Hilarisch: GL-Kamerlid stelde 21-urige werkweek voor. Nu klaagt ze dat Thierry Baudet dat gebrek aan ambitie noemt

Een nieuw filmpje van Thierry Baudet waarin de FVD-voorman zich uitlaat over een vermeend gebrek aan ambitie bij vrouwen gaat viral. Vrouwen zoals GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren maken zich er ongelofelijk boos over, maar gewoon ten onrechte.

Half Nederland (lees: links Nederland) heeft vandaag weer wat te zeuren over Thierry Baudet. De man nam gisteren een filmpje op voor Quote waarin de FVD-leider iets vertelde over het verschil tussen mannen en vrouwen.

Als het gaat om hun werkzame leven missen vrouwen over het algemeen nog wel eens wat ambitie, aldus Baudet. Nu klopt dat als een bus, maar dat moet je eens proberen te zeggen in een linkse omgeving. Dan geld je meteen als ordinaire vrouwenhater, want stel je eens voor dat je de feiten weergeeft zoals ze zijn!

Leuk, al die progressieve verontwaardigdheid, maar Baudet heeft wel gelijk. Neem dat niet van mij aan, maar van de OESO:

“Doordat in Nederland zo veel vrouwen parttime werken, heeft ons land een lage arbeidsproductiviteit en daarmee minder economische groei. Dat is een zwakte van de Nederlandse economie, zegt adjunct-secretaris-generaal Yves Leterme van denktank OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) maandag in een interview met het AD.

De oud-premier van België wijst er in de krant op dat in Nederland wel 76,9 procent van de vrouwen met een baan parttime werkt. Iets meer dan een kwart werkt gemiddeld drie dagen per week en zo’n 23 procent werkt vier dagen per week.”

Ga je Thierry Baudet dus aanvallen omdat hij aanstipt dat vrouwen in Nederland ambitie op de werkvloer missen? Zelf weten, maar weet dat je dan de naakte feiten gewoon tegen je hebt. 75% van de vrouwen werkt parttime in Nederland.

En iemand die zich niet door de feiten wil laten hinderen, is GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren. Zij maakt zich op social media boos over de uitlatingen van haar FVD-collega:

Baudet is dus een “beroepsprovocateur”. Omdat hij zegt waar het op staat: hilarisch. Maar het wordt pas echt dolkomisch als je dan vervolgens ook nog leest dat Liesbeth van Tongeren in 2012 heeft voorgesteld om in Nederland de 21-urige werkweek in te voeren. Met z’n allen verplicht slechts de helft van een fulltime-baan werken. Lachen!

Juist ja. De details van waarom dat een slecht idee is zal ik u besparen (die kunt u hier nalezen als u geïnteresseerd bent), maar voor nu kan ik vermoedelijk volstaan met de opmerking dat zo’n voorstel niet echt overloopt van ambitie. Mensen allemaal parttime laten werken, want tijd voor hobbies is kennelijk ook belangrijk. Het zal best, maar iemand die de top wil bereiken heeft daar ten minste 40 uur per week voor nodig. Doorgaans zelfs meer. Succes komt je niet aanwaaien: daar moet je echt heel hard voor werken. Hard werken… hoe noem je zoiets met een ander woord? Ah, ik heb het: ambitie!

Maar ja. Natuurlijk is dat niet voor iedereen weggelegd en houd je nog steeds miljoenen Nederlanders over (voornamelijk vrouwen) die per sé een parttime-dienstverband willen. Oké, prima, maar doe dan niet net alsof die mensen allemaal ambitieuze carrièretijgers zijn, want dat is dus gewoon niet waar.

Of om het scherper te stellen: GroenLinks-coryfee Liesbeth van Tongeren is de koningin van het matig ambitieuze vrouwelijke Nederland, en klaagt nu dat Thierry Baudet haar doelgroep matig ambitieus noemt. Ik zou zeggen, Liesbeth, kijk eerst even in de spiegel én raadpleeg je feiten voordat je begint met anderen de maat nemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Pedrito

  Liesbeth van Tongeren bevestigd een vooroordeel al groen-links-blondje

 2. Paaldanseres

  Groenlinks… nuff said.. pfffff…

 3. Ni28

  21-urige werkweek, dat is iets waar de VVD van droomt. Vandaar dat Pechtold zegt dat de formatie goed gaat. Het wordt vrijheid-blijheid met deze gasten. Werken zal nog minder lonen dan onder de PvdA-ers. Het wordt tijd dat men stopt met praten met deze hippies clubje.

