Haags zwembad blijkt hotspot aanrandingen. Oplossing? Jonge vrouwen moeten zich “niet meer uitdagend kleden”

In het Haagse zwembad Het Zuiderpark blijken aan de lopende band aanrandingen plaats te vinden. Hoe gaan we die problematiek te lijf? Oh, heel simpel: gewoon alle meisjes oproepen dat ze zich niet meer ‘uitdagend’ gaan kleden. Allemaal in de boerkini, en dan houden de gemene aanranders vanzelf wel op.

In Den Haag is in het zwembad Het Zuiderpark inmiddels meerdere keren per maand raak. Tegen Den Haag FM vertellen werknemers van het zwembad dat het aantal incidenten gewoonweg de spuigaten uitloopt:

“Zwembad Het Zuiderpark wordt  geteisterd door een groep jongeren die bezoekers aanranden en spullen slopen. Dat blijkt uit een brief van medewerkers die in handen is gekomen van Den Haag FM. “Heel veel ernstige incidenten en misstanden worden gewoonweg niet gemeld óf doelbewust door het management en door de directie van dienst Onderwijs Cultuur en Welzijn van de Gemeente Den Haag achtergehouden”, aldus een medewerker. “Vrouwelijke collega’s worden dagelijks voor kankerhoer uitgemaakt, geïntimideerd en bespuugd.””

Volgens PVV-gemeenteraadslid Elias van Hees gaat het om Marokkaanse raddraaiers:

Al het bovenstaande is allemaal al niet best, maar helemaal bont wordt het als het gaat over de bezoekers die worden niet alleen uitgescholden, maar ook fysiek aangetast:

“Jonge meiden zijn niet veilig in het zwembad”, laat de medewerker weten. “Aanwezig personeel waarschuwt de bezoekers om zich niet te uitdagend te kleden en de wildwaterkreek – ook wel de ‘aanrandkreek’ én het buitenbad én de Whirlpool te mijden. Puur omdat de kans zeer groot is dat je dan als vrouw wordt aangerand.”

Oh, dus dat is de oplossing! Als vrouwen zich nu niet meer uitdagend kleden in een zwembad, dan gaan de problemen vanzelf weg.

Nu vraag ik me af: wat is dat precies, ‘uitdagend kleden’, in de context van een zwembad. Het is in Nederland doodnormaal dat vrouwen rondlopen in strakke badpakken of weinig verhullende bikini’s. Is dat uitdagend? Nee, dat is gewoon makkelijk: hoe minder kleren je aan hebt, hoe eenvoudiger dat zwemmen gaat. Daar is helemaal niets ‘uitdagends’ aan, dat is gewoon je aanpassen aan het feit dat water nat is.

Bespottelijk dat vrouwen wordt aangeraden zich in een boerkini of iets dergelijks te kleden. In plaats daarvan zou er eens streng moeten worden opgetreden tegen het tuig dat het nodig vindt om vrouwen uit te schelden voor “kankerhoer” of om ongevraagde onzedelijke handelingen te verrichten. Houd toch gewoon eens op met dit staaltje victim blaming!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. corfo

  Al zó vaak gezegd : de meeste incidenten in Nederland waarbij islamitische parasieten zijn betrokken, worden stil gehouden. Niet alleen aanrandingen in een Haags zwembad, ook berovingen, ernstige mishandelingen, zelfs verkrachtingen worden stil gehouden, opdat er niet nóg meer weerstand tegen die kans-pareltjes gaat ontstaan in dit land.
  Laat u niets wijsmaken door onze “elite”, Nederland is een derde wereld land geworden onder islamitische heerschappij.

  1. Kodi

   En de doofpot stinkt als een beerput.

   Ernstige incidenten zwembad niet gemeld.
   http://www.telegraaf.nl/binnenland/28023872/__Zwembadtuig_vogelvrij__.html

 2. Ni28

  Marokkanen niet meer in de zwembad toelaten of vrouwen alleen met burka’s accepteren. Wat zal het worden?

  1. Kodi

   Doe mij maar minder Marokkanen.

 3. HaZ

  Morgen vragen we Baldewsingh meteen om opheldering……..hm, dat is toch die http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/04/zelfhatende-pvda-wethouder-dat-allochtonen-ons-fascisten-noemen-is-onze-eigen-schuld/ PvdA wethouder die destijds riep
  “Ons inburgeringsbeleid faalt!”. Misschien toch maar gewoon ouderwets aangifte doen, want deze paljas gaat dat echt niet oplossen.

  1. van Urk

   HaZ@
   Ja dat is die paljas die uit PvdA oogpunt het bekrompen zou vinden als de SGP wat minder bloot in het openbaar wil zien maar wel goed vindt dat zwemmende meisjes aan die berberapen moeten gaan aanpassen door een duikerspak aan te trekken. (Dan is een duikersmes als extra uitrusting best handig voor dit soort pestgedrag).

 4. nienke

  Waarom pikt zo’n organisatie van zo’n zwembad dit, trap ze er uit als ze beginnen te donderjagen oprotten uit het zwembad.
  Het ligt weer aan de kleding van de vrouwen, straks komt er nog een verbod op bikini’s en moeten we in burka’s zwemmen omdat dat tuig schijnbaar denkt dat je alles mag en kan doen met de vrouwen die een bikini dragen.
  Het is toch van de zotte dat dit niet onmiddellijk aangepakt wordt, het kan toch niet gekker in dit land.

  1. toetssteen

   @Nienke
   Wat u zegt. Trouwens, kunnen een stel jonge autochtone kerels zo’n figuur niet eens onorthodox zwemles geven?
   Sorry dat ik het zeg, maar als ik zie hoe de samenleving afstevent op een watjescultuur die doomed to fail is, dan wordt het tijd om alle alarmbellen te laten luiden. Ja ook voor de vrouwen, zeker voor de vrouwen!
   Mijn vrouw timmerde er eentje het oogziekenhuis in, moet je maar van me afblijven! Mijn broer heeft omdat hij ietsje te vrij was een oorvijg gekregen. Wáár zijn dat soort vrouwen gebleven?

 5. Floris

  “Nu vraag ik me af: wat is dat precies, ‘uitdagend kleden’, in de context van een zwembad.”
  ——————————————————————
  Dat meisje op de foto is (in de context van een zwembad) in mijn optiek uitdagend gekleed. Je ziet bijna haar complete kont.
  Vorig jaar zat ik op het strand. Niet ver van me vandaan lag een grietje met een reetveter die niet eens haar anus bedekte. Dat kan wat mij betreft wel een tandje minder.

  Begrijp me niet verkeerd, dat is uiteraard geen vrijbrief om iemand aan te randen, maar dat er sprake is van uitdagende (bad)kleding is wel waar. Als je dan ook nog zo naar een zwembad gaat waar mocro’s komen dan weet je als meisje dat je loslopend wild bent. Helaas heeft het zover moeten komen in Nederland.

  1. Isolde

   “Vorig jaar zat ik op het strand. Niet ver van me vandaan lag een grietje met een reetveter die niet eens haar anus bedekte. Dat kan wat mij betreft wel een tandje minder.”
   Vanuit oogpunt van volksgezondheid rijst ook de vraag of het verstandig is dat oudere mannen het strand bezoeken.

   1. Floris

    Ja Wim, hou jij het maar bij strandwandelingen als er geen badgasten zijn. Dat is beter voor je hart.

    1. Isolde

     Zoek de man op, trieste sukkel.

 6. Nederland-op1

  Al lopen de dames naakt rond, zonder toestemming om ook maar ergens aan te zitten blijf je van ze af. Dat heet fatsoen en zou normaal moeten zijn. Gewoon alle mensen die zich niet kunnen gedragen de toegang tot het zwembad ontzeggen. En luisteren ze niet dan de politie bellen en speciaal voor onze Marokkaanse vrienden een standaard taakstraf van 120 uur: varkensstallen uitmesten, dat filmen en uitzenden in het journaal van 20:00. Als ons slappe rechtssysteem toch eens wat minder correct zou zijn, zucht, ik kan er van dromen.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Nederland heeft voor dit pad gekozen. Open sluizen, islamisatie, religieuze intolerantie, geweld, haat, vastgeklonken aan het zinkend EUSSR-schip
  Eindeloos deerniswekkend gekruip.
  Nederland heeft massaal gekozen voor de laffe Technocraat die op zijn rug ligt te kwispelen met zijn natte staart
  Nederland vindt Virtue signalling belangrijker dan het lot van de komende generaties.
  En dat mag best wat kinderen kosten

  Op het altaar van de zelfingenomen deugmens zal nog heel, heel, heel veel bloed en tranen vergoten worden.
  Maar wat deugen ze toch allemaal vre-se-lijk !!
  Kijk mij eens !, kijk mij eens ! Ik Deug !!

