Knettergekke 'beheerder soefi-moskee' in Pakistan drogeert twintig mensen, steekt ze vervolgens allemaal dood

Geen categorieapr 02 2017, 18:00
Een ongelooflijke brute massamoord in Pakistan.
Het soefisme staat er over het algemeen om om bekend dat het moderner, verlichter, en toleranter is dan de meeste andere islamitische stromingen. Juist daarom is dit buitengewoon schokkend:

Een Pakistaanse beheerder van een soefi-moskee heeft vanmorgen twintig onschuldige mensen afgeslacht. Dat gebeurde in het dorpje Chack, ten noorden van Lahore, de tweede stad van Pakistan.

Het relatief 'goede' nieuws is dat de man gewoon knettergek lijkt te zijn. Blijkbaar heeft deze vreselijke moordpartij niets te maken met zijn religieuze denkbeelden. Hij zegt namelijk dat hij ervan overtuigd was dat de burgers hém wilden doden. Daarom was zijn actie zogenaamd "zelfverdediging."
Let wel, die "zelfverdediging" bestond eruit dat hij twintig onschuldige mensen drogeerde, vervolgens met stokken in elkaar sloeg, en ze daarna voor de goede orde vergiftigde én doodstak.
Een agent legde dan ook uit:

"De beheerder is paranoïde en psychotisch. Hij vreesde dat de bezoekers waren gekomen om hem te doden."

Nou is het zo dat aanhangers van het soefisme regelmatig vervolgd (en zelfs gedood) worden door radicale (of fundamentalistische) moslims. Op zich zou het dus niet heel verbazingwekkend zijn als deze mensen weer eens afgeslacht zouden worden door een ISIS-sympathisant of iets dergelijks. Het lijkt erop dat dit nu niet zo is.
Voor de arme slachtoffers en hun nabestaanden maakt dat dit drama natuurlijk niet minder groot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten