Linkse schrijver draait volledig door over Thierry Baudet: ‘Hij doet denken aan de communistische tiran Ceausescu!’

Het wordt echt met de dag idioter wat betreft de vergelijkingen rondom FVD-aanvoerder Thierry Baudet. Hij werd door zure linkse schrijvers al uitgemaakt voor fascist en racist, en nu komt er een nieuw verwijt bij: hij is een communistische dictator in de dop! Zo verklaart in ieder geval Joop-stukjesbakker Mihai Martoiu Ticu.

Als je linkse paniekzaaiers mag geloven, zit de meest kwaadaardige man ter wereld sinds kort in de Tweede Kamer: Thierry Baudet. Op basis van zijn muzieksmaak is hij een fascist en op basis van een fictieboek een verkrachter. Allemaal heel sneu, maar het kan kennelijk nóg een stukje zieliger. Zo bewijst Joop.nl-auteur Mihai Martoiu Ticu in een nieuw artikel over de Forum-voorman. Als hij kijkt naar Baudet ziet hij namelijk een reïncarnatie van de communistische dictator Nicolae Ceaușescu die tussen 1967 en 1989 de dienst uitmaakte in het stalinistische Roemenië:

“Ik ben in mijn eerste 20 jaar onder de communistische dictator Ceausescu opgegroeid. De dictatuur heeft twee stempels op mij gezet. Ten eerste: ik heb een sensor voor machtswellust. Ik keek naar de despotische wetten en zag dat ze allemaal één ding gemeen hadden: ze versterkten de macht van de staat en van de tiran (ondanks het feit dat ze verpakt waren in andere smoezen). En zodra iemand nieuwe wetten voorstelt, zie ik meteen hoe deze wetten de machtsrelaties zullen veranderen.”

Wat volgt is een warrig verhaaltje. Dat Baudet de mensenrechten háát, omdat hij afwil van supranationale superrechtbanken zoals het Europees Hof voor de Rechten van de Mensen. Dat dat Hof ‘mensenrechten’ tegenwoordig interpreteert als ‘linkse beleidsplannetjes’, laat Ticu gewoon onvermeld – uiteraard. Ook maakt Ticu ervan dat Baudet zo zijn voor ‘meer macht voor witte mensen’. Dat slaat natuurlijk nergens op, maar wordt wél snel even gelijkgesteld aan het communistische totalitarisme van Ceausescu en zijn vrienden. Ticu krijgt er zelfs “kippenvel” van!

En dus, beste FVD-stemmers, zijn jullie een soort kwaadaardige bolsjewieken die de Sovjet-Unie komen terugbrengen! Aldus knettergekke Ticu.

Maar los van deze paniekerige onzin is de vergelijking ook nogal ironisch. Radicaal-linkse schrijvers die bang zijn dat bepaalde politici het communisme in ere gaan herstellen? Geh! Toch gek dat we meneer Ticu dan wel horen over Thierry Baudet, maar hij verder muisstil is over GroenLinks-leider Jesse Klaver. Die laatste roept hardop dat het ideaal van een kleine overheid grote onzin is en leidt nota bene een partij die is ontstaan uit een fusie met o.a. de Communistische Partij.

Maar natuurlijk: Thierry Baudet is véél gevaarlijker, hoor! Hij is voorwaar een Ceausescu 2.0. Proest!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Top

  En het derde stempel vergeet hij gemakshalve te vermelden. En dat is, dat hij een flapdrol is, die nu het mogelijk is, zijn land verdomd op te bouwen en hier in ons land mooi weer speelt.

 2. HaZ

  Tis dat je schrijft dat het over Baudet gaat. Ik dacht toch echt mark rutte in het artikel te herkennen.

 3. Guus Geluk

  Ik vind Ticu’s “paniek” wat overtrokken. Ticu stelt dat Baudet een gevaar is voor Nederland (hij onderbouwt dat), maar afgaand op het verkiezingsprogramma van FvD, ben ik dat niet met hem eens. Baudet heeft wel degelijk goede plannen om Nederland vooruit te helpen en wordt daarnaast omringd door kundige mensen als Hiddema en Cliteur.

  Verder noemt Ticu Baudet een “Wilders in pianokleren”. Dit lijkt me complete onzin.

  Next.

 4. Floris

  De Joop! is een open riool. Geen aandacht aan besteden.

 5. Two Ravens Black Kettle

  De Joop mag reutelen wat ze wil
  Iedereen mag zijn haat en zesjarige jengel-pathos spuien (zolang er maar niet wordt opgeroepen tot geweld)

  Maar waarom moet dat gefinancierd worden met belastinggeld en waarom doen die EUSSR-socialisten van de VVD-Sherrypomp (die volgens eigen zeggen een enorme overwinning hebben geboekt na tig zetels verlies) daar niks aan ?
  Aye
  De vraag stellen is ‘m beantwoorden ?
  De Staatsmedia fungeert een eminente rol in het succes van de VVD.
  Thierry zou het de Kartel noemen.
  En fair is fair, tussen GL en de VVD gaapt maar een bijzonder nauw kloofje. Een beenloos schaap zou zomaar en pardoes over die ‘klif’ kunnen rollen wanneer ze struikelt over een (Weg-Met-Ons)veenpolletje.

  Toch werden ze beloond door het electoraat met een verlies die natuurlijk net zo grof en genadeloos had moeten zijn als die van hun mede-kartelleden van de PvdA.

  Het CDA ligt als een amechtig happende vis op de oever
  De PvdA ligt als een amechtig happende vis op de oever
  Tijd voor Thierry om die laatste door en door corrupte stinkende VVD(=Juncker=Islam)-vis op de oever te bonjouren

  Ome Geert kan het niet alleen want een groot gedeelte van de Kaaskoppen misgunnen hun kids dezelfde veiligheid dat ze zelf in de jaren ’70, ’80 en begin ’90 hebben mogen genieten.
  Dat noemen ze: “verschillig en solidair”.
  Maar wie weet kan Thierry of de fiere adonis Theo hier een verandering in brengen.

  Ik heb er weinig fiducie in want onder al die honderden en honderden zeemijlen aan ijstijden van Kaas van de kaaskop huist nog eens negen ton politiek correct staal maar dromen hebben ze nog niet verboden
  (alhoewel ?)
  Wel natuurlijk in ons onderwijs
  En in de media
  The Ministry of Truth

 6. Adriaan

  Ticu, je mag dan wel allerlei titels bij elkaar hebben gestudeerd, maar dat wil nog niet zeggen dat je ook verstandige woorden kunt schrijven. Je vergelijking gaat mank op alle fronten. Jouw eerste levensjaren hebben jou een trauma opgeleverd die zijn weerga niet kent. En daar kan ik me alles bij voorstellen. Ik heb met je te doen.

 7. Ni28

  Voor communisten weglopen en nu voor Joop schrijven. Dat is heimwee naar het verleden!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.