  En een ieder die naar hun naaktheid durft te wijzen wordt kallt gestellt.
  Dat noemt de Deugmens progressief en solidair.

 8. DutchDropveter

  Heel simpel; de meisjes moeten gewoon wat vriendjes op het Kamp gaan zoeken. Nog een keer gaan zwemmen bij de eerste de beste aanranding sop je er eentje in het zwembad zo lang dat de badmeester hem eruit mag gaan vissen.
  Als de overheid de bevolking > NIET WIL < beschermen dan is het hele idee van belasting afstaan voor veiligheid en zekerheid ook complete nonses.

  De overheid is in deze gewoon verantwoordelijkheid en elke rechter die wijst naar het slachtoffer is de titel rechter niet waard en kan beter proberen in de politiek zijn mening op de dringen!

  1. DutchDropveter

   P.s. als de overheid de bevolking niet wil beschermen, speel dan ook geen rechter als je deze taken hebt laten verkwanselen en accepteer dat iemand voor zichzelf op komt, dit door de nalatigheid van politici en politie

   1. Two Ravens Black Kettle

    Wat dat betreft kijk ik altijd met diepe bewondering naar de Molukse gemeenschap. Die laten zich niet koeioneren door de islam-fascisten. In het leger zat ik op dezelfde kamer als drie Molukkers, prachtig volk.
    De lafhartige maar o zo deugdzame Kaaskop lijken daarentegen per seconde meer op den gecastreerde Zweed.

    1. Kodi

     In Culemborg lieten de Molukkers inderdaad zien hoe op de juiste wijze met onaanspreekbaar rioolvolk als de Marokkanen te handelen. En dat ging niet met kopjes thee drinken, want dat is niet de taal die bij onaanspreekbaar rioolvolk werkt.

 9. Anna

  Stel dat grote groepen blanke Nederlandse mannen hiervoor verantwoordelijk zouden zijn. Wat zouden dan politie, gemeenten en regering hieraan doen? Hoeveel gevangenisstraf zouden ze krijgen?
  Minder, minder mag je niet zeggen want dan sta je in korte tijd voor het gerecht. Europa gaat eraan.

  1. Marija

   We spartelen nog wat tegen maar het is water naar de zee dragen.
   We gaan er als Nederlanders aan, want durven niet op te treden.
   Zou het Malieveld wel eens vol willen zien staan met mensen
   die protesteren tegen het huidige passieve beleid hier.

   1. Isolde

    Was jij ooit op het Malieveld om te demonstreren, Marije?

    Daarom dus.

    1. Peter Selie

     Gore troll stop toch eens met dat provoceren.

    2. Marija

     Als ik kon deed ik dat muppet.

 10. Kodi

  Waar niet brengen Islamitische allochtone jongeren ellende in publieke zwembaden of in welke openbare ruimte dan ook? Hieronder een berichtje over ondertussen bij onze zuiderburen, alweer zo’n tien jaar geleden. Subsidiespons Jefke de Witter meende discriminatie te zien in een zwembadregel welke mannen/jongens om redenen van hygiëne en beperking van waterverlies voorschrijft met alleen strakke zwemkleding aan in plaats van bijvoorbeeld een wijde burmuda aan het zwembad te mogen betreden. Marokkanen en zo zouden zich in zulke zwemkleding “te bloot” voelen en daardoor het zwembad mijden. Bij die subsidiesponzen van het CGKR zullen ze zich natuurlijk nooit gaan afvragen of handtastelijk handelen en andere agressie en hinderlijk gedrag nou wel aanvaardbaar is.

  Centrum onderzoekt het verbod op zwemshorts

  ma 04/06/07 – Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding onderzoekt het verbod op zwemshorts in het zwembad van het provinciaal domein in Huizingen. Het gaat na of hier sprake is van discriminatie.

