Haha! Zelfs Joop.nl moet nu toegeven: ‘Homofobie komt vaker voor bij allochtonen (36%) dan bij autochtonen (8%)’

Na de betonschaar-aanval op twee Arnhemse homo’s heeft er de afgelopen week heeft er in links Nederland een verhit debat gewoed: hoe gaan we effectief verdoezelen dat de daders van die aanval Marokkanen waren? Want alles moet alles worden gezet om niet te hoeven beweren dat het progressieve paradepaardje – de multiculturele samenleving – volkomen is mislukt.

Links Nederland heeft een zware week achter de rug. De zware mishandeling van homo’s in Arnhem en in Eindhoven door allochtone tuigjongeren was geen prettig nieuws. Dat wil zeggen: de afkomst van die jongeren. En dus werd er vrolijk rondgetamboerijnd over hoe mannen als Jan Roos en Thierry Baudet toch eigenlijk de échte oorzaak van al dat geweld zijn. Stelletje homofobe islamofoben!

Het neerzetten van een overtuigende ontkenning van het homo-acceptatieprobleem in de Marokkaanse gemeenschap was ongetwijfeld ook wat het linkse weblog Joop.nl beoogde toen ze gisteren een zogenaamd “Joop-café” organiseerden om tientallen minuten vol te zwetsen over hoe roomblanke Nederlanders eigenlijk de aanleiding zijn van gewelddadige aanvallen op onschuldige homoseksuelen.

Dat ging echter niet helemaal goed, toen ze hun eigen scribent Tomas Derkx aan het woord lieten. Die wilde eigenlijk het punt maken dat vooral autochtone homohaters een probleem vormen, maar ja: de cijfers die hij aanleverde zeggen toch écht totaal iets anders:

“Er is onderzoek gegaan naar de acceptatie van homoseksualiteit binnen de migrantengemeenschap. Daaruit blijkt dat er een groei is van acceptatie, wat heel positief is.

En dat ongeveer [36% van de Turkse en Marokkaanse gemeenschap] het oneens was met de bewering dat homo’s hun eigen leven mogen leiden. Wat best wel veel lijkt, zeker in vergelijking met de 8% van autochtone Nederlanders.”

Ha! Daar ga je dus al. Slechts 8% van de geboren en getogen Nederlanders kan je aanmerken als ‘homofoob’ tegenover bijna vijf keer zo veel autochtonen. Tomas Derkx droeg dit punt aan om vervolgens te zeggen dat natuurlijk betekent dat autochtonen veel haatdragender zijn tegen homo’s (in absolute aantallen zijn dat er namelijk meer), maar dat is natuurlijk een kul-argument. Het betekent gewoon dat de autochtone gemeenschap veel toleranter is jegens homo’s en je als homoseksueel een veel grotere kans hebt om veilig te zijn bij Jan, Piet, Joris en Korneel dan bij Ali, Mohammed, Farid en Achmed.

De missie van Joop.nl om aan te tonen dat Nederlanders zonder streepje dus het échte probleem zijn voor homo’s, en niet de streepjes-Nederlanders, is dus volkomen mislukt. Helaas pindakaas, Francisco van Jole en Tomas!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. DutchDropveter

  Valt het schelden in de term van ”ey homo doe is ff normaal’ ook onder homofobie? de mensen die dit roepen hebben 99% van de tijd niks tegen homo’s net zoals iemand scheld met tyfus of GOD-verdomme ze zijn 9 van de 10 keer zelf niet gelovig..

  1. Gvdvelde

   Dat valt zeker onder homofobie. Onvewuste homofobie om precies te zijn. Mensen die het woord “homo” als scheldwoord gebruiken of dingen zeggen als “dat is zo gay” om iets in negatieve zin te benadrukken, hebben vaak geen idee hoe kwetsend dat is. Ze kunnen dan misschien wel niets tegen homoseksualiteit als geaardheid hebben, maar dat is niet genoeg. Ergens niets tegen hebben betekent dat je er ook niet mee scheldt.

 2. Guus Geluk

  Andere cultuur.

  1. Ni28

   Praat je het daarmee goed soms?

 3. Ni28

  Wat jammer, wat vervelend toch! De linkse Nederland in de rouw. Onze schuld is niet groot genoeg, wij blanken hebben altijd iets wat dwars zit. Krijgen die linksen iets soms toegediend waardoor zij krom gaan denken? Ik begin aan te twijfelen. Normaal denken is er niet meer bij.

 4. toetssteen

  Francisco en procenten/aantal, dat is een slechte match. Hij vergeet telkenmale dat de autochtoon 16,5 miljoen is en wat allochtoon heet (nog wel) 0,5 miljoen.
  Even terugkomend op dat autochtoon, de derde generatie=autochtoon, dus daar gaat men nog schever.
  En bent u er zich van bewust dat religie niet meer wordt opgenomen in de basisadministratie, al heel lang niet meer?
  Ook die derde generatie staat te boek als Nederlander. Wat geen punt zou zijn, als ze zich zo zouden voelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.