journalisten hebben geen flauw benul van wat er daadwérkelijk schuilgaat achter het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Iets met grenzen uit 1967, bezetting, illegale nederzetting en vooral heel veel Israël die fout is. De Palestijnen zijn daarentegen lieverdjes. Tegen zo’n achtergrond kan een anti-Israëlische partij als de SP eenvoudig zichzelf wegzetten als een soort hoeder van het recht.

Maar dat hele verhaal van ze valt in duigen als je een journalist tegenover ze zet die wél van de hoed en de rand weet. Zoals in de bovenstaande video van Zoomin.tv.

Want hoezo, bezet gebied? Er is helemaal geen staat Palestina die ‘bezet’ wordt. Voor zover die staat ooit bestond, had die een sterk joods karakter. Het was geen Arabisch feestje dat verpest is door zionisten, of iets dergelijks.

Daarnaast bestaat er niet zoiets als de “grenzen van 1967”. Ja, in internationale resoluties en andere stukjes papier. Maar dat zijn nooit natuurlijke grenzen geweest: het was na de Onafhankelijkheidsoorlog de lijn van de wapenstilstand. Het zijn echter nog demografische scheidslijnen geweest tussen Israëli’s en Arabieren. Ook dat punt van Karabulut gaat dus nat.

En als de verslaggever van Zoomin.tv dan vraagt of SP’er Karabulut dan weet wat Judea en Samaria zijn, dan snapt ze er helemáál niets meer van. Dat zijn dus de originele aanduidingen van wat wij nu heel lelijk omschrijven als de ‘Westbank’, maar eigenlijk gewoon het heartland van het jodendom vormen. En dat is dan buitenlandwoordvoerder in de Tweede Kamer, hè? Oeps!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Dobermann1983

  Filmpje doet het niet

 2. Ritter

  Mevrouw Karabulut kan beter onderstaand artikel lezen om te begrijpen wat het probleem is tussen Israël en de Palestijnen.

  Veertien leugens die de vrede blokkeren in het Midden-Oosten
  https://brabosh.com/2009/08/19/veertien-leugens/

 3. HaZ

  2 stukjes uit haar Wikipedia en je snapt dat dit vrouwke als woordvoerster buitenlandse zaken ongeschikt is.
  1]Sociale zaken, armoede, werkloosheid en emancipatie zijn haar belangrijkste aandachtsgebieden in de politiek. Zij was actief als vakbondslid, onder andere in de studentenvakbond.
  2]Naar aanleiding van het conflict in de Gazastrook van eind 2008/begin 2009, liepen de SP-Tweede Kamerleden Harry van Bommel en Karabulut samen met Gretta Duisenberg op 3 januari 2009 mee in een betoging van Stop de Bezetting tegen Israël, waarbij zij de Palestijnen opriepen tot een intifada (opstand) tegen Israël. Beiden scandeerden “Intifada, intifada, Palestina vrij”.[5][6] Dit leidde tot kritiek van de VVD, PVV en het CIDI. Ook SP-fractievoorzitter Agnes Kant tikte Van Bommel en Karabulut op de vingers.[7] Op 5 januari 2009 verklaarde Van Bommel dat hun oproep tot intifada fout begrepen was, Karabulut en hij hadden een “geweldloze intifada” bedoeld.[8]

  1. van Urk

   Geweldig dat ons land regeert wordt met ondeskundige politici die als pathologische leugenaars op een zeer volhoudende manier zonder blikken en blozen dit soort leugens stelselmatig eruit kunnen gaan stampen voor het publiek.

   1. jennifer

    Zo geweldig is dat niet dat al die rommel uit het rifgebergte hier op plaatsen zit met hun dubbel paspoort waar ze niets te zoeken hebben toch.

    1. corfo

     jennifer.
     Dit soort buitenlanders moet z.s.m. ons land worden uitgegooid, ze zijn levensgevaarlijk voor het restje democratie dat nog in NL bestaat.

