Israëlische ambassade woedend: Rotterdam laat Hamas-conferentie doorgaan, maar tegenmars mag NIET

Moslimextremisten krijgen alle ruimte om hun haat te spuien, maar een stille optocht ter verdediging van Israël mag niet. Het kan echt alleen in Nederland. Geen wonder dat de Israëlische ambassade bijzonder bezorgd is.

Het is al te gek voor woorden dat Rotterdam de Hamas-conferentie door laat gaan, maar wat dit verhaal zo mogelijk nog erger maakt is het feit dat medestanders van Israël geen toestemming krijgen om een stille optocht te houden om hun afkeur kenbaar te maken:

De Stichting Christenen voor Israël krijgt geen toestemming van de gemeente Rotterdam om zaterdag een ‘stille tocht’ te houden, uit protest tegen een Palestijnse manifestatie in de stad.

 

Het flauwekul-excuus dat Aboutaleb gebruikt om geen toestemming te geven is dat er zogenaamd niet genoeg agenten beschikbaar zouden zijn om de tocht in goede banen te leiden. Zoals de directeur van Christenen voor Israël (Roger van Oort) uitlegt is dat echter de grootst mogelijke onzin:

“Er zouden niet meer dan 150 mensen meelopen.”

Hoeveel agenten heb je daar voor nodig? Vijf?

Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, is dan ook terecht boos. Hij noemt het “de wereld op zijn kop” en voegt daar aan toe:

“Het is te gek voor woorden dat mensen onvrijheid komen prediken, terwijl een vreedzame groepering als Christenen voor Israël geen toestemming krijgt voor een stil protest.”

Zoals een CU’er ongetwijfeld zou zeggen: amen.

En nee, hij is niet de enige die dit volstrekt belachelijk vindt. De Israëlische ambassade in ons land denkt er — terecht — net zo over:

Dit is echt totaal gestoord. De conferentie is feitelijk een vergadering van, voor en door Hamas-sympathisanten. Dat is een organisatie die antisemitisch tot op het bot is en die Israël letterlijk van de kaart wil vegen. Hoe zouden wij reageren als een vergelijkbare conferentie werd gehouden in Israël, maar dan gericht op Nederland? En dat tegenstanders hun afkeuring niet duidelijk mogen maken door middel van een stille optocht?

De vrijheid van meningsuiting is bijzonder belangrijk, maar zoals de regering heel goed weet worden daar wel degelijk grenzen aan gesteld. Er is werkelijk geen enkele reden om een conferentie door te laten gaan die qua karakter antisemitisch is en (mogelijk) banden heeft met terroristen. Dat is nou juist zo’n ‘grens’ die we al tijden geleden gesteld hebben aan de vrijheid van meningsuiting, minister Stef Blok weet dat óók.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Gielah

  Goed kijken….. dan merk je vanzelf aan welke kant onze overheden staan.

 2. HaZ

  De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, zolang je je kop maar houdt !

 3. Paaldanseres

  Jah… we moeten er maar aan wennen, want we leven in
  een geweldig en “gaaf” land volgens de Rutte en consorte.

 4. Ni28

  Nederlandse politiek kiest openlijk voor haat en terrorisme. Schandalige optreden van honderden terroristische fanatiekelingen krijgen alle medewerking en een vreedzame optocht van een paar mensen mag niet doorgaan. Politiek correcte moslimliefde ten kosten van eigen cultuur. Nederland takelt moreel af.

 5. Seneca

  NL, ondanks de diverse hulpacties die Joden in WO II kregen, is en blijft NL een land dat tot op het bot anti judaistisch is. Daar helpt geen moedertje lief tegen. Maar dat mag niet gezegd worden, behalve bij DDS, Bron, Xander, Likud en Israned. Voor de niet genoemde instanties, mijn verontschuldigingen. Wat zo vreemd is, Joden hebben dit over het algemeen aan zich zelf te danken, met ‘dank’ aan Cohen, Asscher en de ‘brave’ klootzakken van een ander Joods geluid.

 6. Peter Selie

  Goh ‘k krijg toch steeds meer het idee dat doorgewinterde islam-criticasters herhaaldelijk selectief verontwaardigd reageren op het verraderlijke overheidsbeleid in zake, het door de EU-elite opgedrongen asiel en immigratiebeleid klakkeloos uitvoeren tot acher de komma. Hoor bijna niemand van de kommaneukers beweren dat het een beoogde EU strategie is, welke erop gericht is om de nationale identiteiten en de saamhorigheid van de Europese volkeren tot nul te reduceren, het bevorderen van de massa-immigratie en het multiculturalisme hebben gewoon voorrang en daarmee zijn de antisemitische volksvertegenwoordigers niet blij met het snoeiharde opstelling van Israël t.o. de Palestijnen.

  De harde opstelling van Israël past totaal niet in het Nederlandse maakbare plaatje van de linkse heilstaat Niedrichland. Nederland is gewoon een politieke samenklontering van crypto-communisme, links, het midden en de liberale politiek, bijna niemand zet vraagtekens bij deze smerige en ongewenste politiek die Nederland en Europa op een gegeven moment de culturele diversiteit van de Europeanen ten gronde richt. Naar mijn mening is Nederland al reeds het punt of no return gepasseerd, helaas komt het Nederland van 45 jaar geleden niet meer terug, men heeft de kans om het ongedaan te maken allang als los zand door de vingers laten glippen, zou zeggen drink nu de gifbeker maar helemaal leeg en na mij de zondvloed.

 7. Adriaan

  De wereld ligt met elkaar overhoop. De grootste intriganten zijn de gelovigen. Islamieten, christenen, hindoenisten. Maakt niet uit welk geloof, alle geloven. We kunnen niet meer voor onszelf denken. We laten ons leiden door de bijbel, koran, talmoed. Gehersenspoeld worden we allemaal al vanaf onze geboorte. Veel nieuws is al fake. De mensdom is fake. Trump en Kim Jung Onnozel liggen op ramkoers. Israël is boos op Nederland. Nederlanders zijn boos op de Palestijnen. Van mij mag er een mega bom worden gegooid die (bijna) de totale aarde vernietigt. Kunnen we uithuilen en opnieuw beginnen. De wereld is verrot.

  1. Nasrani

   Depressief? Pak een pilletje.

 8. Peter Selie

  De barmhartigheid van de clerus voor de exoten uit het Midden-oosten doet Nederland de das om.

  http://s3.legalinsurrection.com/wp-content/uploads/2016/12/Coexist-600a-LI.jpg

 9. Hank

  Gelukkig zijn er in ons land vele mensen die achter Israel staan. Het blijft een schande dat de Islam in dit land alle vrijheid krijgt.
  De burgemeester van Rotterdam is fout bezig en laat zien waar zijn voorkeur ligt.
  Waarom ook een marokaans figuur als burgemeester?
  Ik snap dit land niet meer, waar het paasfeest wordt afgezwakt omdat de school directie over gevoelig is voor klagende moslim ouders, zwarte piet verboden wordt en Kerst ook wel zal verdwijnen, en toch maar weer op de verkeerde partijen stemmen….

 10. Hank

  mijn reaktie is mislukt omdat die erg racisties was… helaas en sorry Michael

 11. Hank

  excuus was te snel lol

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.