  De gemeenteraad heeft vorige week beslist dat om hygiënische redenen alleen nog bezoekers met aanspannende zwembroeken in het zwembad binnen mogen.

  Maar het gemeentebestuur zei er wel bij dat het op die manier allochtone probleemjongeren wilde weghouden, omdat vooral zij zwemshorts dragen.

  “Het gaat hier om een ogenschijnlijk neutrale maatregel die mogelijk toch een indirecte vorm van discriminatie inhoudt”, zegt Jozef De Witte van CGKR (foto).

  “We gaan praten met de betrokkenen om te horen wat precies de reden is van het verbod en welke oplossing er mogelijk is.”

  Overlast voor de buurt

  Buurtbewoners klagen al enkele jaren over lawaai en overlast tijdens de zomermaanden, want de Brusselse jongeren richten vaak vernielingen aan op hun tocht van het station van Lot naar Huizingen.

  Een maand geleden nog moest de politie honderd agenten inzetten omdat groepjes allochtone jongeren auto’s tegenhielden.

  Ze dwongen ook autobestuurders om hen naar het provinciaal domein van Huizingen te brengen.

  Vorig jaar bracht de verlenging van buslijn 50 een oplossing voor het probleem, maar dit jaar trok de MIVB de prijs voor die verlenging op.

  Intussen is daarover wel een overeenkomst bereikt. De bus zal dit seizoen 91dagen rijden tegenover 71 vorig jaar.

  De financiële kosten worden gedeeld door de MIVB, de gemeente Beersel, de provincie Vlaams-Brabant en het Brussels Gewest.

  Problemen in het zwembad

  Naast de problemen rond het provinciaal domein zijn er ook nog de problemen in het zwembad zelf.

  Redders moesten in het verleden vaak tussenbeide komen omdat de jongeren andere kinderen, gezinnen en vrouwelijke bezoekers lastig vielen.

  De gemeente Beersel en de provincie Vlaams-Brabant hebben een hele reeks maatregelen genomen om de overlast in te dijken.

  Naast het verbod op zwemshorts, worden ook de tarieven aangepast. Inwoners van Beersel mogen gratis gaan zwemmen, als compensatie voor de overlast die het zwembad veroorzaakt.

  De provincie verdubbelt haar tarieven voor niet-Vlaams-Brabanders.

  Er zou ook een systeem van gekleurde arm- of enkelbandjes komen, waardoor extra controle mogelijk is.

  http://www.vrtnieuws.net/cm/vrtnieuws.net/nieuws/regionaal/Vlaams-Brabant/070604_Zwembroeken_CGKR

 11. Kodi

  Je verwacht het niet hè, met al die Marokkanen

  Oud-medewerkers zwembad: ‘Je wordt bespuugd en het toilet zit onder de poep’
  http://www.omroepwest.nl/nieuws/3401458/Oud-medewerkers-zwembad-Je-wordt-bespuugd-en-het-toilet-zit-onder-de-poep

  1. corfo

   Peter Selie.
   als die buitenlander, Baldewsingh, zegt dat het een mooi zwembad is, dan is voor hem kennelijk de kous af. Geeft duidelijk over welke verstandelijke vermogens die figuur beschikt.

 12. Peter Selie

  Rabin Baldewsingh: Geen bewijs voor aanrandingen door allochtonen in Haags zwembad

  ‘Het is een fantastisch mooi zwembad’

  Tijdens een Raadsvergadering heeft de Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh gezegd geen bewijs te hebben voor beschuldigingen van aanrandingen door allochtonen in het Haagse zwembad Zuiderparkbad.

  https://youtu.be/q9JkMBJK0FQ

  1. HaZ

   Ik gaf eerder al aan dat deze paljas het niet gaat oplossen. Wat ik mis in de verslagen is of er aangiftes zijn gedaan tegen dit schorem….
   https://vrouw.nl/artikel/wat-hij-vindt/43271/onbegrijpelijk-dat-er-niet-altijd-aangifte-wordt-gedaan

   1. Peter Selie

    ‘Tienduizenden aangiftes niet behandeld door politie’

    Tienduizenden aangiftes worden door de politie niet in behandeling genomen. Bijna een op de vijf aangiftes verdwijnt vrijwel meteen in de prullenbak.
    Dat blijkt dinsdagavond uit onderzoek van RTL Nieuws naar ruim 360.000 aangiftes.

