Nieuw VN-rapport onthult: slechts 40% van alle bootmigranten zijn daadwerkelijk vluchtelingen. De rest beduvelt ons

Europa is op grote schaal in de maling genomen door de zogeheten ‘bootvluchtelingen’ die via de Middellandse Zee op allerlei zee-onwaardige boten hebben geprobeerd om Italië te bereiken. Slechts een zeer kleine minderheid was een daadwerkelijke vluchteling.

Cijfers om niet vrolijk van te worden. Om precies te zijn: slechts 40% van alle vluchtelingen die het afgelopen jaar per smokkelboot Italië heeft bereikt bleek in aanmerking te komen voor de status van vluchteling. Het gaat om 2,5% van het totaal dat de status van officiële vluchteling heeft gekregen, terwijl nog eens 21% ‘humanitaire bescherming’ werd geboden door de Italiaanse overheid. Tenslotte kwam nog eens 14% in aanmerking voro de zogeheten ‘subsidiaire-beschermingsstatus’. Bij elkaar opgeteld vormen deze drie getallen dus minder dan de helft van alle aanvragen.

Zo’n 60% dus niet. Die wilden gewoon Europa in, en zijn voor het overgrote deel “verdwenen”. Dat wil zeggen: ze zijn in het zwarte circuit terechtgekomen en verblijven nu illegaal in Italië – of ergens anders in Europa.

Die getallen verzin ik niet, en komen ook niet van één of andere activistische anti-vluchtelingbeweging. Nee, ze komen rechtstreeks van de Verenigde Naties. Zij maakten in een rapport bekend dat de bootvluchtelingen die in 2016 arriveerden in Italië waren op de vlucht voor oorlog of andere wantoestanden. De Daily Mail:

“The United Nations refugee agency (UNHCR) said 181,436 migrants arrived in Italy last year, most of them crossing the Mediterranean from north Africa in flimsy boats. UNHCR said only 4,808 were granted asylum in Italy.

The UNHCR report said 90,334 of the migrants did not even bother to request asylum but simply disappeared into the black market economy. Of the 91,902 who applied for asylum, 54,252 had their requests rejected unconditionally. Another 18,979 were given ‘humanitarian protection’ status and 12,873 were given ‘subsidiary protection’.”

Dat is dus het effect van de door EU-aangedreven watertaxi, hè? Samen met enkele private zieligheidsstichtingen ligt de EU-grensbewakingsdienst Frontex voor anker vlak bij de Libische kust. Gammele bootjes die in staat blijken te zijn om enkele kilometers noordwaarts te varen, worden dan staande gehouden door schepen van zogeheten Europese grensbewakers die maar al te blij zijn om te dienen als een soort veredelde veerpont. De “vluchtelingen” worden van de bootjes gehaald en op de marineschepen getild, die ze vervolgens gratis en voor niets aan land brengen in Italië. Drs. P is er niets bij!

Het resultaat van dat roekeloze beleid lezen we vandaag dus na bij de UNHCR. Het merendeel lacht ons gewoon uit vanwege onze goedgelovigheid en komt de illegaal uithangen in Europa – en de cijfers liegen er niet om. Wanneer stoppen onze leiders dus eens met dat oliedomme zelfvernietigende beleid? Na dit rapport heeft niemand meer een excuus om weg te kijken!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Ritter

  Was natuurlijk allang bekend.

  De meeste zijn (illegale) immigranten die om economische redenen ( lees gratis huizen en ruime uitkeringen) naar Noord/West Europa willen en die daarvoor de asielprocedure misbruiken op kosten van de belastingbetaler.

  Ook komen de meeste Syriërs uit veilig gebied (Turkije,Libanon, enzovoorts) en van daaruit trekken ze naar Noord/West Europa waar de uitkeringen klaarstaan.

  Vaak jonge mannen die precies weten wat ze wel en niet moeten zeggen tegen de ambtenaren van de asielprocedure.

  Zoals Karskens zegt:

  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 2. Henk-Jansen

  Als marineschepen die bootjes tegenkomen moeten ze juist terug worden gestuurd naar Afrika. Wie heeft bedacht dat ze beter allemaal naar Italië gebracht kunnen worden moet direct ontslagen worden! De bevolking van Afrika zal zich in 2050 verdubbeld hebben. We moeten keihard optreden tegen deze vluchtelingen om onze westerse welvaart te behouden, of anders zullen we binnen de kortste keren vol met uitkeringstrekkende Afrikanen zitten!