     1. jennifer

      Er is nog weinig democratie over in Nederland, dit hebben ze zelf vanuit de regering wel laten zien vlak na de verkiezingen hoe democratisch ze zijn door de tweede winnende partij uit te sluiten. Deze regering is niet mijn regering, ik heb PVV gestemd dus tel ik als burger niet mee in dit land.

 4. Marija

  Vanwaar dan toch die arrogante houding?
  Tis weer de vriendjes carousel.

 5. jennifer

  Weer een moslim die dankzij de linkse politiek op een plaats zit waar ze niet thuis hoort, en natuurlijk haat ze dan de joden, dat spreekt voor zich. Hersenloos in de tweede kamer te zitten zonder zich een keer goed te informeren, dan moet je wel door de mand vallen toch.

 6. toetssteen

  Palestina ontstond als provincie van Rome onder Hadrianus:

  http://www.franklinterhorst.nl/Palestina%20creatie%20van%20Romeinse%20keizer%20Hadrianus.htm

  Het verwees naar de Filistijnen die al eeuwen daarvoor terug waren gegaan naar Kreta. Barbaren, geen handel enzovoort. Habiru staat in een brief te lezen. Even googlen en u weet wat ik bedoel.

  Paljastijnen (geen vertikking) hebben nooit bestaan. Het zijn zwerfarabieren, lees kuddedrijvers, die afkwamen op de ontstane bloei van een moerasland waar Joden zich mochten vestigen; malaria heerste in het begin volop, maar door noeste arbeid werd dat stukje niks dat dat door de Ottomanen voor aardig wat geld werd verkocht, kwam tot bloei.

  1. van Urk

   Zoals Wilders en de oude koning van Jordanie Hoessein het al zeiden: Er is een Palestijnse staat en dat heet: Jordanie.

 7. corfo

  Deze z.g. “volksvertegenwoordigster” mevr. Cadet Karabulut begrijpt nergens iets van !
  Deze buitenlanders zijn onwaardig om NL’ers te vertegenwoordigen; terug naar hun zandbaklanden en wel z.s.m.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Een echte journalist die door durft te vragen, kennis heeft en bovenal niet de wrede ideologie van de Policor heeft onderschreven.
  Een echte journalist dus, een volstrekt onbekend fenomeen bij de CensuurStaatsmedia en hun corrupte wegkijk-broertje RTL.

  Arme Sadet
  Dat valt je natuurlijk rauw op je dak. Sadet is namelijk nog nooit geconfronteerd geweest met een echte nieuwsvorser. Radicaal hoor !
  Waar is de Safe Space van de Staatspropagandadienst, Volkskrant, NSB-Handelsblad, Trouw, RTL, Joop.nl, Washington Post, NYT et cetera ?
  Waarom kreeg ik geen trigger warning van een bevriende doofpotjournalist !!!

 9. vanhetgoor

  Voor iemand met haar achtergrond moet ik zeggen dat Sadet Karabulut het heel erg goed doet, ze is alleen opgegroeid in een verkeerd milieu, en bovenal met verkeerde dogma’s gevoed. Voor de rest doet ze het goed. Praten over een tweestaten-oplossing terwijl er al twee staten zijn namelijk Jordanië en Israël is natuurlijk dom. Niet weten wat Judea en Samaria zijn is ook een beetje dom, maar er zijn meer mensen die het niet weten.

  Die zogenaamde tweestaten-oplossing is onzin en werkt niet. Er zijn vrijwel geen Palestijnen die van oorsprong geleefd hebben in ‘Palestina’, de vaders en grootvaders en de grootmoeders idem dito, zij kwamen uit andere landen dat wat nu wordt aangeduid als Palestina, Yasser Arafat kwam uit Egypte en zag een grote bron van inkomsten bij de onafhankelijkheid van Israël. De rest is geschiedenis.

 10. Regional_money

  Wat mij opvalt bij al deze reacties is dat het bestaan van een ‘Palestijnse staat’ de bevolking pas recht geeft op het land waarop zij woont. Je moet dus een bestuurlijke elite hebben die je regeert en uitknijpt voordat je je land mag gaan beschermen voor deze kleine groep parasieten? De mensen die op het land wonen, er voor zorgen en ervan eten zijn de eigenaren van het land.
  Dat na de tweede wereldoorlog en na de bevrijding van de Turkse bezetting de bevolking nog geen regering had die een staat had uitgeroepen betekent toch niet dat deze mensen geen recht hebben op het land waarop zij wonen?

  Zoals hieronder beschreven woonden er maar enkele Joden in de duizend jaar vóór 1870 in Palestina. Pas hierna zijn er verschillende organisaties ontstaan die de migratie van Joden naar Palestina begonnen te promoten.

  Deze datum valt samen met de gesprekken van een Amerikaanse katholieke priester die in gesprek met leden van de Amerikaanse regering hen wees op een passage uit de bijbel dat er Joden moesten wonen van de Eufraat-Tigris tot aan Egypte wilde de messias terug komen.

  De lobby van de Christelijke gemeenschappen wereldwijd om Joden naar dit ‘beloofde land’ te krijgen heeft er onder anderen voor gezorgd dat vele televisie predikers in de VS ruim een miljoen Russische Joden heeft geholpen naar Palestina te verhuizen.

  Wat ik ook altijd leuk vind te lezen is dat velen het argument opperen dat de Joden ruim duizend jaar en langer geleden ook in dit gebied woonden. Het was immers het land dat door GOD aan de Joden was beloofd via Mozes. De mensen die ervoor woonden hadden volgens deze illusionaire GOD ook geen enkel recht op dit land, laat staan nu. Maar om dit hilarische argument eens door te trekken; niemand van deze mensen vindt dat de Noord Amerikaanse Indianen hun land terug moeten krijgen, het land waar 80.000.000 van hen zijn uitgemoord zodat westerse immigranten het konden innemen. Ook wordt er nooit beargumenteerd dat de Zuid Amerikaanse Indianen al het Goud en Zilver dat het westen er heeft geroofd moet terug krijgen. Of de Aboriginals Australië, De Maorie’s Nieuw Zeeland, etc. Nee, de Zionisten die het recht op het Palestijnse grondgebied claimen zijn niet alleen verblind door hun haat naar iedereen die dit recht bekritiseerd, zij vinden het normaal en zien een rechtvaardigheid in het meten met twee maten omdat deze in een idioot zijn fantasie ontsproten autoriteit die ergens tussen de wolken vertoeft volgens een oud en stoffig en rottend boek heeft verklaard dat dit land van een uitverkoren volk is, de Joden. Een volk dat zichzelf meer vindt dan welk ander volk of mens dan ook.
  Een volk dat zodra het voet aan land zette met Machiavelliaanse oorlogsvoering de originele bewoners van Palestina begon uit te moorden en verjagen. Een volk dat alle afspraken verbreekt, land steelt, internationaal recht schendt… een hoogst crimineel en geweldadig volk. Zo erg dat je je haast gaat afvragen of er geen gegronde reden is geweest dat zij door de eeuwen heen uit vele tientallen landen is verdreven.
  Ook wordt er niet gekeken waar de Joden vandaan komen. Je zou toch op zijn minst een Semiet moeten zijn om het recht te kunnen claimen op het land. De voorvaderen van de Ashkenazi Joden hebben er NOOIT gewoond en kunnen het land dus ook niet claimen. Dit zijn de Joden met blauwe ogen en blanke huid…
  Nee, de uiterst fanatieke en agressieve supporters van Israel zijn niet voor rede vatbaar. Elke vorm van zelfkritiek ontbreekt. Het zijn gewoon een stel moordlustige criminelen die een gevaar zijn voor elk land en de wereldvrede…

  Geschiedenis wordt geschreven door de winnaars…met een hele dikke stift…

 11. Duke

  Het is duidelijk dat ze niet alle historische feiten kent, maar dat was na de eerste vraag al helder. Daarna was die verslaggever ongelofelijk aan het zuigen. Alle lof voor haar dat ze het kon opbrengen om nog vriendelijk te reageren. Ik had dat niet gedaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.