    Van alle soorten aangiftes (onder meer woninginbraak en straatroof) gebeurt er met 21 procent (76.000) helemaal niets.

    Het gaat vooral om aangiftes van autodiefstal. Van de in totaal ruim 22.000 aangiftes die zijn gedaan tussen 1 april 2012 en 30 januari 2014, werd er met 74 procent niks gedaan.

    Bij woninginbraken wordt met bijna één op de drie aangiftes niets gedaan. Dat is opvallend, omdat in de richtlijnen van het Openbaar Ministerie staat dat er naar elke aangifte van woninginbraak onderzoek gedaan moet worden.

    Oplossen

    Daarnaast concludeert RTL Nieuws dat bij 37 procent van de aangiftes de zaak wordt opgelost. Het gaat vooral om ernstige zaken zoals moord, doodslag en zware mishandeling. De rest blijft, ook na onderzoek, onopgelost.

    In sommige gevallen komt het voor dat er wel een dader in beeld is, maar dat het onderzoek wordt gestaakt omdat er te weinig rechercheurs zijn. Dat is bijna tienduizend keer voorgekomen.

    Onjuist

    Volgens de politie trekt RTL Nieuws, dat via de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) de informatie heeft opgevraagd, onjuiste conclusies op basis van de verkregen gegevens.

    De politie zegt in een reactie dat het aangifteregistratiesysteem BOSZ niet geschikt is als informatiesysteem voor managementbeslissingen of om prestaties te meten.

    Daarvoor zegt de politie een ander systeem te gebruiken, de Basisvoorziening Handhaving (BVH). Het BOSZ is volgens de verklaring ontwikkeld om te kunnen volgen in welk stadium een zaak zich bevindt.

    Door: NU.nl

    1. HaZ

     Inkoppertje Peter ;-), zat er al op te wachten. In het geval van dat Haagsche zwembad sta je bij die kiepdoos van Baldewsingh toch sterker mét aangiftes n.m.m. Nu kan hij er onderuit, de rat.

   2. Peter Selie

    Ach beste het Rotterdamse tropische zwembad Tropicana is om dezelfde redenen gesloten omdat de Marokkaanse ettertjes niet met hun luie tengels van de autochtone meisjes af kon blijven, same shit happens all over again.

 13. Peter Selie

  Een bloemlezing van de op Omroep West gepubliceerde brief:

  “Al sinds de opening (in 2000) zijn er heel veel problemen zijn met vooral allochtonen met een islamitische achtergrond.
  Ook blijven veel autochtone bezoekers weg uit angst voor al dat geen wat er heeft plaatsgevonden en nog steeds plaatsvindt!
  Heel veel (ernstige) incidenten en misstanden worden gewoonweg niet gemeld óf doelbewust door het management en door de directie van de dienst OCW van de Gemeente Den Haag achtergehouden.
  Dit eigenlijk om het reële beeld te verdoezelen en te verzwijgen en niet te erkennen, met als doel dat het de media niet haalt en ook de Haagse burgers niet te veel ongerust maakt over datgeen wat er zich daadwerkelijk afspeelt.
  Met name in de weekenden én zeker in de vakanties en in de periodes wanneer de buiten temperaturen gaan stijgen wordt het Zuiderparkbad (ook inmiddels gekscherend bekend als “Islama-bad”) bezocht door met name Noord-Afrikaanse jongeren. Dagelijks is er politie assistentie nodig (het politiebureau bevindt zich overigens praktisch naast het zwembad) om jongeren er uit te zetten óf te arresteren.
  Opvallend is vaak dat het zwembad stampvol zit met alleen jongens van Marokkaanse en/of Turkse afkomst.
  Jonge meiden (én met name onze Hollandse meiden) zijn niet veilig in het zwembad.
  Mochten de dames wel komen word al door het aldaar aanwezige personeel gewaarschuwd je niet te uitdagend te kleden en de wildwaterkreek (ook wel bekend als de “aanrandkreek”) én het buitenbad én de Whirlpool (uitzwembad) te mijden. Puur omdat de kans zeer groot is dat je dan als vrouw wordt aangerand. Dit gebeurt wekelijks!
  Islamitische vrouwen komen (indien ze mogen zwemmen van hun familie) dik ingepakt met veel kleding en hoofdbedekking het zwembad in. Wekelijks wordt er voor honderden tot duizenden euro’s aan materiaal gesloopt.
  In de zestien jaar dat het Zuiderparkbad is geopend zijn vele personeelsleden bedreigd en ook daadwerkelijk verbaal én fysiek mishandeld! Dit varieert van het gooien van stenen bij de fietsenstalling van het personeel wanneer collega’s door moslim tuig buiten werd opgewacht na diensttijd tot vuistslagen in het gezicht op momenten dat collega’s bepaald tuig probeert aan te spreken en probeert op te treden.
  Vrouwelijke collega’s worden dagelijks voor “kankerhoer” uitgemaakt ,geïntimideerd én bespuugd. Vooral wanneer grotere groepen moslim jongeren in het zwembad aanwezig zijn is het raak! De misstanden zijn vaak zo extreem en zo buiten proportioneel dat je je waant in oorlogsgebied!
  Ook bezoekers met de juiste intenties worden zwaar geïntimideerd, bedreigd en soms ook fysiek en/of mentaal mishandeld.
  In de herfstvakantie bijvoorbeeld was er een groep van ongeveer 20 Marokkaanse jongeren in de leeftijdscategorie tussen de 8-15 jaar in het buitenbad (uitzwembad) aanwezig die extreem hard én aanhoudend “Allah Akhbar” gilden.”

