Koningsdag-plezier: vrolijke politieagent in Almere laat op straat zijn dansmoves zien

Zo kan het dus ook.

Heel Nederland kleurde gisteren weer oranje ter gelegenheid van Koningsdag. De koning zelf bezocht Tilburg, maar natuurlijk bleven de festiviteiten niet tot de Brabantse stad beperkt: de verjaardag van de koning werd ook in andere steden feestelijk gevierd. Deze agent in Almere draagt daar op zijn eigen manier aan bij: voor hem is Koningsdag het uitgelezen moment om zijn dansmoves te laten zien aan een stel kinderen.

Een gecharmeerde passant filmde de dansende agent en zette de beelden op Facebook:

“Applaus voor deze agent!” staat erbij. En zo is het maar net: deze politieman verdient niet alleen een applausje voor zijn soepele dansmoves, maar vooral omdat hij op een leuke en ontspannen manier met de jeugd omgaat. Het politiewerk bestaat immers echt niet alleen maar uit criminelen aanpakken, het is ook belangrijk om een goede band op te bouwen met de gewone mensen in de stad en de wijk. Als mensen de politie vertrouwen, is het politiewerk namelijk een stuk makkelijker en worden misdaden sneller gemeld en opgelost.

Het filmpje van de dansende agent is inmiddels al een miljoen keer bekeken op Facebook, en duizenden keren gedeeld. Een mooi moment van Koningsdag-plezier!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. Guus Geluk

    Volledig eens met Paul. Het is een goede zaak dat de politie-officieren, op een dag waarin iedereen pret maakt, contact blijven zoeken met de burgers en kinderen. De kloof tussen de politie-elite en het volk wordt en blijft dan klein. Mooi plaatje.

    1. Guus Geluk

      Waarop.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.