 4. Marija

  ik ben een vrouw en Thierry heeft gelijk 🙂
  Ik was in mijn werk ook niet heel erg ambitieus.

  1. toetssteen

   @Marija
   Mijn vrouw krijgt wurgneigingen bij het aanhoren van dit soort vrouwen, ze kan er werkelijk niet tegen. Zelf werkzaam geweest als gynaecologe, ik vaak in het buitenland, maar het kon allemaal met inzet van vriendinnen, familie en kennissen (over en weer, begrijp me niet verkeerd).
   En dan hoort ze de Anne Fleur Dekkers en dan ontploft ze zowat. Ik zal maar niet zeggen wat de lava is die dan omhoog borrelt, maar samengevat komt het neer dat ze vindt dat Baudet gelijk heeft tav van die sneeuwvlokjes, zoals zij ze noemt.

   We zijn regelmatig in Singapore (vanwege mijn ziekte nu een keer overgeslagen) maar daar werken de vrouwen zeker zo hard als de mannen en zijn werkelijk geëmancipeerd. Ja, dat betekent een andere manier van huisje boompje beestje, maar ik heb daar nog geen vrouwen horen jammeren dat ze niet in de directiekamer kunnen komen omdat ze maar tien uur per week wat doen enzovoort.

 5. Peter Selie

  Liesbeth van Tongeren is natuurlijk helemaal losgezongen van de realiteit de luchtfietsende crypto-communistische feminazi heeft gewoon net zoals alle linkse politieke bitches een grafhekel aan de erudiete realist Thierry Baudet. En het heeft er natuurlijk niets mee te maken dat zij er óók nog zó eens uitziet, dat zij door een Koranderthaler bij haar enkels door een heg gescheurd is.

 6. Peter Selie

  Zomaar een greep uit Neerlandsnieuws, de exotische moslim vrienden van Lisbeth van Tongeren doe hun criminele haat dingetjes, die aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid a.s. dinsdag weer in de linkse side show “Opsporing verzocht” schitteren mede door de beoogde, incompetentie van de Nationale politie-top.

  IJslander beroofd en neergestoken in Amsterdam Noord door signalementsloze man
  Sfeervol en gezellig Amsterdam, grotestadsproblematiek hoort er gewoon bij

  In Amsterdam-Noord, bekend van autobranden, intimidatie en steekpartijen, is een IJSlandse toerist beroofd van zijn smartphone en neergestoken, meldt AT5.

  De dader, waar geen signalement van is, vluchtte richting de pont. De toerist zakte in elkaar en kreeg al snel bijstand van omstanders en hulpdiensten, hij is inmiddels uit het ziekenhuis.

  Ambulancepersoneel helpt patiënt, tuig gooit ruit ambulance in en jat tas met privéspullen

  Terwijl ambulancebroeders zondag in Rotterdam een patiënt aan het helpen waren, gooide iemand een zijruit van hun ambulance in met een steen en griste een tas met privéspullen mee. Een woordvoerder van de veiligheidsregio liet weten dat aangifte wordt gedaan. De dader ontkwam.

  Directeur Arjen Littooij uitte op Twitter zijn verontwaardiging. ,,Sommige gasten zijn echt van god los”, foeterde hij. Veel mensen vielen hem bij en deelden zijn bericht.

  Politie Rotterdam-IJsselmonde twitterde berichten met foto’s van de ambulance vol glasscherven aan de Schinnenbaan en voorzag die van de hashtags #kansloos en #triest.

 7. Floris

  De Kamer uitflikkeren en onder curatele stellen dat wijf. Die is te stom om te poepen.

 8. Peter Selie

  Harry Pater – Thierry Baudet motto lied: Fuck de VVD

  https://youtu.be/hIlf5MkVxHw

 9. Bes Tolen

  M.i. is die deeltijd juist voor vrouwen massaal, honderdduizenden, in de negentiger jaren geïntroduceerd om werk voor ze te schaffen in de zorg, gezondheidszorg e.d. Als het allemaal voltijdsbanen zouden zijn wel dan waren de financiële tekorten in die sectoren helemaal niet te overzien. Een zo snelle groei van nu al weer lang geleden, is er wel de oorzaak van geweest dat er organisatorisch en dus financieel veel uit de hand is gelopen. Zou dat ondertussen wel voldoende opgelost zijn? En dan die benoemingen. In de domme stad Groningen wisten ze wel van voorkeuren. Dat kostte 100 miljoen euro en de hele zorgorganisatie daar werd een onderdeel van elders. [N.B. gaat de F.C. van de daar geliefde asielzoekers nu ook nog degraderen?] Stelletje linkse druiloren.