  1. HaZ

   “Wie heeft bedacht dat ze beter allemaal naar Italië gebracht kunnen worden moet direct ontslagen worden!”. Dat wordt dan een heel lang lijstje, Henk ! Wat denk je van de complete EU en hun leiders……

  2. van Urk

   Henk-Jansen@ Gasten stappen in rubberbootje met BB motor met peut voor 10 mijl, mensensmokkelaars bellen kapitein van Frontexboot dat ze eraan komen, en hoppa, Europe here we come! Frontex bestaat dus niet uit geharde militairen die de buitengrenzen bewaken maar zijn ook verwikkeld in een opgezet dubieuze samenwerking tussen mensensmokkelaars en linkse hulporganisaties. De justitie van Italie heeft twee onder Nederlandse vlag varende hulpschepen op de korrel in een groot onderzoek naar dit soort samenwerking in Lybie.

 3. Ni28

  Dat zij het proberen is logisch want de naïviteit, goedgelovigheid en domheid vraagt er om. Er wordt een misplaatste schuldgevoel opgewekt om dit te steunen. Straks is maar nog een werelddeel nodig voor alle mensen en dat is Europa. Of wat daar nog van over is.

  1. Henk-Jansen

   Het geeft mij ook een heel anstig gevoel! Dat ons land, ons kleine stukje land aan de Noordzee wordt verkwanseld aan Afrikaanse- en Arabische ‘vluchtelingen’. Het land dat onze ouders en grootouders na de tweede wereldoorlog hebben opgebouwd en ontwikkeld tot een van meest welvarende en ontwikkelde landen ter wereld nu wordt afgebroken door een paar linkse, Haagse idioten!

 4. Noordoosterling

  Eufrica over een aantal jaren! Gezellig met elkaar .kunnen wij blanken naar africa?? K weet zeker dat wij blanken daar wel iets kunnen opbouwen ( duurzame energie etc) wordt het daar welvarend willen ze allemaal weer terug!!! Zeg verder maar niets…….

 5. toetssteen

  @Tim
  Dit gaat Van Jole niet trekken hoor! Hij heeft al een gifstuk geschreven over Karskens die het heeft over 10% en nu blijkt het nog erger! Iets dat velen al wisten, maar goed.

  Uit de EU! Afbreken die zooi en eerst terug naar de ijkpunten.

 6. Bes Tolen

  We zijn nog altijd netjes tegenover onze schoften, die ons al zo lang onderdrukken. We zijn er mee opgevoed de grootste leugens te accepteren. Al zo lang, generaties lang. Het heet tolerantie en meer van dat moois. De laatste zo veertig jaar heeft het schorem ons echt te pakken. Het komt niet meer goed. Uiteindelijk zullen de lijkzakken voortijdig voor ons klaar liggen.

 7. Noordoosterling

  Onze joods christilise trattisie wordt weggegooid door achmed!

 8. buitenbeentje

  Europa in de maling genomen? Nee, de bewoners van de EU zijn in de maling genomen door de EU en de NGO´s. We wisten het allemaal en we hebben het laten gebeuren omdat we ander racist zouden zijn volgens een handjevol “wees welkom in ons land” roepende dames.

 9. PimF

  Correctie: de EU bedondert ons !

 10. HaZ

  Ach, onze Pietertje “ikregeldatweleven”Omtzigt zal er vast wel een tweet over plaatsen.
  Een glas, een plas en ieder zag dat het goed was !

 11. Peter Selie

  Slechts 2,5% van alle bootmigranten zijn daadwerkelijk vluchtelingen en de rest 97,5% dient om de umvolkung van Europa te bewerkstelligen volgens de plannen van Coudenhove-Kalergie.

  https://jdreport.com/wp-content/uploads/2015/05/hitler-controle.jpg

 12. Peter Selie

  Allochtonenmeter vul de vier cijfers van uw postcode in, en aanschouw de wondere wereld die de voorgaande regeringen bewerkstelligt heeft (kuch)…

  http://www.allochtonenmeter.nl/?postcode=2923&submit=Meet+hoeveel+allochtonen%21

 13. Peter Selie

  ‘De verzorgingsstaat wordt door de massa-immigratie onhoudbaar’
  ‘Er is aan de universiteit zoveel verbaal geweld tegen andersdenkenden’

  In het AD interviewt Wierd Duk Jan van de Beek (48), wiskundige en antropoloog en gepromoveerd in de sociale wetenschappen.

  Uit mijn onderzoek blijkt dat niet-westerse asielzoekers heel vaak in de bijstand zitten en economisch nauwelijks bijdragen. Mijn stelling is: de verzorgingsstaat wordt door de massa-immigratie onhoudbaar.