 14. Cultuur_Pessimix

  tegenactie: allemaal topless voor een moskee gaan staan! (bij mooi weer uiteraard) Stelletje klootzakken die het echt voor iedereen verpesten.

 15. Peter Selie

  Het VVD rioolblad, spuit 11 geeft ook water

  ‘Ernstige incidenten zwembad niet gemeld’

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28023872/___Incidenten_zwembad_niet_gemeld___.html

 16. Mars020

  Geef die rifapen een gratis dagje zwemmen met hongerige krokodillen. Kunnen ze proberen die beesten te verkrachten en of te treiteren. Een andere optie voor die bontkragen is het zwembad vullen met zoutzuur, dan zijn ze gelijk niet meer lichtgetint.
  Kortom oplossingen genoeg, voor minder Marokkanen.

  1. Kodi

   Ik zeg: Doen!

 17. Kodi

  Jongeren die ‘groepsterreur’ bij zwembad veroorzaakten niet vervolgd
  donderdag 27 april 2017 | 10:10

  HOORN De jongeren die afgelopen dinsdagavond werden aangehouden nadat ze zich misdroegen bij een zwembad aan de Holenweg in Hoorn worden niet verder vervolgd. De jongeren waren aangehouden voor onder meer poging tot zware mishandeling en het niet voldoen aan een bevel of vordering.
  De jongeren, jongens van 15 tot en met 17 jaar oud, zorgden voor gevaarlijke situaties in het zwembad en werden door agenten meegenomen naar buiten. Ze toonden echter provocerend gedrag toen ze gevorderd werden om naar huis te gaan. Daarom werden ze aangehouden.
  Lees ook: Jongens aangehouden na veroorzaken ‘groepsterreur’ in zwembad Hoorn
  http://nhnieuws.nl/nieuws/204890/jongens-aangehouden-na-veroorzaken-039groepsterreur039-in-zwembad-hoorn
  Wijkagent Frank Meissen, twittert gisteren dat hij erg teleurgesteld is over de uitspraak. Volgens de agent vond de officier van Justitie dat de jongens al genoeg gestrafd waren. Zij werden namelijk bij de aanhouding onder andere geslagen met wapenstokken door politieagenten én moesten een nacht in de cel doorbrengen.
  “Geweld tegen hulpverleners wordt keihard aangepakt”, aldus Meissen op Twitter. “Ja ja, maar nu ff niet. Teleurstellende en onbegrijpelijke beslissing.”

  http://www.nhnieuws.nl/nieuws/204992/Jongeren%20die%20'groepsterreur'%20bij%20zwembad%20veroorzaakten%20niet%20vervolgd

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.