Het gaat niet goed met Nigel Farage’s partij: UKIP blijft maar wegzakken in de peilingen

Over vijf weken gaat het Verenigd Koninkrijk naar de stembus, en het ziet er bepaald niet goed uit voor UKIP. De Brexit-partij bij uitstek stevent af op een monsterverlies.

Maurice de Hond vindt het dezer dagen kennelijk niet de moeite waard om te peilen, dus voor onze wekelijkse dosis peilingen moeten we even kijken naar het buitenland. In dit geval naar het Verenigd Koninkrijk, dat over een week of vijf naar de stembus gaat. We zien dat het nog altijd heel goed gaat met de Conservatives: in de nieuwste peiling van YouGov kan de partij van Theresa May rekenen op maar liefst 44% van alle stemmen:

C-nauZGW0AAfGxo.jpg large

Labour volgt op grote afstand – op 31%. Jeremy Corbyn kan het echt wel shaken.

Maar voor wie het er écht verschrikkelijk uitziet, is UKIP. Sinds de Brexit een feit is en er écht aankomt, heeft de partij van Nigel Farage het bijzonder moeilijk om zichzelf nog te verkopen. Waarom zou je stemmen op een partij wiens reden voor bestaan reeds vervuld is? De Britten snappen het niet, en UKIP keldert in de peilingen. Stond de partij pakweg een jaar geleden nog op 20%, inmiddels is daar nog maar 6% van over – een historisch lage score.

Met zulke aantallen gaat het de partij vermoedelijk nergens in het hele Verenigd Koninkrijk lukken om een zetel in het House of Commons te winnen. Zelfs niet in ‘Boston and Skegness’, waar partijleider Paul Nuttall heeft aangekondigd te zullen meedoen met de parlementsverkiezingen. Als dat gebeurt – een verkiezing waarin Theresa May in staat is om UKIP zo’n harde dreun te verkopen – dan kunnen we UKIP daarna wel afschrijven als serieus te nemen partij. Zij zullen dan langzaam wegkwijnen, waarna we dan niets meer zullen vernemen van mensen als Nigel Farage.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ben Zine

    Nigel heeft zijn levenswerk (Brexit) voltooid, de man verdient een standbeeld en kan de geschiedenisboeken in als een Britse held, net als Churchill. UKIP kan nu evengoed worden opgeheven, is niet langer relevant.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.