  En dat soort feiten, dat mag dus helemaal niet in het universitaire wereldje, dus moet Van de Beek verdacht en kapot worden gemaakt. (Wat doet denken aan het relaas van de eveneens niet politiek correcte wetenschapper en islamcriticus Ruud Koopmans.)

  Ik kreeg haatmails van sommige collega’s. Dat noem ik ‘moral reading’: wanneer je de feiten door een morele lens bekijkt; kennis niet op waarheid beoordeelt, maar op de mogelijke politieke en morele gevolgen er van. In hun wereld ben je links, of je houdt je mond. In de menswetenschappen wordt de PvdA door velen al als verdacht rechts beschouwd. Je krijgt ook altijd dezelfde argumenten: rechtse mensen zijn dom, als je intelligent bent kom je vanzelf tot progressieve inzichten en rechtse mensen willen liever geld verdienen dan op de universiteit werken.

  Maargoed, de feiten:

  Elke vijfentwintig jaar verdubbelt de bevolking van sub-Sahara Afrika ongeveer. Ga dat maar eens uitrekenen: 1 miljard nu, 2 miljard rond 2040, 4 miljard over dik vijftig jaar. Ze groeien er tegen hun natuurlijke grenzen aan. Dat betekent: hongersnood en meer burgeroorlogen, dus maak die Giro555-actie maar doorlopend. Tientallen miljoenen Afrikanen willen naar Europa komen.

  Als je die mensen allemaal toelaat, zoals D66 en GroenLinks willen – die geen bovengrens stellen aan het aantal vluchtelingen -, dan stort de verzorgingsstaat in. En dat kan in korte tijd gebeuren. We zien het aantal asielzoekers dat in de bijstand terecht komt nu al snel stijgen. Het aantal bijstandsgerechtigde autochtonen en niet-westerse immigranten is extreem uit verhouding. Er zijn ruim 2 miljoen niet-westerlingen en ruim 13 miljoen autochtonen in Nederland en nu al zijn er meer niet-westerse bijstandsgerechtigden. Autochtonen financieren dus een werkloze allochtone onderklasse.

  Ja dat is natuurlijk niet de bedoeling, zomaar over kosten praten in lalala-regenbogenland. Van de Beek doet het toch:

  Asielzoekers zitten zo ontzettend vaak een leven lang in de bijstand en betalen zo weinig belasting, die kosten over hun leven gemiddeld drie ton. Dus als je 100.000 asielzoekers binnenlaat, zoals onder Rutte II is gebeurd, dan kom je voor de eerste twee generaties uit op zo’n 70 miljard euro aan kosten: voor opvang, huisvesting, bijstand, ziektekosten, toeslagen, AOW. Voor die mensen betaalt de staat immers tot aan hun dood.

  En oplossingen, zijn die er ook? Die zijn er:

  We moeten heel beperkt vluchtelingen binnenlaten: bijvoorbeeld alleen christenen en jezidi’s, die massaal worden afgeslacht. Desnoods leasen we gebieden buiten Europa waar we oorlogsvluchtelingen onderbrengen en bescherming bieden. We moeten vluchtelingenverdragen opzeggen en duidelijk maken aan de migranten uit die regio’s: ga terug, je komt er niet in. En we moeten stoppen met hun thuislanden militair te destabiliseren.
  http://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

 14. Alex2017

  Grappig, slechts 40%?. Dan zijn het wel erg veel. Ik dacht juist 25%. Europa is nog lang niet vol. En onze lieve leiders uit Europa zullen en moeten in naam van de VS veel vluchtelingen blijven aannemen. Wat heeft de VN te zeggen??? Niets. Er staan nog duizenden vluchtelingen klaar om vanuit Libie te vertrekken. Het is nu rond deze periode het moment om de zee over te gaan. Laten we alvast meer dan 40 uur werken, want wij moeten deze vluchtelingen voeden. Uit welk land komen de echt vluchtelingen ook alweer?? Syrie en Eritrea???? Lopen de Syriërs een gevaar vanwege de oorlog?  Volgens mij zijn ze veilig in Turkije,Libanon, enzovoorts. Vluchten de Eritreers voor de dictatatuur? Nou dan kunnen ze toch in Ethiopie, Soedan of ergens in Afrika asiel vragen. En zoals ik het allemaal mee krijg is het helemaal niet zo erg in Eritrea als wij denken. Waarom gaan al die vluchtelingen dan terug voor op vakantie met ons geld? Oprotten met die vluchtelingen zou ik zeggen. Straks hebben we zowel links als rechts een vluchtelingen als buren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.