 10. probeeracc

  Liesbeth van Tongeren is dezelfde engerd die een tijdje geleden doodleuk voorstelde om vuurwerk aan banden te leggen en kwam met voorbeelden dat het in Australië ook illegaal was om vuurwerk af te steken tijdens oud en nieuw. Ook claimde ze dat zij het kon weten, ze is ten slotte niet bepaald Nederlands en heeft jaren in Australië gewoond.
  Wat ze er niet bij vertelde was dat het in Australië zo’n 40 graden is rond oud en nieuw en er ieder jaar weer talloze bosbranden uitbreken rond die tijd.

  Vreemd genoeg zijn daar toch gewoon vuurwerkwinkels:
  http://fusionfireworks.com.au/index.php?route=common/home
  En dat wordt daar ook gewoon afgestoken:
  http://www.dumpert.nl/mediabase/6632381/349dd975/miljoenmiljardklappers_des_doods_in_china.html
  (Dumpert zegt China, realiteit zegt Australië https://www.google.nl/maps/@-37.9502833,145.1513204,3a,75y,294.01h,87.71t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRO3w8Ta5QTF17IQrJwZQqQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=nl )

  Conclusie, deze vrouw kletst continu uit haar nek en is een beroeps leugenaar.
  Hoe triest ze haar woorden ook weet te verdraaien, in de realiteit slaan haar woorden natuurlijk nergens op.

 11. mening66

  Misselijk wordt je van dit soort linkSSe nuttige idioten en dat dit in de regering komt is desastreus voor heel NL.
  Meer migranten en dat moet betaalt worden, dus belasting omhoog, auto belasting en rekening rijden en brandstof duurder!
  Illegalen onderdak en zorg kost wel wat.
  En wij NLers kunnen daar voor weer inleveren op alle fronten.
  Maar ach, het volk heeft ervoor gekozen.

 12. FlorisDeVr1es

  Baudet is geen beroepsprovocateur. Mevrouw is gewoon beroepsboos. Kun je geld mee verdienen tegenwoordig. Gesubsidieerd genderdiversiteitsdeskundologe en zo. Je moet toch wat als je te dom bent om te poepen of een echt vak te leren.

  Wetenschappelijk onderbouwd en nuchter realisme staat tegenwoordig gelijk aan seksisme en racisme. We moeten allemaal net doen alsof de ideologie van links de realiteit is.

  Overigens zou ik 21 uur werken heerlijk vinden. Maar het is niet zo maar op te leggen natuurlijk.

 13. FlorisDeVr1es

  Ik kon niet reageren op het artikel van Michael uit 2012 m.b.t. minder werken. Dus maar hier dan. Eerlijk gezegd geloof ik dat best veel goedverdienende mannen dit wel zouden willen (een dag minder werken i.i.g.) maar niet kunnen omdat hun baas het niet wil. Ik zou dan denken aan 27 uur ipv 36. Niet iedereen is ambitieus. Hooguit 10% is een echt Alfa mannetje. Je moet het ook maar willen: veel meer moeten werken zonder veel meer te verdienen. In een baan die niet perse leuker is door alle verantwoordelijkheden.

  Er komen bij opknippen gewoon banen bij. Natuurlijk moet er veel meer gestimuleerd worden die ook aan te nemen. Dat er dan geen luxe artikelen meer worden gemaakt is maar ten dele waar. Het bespaart voor de overheid om minder werklozen te hebben dus kunnen de sociale premies een stukje omlaag en degenen die nu die baan hebben van 27 uur kunnen meer spenderen dan toen ze werkloos waren. Althans zo zou het moeten zijn (met een hogere arbeidskorting).

  Ik snap dat Liesbeth niet de aangewezen persoon is om dit te fixen je moet een slimme oplossing hebben en je zou veel met vooral werkgevers moeten overleggen en kijken hoe je dit stimuleert (afdwingen is nogal destructief, bedrijven hebben nu eenmaal 24-7 concurrentie) en verder zou je heel veel moeten polsen bij werknemers.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.